HobbyKing.com New Products Flash Sale
Reply
Thread Tools
This thread is privately moderated by Syberian, who may elect to delete unwanted replies.
Old Jul 10, 2012, 02:30 AM
Oleg
Syberian's Avatar
Omsk,RU
Joined Dec 2008
806 Posts
GCS has been updated. Its window size has been shrinked to 600px vertical to fit into most netbooks.

Vibrations? Copter to small?
Was that normal on another controllers in acro mode? It's hard to judje not seeing a video.
Anyway, im working on the better AHRS algorithm.

1881 reversed synchro
It means adding another config option because my board is not using a 1881 so it can confuse users why there is no OSD. Consider soldering that 7404 or even a simple FET transistor to invert the signal.
Syberian is offline Find More Posts by Syberian
Last edited by Syberian; Jul 10, 2012 at 03:00 AM.
Reply With Quote
Sign up now
to remove ads between posts
Old Jul 10, 2012, 04:34 AM
Lufträuber
Deutschland, Nordrhein-Westfalen, Ochtrup
Joined Jul 2011
76 Posts
Hello.

GCS looks good now.
But i can't test it right now, because i'm at work.

Was that normal on another controllers in acro mode?
Simply: no

Consider soldering that 7404 or even a simple FET transistor to invert the signal.
For me it's no problem.
And i'm sure for other DIY users is it also no Problem.
JaggerMD is offline Find More Posts by JaggerMD
Reply With Quote
Old Jul 10, 2012, 01:02 PM
Lufträuber
Deutschland, Nordrhein-Westfalen, Ochtrup
Joined Jul 2011
76 Posts
I think i have a vibration problem.
I will build a new quad.
Have some KDA20-26 and Plush 18 here that i will use.
I think ca 600.

http://player.vimeo.com/video/45521704

http://player.vimeo.com/video/45523488

Same frame last year (before some crashs). But now with Multiwii it flys like this.

Multiwii Sep 2011 (3 min 25 sec)
JaggerMD is offline Find More Posts by JaggerMD
Reply With Quote
Old Jul 13, 2012, 11:06 AM
Lufträuber
Deutschland, Nordrhein-Westfalen, Ochtrup
Joined Jul 2011
76 Posts
Quote:
Originally Posted by Syberian View Post
Also the board will try to re-configure MTK and UBLOX modules working at 9600 by default: try to switch them to 38400 NMEA @ 5 or 10Hz which available.
Hello.

Today i tried the automatic reconfiguration on my ublox neo6m (frsky module).
Sorry, it'not working.
Reconfigure in ucenter is no problem.
But this module does not hold the settings after power loss.
Atm it's no problem, because my other (bigger) module works.

OSD,GCS and communication works great!!
Thank you for your good job.

PS: New Quad with t-motors 900kvfor your Pirate is in progress.
JaggerMD is offline Find More Posts by JaggerMD
Last edited by JaggerMD; Jul 13, 2012 at 01:01 PM.
Reply With Quote
Old Jul 13, 2012, 02:26 PM
Oleg
Syberian's Avatar
Omsk,RU
Joined Dec 2008
806 Posts
Hello Marcus,
Thanks for video! Though I'm not satisfied how your quad flies. I need to re-check it by myself.
So it is a time to move all that discovery "ratsnest" back from my plane to the tricopter.
Also I hope to borrow an Ublox from friend (mine blackvortex's one was fried this winter) and solve the ublox configuration issue.

Sorry I cannot reply often for some time. I have a daughter just born yesterday and all that stuff with hospital, diapers, relatives, beer etc... Heaven knows how happy I am!
Syberian is offline Find More Posts by Syberian
Reply With Quote
Old Jul 14, 2012, 04:40 PM
Registered User
Joined Sep 2010
2,400 Posts
Congratulations Oleg!
msev is online now Find More Posts by msev
Reply With Quote
Old Jul 15, 2012, 02:45 AM
Lufträuber
Deutschland, Nordrhein-Westfalen, Ochtrup
Joined Jul 2011
76 Posts
Congratulations!!!
I hope everything is fine with your wife and daughter.

New Quad is nearly finished.
Maybe i can post a video this evening.

Marcus
JaggerMD is offline Find More Posts by JaggerMD
Reply With Quote
Old Jul 15, 2012, 03:59 AM
Registered User
Joined Sep 2010
2,400 Posts
Oleg will you provide schematics or write down connections for the antenna tracker board?
msev is online now Find More Posts by msev
Reply With Quote
Old Jul 15, 2012, 08:33 AM
Oleg
Syberian's Avatar
Omsk,RU
Joined Dec 2008
806 Posts
Thanks!

msev, there are no reasons for head scratching with the AAT. There will be standard 5V servo pan and tilt 3-pins, a standard barrel plug for Vin from 7 to 42v and a standard so called 'tulip' socket for video in.
Also Im writing a chapter in the manual about the AAT servos tuning.
Syberian is offline Find More Posts by Syberian
Reply With Quote
Old Jul 15, 2012, 12:07 PM
Registered User
Joined Sep 2010
2,400 Posts
I like to build things myself thats why I ask
msev is online now Find More Posts by msev
Reply With Quote
Old Jul 15, 2012, 01:51 PM
Lufträuber
Deutschland, Nordrhein-Westfalen, Ochtrup
Joined Jul 2011
76 Posts
So, tested with new quad.
But it's nearly the same.
I think the old small quad flies slightly better.

Sorry, no video.

btw: wat's the name from your daughter?
JaggerMD is offline Find More Posts by JaggerMD
Last edited by JaggerMD; Jul 15, 2012 at 01:58 PM.
Reply With Quote
Old Jul 15, 2012, 09:13 PM
Oleg
Syberian's Avatar
Omsk,RU
Joined Dec 2008
806 Posts
Marcus,
Your quad looks good and should not cause any problems. Let me check by myself. Maybe I had broke something quad-related when tuned the plane part of the code.

btw: her name is Veronika
Syberian is offline Find More Posts by Syberian
Reply With Quote
Old Jul 16, 2012, 03:54 AM
Oleg
Syberian's Avatar
Omsk,RU
Joined Dec 2008
806 Posts
hey Marcus,
I've just build a tri and tried an acro mode. True, it flies like a piece of sh.... Since Im bad flier at all, I never tried an acro mode, only stab. Though I do have a point how should it fly with gyros. I need a small time to fix it.
Syberian is offline Find More Posts by Syberian
Reply With Quote
Old Jul 16, 2012, 04:13 AM
Lufträuber
Deutschland, Nordrhein-Westfalen, Ochtrup
Joined Jul 2011
76 Posts
No Problem.

I will wait.
In the meantime i will test the board in my fpvraptor.
But for this i need help from my friend.
Because i'm not a good pilot with "big" planes like this.

Atm i dont want to rtfm.
How i must trim the Servos?
Simply trim that it flies good, and then press neutral?

Marcus
JaggerMD is offline Find More Posts by JaggerMD
Reply With Quote
Old Jul 16, 2012, 04:36 AM
Oleg
Syberian's Avatar
Omsk,RU
Joined Dec 2008
806 Posts
Simply trim that it flies good, and then press neutral?
Trim it in manual mode then press neutral.
Though I had 15 degrees in ailerons set in opposite sides totally untrimmed and flew OK in stable (yes, always) mode until accidentally flipped that damn switch in manual!! Duh, that was hard time for my skills. She wanted to make a barrel roll on a skywalker constantly.
Syberian is offline Find More Posts by Syberian
Reply With Quote
Reply

Thread Tools

Similar Threads
Category Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
New Product Pirates' Productions Proudly Presents: the MegaPirate UAV and more... kinderkram Multirotor Talk 4468 Jun 29, 2014 03:55 PM
New Product zeroGravity - An STM32 Flightcontroller based on PIPO32 hardware Jessestr Multirotor Talk 40 Jun 25, 2012 08:18 PM
For Sale HoverFlyPro Control Board for Multirotor UAV's Bruce Mandel Aircraft - General - Miscellaneous (FS/W) 1 Jun 14, 2012 08:23 PM
Discussion X copter based on KK V5.5 board liftof problems riahut.com Multirotor Talk 1 Apr 07, 2012 10:41 PM
Discussion Inemo inertial module stm32 and mems demonstration board Z06 Tony Multirotor Talk 0 May 02, 2011 03:57 PM