SMALL - espritmodel.com SMALL - Telemetry SMALL - Radio
Reply
Thread Tools
Old Jul 17, 2012, 10:11 PM
Registered User
United States, AZ, Tucson
Joined Mar 2008
2,195 Posts
Here's a quick video with my Drift helmet camera just velcro to the battery. It sounds a lot better. I think the bad sound you refer to is from the Contour camera vibrating on the old mount.
This sounds way better and only three of the props are balanced.
I think I'll still attempt to balance the motors though.

http://www.youtube.com/watch?v=UAOPrQUcebg&sns=em

Quote:
Originally Posted by TioDave View Post
I'm no rocket surgeon.

You can hear the props resonating in the first video. That wa wa wa sound is the harmonics coming into tune and resonating up and down in frequency. I can hear the same sound in the second, but it's much quieter.


Bernd - posted a video of how smooth his is for reference.

http://www.youtube.com/watch?v=g4ysd4T4Ifs

I think the motors are the culprit. I have balance my props almost perfect. The motors are making a to of vibrations. One of my motors is missing a shim. I need to get one of those. I'm just not sure of the size. I'm going to attempt the ceiling fan method with tape.
jasper7821 is offline Find More Posts by jasper7821
Reply With Quote
Sign up now
to remove ads between posts
Old Jul 18, 2012, 01:59 AM
Registered User
United States, CA, Anaheim
Joined Dec 2011
400 Posts
nice videos and nice quad.
shdwkeeper is offline Find More Posts by shdwkeeper
Reply With Quote
Old Jul 18, 2012, 08:33 AM
Registered User
United States, AZ, Tucson
Joined Mar 2008
2,195 Posts
Quote:
Originally Posted by shdwkeeper View Post
nice videos and nice quad.
Thank you very much. I'm thinking about getting a GoPro2 and the video cable so oi can use it to record and fly FPV.

Maybe I'll get better video and photos with it.
jasper7821 is offline Find More Posts by jasper7821
Reply With Quote
Old Jul 24, 2012, 02:58 PM
Registered User
United States, AZ, Tucson
Joined Mar 2008
2,195 Posts
I'm hoping my rig is in sync, the props are balanced pretty good. Here's a video I just did from work at lunch. This is from the Contour and it sounds like crap but I think it's the mount and the camera vibrating.
My Graupners should be here in a few days and I know those will help a lot.

http://youtu.be/fxTlApRFajY

This is the same from my cell phone, sounds a lot better.
http://youtu.be/Y9noyMU2n10

PLUS, my NAZA/GPS is holding pretty steady in GPS mode. I had the TX on the ground for the above videos. there was a little wind but this thing holds great. I'm very happy with my setup except I only got 3 GPS's to lock on the Dragon system.

Getting a GoPro2 after work and ditching the Contour and KX191 camera.
Hopefully it works better and there's not much latency and I can cruise around in FPV just fine. If not, I'll have to rearrange things and maybe add filters.
jasper7821 is offline Find More Posts by jasper7821
Reply With Quote
Old Jul 24, 2012, 04:15 PM
manual flying apologist
Adidas4275's Avatar
United States, CA, Fresno
Joined Mar 2011
6,944 Posts
you wont have a problem with lag and the goprp 2 that issue was fixed a long time ago with the GoPro 1 and a firmware update.

I have flown many hours of FPV using the GoPro as my flight camera
Adidas4275 is offline Find More Posts by Adidas4275
Reply With Quote
Old Jul 24, 2012, 04:19 PM
Registered User
United States, AZ, Tucson
Joined Mar 2008
2,195 Posts
Quote:
Originally Posted by Adidas4275 View Post
you wont have a problem with lag and the goprp 2 that issue was fixed a long time ago with the GoPro 1 and a firmware update.

I have flown many hours of FPV using the GoPro as my flight camera
Glad to hear, thanks.
I'm looking forward to a cleaner look and hopefully better video from the GoPro.
jasper7821 is offline Find More Posts by jasper7821
Reply With Quote
Old Jul 25, 2012, 11:06 AM
Registered User
United States, CA, Anaheim
Joined Dec 2011
400 Posts
Quote:
Originally Posted by jasper7821 View Post
I'm hoping my rig is in sync, the props are balanced pretty good. Here's a video I just did from work at lunch. This is from the Contour and it sounds like crap but I think it's the mount and the camera vibrating.
My Graupners should be here in a few days and I know those will help a lot.

http://youtu.be/fxTlApRFajY

This is the same from my cell phone, sounds a lot better.
http://youtu.be/Y9noyMU2n10

PLUS, my NAZA/GPS is holding pretty steady in GPS mode. I had the TX on the ground for the above videos. there was a little wind but this thing holds great. I'm very happy with my setup except I only got 3 GPS's to lock on the Dragon system.

Getting a GoPro2 after work and ditching the Contour and KX191 camera.
Hopefully it works better and there's not much latency and I can cruise around in FPV just fine. If not, I'll have to rearrange things and maybe add filters.
List the parts and take some pics of your setup with the GoPro an video cable, I'm interested in trying this also.
shdwkeeper is offline Find More Posts by shdwkeeper
Reply With Quote
Old Jul 25, 2012, 11:30 AM
Registered User
United States, AZ, Tucson
Joined Mar 2008
2,195 Posts
Here's my setup, I already have everything except the GoPro and cable.
I'm hoping it works out really good.

GoPro (buying here because I get it for $195)
http://www.bestbuy.com/site/GoPro+-+...&skuId=3451683

GoPro audio/video cable
http://www.readymaderc.com/store/ind...roducts_id=289

Video TX
http://www.rangevideo.com/index.php?...roducts_id=228

Video RX
http://www.goodluckbuy.com/cctv-900r...anual-4ch.html

Dragon OSD
http://www.dragonlabs.net/site/DragonOSDplus

Dragon Commander
http://www.dragonlabs.net/site/DragonCommander
jasper7821 is offline Find More Posts by jasper7821
Reply With Quote
Old Jul 27, 2012, 03:50 PM
Registered User
United States, AZ, Tucson
Joined Mar 2008
2,195 Posts
Just installed my new GoPro2 and it's got vibrations.
I first installed it directly to the front tab with velcro and strapped it down and it had vibrations so I removed the velcro and put a piece of sorbothane then strapped it and it's a little better but still has vibrations.
My stock props are balanced (can't wait for the Graupners to get here)
Any suggestions.
It was fairly windy out but I don't think that made any difference.

I now get one red flash when the GoPro is turned on or recording. I guess I'll move the NAZA GPS to another arm.

http://youtu.be/w_aR-RWaDjo
jasper7821 is offline Find More Posts by jasper7821
Reply With Quote
Old Jul 27, 2012, 04:25 PM
Multi rotors=No Paycheck left
SDSURFnGLIDE's Avatar
United States, CA, San Diego
Joined Apr 2011
3,379 Posts
jasper...

what setting did you have your GPH2 on? If its set to 1080 then it will be difficult to get rid of all the "jello"....try using 760...that is what i normally use and it produces pretty good results if you have vibration dampening down good...

As for your GPS...yeah i would try moving it further away...
SDSURFnGLIDE is offline Find More Posts by SDSURFnGLIDE
Reply With Quote
Old Jul 27, 2012, 04:36 PM
Registered User
United States, AZ, Tucson
Joined Mar 2008
2,195 Posts
Quote:
Originally Posted by SDSURFnGLIDE View Post
jasper...

what setting did you have your GPH2 on? If its set to 1080 then it will be difficult to get rid of all the "jello"....try using 760...that is what i normally use and it produces pretty good results if you have vibration dampening down good...

As for your GPS...yeah i would try moving it further away...
Ya, I have it on 1080 and narrow.
I'll try 760
I really don't like the wide angle fish eye thing and 1080 is the only setting that you can change from wide, medium, and narrow.
jasper7821 is offline Find More Posts by jasper7821
Reply With Quote
Old Jul 27, 2012, 04:59 PM
'FPV'er...not a "LOS'er
Vantasstic's Avatar
Las Vegas, NV
Joined Sep 2003
18,209 Posts
Quote:
Originally Posted by jasper7821 View Post
Just installed my new GoPro2 and it's got vibrations.
I first installed it directly to the front tab with velcro and strapped it down and it had vibrations so I removed the velcro and put a piece of sorbothane then strapped it and it's a little better but still has vibrations.
My stock props are balanced (can't wait for the Graupners to get here)
Any suggestions.
It was fairly windy out but I don't think that made any difference.

I now get one red flash when the GoPro is turned on or recording. I guess I'll move the NAZA GPS to another arm.

http://youtu.be/w_aR-RWaDjo
GoPro's are notorious for emitting rf in the UHF and GPS freq ranges. Your Naza GPS right next to the GoPro is about the worst location you could have picked. I have mine on my rear arm, sitting on top of a copper taped ground plane, connected to my electronics ground. I do get lock now, but usually turn off my VTx until the Naza GPS gets lock, then I turn my VTx on and it'll usually hold lock. I have a DOSD GPS antenna on the opposite rear arm and IT DOES NOT have any issues with the GoPro or VTx. It locks quickly and reliably. I think the Naza GPS antenna is poorly filtered...bummer a near $200 GPS system doesn't work as well as my $40 OSD GPS antenna does.
Vantasstic is offline Find More Posts by Vantasstic
RCG Plus Member
Old Jul 27, 2012, 05:02 PM
Registered User
United States, AZ, Tucson
Joined Mar 2008
2,195 Posts
Quote:
Originally Posted by Vantasstic View Post
GoPro's are notorious for emitting rf in the UHF range. Your Naza GPS right next to the GoPro is about the worst location you could have picked. I have mine on my rear arm, sitting on top of a copper taped ground plane, connected to my electronics ground. I do get lock now, but usually turn off my VTx until the Naza GPS gets lock, then I turn my VTx on and it'll usually hold lock. I have a DOSD GPS antenna on the opposite rear arm and IT DOES NOT have any issues with the GoPro or VTx. It locks quickly and reliably. I think the Naza GPS antenna is poorly filtered...bummer a near $200 GPS system doesn't work as well as my $40 OSD GPS antenna does.
Cool, thanks.
I'll move it to the rear where the DX8 satellite antenna is and move the antenna up front.

Hopefully I'll get better signal and the DOSD GPS will get a lock also.
jasper7821 is offline Find More Posts by jasper7821
Reply With Quote
Old Jul 27, 2012, 05:29 PM
Multi rotors=No Paycheck left
SDSURFnGLIDE's Avatar
United States, CA, San Diego
Joined Apr 2011
3,379 Posts
Quote:
Originally Posted by jasper7821 View Post
Ya, I have it on 1080 and narrow.
I'll try 760
I really don't like the wide angle fish eye thing and 1080 is the only setting that you can change from wide, medium, and narrow.
Yeah...that is the only downside...but to be honest with you...i can't tell that much of a difference between the 1080 and 760....but it is nice to have the narrow view option.

let us know how that works out for you
SDSURFnGLIDE is offline Find More Posts by SDSURFnGLIDE
Reply With Quote
Old Jul 27, 2012, 05:39 PM
Registered User
United States, AZ, Tucson
Joined Mar 2008
2,195 Posts
Quote:
Originally Posted by SDSURFnGLIDE View Post
Yeah...that is the only downside...but to be honest with you...i can't tell that much of a difference between the 1080 and 760....but it is nice to have the narrow view option.

let us know how that works out for you
Will Do, I wish I wouldn't have forgotten the ReadyMadeRC cable today. I could have finished everything at lunch.
jasper7821 is offline Find More Posts by jasper7821
Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Similar Threads
Category Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Discussion New at all this. Here's my P-40 jeff69 Scratchbuilt Indoor and Micro Models 7 Jun 24, 2012 11:01 AM
Discussion Crashed my new dji s800, 100%totally not my fault. I'm so friggn pissed off right now jasper7821 Multirotor Talk 137 Jun 13, 2012 10:46 AM
Discussion Anyone with a DJI S800 & Zenmuse here is SoCal? defxxx Multirotor Talk 5 Jun 10, 2012 12:29 PM
Discussion Please suggest me a good motor from here for my hexa joy4u Multirotor Talk 2 May 04, 2012 03:03 AM
Here's My Finished Hawk IV (from earlier post) Acer Electric Heli Talk 9 Jul 24, 2002 07:03 AM