HobbyKing.com New Products Flash Sale
Reply
Thread Tools
Old Sep 23, 2012, 11:06 AM
Ungifted Prodigy
Multor's Avatar
Australia, QLD
Joined Jul 2012
288 Posts
Quote:
Originally Posted by dutchcommando View Post
allright.. i am doing something wrong and i don't know what..

i got the latest code (thanks nebstress) put it in my arduino folder, and loaded the attitude.pde.
changed APM_Config.H. (PIRATES_CRIUS_AIO_PRO_V1 , set GPS to auto and set baro to AP_BARO_MS5611_I2C)

i connect the AIOP to usb (com 12) and selected upload.
then i get a buckload of errors..

now.. what am i doing wrong? this is my first attempt with arduino so i think it's just a stupid thing on my side.
check lists
Make sure its 1.0.1 arduino
delete original library files from arduino 1.0.1 folder
make sure you open the Arducopter.INO file, so it will load all the thing.
Multor is offline Find More Posts by Multor
Reply With Quote
Sign up now
to remove ads between posts
Old Sep 23, 2012, 11:14 AM
Registered User
janekx's Avatar
Czech Republic, South Moravian Region, Brno
Joined Aug 2012
140 Posts
Load megapirate or makefile file not a part of the FW by the way did you replace libraries?
janekx is online now Find More Posts by janekx
Reply With Quote
Old Sep 23, 2012, 11:20 AM
Registered User
Joined Aug 2009
73 Posts
Quote:
Originally Posted by Boykintom View Post
Thanks for the tip on auto-trim--I didn't know about that! It worked well. Now if I can just get loiter to work well, I'll be in business. I'm using this GPS, and Mission Planner shows 9 satellites when I hook up to the laptop out in the front yard, but when I switch on loiter, the quad seems to try to hold, but it wanders over at least a 10 meter area. I was expecting better than that from what I've read and what I've seen on video.

I don't think this affects my flight performance, but I haven't been able to hook up my rx inputs in the order shown on the board. Is there a way to change that? Mine are actually in the order starting from the bottom: aileron, throttle elevator and rudder.

One more question, how much foam tape is needed to cover the barometer? Is there a perfect balance between light protection and air flow restriction?
Nice,
Now it's all about PID settings:
http://arducopter.googlecode.com/fil...d_Loiter_1.pdf

I managed to get good loiter performance without wind, but when the wind is blowing its a completely different story, I believe it's all about settings ( or at least I hope for...)
Good luck
Lior
liorz055 is offline Find More Posts by liorz055
Reply With Quote
Old Sep 23, 2012, 11:22 AM
Registered User
Joined Aug 2012
56 Posts
Quote:
Originally Posted by nebstress View Post
No you can not load new firmware (Sketches) via Bluetooth or telemetry (APC###,3DR,etc).
Well that sucks, but thanks anyways.
astro_wanabe is offline Find More Posts by astro_wanabe
Reply With Quote
Old Sep 23, 2012, 11:22 AM
Registered User
Joined Sep 2011
40 Posts
I found changing one parameter at a time compiling works for me. Then you know what one is causing the issue.
Trauma50 is offline Find More Posts by Trauma50
Reply With Quote
Old Sep 23, 2012, 11:24 AM
Registered User
Joined Aug 2012
56 Posts
Quote:
Originally Posted by NDw View Post
You could do it via an ftdi cable or cp2102 though yeah?
Thanks, I'll wait another couple of days for the replacement USB socket to arrive first but if it pops off again (or if I just can't solder it in place) then I'll look into those other options.
astro_wanabe is offline Find More Posts by astro_wanabe
Reply With Quote
Old Sep 23, 2012, 11:24 AM
Registered User
Joined Aug 2009
73 Posts
Quote:
Originally Posted by dutchcommando View Post
allright.. i am doing something wrong and i don't know what..

i got the latest code (thanks nebstress) put it in my arduino folder, and loaded the attitude.pde.
changed APM_Config.H. (PIRATES_CRIUS_AIO_PRO_V1 , set GPS to auto and set baro to AP_BARO_MS5611_I2C)

i connect the AIOP to usb (com 12) and selected upload.
then i get a buckload of errors..

now.. what am i doing wrong? this is my first attempt with arduino so i think it's just a stupid thing on my side.
Did you remembered to define the correct arduino board ( arduino 2560 ) under the tools tab?
liorz055 is offline Find More Posts by liorz055
Reply With Quote
Old Sep 23, 2012, 11:45 AM
making crashing a lifestyle!
dutchcommando's Avatar
The Netherlands, UT, Soest
Joined Feb 2012
1,039 Posts
Quote:
Originally Posted by Multor View Post
check lists
Make sure its 1.0.1 arduino
delete original library files from arduino 1.0.1 folder
make sure you open the Arducopter.INO file, so it will load all the thing.
i think the problem is i didn't deleted the original files..
i thought i should open the attitude.PDE?

Quote:
Originally Posted by Trauma50 View Post
I found changing one parameter at a time compiling works for me. Then you know what one is causing the issue.
that's a smart tip!
will use it!
Quote:
Originally Posted by liorz055 View Post
Did you remembered to define the correct arduino board ( arduino 2560 ) under the tools tab?
that would be the arduino 2560 mega or or mega adk right?


-----------------------------------------------------------------------------------------------------

compiling now....
all looking good!


uploading now........
done!

without any error!

thanks guys!

-------------------------------------------------------------------------------------------------

i have to go to work now

i will hook it up to APM planner when i come home again.
dutchcommando is offline Find More Posts by dutchcommando
Reply With Quote
Old Sep 23, 2012, 12:10 PM
Registered User
United Kingdom, Scotland, Aberdeen
Joined Mar 2010
795 Posts
Yes doing one thing at A time is wise as most of ous think we are experts and do not A from B with these technical contraptions,Marty.
NEAGRON is online now Find More Posts by NEAGRON
Reply With Quote
Old Sep 23, 2012, 02:32 PM
Registered User
Deutschland, BW, Sankt Georgen
Joined Jun 2011
11 Posts
hello,

I have a sonar HC-SR04 and wants to use it in MultiWii 2.1 but I had to admit that no code for Sonar is what I have to tuen that I can use the sonar.

Besides these I have to say that I use a use OCTA X8 and what I have to exit because

Thanks to all who help me

Quote:
Originally Posted by nebstress View Post
I am using MultiWii 2.1 & have a HC-SR04 sonar.

Please can anyone tell me if & how to get it working, is it just a case of defining the right parts in the sketch or is there more to it, if possible at all?

wilari is offline Find More Posts by wilari
Reply With Quote
Old Sep 23, 2012, 02:42 PM
Registered User
janekx's Avatar
Czech Republic, South Moravian Region, Brno
Joined Aug 2012
140 Posts
Sonar for me too please
janekx is online now Find More Posts by janekx
Reply With Quote
Old Sep 23, 2012, 03:05 PM
<Marty>
United States, KY, Springfield
Joined Jul 2011
2,075 Posts
in everybodies opinion is this the best board on the market for the price? i am thinking of getting into quads and was thinking this board could be a good choice to start with cause i want GPS feature to play around with...also has anybody tried this board on a traditional Heli like a 450 size ect...and will it handle high speed digital cyclic servos or does it only handle analog servos?

thanks all...
magic_marty is online now Find More Posts by magic_marty
Reply With Quote
Old Sep 23, 2012, 03:11 PM
Registered User
janekx's Avatar
Czech Republic, South Moravian Region, Brno
Joined Aug 2012
140 Posts
About servos it is interesting question but i thing digital are ok because Crius have FPV output for gimbal and digitals are precise for this task
janekx is online now Find More Posts by janekx
Reply With Quote
Old Sep 23, 2012, 03:28 PM
<Marty>
United States, KY, Springfield
Joined Jul 2011
2,075 Posts
i was thinking of getting the board first and playing around with it on one of my Heli's to learn a bit on how to set it up ect...will it accept satellites as input or does it need to be a traditional full size rx?
thanks again and sorry for the newb questions...
magic_marty is online now Find More Posts by magic_marty
Reply With Quote
Old Sep 23, 2012, 03:41 PM
Registered User
janekx's Avatar
Czech Republic, South Moravian Region, Brno
Joined Aug 2012
140 Posts
Not sure understand satellites vs. Full size RX what you mean?
janekx is online now Find More Posts by janekx
Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Similar Threads
Category Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Mini-HowTo Arduino and HobbyKing Multi-Rotor Control Board V3.0 or KKmulticontroller v5.5 pprioverde Multirotor Talk 30 May 14, 2014 10:52 AM
Discussion New updated Crius Multiwii SE flight controller SGsoar Multirotor Electronics 72 May 15, 2013 09:36 PM
Discussion Jim, any plans for more multi rotor flight controller? chris24g Xtreme Power Systems 12 Jun 25, 2012 09:11 PM
Sold One New, one used ArduPilot 2560 APM1.0 Flight Controlls/autopilots wingspinner FPV Equipment (FS/W) 3 May 28, 2012 01:55 AM
Question Quad Build Using HobbyKing Multi-Rotor Control Board V3.0 (Atmega328 PA) SJackson Multirotor Talk 27 Apr 30, 2012 09:51 PM