HobbyKing.com New Products Flash Sale
Reply
Thread Tools
Old Sep 14, 2012, 10:02 PM
Ready to fly a real Heli now!
TM70s's Avatar
Joined Aug 2011
64 Posts
Quote:
Originally Posted by thwaitm View Post
You're not missing much with no gear switch, but without a mix switch you can't alter the gyro setting without entering into the menu system. It's not so important most of the time.

It won't, as is, bind with your 120SR. It's for Walkera receivers only...
The Deviation firmware will allow that but it is only available for the 6, 8 and 12 systems at this time.
Ok, got it on the gyro settings. Thanks for clarifying that I couldn't bind out of box too.
TM70s is offline Find More Posts by TM70s
Reply With Quote
Sign up now
to remove ads between posts
Old Sep 16, 2012, 11:03 PM
Registered User
deeh_46's Avatar
Joined Sep 2006
404 Posts
Can this tx work with Super FP?
deeh_46 is online now Find More Posts by deeh_46
Reply With Quote
Old Sep 16, 2012, 11:36 PM
Team WarpSquad
Japan, Tokyo
Joined Jun 2011
2,995 Posts
Quote:
Originally Posted by deeh_46 View Post
Can this tx work with Super FP?
Super FP, Mini CP, Genius FP, Genius CP, Master CP, V200D01(Devo), Ladybird V1&2, Hoten-X and any other recent Devention Walkera.
I'd not recommend fly the V400D01 or V450D03 with it although it should work.
Range is probably further than you can see for them all.
thwaitm is offline Find More Posts by thwaitm
Reply With Quote
Old Sep 17, 2012, 04:43 AM
Rotorhead
Sweden
Joined Jan 2006
155 Posts
Hi all!

Anyone knows if the manual is available anywhere?
Considering one of these, or the Devo 10... Need to check things!
myrslakt is online now Find More Posts by myrslakt
Reply With Quote
Old Sep 17, 2012, 04:55 AM
Team WarpSquad
Japan, Tokyo
Joined Jun 2011
2,995 Posts
Quote:
Originally Posted by myrslakt View Post
Hi all!

Anyone knows if the manual is available anywhere?
Considering one of these, or the Devo 10... Need to check things!
Check the downloads at Walkera.com

Devo 10 is definitely there. 7E appears not to be...
thwaitm is offline Find More Posts by thwaitm
Reply With Quote
Old Sep 17, 2012, 05:18 AM
Registered User
Sweden, Helsingborg
Joined Jun 2012
2,974 Posts
Read through the devo hacking thread, i posted the manual somewhere in there around a month ago.

Found it http://www.rcgroups.com/forums/showt...6#post22432657
Xermalk is offline Find More Posts by Xermalk
Reply With Quote
Old Sep 17, 2012, 06:42 AM
Rotorhead
Sweden
Joined Jan 2006
155 Posts
Found it!

Many thanks!
myrslakt is online now Find More Posts by myrslakt
Reply With Quote
Old Sep 20, 2012, 08:44 PM
Registered User
Joined Sep 2012
37 Posts
Hi people!
I got my minicp with my brand new DEVO7E... and... does anyone know why the FMOD is inverted? (or may be something is wrongly programed).
When using STUNT mode the heli is pretty stable, and the swashplate compensate in realtime as I move the heli (holding with my hand).
But when I put in NORMAL, the servos only respond to my movements, not compensating anything and the worst thing is that the tail also stop compensating... Is like deactivating all gyros...

The radio came with default settings, so I put standard curves and so... but I must have missed something...
dariobrit is offline Find More Posts by dariobrit
Reply With Quote
Old Sep 21, 2012, 03:43 AM
Deviant
sbstnp's Avatar
Joined Jul 2012
1,190 Posts
Quote:
Originally Posted by dariobrit View Post
Hi people!
I got my minicp with my brand new DEVO7E... and... does anyone know why the FMOD is inverted? (or may be something is wrongly programed).
When using STUNT mode the heli is pretty stable, and the swashplate compensate in realtime as I move the heli (holding with my hand).
But when I put in NORMAL, the servos only respond to my movements, not compensating anything and the worst thing is that the tail also stop compensating... Is like deactivating all gyros...

The radio came with default settings, so I put standard curves and so... but I must have missed something...
Gyro gain must be above 50% for the gyro to be active. Check your TX menu, Function/Gyro IIRC.
sbstnp is offline Find More Posts by sbstnp
Reply With Quote
Old Sep 21, 2012, 08:02 PM
Registered User
Joined Sep 2012
37 Posts
Yes, I tried but... I can't enter the gyro menu. It seems I must have set the FMOD switch to GYRO instead of ACTIVE. If I put FMOD to GYRO, it doens't seem to do anything, the heli is out of control and there's no difference switching FMOD. I set to 85% in Function->Gyro and it's the same.

So... what I have to put in FMOD switch? Active, Gyro or Governor? I know what Governor is, so I think that's not. In Active, at least I can fly but when I switch FMOD the heli goes crazy...
Someone that have MiniCP with DEVO7e... how do you have it set?
dariobrit is offline Find More Posts by dariobrit
Reply With Quote
Old Sep 22, 2012, 05:43 AM
Registered User
Sweden, Helsingborg
Joined Jun 2012
2,974 Posts
Model menu -> Device Output ->
AUX2
Function
Gyro

Function Menu -> Gyro Sensor
Manual
Channel
AUX2
Switch
FMOD SW
Pos0 75%
Pos1 75%
Xermalk is offline Find More Posts by Xermalk
Reply With Quote
Old Sep 24, 2012, 01:17 PM
Registered User
Joined Sep 2012
37 Posts
Quote:
Originally Posted by Xermalk View Post
Model menu -> Device Output ->
AUX2
Function
Gyro

Function Menu -> Gyro Sensor
Manual
Channel
AUX2
Switch
FMOD SW
Pos0 75%
Pos1 75%
Excellent! I got it working with that config! Thank you!
dariobrit is offline Find More Posts by dariobrit
Reply With Quote
Old Sep 26, 2012, 04:33 PM
Registered User
Joined Sep 2012
38 Posts
Questions for those familiar with the 7E and/or quadcopters:

I see that the 7E has only 2 switches. Suppose I wanted to use this transmitter for a Ladybird and a quad with the KK2.0 board. Since only 5 channels are needed (the 5th being auto-level on/off or "stunt mode"), I assume the left switch would be left as throttle hold and the right would handle the 5th channel. My question is if the right switch could also be used for DR at the same time? For example, maybe you want to use a different rate in stunt mode.

Also, since I'm still new to quadcopters, is there any reason the 7E wouldn't work? I assume the 2 (or 3?) switch usages I mentioned above would be sufficient for basic quads. I only plan to fly a ladybird and my own built quad with the KK2.0 board for fun and can't see myself getting in to anything more advanced.

Finally, why is the 7E 7 channels when there are only 6 inputs on the transmitter? Isn't this effectively a 6 channel transmitter?
Porthos23 is offline Find More Posts by Porthos23
Reply With Quote
Old Sep 26, 2012, 10:07 PM
Team WarpSquad
Japan, Tokyo
Joined Jun 2011
2,995 Posts
Quote:
Originally Posted by Porthos23 View Post
Questions for those familiar with the 7E and/or quadcopters:

I see that the 7E has only 2 switches. Suppose I wanted to use this transmitter for a Ladybird and a quad with the KK2.0 board. Since only 5 channels are needed (the 5th being auto-level on/off or "stunt mode"), I assume the left switch would be left as throttle hold and the right would handle the 5th channel. My question is if the right switch could also be used for DR at the same time? For example, maybe you want to use a different rate in stunt mode.

Also, since I'm still new to quadcopters, is there any reason the 7E wouldn't work? I assume the 2 (or 3?) switch usages I mentioned above would be sufficient for basic quads. I only plan to fly a ladybird and my own built quad with the KK2.0 board for fun and can't see myself getting in to anything more advanced.

Finally, why is the 7E 7 channels when there are only 6 inputs on the transmitter? Isn't this effectively a 6 channel transmitter?
Yes, you could use the STUNT switch to change between normal and stunt flying and if you set it up to use different rates between the two that would work as well.

For the question about 6 or 7 channels...
The THROTTLE stick/channel can also control the PITCH channel. So, depending on if you wanted to turn lights on or something depending on if the PITCH channel was high or low it would be possible by setting the PITCH channel curve vis-a-vis the throttle stick position.
thwaitm is offline Find More Posts by thwaitm
Reply With Quote
Old Sep 27, 2012, 10:04 AM
Registered User
Joined Sep 2012
38 Posts
Quote:
Originally Posted by thwaitm View Post
Yes, you could use the STUNT switch to change between normal and stunt flying and if you set it up to use different rates between the two that would work as well.

For the question about 6 or 7 channels...
The THROTTLE stick/channel can also control the PITCH channel. So, depending on if you wanted to turn lights on or something depending on if the PITCH channel was high or low it would be possible by setting the PITCH channel curve vis-a-vis the throttle stick position.
Awesome, thanks for the answers. Looks like the 7E will be my first real transmitter.
Porthos23 is offline Find More Posts by Porthos23
Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Similar Threads
Category Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
New Product New Devo 7E Radio from Walkera!! thwaitm Radios 3 Jul 17, 2012 02:41 AM
For Sale $ 1.00 NIB Walkera Devo 12S Radio With Telemetry Module (WK-CTL01-D) Aurora9 Aircraft - General - Radio Equipment (FS/W) 4 May 10, 2012 12:07 PM
For Sale Walkera Devo 7 TX/Devo RX2625H Combo for sale Tom Z Aircraft - General - Radio Equipment (FS/W) 0 Oct 06, 2011 01:33 PM
For Sale Walkera Devo 7 TX/Devo RX2625H Combo for sale Tom Z Aircraft - Electric - Helis (FS/W) 0 Oct 05, 2011 12:38 PM
New Product Walkera V18G01 with optional Devo 12 radio zadaw Fuel Heli Talk 11 Jun 10, 2011 11:01 PM