SMALL - espritmodel.com SMALL - Telemetry SMALL - Radio
Reply
Thread Tools
Old Nov 11, 2012, 04:44 PM
Registered User
United States, CA, Yosemite Lakes
Joined Jan 2008
687 Posts
Its rotating the right direction.
And I only have the one motor/esc connected.
But maybe my video doesn't show whats happening very well
The motor will twitch back and fourth like in the video for a while. Then it will spin up at the speed you see. But have no power and will stop acceleration and start cogging like the timing is off. Its has like 1/10th the power as the other motors.
scribble007 is offline Find More Posts by scribble007
Reply With Quote
Sign up now
to remove ads between posts
Old Nov 11, 2012, 04:50 PM
Registered User
crash8384's Avatar
United States, OK, Erick
Joined Aug 2011
792 Posts
Quote:
Originally Posted by scribble007 View Post
So I flashed all my escs. I calibrated individually. And now one motor just cogs about.
Like the timing is WAY off but, its simonK firmware so I cant fix that can I?
The other three work fine.

In the video. Nothing is holding the quad down. And I go to 100% throttle (only that esc is connected directly to me receiver)

http://www.youtube.com/watch?v=ajc69...&feature=g-upl

Do you have bullet connectors on your escs? If so that could be the issue. I have had it happen more than half a dozzen times until i started soldering directly wire to wire. Never had the cog and low power afterwards. Could be a crappy bullet.
crash8384 is offline Find More Posts by crash8384
RCG Plus Member
Old Nov 11, 2012, 05:39 PM
Registered User
Joined Jul 2012
25 Posts
what is wrong

propelers are 10x4 two are rotating cw and the other two ccw, one at front one on the back , is X configuration CRIUS AIO pro. megapirates
please help
4q (0 min 14 sec)
jraulj is offline Find More Posts by jraulj
Reply With Quote
Old Nov 11, 2012, 05:42 PM
Registered User
Joined Sep 2012
127 Posts
Quote:
Originally Posted by jraulj View Post
propelers are 10x4 two are rotating cw and the other two ccw, one at front one on the back , is X configuration CRIUS AIO pro. megapirates
please help https://www.youtube.com/watch?v=RlQmSmLFn4I
check the motors on the left are spinning in the right direction with the right blades on each one. they could be pushing it down rather than giving it lift
dgonano is offline Find More Posts by dgonano
Reply With Quote
Old Nov 11, 2012, 06:03 PM
Registered User
Joined Sep 2012
127 Posts
Quote:
Originally Posted by scribble007 View Post
So I flashed all my escs. I calibrated individually. And now one motor just cogs about.
Like the timing is WAY off but, its simonK firmware so I cant fix that can I?
The other three work fine.

In the video. Nothing is holding the quad down. And I go to 100% throttle (only that esc is connected directly to me receiver)

http://www.youtube.com/watch?v=ajc69...&feature=g-upl
Im not sure man, you could try reflashing or recalibrating it if you havent already :/

I flashed mine too as i said i would. havent really got a before vid coz i was so keen and it was night. i have one but its not very good and it was tuned too so it didnt wobble too much. But here is my vid with the simonK firmware haha i really like it, makes it much easier to control haha

My first quadcopter (0 min 53 sec)


like the 4th time ive ever flown an RC copter of any sort so im not very good at flying or anything yet haha
dgonano is offline Find More Posts by dgonano
Reply With Quote
Old Nov 11, 2012, 06:40 PM
Stop me before I build again!
United States, NY, Albany
Joined Sep 2012
1,320 Posts
Quote:
Originally Posted by dgonano View Post

like the 4th time ive ever flown an RC copter of any sort so im not very good at flying or anything yet haha
Dude, fly it somewhere safe.
brontide is offline Find More Posts by brontide
Reply With Quote
Old Nov 11, 2012, 06:42 PM
Registered User
Joined Sep 2012
127 Posts
Quote:
Originally Posted by brontide View Post
Dude, fly it somewhere safe.
haha i know right!!! well it wasnt the first flight with those settings so i knew it wasnt going to go crazy and it was really windy so i was inbetween those buildings to shelter it a bit
dgonano is offline Find More Posts by dgonano
Last edited by dgonano; Nov 11, 2012 at 06:59 PM.
Reply With Quote
Old Nov 11, 2012, 07:04 PM
Registered User
USA, NE, Omaha
Joined Jul 2006
113 Posts
Quote:
Originally Posted by qwerty009 View Post
Can anyone help me, i can't get arco mode to work properly
If i switch to acro mode and move roll/pitch sticks from my remote my quad will have approx 1 sec delay in response time. I tried to increase P (rate and roll pitch) but it has no effect besides that it messes up stabilize mode (my def is 0,1 and i tried to increase up to ,18).

Stabilize mode on the other hand works fine. I'm running MP NG 2,7 R4.
What can be causing this?

My frame is Turnigy Talon V2
Motors 750KV
Props 11x4,7
Temp is 0 degres C outside atm.
querty 009
Did you get a reponse to your question or figure it out. I am having the same issue with accro mode. If I adjust to fly better it messes up the stablize mode.
Backfired is offline Find More Posts by Backfired
Reply With Quote
Old Nov 11, 2012, 07:19 PM
Registered User
United States, CA, Yosemite Lakes
Joined Jan 2008
687 Posts
Quote:
Originally Posted by crash8384 View Post
Do you have bullet connectors on your escs? If so that could be the issue. I have had it happen more than half a dozzen times until i started soldering directly wire to wire. Never had the cog and low power afterwards. Could be a crappy bullet.
I swapped a different motor the that esc and still acted the same.

Changed the bullets around and no good. Iv reflashed and recalibrated several times.
Sucks that I took a perfectly working quad and killed it trying to make it better.
Did the same thing to my Trex 600 today too. Flew great, till I put FBL on it. Flew for about 3 seconds before it went in.

Bad day today.
scribble007 is offline Find More Posts by scribble007
Reply With Quote
Old Nov 11, 2012, 08:03 PM
Registered User
The Netherlands, NH, Amsterdam
Joined Mar 2008
136 Posts
Scribble;
Rumours are that some specific (bell) motors have timing issues with SimonK's firmware. Have you tried WiiESC firmware? That might solve the issue.

Let me know how it goes!
shufflez is offline Find More Posts by shufflez
Reply With Quote
Old Nov 11, 2012, 09:24 PM
Registered User
United States, CA, Yosemite Lakes
Joined Jan 2008
687 Posts
Never heard of it.
Whats the difference?
scribble007 is offline Find More Posts by scribble007
Reply With Quote
Old Nov 11, 2012, 11:59 PM
Registered User
Joined Sep 2012
85 Posts
Quote:
Originally Posted by Backfired View Post
querty 009
Did you get a reponse to your question or figure it out. I am having the same issue with accro mode. If I adjust to fly better it messes up the stablize mode.
Hi, no luck so far. Let me know if you get some info, ok
qwerty009 is offline Find More Posts by qwerty009
Reply With Quote
Old Nov 12, 2012, 01:32 AM
Registered User
janekx's Avatar
Czech Republic, South Moravian Region, Brno
Joined Aug 2012
135 Posts
What diferent is on Sonar ME007v1 and v2? See diferent crystal.
I ordered on Sure Electronic there on pictures was v2 and one member suggest to buy there v2 and I recieve v1
janekx is online now Find More Posts by janekx
Reply With Quote
Old Nov 12, 2012, 02:35 AM
Registered User
koolkiwikat's Avatar
New Zealand, Auckland, Waitakere
Joined Sep 2007
737 Posts
Quote:
Originally Posted by Sir Alex View Post
I'm revised motor mixer code and update motor mapping for MPNG 2.7 (Also OctoV added)
The new mapping (changed Tri, Y6, Quad8X, Quad8)+:
Code:
motor mapping (maximize your text viewer or disable word wrapping to avoid line breaks)
======================================================
Pin     D2    D3    D5    D6    D7    D8    D11   D12   - Arduino pins
CH      3     4     1     2     7     8     10    11    - MegaPirate output channel
MOT_    3     4     1     2     5     6     7     8     - Arducopter motor mixer mapping
======================================================
TRI     -     BC    RC    LC    S     -     -     -
QuadX   LFW   RBW   RFC   LBC   -     -     -     -
Quad+   FW    BW    RC    LC    -     -     -     -
Hexa+   BLW   FRC   FW    BC    FLC   BRW   -     -
HexaX   FLW   BRC   RW    LC    FRC   BLW   -     -
Y6      LDC   BDW   RDC   LUW   RUW   BUC  
Octo+   FRC   BRC   FW    BW    FLC   BLC   LW    RW
OctoX   RRFC  BBRC  FFRW  BBLW  FFLC  LLBC  LLFW  RRBW
OctoV   BLC   BBRC  FL    BR    FFLC  FRC   FFR   BBL
Quad8X  BLUC  FLUW  FRUC  BRUW  BRDC  FRDW  FLDC  BLDW
Quad8+  LUC   FUW   RUC   BUW   BDC   RDW   FDC   LDW
======================================================
Hi there, how do I actually use this? Im trying to work out how to setup a Octo quad...cant find the setup anywhere!

Cheers!
koolkiwikat is offline Find More Posts by koolkiwikat
Reply With Quote
Old Nov 12, 2012, 03:52 AM
Registered User
Slovenia, Ljubljana
Joined Sep 2011
1,526 Posts
Quote:
Originally Posted by scribble007 View Post
So I flashed all my escs. I calibrated individually. And now one motor just cogs about.
Like the timing is WAY off but, its simonK firmware so I cant fix that can I?
The other three work fine.

In the video. Nothing is holding the quad down. And I go to 100% throttle (only that esc is connected directly to me receiver)

http://www.youtube.com/watch?v=ajc69...&feature=g-upl
Which version of simonk FW did you flash your esc's? Try the latest and it should work fine.

Wi-esc: http://code.google.com/p/wii-esc/
er9xuser is offline Find More Posts by er9xuser
Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Similar Threads
Category Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Mini-HowTo Arduino and HobbyKing Multi-Rotor Control Board V3.0 or KKmulticontroller v5.5 pprioverde Multirotor Talk 30 May 14, 2014 09:52 AM
Discussion New updated Crius Multiwii SE flight controller SGsoar Multirotor Electronics 72 May 15, 2013 08:36 PM
Discussion Jim, any plans for more multi rotor flight controller? chris24g Xtreme Power Systems 12 Jun 25, 2012 08:11 PM
Sold One New, one used ArduPilot 2560 APM1.0 Flight Controlls/autopilots wingspinner FPV Equipment (FS/W) 3 May 28, 2012 12:55 AM
Question Quad Build Using HobbyKing Multi-Rotor Control Board V3.0 (Atmega328 PA) SJackson Multirotor Talk 27 Apr 30, 2012 08:51 PM