HobbyKing.com New Products Flash Sale
Reply
Thread Tools
Old Jul 03, 2012, 06:55 PM
Registered User
bcollydas's Avatar
Canada, QC, Laval
Joined Apr 2008
1,149 Posts
By reducing the time for switching does this mean that the timming of the motor would be lower?

Can we bypass those esc's and replace them with our own?
bcollydas is offline Find More Posts by bcollydas
Reply With Quote
Sign up now
to remove ads between posts
Old Jul 03, 2012, 08:11 PM
Registered User
flytahiti's Avatar
PolynÚsie franšaise, ╬les du Vent, Papeete
Joined Mar 2010
492 Posts
Quote:
Originally Posted by skivvie View Post
You need to desolder 7 wires to get the ESC out of the arm, then remove 6 surface mount resistors, then bridge the pads where the resistors were, then solder 7 wires back to the ESC to reinstall to the arm. Look at the PDF, it's clearly laid out.
yes you are right 7 wire for removing esc then 12 unsoldering for resistor and the same for resolder lfor each arm so it's a total of 228 for the 6 arms !!!!!!!!!!!
more over you have to know that resistors are about 1 mm small !!!!!!
i think DJI are jocking when they ask customers to do it by themselves.
If you look close to solders you can see that they are square so it have been done
by robots ,we are not robots !!!!!
and it's not finish , if you fail to do it yourself then you can ship to them and they will do the mod on yours. they won't send the new version.

i think DJI is making fun of us and they are destroying their reputation
flytahiti is online now Find More Posts by flytahiti
Reply With Quote
Old Jul 03, 2012, 08:38 PM
Registered User
flytahiti's Avatar
PolynÚsie franšaise, ╬les du Vent, Papeete
Joined Mar 2010
492 Posts
new info from DJI about arms and plugs!!!!!!!
flytahiti is online now Find More Posts by flytahiti
Reply With Quote
Old Jul 03, 2012, 08:45 PM
Registered User
jetbootz's Avatar
Australia, Lord Howe Island
Joined Jan 2010
886 Posts
P.R disaster after P.R disaster after P.R disaster.....

Please can I have arms that are made of something stiff?
jetbootz is offline Find More Posts by jetbootz
Reply With Quote
Old Jul 03, 2012, 08:47 PM
by Alary Design
Photoship One's Avatar
Mesa, AZ
Joined May 2002
1,821 Posts
Quote:
By reducing the time for switching does this mean that the timming of the motor would be lower?
No. motor timing is something else all together. These resistors (or lack of in this case) would not affect that.
Photoship One is offline Find More Posts by Photoship One
RCG Plus Member
Reply With Quote
Old Jul 04, 2012, 01:39 AM
Registered User
United States, CA, Anaheim
Joined Dec 2011
388 Posts
Quote:
Originally Posted by flytahiti View Post
new info from DJI about arms and plugs!!!!!!!
I have this in the first post of this thread
shdwkeeper is offline Find More Posts by shdwkeeper
Reply With Quote
Old Jul 04, 2012, 01:53 AM
Registered User
flytahiti's Avatar
PolynÚsie franšaise, ╬les du Vent, Papeete
Joined Mar 2010
492 Posts
yes but it add some info about arms connections .
flytahiti is online now Find More Posts by flytahiti
Reply With Quote
Old Jul 04, 2012, 02:05 AM
Registered User
Portugal, Lisbon, Cascais
Joined Mar 2010
327 Posts
Data Link 2,4

Quote:
Originally Posted by BorisSA View Post
Is one of you using the Z15 in combo with the 2.4ghz data link ? Its seems to me and mentioned by two users in another forum that there are not enough can.bus ports to have both running on the same time.

With the 900 mhz link it should work since it has two can bus ports !

Can someone confirm this.
I'm using it, no problem at all... S800 + wookong + data link 2,4. Zenmuse on the way.
semich is offline Find More Posts by semich
Reply With Quote
Old Jul 04, 2012, 02:11 AM
Registered User
Portugal, Lisbon, Cascais
Joined Mar 2010
327 Posts
Getting shipped

Quote:
Originally Posted by Spyde View Post
I whish we could get som info on that battery tray, like when they will ship! Becouse the s800 really needs one
I asked about that to DJI, they are sending it to the S800 owners - free.
semich is offline Find More Posts by semich
Reply With Quote
Old Jul 04, 2012, 02:28 AM
Registered User
Portugal, Lisbon, Cascais
Joined Mar 2010
327 Posts
Did it my self with an experienced friend (electonic guy) and BOOM!

I would advice you to return to DJI to be fix. After spending a few hours changing the resistances, it looked quiet well... When I turn it on, one engine didn't start and after a few seconds, something exploded.

DJI is now aware. Awaiting instructions.

Photos:
https://www.dropbox.com/sh/779k8pj2k1t1hw8/c66lVYpgQM?m
semich is offline Find More Posts by semich
Reply With Quote
Old Jul 04, 2012, 02:31 AM
Registered User
United States, CA, Anaheim
Joined Dec 2011
388 Posts
Quote:
Originally Posted by flytahiti View Post
yes but it add some info about arms connections .
Look at the first post of this thread with the attachments and tell me how its different
shdwkeeper is offline Find More Posts by shdwkeeper
Reply With Quote
Old Jul 04, 2012, 02:33 AM
Registered User
United States, CA, Anaheim
Joined Dec 2011
388 Posts
Quote:
Originally Posted by semich View Post
I would advice you to return to DJI to be fix. After spending a few hours changing the resistances, it looked quiet well... When I turn it on, one engine didn't start and after a few seconds, something exploded.

DJI is now aware. Awaiting instructions.

Photos:
https://www.dropbox.com/sh/779k8pj2k1t1hw8/c66lVYpgQM?m
This is why you probably should choose Option #3 out of the 3 options they suggested.
shdwkeeper is offline Find More Posts by shdwkeeper
Reply With Quote
Old Jul 04, 2012, 02:34 AM
Registered User
Portugal, Lisbon, Cascais
Joined Mar 2010
327 Posts
This is what I'm saying...
semich is offline Find More Posts by semich
Reply With Quote
Old Jul 04, 2012, 02:46 AM
Artic jetflyer
sap_2000's Avatar
Stabekk, Norway
Joined Sep 2004
278 Posts
Quote:
Originally Posted by jetbootz View Post
P.R disaster after P.R disaster after P.R disaster.....
Please can I have arms that are made of something stiff?
Quote:
Originally Posted by flytahiti View Post
i think DJI is making fun of us and they are destroying their reputation
Agreed.

I don't want a random guy working at my dealer solder those tiny spots that was originally soldered by robots.

I want new ESC's. Thats the bottom line!
sap_2000 is offline Find More Posts by sap_2000
Reply With Quote
Old Jul 04, 2012, 04:07 AM
Registered User
Germany, BY, Munich
Joined Jan 2012
98 Posts
Quote:
Originally Posted by semich View Post
I'm using it, no problem at all... S800 + wookong + data link 2,4. Zenmuse on the way.
When your Zenmuse arrives you will find out that you have no free CanBUS port to connect it until you disconnect your 2.4 Ghz Data Link or either build a Y-Adapter on your own
Topper_MUC is offline Find More Posts by Topper_MUC
Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Similar Threads
Category Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Discussion My DJI Spreading Wings S800 just came in the mail and I think I'm in trouble jasper7821 Multirotor Talk 219 Oct 16, 2012 05:11 PM
New Product DJI Spreading Wings S-800 Hexa multi-rotor sidneyw Multirotor Talk 930 Jun 22, 2012 10:14 AM
Discussion DJI Spread Wings S800 and Zenmuse Z15 prices are out! tpnitro Multirotor Talk 120 Jun 19, 2012 01:27 AM
Discussion DJI S800 Spreading Wings has landed at Quadcopters UK Headquarters QuadcoptersUk Multirotor Talk 8 May 14, 2012 01:27 PM
Discussion Dji Spreading Wings (S800) coming Huluhulu Multirotor Talk 7 Apr 27, 2012 03:11 AM