Espritmodel.com Telemetry Radio
Reply
Thread Tools
Old Oct 22, 2012, 03:11 PM
Vulcan skyhook multirotor
Andre6553's Avatar
South Africa, GP, Pretoria
Joined Feb 2011
665 Posts
I just wish they can ask english speaking people to give names for the butons that make sense.

I also did some programming in my life and to change names captions for butons is not difficult takes 30min off their time.
Andre6553 is offline Find More Posts by Andre6553
Reply With Quote
Sign up now
to remove ads between posts
Old Oct 22, 2012, 06:48 PM
YS-X6 Know why it crashes,blog
New Zealand, Auckland
Joined Nov 2007
583 Posts
I looked at the DJI iOSD again.
I though it was a ground based osd.
Nothing special that any other can already do.

It is nice they have av switcher.
And integration into the WKM.
Fail on no current sensor though.


I am still undecided on weather I will use an OSD or just use a Ground station overlaying on a video.

Since I am more interested in the mission and not fun FPV flying, the GCS screen is more useful for me.
http://code.google.com/p/arducopter/wiki/AC2_MPGCS
A video can be shown in the green blue background of the artificial horizon window.
Mr_westie is offline Find More Posts by Mr_westie
Reply With Quote
Old Oct 22, 2012, 07:50 PM
Registered User
Joined Jun 2012
18 Posts
Updated Manual

Has anyone heard wispers on an updated manual yet?

There seems to be a big shortfall in this department.

If ZeroUAV are watching/monitoring this thread then please revisit your manual for the mental well being of your customers.
PaddockFlyer is offline Find More Posts by PaddockFlyer
Reply With Quote
Old Oct 22, 2012, 09:10 PM
Registered User
Joined Nov 2011
291 Posts
Quote:
Originally Posted by robone View Post
I have mentioned this before, but I will mention it again. Go to my website and download my Tips document. http://multirotor.co.za/?page_id=964 I have sold a lot of these systems and not one person I have sold it to has had problems setting it up. I suggest that you use the android GCS to set it up. It is best if you use the "Install Guide" on the Android GCS as this takes you step by step through the procedure.

We haven't seen pics of your setup yet. Just 2 things: Do not use the sponge under the IMU and do not locate the IMU under the Main Controller.

Cheers
Rob

Edit:

Below are the steps out of the Install Guide:

Start Install

Check Data is connected. If connected click next

Step 1 : Please press the button "Channel Alignment" and confirm it, and then push/pull all pole positions of the RC Tx to the maximum and minimum of the leftmost/rightmost within 5 seconds. After 5 seconds the AP will finish the auto collection. Please confirm whether the manual operation and real RC operation displayed in "Data Interface" keep coincidency when moving any operating level. Only go to the next step after confirming that they are coincident.

Step 2: Check CH5/CH6 and set FS

Please carefully confirm whether the CH5/CH6 channel is correct: check whether the flight status bar on the GCS interface is switched to "Manual" "Circle Position" "Auto waypoint circling" and "back Landing" when moving CH5/CH6.
Set the FS of RC Tx as CH5=position 3, Channel 6: position 3, Thr is near the middle position and check whther the flight status is "Back Landing" by powering off the RC Tx.

Step 3: ESC stroke calibration

Please get into the settings first (Flight status displays "Settings", break the pole as V shaped to open throttle insurance and push the THR pole position to the maximum within 5 seconds, power on the ESC after completing above operation. Pull the throttle pole back to minimum after a prompt sound from the ESC. After completing the ESC stroke calibration please exit the settings, and get into next step.

Step 4: Set craft styles and parameters

Please read the user manual carefully, fill in correct parameters and recheck it. Push the throttle after breaking the pole and check whether the mixing control method is correct after starting the motors

Step 5: Check the installing directions of the IMU/GPS

Step 6: Complete magnetic calibration in outdoor space
Rob thanks you for the time and effort you put into your replies and I will go over your info.

Just the point is I was hoping not to have to rely on the Android GCS because Ill be flying my other rigs at the same time when I go fly the YS, and these are all run from my small laptop GCS setup and I do rpefer to just use the Rx and not bother switching from one to the other. As you advised I did manage to get the setup and calibration working using the Android setup. It was all simply a mistake earlier that I didn't realise I had to do the whole calibration process all within the 5 second time frame. Now I have done this it works doing the calibration on the PC GCS as well.

My setup is on the link I sent earlier and yes I did remove that soft sponge mount since these photos were taken. http://www.diydrones.com/forum/topic...age=7#comments

I appreciate you help very much. Thanks mate.
SkippyTBK is offline Find More Posts by SkippyTBK
Reply With Quote
Old Oct 23, 2012, 12:24 AM
Registered User
koleos's Avatar
Italy, Apulia, FG
Joined Dec 2011
157 Posts
Hello Guys, I would like to have clarification on how to update the firmwere, to do this I have to keep the battery connected to the fc and all his mail? must be disconnected or something? thanks
koleos is offline Find More Posts by koleos
Reply With Quote
Old Oct 23, 2012, 12:51 AM
Registered User
Finland, Uusimaa, HKI
Joined Jan 2012
286 Posts
Quote:
Originally Posted by SkippyTBK View Post
Rob thanks you for the time and effort you put into your replies and I will go over your info.

Just the point is I was hoping not to have to rely on the Android GCS because Ill be flying my other rigs at the same time when I go fly the YS, and these are all run from my small laptop GCS setup and I do rpefer to just use the Rx and not bother switching from one to the other. As you advised I did manage to get the setup and calibration working using the Android setup. It was all simply a mistake earlier that I didn't realise I had to do the whole calibration process all within the 5 second time frame. Now I have done this it works doing the calibration on the PC GCS as well.

My setup is on the link I sent earlier and yes I did remove that soft sponge mount since these photos were taken. http://www.diydrones.com/forum/topic...age=7#comments

I appreciate you help very much. Thanks mate.
Not sure if i get what you mean? You want to fly all your rigs simultaneously and not like to use android app? Why not buy another small laptop?
KariY is offline Find More Posts by KariY
Reply With Quote
Old Oct 23, 2012, 12:56 AM
Registered User
Finland, Uusimaa, HKI
Joined Jan 2012
286 Posts
Quote:
Originally Posted by PaddockFlyer View Post
Has anyone heard wispers on an updated manual yet?

There seems to be a big shortfall in this department.

If ZeroUAV are watching/monitoring this thread then please revisit your manual for the mental well being of your customers.
Manual has normally came out few hours/days later or so. Just a little patient please, i'm sure it'll be out soon.
KariY is offline Find More Posts by KariY
Reply With Quote
Old Oct 23, 2012, 03:29 AM
Registered User
Joined Oct 2011
54 Posts
[QUOTE=Step 3: ESC stroke calibration

Please get into the settings first (Flight status displays "Settings", break the pole as V shaped to open throttle insurance and push the THR pole position to the maximum within 5 seconds, power on the ESC after completing above operation. Pull the throttle pole back to minimum after a prompt sound from the ESC. After completing the ESC stroke calibration please exit the settings, and get into next step.[/QUOTE]

How do you guys carry out the above step as per the manual. The sep-up procedure asks you (because the FC is powered on) to go through the install procedure, exit that and go into settings, carry out V shaped 'thingy', push the throttle up to max, and then power on the ESC....What ?...one at a time or all at once. Do you have a seperate power supply for your ESCs than you have for your FC ? For a simple minded person as myself how do you interpret and carry out, step-by-step, the above procedure ?

Regards
David.
david.scarbrow is offline Find More Posts by david.scarbrow
Reply With Quote
Old Oct 23, 2012, 03:29 AM
Registered User
Joined Oct 2008
12 Posts
Quote:
Originally Posted by mlebret View Post
Nexus 7 - Android 4.12

Is somebody use this tablet to control YS-X6.

I had one and cannot get the parameters from the AutoPilot.

Data, Map and settings access is OK but when I'm in the Parameter screen, when I hit the Get button, all parameters stay at Zero except the latest four (Receiver type, etc...).

Is it a bug or am I missing something?

Thanks for your help,

Marc

My phone note 2, android 4.1.2

My phone wrong same your phone.

I thinks GCS incompatible with 4.1.2

And who share for me manual 2012.10.22 - thanks
hoang99992003 is offline Find More Posts by hoang99992003
Reply With Quote
Old Oct 23, 2012, 04:04 AM
Registered User
mlebret's Avatar
France, Bretagne, Combrit
Joined Mar 2005
275 Posts
Quote:
Originally Posted by hoang99992003 View Post
My phone note 2, android 4.1.2

My phone wrong same your phone.

I thinks GCS incompatible with 4.1.2

And who share for me manual 2012.10.22 - thanks
Thanks for information,

Latest Android GCS is still messy with the settings.

No 2012.10.22 manual yet...
mlebret is online now Find More Posts by mlebret
Reply With Quote
Old Oct 23, 2012, 04:36 AM
Registered User
fajar's Avatar
sydney, downunder
Joined Jan 2011
1,663 Posts
Quote:
Originally Posted by david.scarbrow View Post
How do you guys carry out the above step as per the manual. The sep-up procedure asks you (because the FC is powered on) to go through the install procedure, exit that and go into settings, carry out V shaped 'thingy', push the throttle up to max, and then power on the ESC....What ?...one at a time or all at once. Do you have a seperate power supply for your ESCs than you have for your FC ? For a simple minded person as myself how do you interpret and carry out, step-by-step, the above procedure ?

Regards
David.
Just follow these instructions from my old post.

If you do it correctly, your ESCs will be calibrated all at once. That's it!

Please note that this calibration is for setting the throttle range of the ESCs to comply with the YS-X6' range. Even if you've calibrated the throttle range of your ESCs individually that doesn't matter because you still need to run ESC calibration from the GCS.

Also note that you still need to run typical ESCs calibration for each of the ESCs e.g. setting battery type to NiMH not lipo etc before you calibrate the ESCs all at once through the GCS.
fajar is offline Find More Posts by fajar
Reply With Quote
Old Oct 23, 2012, 04:55 AM
Registered User
Joined Oct 2011
54 Posts
Fajar, Thanks for that...I think that I have carried it out incorrectly...I'll set them up as per your instructions ASAP and then see what happens.

Regards
David.
david.scarbrow is offline Find More Posts by david.scarbrow
Reply With Quote
Old Oct 23, 2012, 05:18 AM
Registered User
fajar's Avatar
sydney, downunder
Joined Jan 2011
1,663 Posts
Quote:
Originally Posted by david.scarbrow View Post
Fajar, Thanks for that...I think that I have carried it out incorrectly...I'll set them up as per your instructions ASAP and then see what happens.

Regards
David.
David,

no worries. Please redo the channel and compass calibration as well as check the settings: magnetic declination, aircraft type, lipo cell number etc. Also check the "radio" and "real servo" values in the GCS as well as paying attention to altitude value and velx, vely and veld numbers. Make sure "real servo" value correspond correctly to tx input.

Your multi should fly well.
fajar is offline Find More Posts by fajar
Reply With Quote
Old Oct 23, 2012, 06:00 AM
Registered User
Joined Oct 2008
12 Posts
Quote:
Originally Posted by mlebret View Post
Thanks for information,

Latest Android GCS is still messy with the settings.

No 2012.10.22 manual yet...
Hi mlebret

in GCS 2012.10.22 everything is ok. can you test it.
hoang99992003 is offline Find More Posts by hoang99992003
Reply With Quote
Old Oct 23, 2012, 06:30 AM
Registered User
Salocin's Avatar
Joined Aug 2012
597 Posts
Latest firmware and android GCS seems fine. 3 more buttons, widen, truncate and ptz lock in settings too
Salocin is offline Find More Posts by Salocin
Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Similar Threads
Category Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
New Product DJI WooKong-M Autopilot System for multirotors **Owners Thread** DJI INNOVATIONS Multirotor Electronics 19946 Jul 23, 2014 08:09 AM
Discussion Zero UAV YS-X6 Owners Thread and Discussion fajar Multirotor Electronics 2401 Jul 05, 2014 02:34 AM
New Product Test video of YS-X6 Autopilot system pzhang Multirotor Talk 141 Jun 07, 2012 06:50 AM
Discussion Groupbuy for YS-X6 system fajar Australia 14 May 15, 2012 04:35 AM