HobbyKing.com New Products Flash Sale
Reply
Thread Tools
Old Jul 20, 2012, 05:27 PM
Registered User
anotherdebt's Avatar
United States, NC, Mooresville
Joined Feb 2012
281 Posts
Discussion
power issues with mwc

Hey all,
I am hoping someone can shed some light on what's going on with my newly assembled quad.

First of all it is a x650 RM version with 30 amp esc's and 880kv motors. I am using a mulitwii board from another quad that I had along with a spectrum rx.

So here is the issue, I calibrated all of the esc's individually and they all seem okay and in sync I guess. The problem is that when I give full throttle it doesn't seem to really take off. It is a slow lazy ascent. My tax settings are set to what several people have posted in a few forums so I am pretty sure its not there but I won't rule anything out at this time. Also I am using a 3s 2250 mAh lipo.

Let me know what you think...

Thank you
Clinton
anotherdebt is offline Find More Posts by anotherdebt
Reply With Quote
Sign up now
to remove ads between posts
Old Jul 20, 2012, 06:16 PM
Registered User
Mortimer's Avatar
Joined Apr 2010
1,376 Posts
Maybe bad vibrations ?
Are arms rigid and props balanced ?
Mortimer is offline Find More Posts by Mortimer
RCG Plus Member
Latest blog entry: 5V Power Supply
Reply With Quote
Old Jul 20, 2012, 07:24 PM
Registered User
anotherdebt's Avatar
United States, NC, Mooresville
Joined Feb 2012
281 Posts
Brand new carbon props and they have not been ballenced, the arms are carbon so there is some movement of arms not necessarily vibration
anotherdebt is offline Find More Posts by anotherdebt
Reply With Quote
Old Jul 20, 2012, 08:59 PM
Bitten by the RC Bug....
vineet_p's Avatar
India, Andhra Pradesh, Hyderabad
Joined Aug 2011
789 Posts
Try to increase the maxthrottle in your multiwii's arduino sketches (I don't remember if it's in config.h or def.h). The default is 1800 you can inc it upto 2000. Also try to increase tge RC rate in the GUI (by a small amount only! ~0.1) This will make your quad responsive.

Vineet
vineet_p is offline Find More Posts by vineet_p
Reply With Quote
Old Jul 21, 2012, 07:51 AM
Registered User
anotherdebt's Avatar
United States, NC, Mooresville
Joined Feb 2012
281 Posts
Thanks I will try both of those adjustments and I will try to balance my props as well and see If I get any results. I will let you all know...
Thank you again
Clinton
anotherdebt is offline Find More Posts by anotherdebt
Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Similar Threads
Category Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
For Sale X250 MWC Quadcopter new MWC Mega with gps, diy kit terriwang Aircraft - Electric - Multirotor (FS/W) 32 Jan 02, 2013 03:17 PM
Help! champ power issue meany105 Beginner Training Area (Aircraft-Electric) 8 Jul 17, 2012 10:32 PM
Discussion Having power issues with my A123 3s 1100 guiltyspark Batteries and Chargers 9 Jul 06, 2012 01:10 AM
Discussion Motor shake only bw 60-75% power, implies which issue? markm75 Power Systems 5 Jun 30, 2012 11:53 PM
Cool FPV with mwc quad / air2air warthox FPV Talk 5 Feb 18, 2011 08:08 AM