HobbyKing.com New Products Flash Sale
Reply
Thread Tools
Old Jul 20, 2012, 01:29 AM
not insane; Mom had me tested
hallstudio's Avatar
Marietta Ga.
Joined Apr 2005
831 Posts
KK will work it out. I have 10 plus hours of flight time on my analog and my digital tail servo tri's and no burnt out servos yet. I did burn out a HS 81 when it was set to high setting. Could be vibration or maybe a little slop in the linkage but a little code will probably fix us up. I donít know what is more anticipated, the new iphone or the firmware release for this board.
hallstudio is offline Find More Posts by hallstudio
Reply With Quote
Sign up now
to remove ads between posts
Old Jul 20, 2012, 04:07 AM
Registered User
TLHover's Avatar
Australia, NSW, Wauchope
Joined Jan 2012
337 Posts
Yeh, no.
Tested board off the frame in my hand and the jitter is still there.
We will just have to wait for the update.
TLHover is offline Find More Posts by TLHover
Reply With Quote
Old Jul 20, 2012, 11:08 AM
Registered User
Joined Jan 2006
21 Posts
Quote:
Originally Posted by TLHover View Post
Yeh, no.
Tested board off the frame in my hand and the jitter is still there.
We will just have to wait for the update.
That won't work if the board is in your hand.
SleekStryker is offline Find More Posts by SleekStryker
Reply With Quote
Old Jul 20, 2012, 11:25 AM
not insane; Mom had me tested
hallstudio's Avatar
Marietta Ga.
Joined Apr 2005
831 Posts
played withthe gains a bit. i have been flying with p60 and i30. droped douwn to p 50 and i 27 and its better. still has some twitch but not as bad. might try dropping your p's and i's till the tail feels mushy and not snappy enough. let me know if that helps. Also not that what i do is right or wrong but as far as mounting the board i use velcro. the board just floats on loops and fur. i also mount my gopro that way and my battery. i zip tie the motors to the stick with a layer of 2 face tape under the mount.
hallstudio is offline Find More Posts by hallstudio
Reply With Quote
Old Jul 20, 2012, 07:14 PM
Fly, crash, rebuild.
United States, NY, Shelter Island
Joined May 2011
880 Posts
So I installed a solar digital servo for $12 from hobbypartz. D657. 25g with 3.0kg 0.1 seconds to 60'. No wobble. Set servo on high. Sweet. $12 fix and tri is good!! H
shelterock is offline Find More Posts by shelterock
Reply With Quote
Old Jul 20, 2012, 07:31 PM
Registered User
Canada, ON, Merrickville-Wolford
Joined Jun 2012
835 Posts
Awesome

Quote:
Originally Posted by shelterock View Post
So I installed a solar digital servo for $12 from hobbypartz. D657. 25g with 3.0kg 0.1 seconds to 60'. No wobble. Set servo on high. Sweet. $12 fix and tri is good!! H
That's the data point I was waiting for. Thanks. Andrew.
Banjo5 is offline Find More Posts by Banjo5
Reply With Quote
Old Jul 21, 2012, 04:37 PM
Just noticed I can change this
Okisub's Avatar
Toowoomba QLD, Australia
Joined Nov 2005
99 Posts
Quote:
Originally Posted by shelterock View Post
So I installed a solar digital servo for $12 from hobbypartz. D657. 25g with 3.0kg 0.1 seconds to 60'. No wobble. Set servo on high. Sweet. $12 fix and tri is good!! H
That is good news
Is it stable in fast forward flight as well? And what PI setting are you using on the rudder channel?
Okisub is offline Find More Posts by Okisub
Reply With Quote
Old Jul 22, 2012, 11:56 AM
Fly, crash, rebuild.
United States, NY, Shelter Island
Joined May 2011
880 Posts
Quote:
Originally Posted by Okisub View Post
That is good news
Is it stable in fast forward flight as well? And what PI setting are you using on the rudder channel?
Well, new observation, the digital servo is so high strung that right at the initial yaw input moment it moves so quick that it induces vibes in the camera mount.
My yaw P gains are at 75 and I gains at 70. Limits 20 p and 10 I. I think there is some tweaking left to do.
Roll/pitch at 65p and 60I.
My tri is a 50cm arm rcexplorer 2.5. I think the size of the craft comes into play. Bigger can handle higher gains. She's pretty solid other than the quick vibes at initial servo movement.
H
shelterock is offline Find More Posts by shelterock
Reply With Quote
Old Jul 24, 2012, 05:03 PM
Registered User
United Kingdom, Swindon
Joined Aug 2006
34 Posts
Jitter Fixed

Good Evening All. I was interested in this thread because I too, upon using the KK2 board for the first time, became very aware of the tail jitter. I managed to get it down to reasonable effect by lowering the gain right down but it was still there. I was using a Digi Tower Pro MG16R servo. Today I replaced it with a Tower Pro MG946R Digi, a veritable beast of a servo.....but.....tail now rock steady. Gain now back up to 100....still rock steady. It seems you have to have a servo that's man enough for the job. By the way, I now love this KK2 board.....Neil
ADI Man is offline Find More Posts by ADI Man
Reply With Quote
Old Jul 24, 2012, 05:22 PM
Registered User
Joined Jul 2012
30 Posts
What could be the reason that the servo does not respond at all?
I use this servo: http://www.hobbyking.com/hobbyking/s...idProduct=8761.
The servo worked fine with the HobbyKing Multi-Rotor Control Board V2.1.
Thank you
eitan is offline Find More Posts by eitan
Reply With Quote
Old Jul 24, 2012, 10:04 PM
Hulk likes flying things
Phalanx-0's Avatar
United States, IN, Kokomo
Joined May 2008
621 Posts
@eitan
does the servo work straight from the receiver? If so then, make sure the conector is oriented properly.
Phalanx-0 is offline Find More Posts by Phalanx-0
Reply With Quote
Old Jul 25, 2012, 05:50 AM
Registered User
Joined Jul 2012
30 Posts
Quote:
Originally Posted by Phalanx-0 View Post
@eitan
does the servo work straight from the receiver? If so then, make sure the conector is oriented properly.

Yes, the servo works correctly when connected directly to the receiver.
The Connector is connected correctly.
eitan is offline Find More Posts by eitan
Reply With Quote
Old Jul 25, 2012, 05:52 AM
Just noticed I can change this
Okisub's Avatar
Toowoomba QLD, Australia
Joined Nov 2005
99 Posts
Quote:
Originally Posted by eitan View Post
Yes, the servo works correctly when connected directly to the receiver.
The Connector is connected correctly.
What PI setting are you trying on the rudder channel?
Okisub is offline Find More Posts by Okisub
Reply With Quote
Old Jul 25, 2012, 06:10 AM
Registered User
Joined Jul 2012
30 Posts
Quote:
Originally Posted by Okisub View Post
What PI setting are you trying on the rudder channel?
P gain : 150
P Limit :20
I Gain : 50
I Limit : 10
eitan is offline Find More Posts by eitan
Reply With Quote
Old Jul 25, 2012, 09:43 AM
Registered User
Joined Feb 2007
2,088 Posts
Do you have voltage on the 5V rail for M2-M8 on the board? If you disabled the BEC on the 2nd and 3rd motor, then your servo won't get any voltage as the BEC from the 1st motor is separate from the rest of the connections.
healthyfatboy is offline Find More Posts by healthyfatboy
Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Similar Threads
Category Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Discussion Hobbyking KK2.0 Multi-rotor LCD Flight Control Board MoRaLeSD Multirotor Talk 5 Apr 09, 2014 12:05 PM
Discussion Tricopter tail servo parts TS00 Multirotor Talk 5 Jun 23, 2012 02:40 PM
Discussion Problem Flashing Hk Board for Tricopter timmerflyer Multirotor Talk 0 Jun 20, 2012 01:10 PM
Help! TriCopter with HK Board V2 Savage27 Multirotor Talk 0 Jun 12, 2012 04:44 PM
Discussion .hex firmware for hk board tricopter emberjelly Multirotor Talk 1 Sep 25, 2011 06:33 AM