HobbyKing.com New Products Flash Sale
Reply
Thread Tools
Old Sep 19, 2012, 02:00 AM
Registered User
Northwest Arkansas
Joined Sep 2008
617 Posts
Quote:
Originally Posted by x_rui View Post
Is that a fact or a question?
Fact.
arkcom is offline Find More Posts by arkcom
Reply With Quote
Sign up now
to remove ads between posts
Old Sep 19, 2012, 02:03 AM
Registered User
janekx's Avatar
Czech Republic, South Moravian Region, Brno
Joined Aug 2012
135 Posts
When one side transmit TX pin transmiting other must Recieve Rx pin recieving and vice versa.
janekx is offline Find More Posts by janekx
Reply With Quote
Old Sep 19, 2012, 02:07 AM
Registered User
janekx's Avatar
Czech Republic, South Moravian Region, Brno
Joined Aug 2012
135 Posts
Today arrive AIOP to me and for information was in antistatic bag and in the hard paper box for protection, look that Nina read this thread carefully
janekx is offline Find More Posts by janekx
Reply With Quote
Old Sep 19, 2012, 05:23 AM
NDw
Registered User
Ireland, Limerick, Kilmallock
Joined Aug 2010
2,123 Posts
Hi are these the receiver connections regardless of what
#define TX_CHANNEL_SET is set to in megapirate?



Thanks.
NDw is offline Find More Posts by NDw
Reply With Quote
Old Sep 19, 2012, 05:34 AM
Ungifted Prodigy
Multor's Avatar
Australia, QLD
Joined Jul 2012
288 Posts
MegaPirate Ninja

Hi there guys, got my crius for quite a while now.

Really not happy with the stabilization at all, it wobbles like fat tire, unresponsive like a cat.
oscillates like a horny man D:.

and i dont think its on the P at all, tried going from 0-5, no changes D:
i tried everything

My accelerometer keeps resetting it self

I would try to make a video but its really hard to get a good shot.
Multor is offline Find More Posts by Multor
Reply With Quote
Old Sep 19, 2012, 05:51 AM
Registered User
koolkiwikat's Avatar
New Zealand, Auckland, Waitakere
Joined Sep 2007
737 Posts
Quote:
Originally Posted by Multor View Post
MegaPirate Ninja

Hi there guys, got my crius for quite a while now.

Really not happy with the stabilization at all, it wobbles like fat tire, unresponsive like a cat.
oscillates like a horny man D:.

and i dont think its on the P at all, tried going from 0-5, no changes D:
i tried everything

My accelerometer keeps resetting it self

I would try to make a video but its really hard to get a good shot.
Sounds like a can of random!, what pill did you take? the blue(MPNG) or red(MWii)?
koolkiwikat is offline Find More Posts by koolkiwikat
Reply With Quote
Old Sep 19, 2012, 05:59 AM
Ungifted Prodigy
Multor's Avatar
Australia, QLD
Joined Jul 2012
288 Posts
Megapirateninja
what could be wrong is the PPM SUM putting me back or something?
Multor is offline Find More Posts by Multor
Reply With Quote
Old Sep 19, 2012, 06:25 AM
Registered User
Australia, VIC, Bannockburn
Joined Aug 2012
44 Posts
I found this in this thread. "- Lipo voltage sense: connects to pin A3 from A0~A5 plug"
How do i do this ? do i just connect positive from lipo in to a3 ? This thread needs sub cats
didgydont is offline Find More Posts by didgydont
Reply With Quote
Old Sep 19, 2012, 06:30 AM
Registered User
RHTizzy's Avatar
The Netherlands, NH, Bussum
Joined Feb 2012
207 Posts
For anybody looking to get a Gimbal working with MultiWII 2.1
RHTizzy is offline Find More Posts by RHTizzy
Reply With Quote
Old Sep 19, 2012, 09:25 AM
NDw
Registered User
Ireland, Limerick, Kilmallock
Joined Aug 2010
2,123 Posts
Hi. So I've configured my radio to match mission planner. And reversed channels so that everything goes in the right direction in that. Should that mean that my channels should be correct? When I try to fly pitch seems to be reversed and possibly something else.

Thanks.
NDw is offline Find More Posts by NDw
Reply With Quote
Old Sep 19, 2012, 11:12 AM
Registered User
United States, CA, Yosemite Lakes
Joined Jan 2008
687 Posts
Can Some one list some starting PID settings for multiwii 2.1 on a 450 quad
I just got some apc props. And dubro balencer. They spin buttery smooth.
But my quad refuses to hover/fly. It spins up then cuts out spins up then one side dips. cuts out. then the side that dips starts up again and the other side falls.

Before I thought this was a vibration issue. But I'm not getting significant readings from the accel. On the graph.
My board it mounted to the top. With Velcro mounted to 2 layers of double sided foam tape.. That my problem?
I can take a video today after work if it will help you help me.
Thanks
scribble007 is online now Find More Posts by scribble007
Reply With Quote
Old Sep 19, 2012, 11:30 AM
Advanced Monkey
nebstress's Avatar
United Kingdom, England
Joined Nov 2011
1,605 Posts
Quote:
Originally Posted by scribble007 View Post
Can Some one list some starting PID settings for multiwii 2.1 on a 450 quad
I just got some apc props. And dubro balencer. They spin buttery smooth.
But my quad refuses to hover/fly. It spins up then cuts out spins up then one side dips. cuts out. then the side that dips starts up again and the other side falls.

Before I thought this was a vibration issue. But I'm not getting significant readings from the accel. On the graph.
My board it mounted to the top. With Velcro mounted to 2 layers of double sided foam tape.. That my problem?
I can take a video today after work if it will help you help me.
Thanks
The default PID's should be OK for a 450 size Quad & it doesn't sound like its the Gains, if it was it would spin up & take off but just oscillate (wobble/shake) while hovering.

A video & maybe a photo as well showing how the Board is actually mounted would help .
nebstress is offline Find More Posts by nebstress
Reply With Quote
Old Sep 19, 2012, 11:32 AM
Registered User
Quadframes's Avatar
Joined Jun 2011
745 Posts
Quote:
Originally Posted by NDw View Post
Hi. So I've configured my radio to match mission planner. And reversed channels so that everything goes in the right direction in that. Should that mean that my channels should be correct? When I try to fly pitch seems to be reversed and possibly something else.

Thanks.
dont reverse your channels in the mission planner as if you upgrade your software you could forget to redo this and well could crash or worse! reverse the channels on your radio that way they are always done
Quadframes is offline Find More Posts by Quadframes
Reply With Quote
Old Sep 19, 2012, 11:34 AM
Registered User
France, IdF, Paris
Joined May 2010
78 Posts
hint:

for mwii, tune roll/pitch PID
for megapirate, tune roll/pitch RATE (not the pid part)
penpen is offline Find More Posts by penpen
Reply With Quote
Old Sep 19, 2012, 12:42 PM
Registered User
abriosi's Avatar
Joined Jul 2011
229 Posts
Failsafe

Guys i'm having trouble configuring MPNG failsafe feature on 2.7 R4, can anyone give me some light on the subject?

Thank you
abriosi is offline Find More Posts by abriosi
Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Similar Threads
Category Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Mini-HowTo Arduino and HobbyKing Multi-Rotor Control Board V3.0 or KKmulticontroller v5.5 pprioverde Multirotor Talk 30 May 14, 2014 09:52 AM
Discussion New updated Crius Multiwii SE flight controller SGsoar Multirotor Electronics 72 May 15, 2013 08:36 PM
Discussion Jim, any plans for more multi rotor flight controller? chris24g Xtreme Power Systems 12 Jun 25, 2012 08:11 PM
Sold One New, one used ArduPilot 2560 APM1.0 Flight Controlls/autopilots wingspinner FPV Equipment (FS/W) 3 May 28, 2012 12:55 AM
Question Quad Build Using HobbyKing Multi-Rotor Control Board V3.0 (Atmega328 PA) SJackson Multirotor Talk 27 Apr 30, 2012 08:51 PM