HobbyKing.com New Products Flash Sale
Reply
Thread Tools
Old Sep 25, 2012, 05:24 PM
DVE
Registered User
Russian Federation, Sankt-Petersburg, SPB
Joined Jul 2011
578 Posts
Quote:
Originally Posted by _AjK_ View Post
Now, placed at about 10/15 cm over the AIOP board, the magnetometer doesn't feel any disturb at all, even with motors at full speed!
Cool! Glad to listen.

Can you share a photo, how you place it? I was trying the same, but couldn't find good way of solid placement of the sensor.
DVE is offline Find More Posts by DVE
Reply With Quote
Sign up now
to remove ads between posts
Old Sep 25, 2012, 07:13 PM
Crash=start of next project
CN I Dawg's Avatar
United States, CA, Los Angeles
Joined Nov 2010
733 Posts
Quote:
Originally Posted by e_lm_70 View Post
This gps is a u-blox NEO-6M GPS module

Good luck finding a way to flash it ...

But, gps works fine without the need to be flashed, this should have a battery capable to store the configuration ... configure a gps is nothing else then send it few serial commands

Anyhow, you should not have problem to connect any gps to this apm board

Tchuss
E_lm_70
Thanks! I saw this on the 3DR site, "The units will ship pre-configured for ArduPilot Mega use, and the configuration file is available in the repository." and this, "has custom and exclusive "DIYDrones" firmware that allows the unit to output an efficient and very compressed binary protocol (This firmware will only work with our modules!)." So I thought there may be an issue?
Steven
CN I Dawg is online now Find More Posts by CN I Dawg
Reply With Quote
Old Sep 25, 2012, 07:17 PM
Registered User
United States, SC, Ridge Spring
Joined May 2012
110 Posts
For you DX6i users out there who want to switch to more than a couple of flight modes on this board, take a look at this link. It may be old news to many, but it sure was good to find for me. I now can switch to 5 different modes, even without a 3 position switch!
Boykintom is offline Find More Posts by Boykintom
Reply With Quote
Old Sep 25, 2012, 08:30 PM
Registered User
United States, IL, Chicago
Joined Oct 2011
84 Posts
Hey Everyone,

We have been using the Crius AIO Pro with an Extend Board, and think they are pretty spectacular. To keep our boards safe we came out with a case for them we are selling now. If your interested you can check out the post in the classifieds section at the link below.

http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=1739998

If you have any ideas for anything that should be changed on the case, please feel free to let us know. We are always open to suggestions.

Thanks,

Mad Lab Industries
http://MadLabIndustries.com
MadLab is offline Find More Posts by MadLab
RCG Plus Member
Latest blog entry: Hexapod Quadcopter
Reply With Quote
Old Sep 25, 2012, 10:20 PM
Registered User
_AjK_'s Avatar
Joined Sep 2012
7 Posts
Quote:
Originally Posted by DVE View Post
Can you share a photo, how you place it? I was trying the same, but couldn't find good way of solid placement of the sensor.
Ehh, I've only made a few tests. Nothing serious yet.
Here is the test PCB(it sucks i know.... ):



and here the placement on the GPS antenna with some ducktape



i'm thinking to make the final PCBwith a 3.3V linear regulator and some 3mm holes to easily fix the PCB to the GPS antenna pole. I still have to design it.
_AjK_ is offline Find More Posts by _AjK_
Reply With Quote
Old Sep 26, 2012, 12:04 AM
DVE
Registered User
Russian Federation, Sankt-Petersburg, SPB
Joined Jul 2011
578 Posts
Cool I also have MAG3110 board, bought it on ebay:
http://www.ebay.com/itm/I2C-MAG3110-...item1c28299063

I've used 2cm plasitic spacers to put the board higher, so internal magnetometer works fine, without another one.
DVE is offline Find More Posts by DVE
Reply With Quote
Old Sep 26, 2012, 12:25 AM
Registered User
_AjK_'s Avatar
Joined Sep 2012
7 Posts
I wasn't that lucky.. I've tried with a 4,5cm spacer without results. I think it depends on my power distribuition board or my ESCs.
_AjK_ is offline Find More Posts by _AjK_
Reply With Quote
Old Sep 26, 2012, 12:45 AM
Registered User
Joined Feb 2012
5 Posts
Hello Gurus,

I have received my Crius AIO v1.1 board along with gps and bt module. I have successfully gotten BT and GPS to work with Multiwii in the GUI.

My problem however is that I would like to use MPNG, but I can't get the board to connect to the mission planner. I have loaded MPNG 2.4R4 and have tried setting every baud rate available the mission planner in config but no joy. I know what com ports I'm using and neither the built in USB nor BT will connect to the mission planner.

Any ideas?
WPDPilot is offline Find More Posts by WPDPilot
Reply With Quote
Old Sep 26, 2012, 01:54 AM
Aleksey Kharlanov
Беларусь, Минская область, Минск
Joined Sep 2011
705 Posts
Quote:
Originally Posted by WPDPilot View Post
Any ideas?
Use latest firmware - 2.7R4, and latest mission Planner.
Sir Alex is online now Find More Posts by Sir Alex
Reply With Quote
Old Sep 26, 2012, 03:56 AM
Ungifted Prodigy
Multor's Avatar
Australia, QLD
Joined Jul 2012
288 Posts
heyo guys,
has anyone tried DYP-ME007v2 and HC-SR04 sonars?
ive followed the instructions here about 10 page before this.
if im not mistaken trigger is in esc out put signal on d9 and echo is on 10.

now both of them make the clicks. seems like they are working
tho, how do i know it electronically? is there a display on the gui? ive never seen it before, my alt guage still reads its info rom baro, jumps from -60 to -60 everytime just like before.

thanks
Multor is offline Find More Posts by Multor
Reply With Quote
Old Sep 26, 2012, 04:05 AM
Aleksey Kharlanov
Беларусь, Минская область, Минск
Joined Sep 2011
705 Posts
Quote:
Originally Posted by Multor View Post
heyo guys,
has anyone tried DYP-ME007v2 and HC-SR04 sonars?
ive followed the instructions here about 10 page before this.
if im not mistaken trigger is in esc out put signal on d9 and echo is on 10.

now both of them make the clicks. seems like they are working
tho, how do i know it electronically? is there a display on the gui? ive never seen it before, my alt guage still reads its info rom baro, jumps from -60 to -60 everytime just like before.

thanks
Which firmware? For MPNG you must enable sonar in Mission Planner (select any type of sonar). And restart board after this.
Sir Alex is online now Find More Posts by Sir Alex
Reply With Quote
Old Sep 26, 2012, 04:32 AM
Ungifted Prodigy
Multor's Avatar
Australia, QLD
Joined Jul 2012
288 Posts
yep for mpng, sorry,
i enebeled it and rested it
just the matter of knowing if it works.
Multor is offline Find More Posts by Multor
Reply With Quote
Old Sep 26, 2012, 04:58 AM
Registered User
United States, SC, Ridge Spring
Joined May 2012
110 Posts
Quote:
Originally Posted by WPDPilot View Post
Hello Gurus,

I have received my Crius AIO v1.1 board along with gps and bt module. I have successfully gotten BT and GPS to work with Multiwii in the GUI.

My problem however is that I would like to use MPNG, but I can't get the board to connect to the mission planner. I have loaded MPNG 2.4R4 and have tried setting every baud rate available the mission planner in config but no joy. I know what com ports I'm using and neither the built in USB nor BT will connect to the mission planner.

Any ideas?
Do you have a usb to serial port driver like this one? I had the same problem as you and this fixed it.
Boykintom is offline Find More Posts by Boykintom
Reply With Quote
Old Sep 26, 2012, 07:40 AM
Registered User
Joined Jan 2012
285 Posts
Can this sonar device work with the AIO Pro

http://www.ebay.com/itm/5-Pin-Ultras...item5ae9c0f6f5
GTiDonavan is offline Find More Posts by GTiDonavan
Reply With Quote
Old Sep 26, 2012, 09:57 AM
Registered User
janekx's Avatar
Czech Republic, South Moravian Region, Brno
Joined Aug 2012
135 Posts
Quote:
Originally Posted by GTiDonavan View Post
Can this sonar device work with the AIO Pro

http://www.ebay.com/itm/5-Pin-Ultras...item5ae9c0f6f5
same case as SR04, a few pages back or http://www.multiwii.com/forum/viewto...t=sonar#p23645
janekx is online now Find More Posts by janekx
Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Similar Threads
Category Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Mini-HowTo Arduino and HobbyKing Multi-Rotor Control Board V3.0 or KKmulticontroller v5.5 pprioverde Multirotor Talk 30 May 14, 2014 09:52 AM
Discussion New updated Crius Multiwii SE flight controller SGsoar Multirotor Electronics 72 May 15, 2013 08:36 PM
Discussion Jim, any plans for more multi rotor flight controller? chris24g Xtreme Power Systems 12 Jun 25, 2012 08:11 PM
Sold One New, one used ArduPilot 2560 APM1.0 Flight Controlls/autopilots wingspinner FPV Equipment (FS/W) 3 May 28, 2012 12:55 AM
Question Quad Build Using HobbyKing Multi-Rotor Control Board V3.0 (Atmega328 PA) SJackson Multirotor Talk 27 Apr 30, 2012 08:51 PM