HobbyKing.com New Products Flash Sale
Reply
Thread Tools
Old Dec 06, 2012, 08:09 AM
^(_MăĻēŜĐ_)^ ЯuĽe U
Greece, Attica, Elefsina
Joined Sep 2010
216 Posts
My problem is still present. I cant make this damn Tricopter fly with KK2.0.

M1 Left motor (with BEC to the Board)
M2 Right Motor
M3 YAW motor (with BEC to the board so servo can take power)
M4 Servo

Powering.
Choosing Tricopter.
Calibrating ACCs
Calibrating ESCs
Arming.
M1 output give more throttle to the motor than the others. I have tested it by adding the motors opposite. M1 to the YAW motor and M3 to front left. Either way the motor in the M1 slot is spinning gradually more and more. Something I need to explain and I don't know the word to use. One or two motors, when I throttle just a little, they behave like when they are connected to the ESC with 2 cables and cant spin, after I throttle a little bit more they spin like they should. Is this all problem ESC calibration? Because with the KK v3 Blue board it flies just immediately with no trims required. What can I do? Any suggestions?
MoRaLeSD is offline Find More Posts by MoRaLeSD
Reply With Quote
Sign up now
to remove ads between posts
Old Dec 06, 2012, 08:16 AM
Stop me before I build again!
United States, NY, Albany
Joined Sep 2012
1,320 Posts
If one motor is spinning faster than the other two and you have not changed the mix then you need to calibrate your ESC's. You may need to do this manually if you can't do it through the KK2.
brontide is offline Find More Posts by brontide
Reply With Quote
Old Dec 06, 2012, 08:18 AM
^(_MăĻēŜĐ_)^ ЯuĽe U
Greece, Attica, Elefsina
Joined Sep 2010
216 Posts
Quote:
Originally Posted by brontide View Post
If one motor is spinning faster than the other two and you have not changed the mix then you need to calibrate your ESC's. You may need to do this manually if you can't do it through the KK2.
The thing is that ESCs are calibrated. I did it with KK2.0 and with KK v3. With v3 they Spin correct. And like I said is not the ESC but the M1 output.
MoRaLeSD is offline Find More Posts by MoRaLeSD
Reply With Quote
Old Dec 06, 2012, 08:25 AM
Stop me before I build again!
United States, NY, Albany
Joined Sep 2012
1,320 Posts
Quote:
Originally Posted by MoRaLeSD View Post
The thing is that ESCs are calibrated. I did it with KK2.0 and with KK v3. With v3 they Spin correct. And like I said is not the ESC but the M1 output.
Unless you are reading the PWM off the M1 control line you have no basis for presuming that it is sendin more throttle vs your ESC's not being properly calibrated.

Probably not the problem, but I don't see a Rx calibration in your list of actions.
brontide is offline Find More Posts by brontide
Reply With Quote
Old Dec 06, 2012, 08:29 AM
^(_MăĻēŜĐ_)^ ЯuĽe U
Greece, Attica, Elefsina
Joined Sep 2010
216 Posts
Quote:
Originally Posted by brontide View Post
Unless you are reading the PWM off the M1 control line you have no basis for presuming that it is sendin more throttle vs your ESC's not being properly calibrated.
M1 to left motor = Left motor Spins MORE.
M1 to yaw motor= Yaw motor Spins MORE

Either way the motors connected to M1 spins more than the others. ESCs are calibrated.
MoRaLeSD is offline Find More Posts by MoRaLeSD
Reply With Quote
Old Dec 06, 2012, 08:35 AM
Stop me before I build again!
United States, NY, Albany
Joined Sep 2012
1,320 Posts
Quote:
Originally Posted by MoRaLeSD View Post
M1 to left motor = Left motor Spins MORE.
M1 to yaw motor= Yaw motor Spins MORE

Either way the motors connected to M1 spins more than the others. ESCs are calibrated.
Does it do this with self-level off/on?
brontide is offline Find More Posts by brontide
Reply With Quote
Old Dec 06, 2012, 08:40 AM
Stop me before I build again!
United States, NY, Albany
Joined Sep 2012
1,320 Posts
Rereading the original question. M1 gradually spins faster? Does it do this in the air or just on the ground? Have you trimmed your Tx based on the Receiver test screen?
brontide is offline Find More Posts by brontide
Reply With Quote
Old Dec 06, 2012, 08:45 AM
Registered User
France, RA, Roche-la-Molire
Joined Sep 2012
46 Posts
Quote:
Originally Posted by brontide View Post
Does it do this with self-level off/on?
Hello
Is it important to have self-level off during ESC calibration ???
what's the matter ?
thanks
vivazapata is offline Find More Posts by vivazapata
Reply With Quote
Old Dec 06, 2012, 08:46 AM
^(_MăĻēŜĐ_)^ ЯuĽe U
Greece, Attica, Elefsina
Joined Sep 2010
216 Posts
Quote:
Originally Posted by brontide View Post
Does it do this with self-level off/on?
Yes either way reacts the same.
MoRaLeSD is offline Find More Posts by MoRaLeSD
Reply With Quote
Old Dec 06, 2012, 08:46 AM
Stop me before I build again!
United States, NY, Albany
Joined Sep 2012
1,320 Posts
Quote:
Originally Posted by vivazapata View Post
Hello
Is it important to have self-level off during ESC calibration ???
what's the matter ?
thanks
No settings should have an effect on ESC calibration since it passes the signal through.
brontide is offline Find More Posts by brontide
Reply With Quote
Old Dec 06, 2012, 08:47 AM
^(_MăĻēŜĐ_)^ ЯuĽe U
Greece, Attica, Elefsina
Joined Sep 2010
216 Posts
Quote:
Originally Posted by brontide View Post
Rereading the original question. M1 gradually spins faster? Does it do this in the air or just on the ground? Have you trimmed your Tx based on the Receiver test screen?
It does that on the ground. And If I try to fly it the platform flips. Yes receiver test screen all ok!
MoRaLeSD is offline Find More Posts by MoRaLeSD
Reply With Quote
Old Dec 06, 2012, 08:47 AM
Stop me before I build again!
United States, NY, Albany
Joined Sep 2012
1,320 Posts
Quote:
Originally Posted by MoRaLeSD View Post
Yes either way reacts the same.
What version of the firmware ( should show up when the board is powered on ).
brontide is offline Find More Posts by brontide
Reply With Quote
Old Dec 06, 2012, 08:49 AM
^(_MăĻēŜĐ_)^ ЯuĽe U
Greece, Attica, Elefsina
Joined Sep 2010
216 Posts
Quote:
Originally Posted by brontide View Post
What version of the firmware ( should show up when the board is powered on ).
Its version 1.4!
MoRaLeSD is offline Find More Posts by MoRaLeSD
Reply With Quote
Old Dec 06, 2012, 08:50 AM
Stop me before I build again!
United States, NY, Albany
Joined Sep 2012
1,320 Posts
Quote:
Originally Posted by MoRaLeSD View Post
Its version 1.4!
Picture of the setup and maybe someone else has a suggestion, since I'm out of ideas and do not have a tri for testing.
brontide is offline Find More Posts by brontide
Reply With Quote
Old Dec 06, 2012, 08:53 AM
^(_MăĻēŜĐ_)^ ЯuĽe U
Greece, Attica, Elefsina
Joined Sep 2010
216 Posts
Quote:
Originally Posted by brontide View Post
Picture of the setup and maybe someone else has a suggestion, since I'm out of ideas and do not have a tri for testing.
I have the KK in factory settings for Tricopter mode.
All motors connected to the correct M slot. Its kinda funny because even with just 1-2 clicks of throttle all other motors spins just like the throttle range I give, but the M1 it keeps spins more and more until the platform flips! I can shoot a video too...
MoRaLeSD is offline Find More Posts by MoRaLeSD
Reply With Quote