SMALL - espritmodel.com SMALL - Telemetry SMALL - Radio
Reply
Thread Tools
Old Dec 04, 2012, 11:33 AM
Registered User
Joined Jun 2011
365 Posts
my Chinese friends must be laughing when they see so many people buying a $19 piece of sh*t and thinking they can get the absolute flight controller because of a new code

PS : just ordered my 3rd KK2...I'll flash it as soon as i receiveit...
oyibox is offline Find More Posts by oyibox
Reply With Quote
Sign up now
to remove ads between posts
Old Dec 04, 2012, 11:33 AM
HeliHarry
harrym's Avatar
United States, OK, Tulsa
Joined Dec 2006
338 Posts
Quote:
Originally Posted by MoRaLeSD View Post
.....What is the problem? My ESCs are flashed with Simon's and is flying perfectly with the v3 Board. What is the problem? PS. I use a Zippy Compact 4s 5000mAh battery. Total weight 1250 grams.
Did you recalibrate the esc's with the KK2?
harrym is offline Find More Posts by harrym
Reply With Quote
Old Dec 04, 2012, 11:34 AM
***** on a stick
seibernator's Avatar
United Kingdom, England, Solihull
Joined Sep 2011
70 Posts
Yeah, I know. It can be frustrating at times and I have had to learn patience. I keep a list updated of parts I need then every 2 to 3 weeks make a large order with express shipping. In the long run I save money.

Oh and I don't buy anything I can't write off there and then if the part is wrong or doesn't work. Fortunately this hasn't happened to me yet but I wouldn't waste my time going through their returns department.
seibernator is offline Find More Posts by seibernator
Reply With Quote
Old Dec 04, 2012, 11:35 AM
Registered User
Joined Jun 2011
365 Posts
3rd one because i sold the previous ones and i've made a good profit!
oyibox is offline Find More Posts by oyibox
Reply With Quote
Old Dec 04, 2012, 11:39 AM
^(_MăĻēŜĐ_)^ ЯuĽe U
Greece, Attica, Elefsina
Joined Sep 2010
221 Posts
Quote:
Originally Posted by harrym View Post
Did you recalibrate the esc's with the KK2?
I have made all the required settings that needed to be done. ESC calibration, ACC calibration, checked the sticks for the right movements, tilt the platform to each side to see if the gyros working correctly, yet it was really stupid. Some people saw me getting in and out from my house and they made fun on me hahahaahha. Then is when I decided to add the Blue piece of art
MoRaLeSD is offline Find More Posts by MoRaLeSD
Last edited by MoRaLeSD; Dec 04, 2012 at 11:39 AM. Reason: Spelling
Reply With Quote
Old Dec 04, 2012, 11:39 AM
HeliHarry
harrym's Avatar
United States, OK, Tulsa
Joined Dec 2006
338 Posts
Quote:
Originally Posted by seibernator View Post
..... I keep a list updated of parts I need then every 2 to 3 weeks make a large order with express shipping. In the long run I save money.....
I usually use the CART on Websites as an order cache.
I tried to keep a list in my CART on HK's site, but that don't work.
When I come back the next day my CART is empty.
I don't delete Cookies on my computer so HK must not be setting one.
harrym is offline Find More Posts by harrym
Reply With Quote
Old Dec 04, 2012, 11:43 AM
HeliHarry
harrym's Avatar
United States, OK, Tulsa
Joined Dec 2006
338 Posts
Quote:
Originally Posted by MoRaLeSD View Post
I have made all the required settings that needed to be done......
Are your bec's switching type?
If they are you can only connect one to the KK2.
harrym is offline Find More Posts by harrym
Reply With Quote
Old Dec 04, 2012, 11:48 AM
^(_MăĻēŜĐ_)^ ЯuĽe U
Greece, Attica, Elefsina
Joined Sep 2010
221 Posts
Quote:
Originally Posted by harrym View Post
Are your bec's switching type?
If they are you can only connect one to the KK2.
My ESCs are these: RCTimer ESC 30A
I have used the Bec from the first motor (M1) to power up the board but the servo was dead. So someone told me that I had to power up the motor by giving power from one more Bec to the M2 or M3. And worked. You think this is the problem?
MoRaLeSD is offline Find More Posts by MoRaLeSD
Reply With Quote
Old Dec 04, 2012, 11:59 AM
Specializing in RC since 1972
Temple, GA, USA
Joined Jun 2009
3,135 Posts
Quote:
Originally Posted by seibernator View Post
Really? The most I have ever had to wait is 2 to 3 days then 4 to 6 days postage to the UK.
My order of Nov 28 was just marked as shipped (that's about 6 days). The shipping company has not marked it as "Accepted" yet though, so HK still has it as far as I am concerned.

Of course in 3 days the shipping company could mark it has having been accepted today.
theothercliff is offline Find More Posts by theothercliff
Last edited by theothercliff; Dec 04, 2012 at 12:14 PM.
Reply With Quote
Old Dec 04, 2012, 12:05 PM
Specializing in RC since 1972
Temple, GA, USA
Joined Jun 2009
3,135 Posts
Quote:
Originally Posted by MoRaLeSD View Post
Hello!Yesterday I removed my Naza from my Y6 Tricopter and made it a Normal Tricopter with servo. I have installed the KK 2.0 and finally flashed it with the 1.4 from KK. From the Factory settings the Tricopter wasn't flyable. Too much trim to set it and even with that couldn't make it stable. After watching some videos with people sawing their own settings, I have tried to fly it again and nothing, the same. The Front Left motor was spinning two much faster than then other too and my motors was HOT, so HOT that after the "flying" I couldn't touch them. I removed the KK 2.0 and added the Blue HK KK v3 board with the 1.6 KK firmware. After some very very little trims I managed to make it really really stable. What is the problem? My ESCs are flashed with Simon's and is flying perfectly with the v3 Board. What is the problem? PS. I use a Zippy Compact 4s 5000mAh battery. Total weight 1250 grams.
Were the motors too hot with Blue v3 also?

Motors too hot usually means "props too big for the number of cells in the battery". Reduce the prop size or reduce the number of cells in the battery.

When you change from a 3 cell battery to a 4 cell you MUST use a smaller prop (try 1 inch smaller on both diameter and pitch) or the motors will overheat.
theothercliff is offline Find More Posts by theothercliff
Reply With Quote
Old Dec 04, 2012, 12:05 PM
HeliHarry
harrym's Avatar
United States, OK, Tulsa
Joined Dec 2006
338 Posts
Quote:
Originally Posted by MoRaLeSD View Post
My ESCs are these: RCTimer ESC 30A
I have used the Bec from the first motor (M1) to power up the board but the servo was dead. So someone told me that I had to power up the motor by giving power from one more Bec to the M2 or M3. And worked. You think this is the problem?
It doesn't say what type bec's they are.
M1 is usually all you need to power the KK2.
If the bec's are linear then you can connect them all.
harrym is offline Find More Posts by harrym
Reply With Quote
Old Dec 04, 2012, 12:08 PM
^(_MăĻēŜĐ_)^ ЯuĽe U
Greece, Attica, Elefsina
Joined Sep 2010
221 Posts
Quote:
Originally Posted by harrym View Post
It doesn't say what type bec's they are.
M1 is usually all you need to power the KK2.
If the bec's are linear then you can connect them all.
Never mind, I will fly it with the v3 blue board, its stable so I am happy... Why to add the KK2?
MoRaLeSD is offline Find More Posts by MoRaLeSD
Reply With Quote
Old Dec 04, 2012, 12:11 PM
HeliHarry
harrym's Avatar
United States, OK, Tulsa
Joined Dec 2006
338 Posts
Quote:
Originally Posted by theothercliff View Post
My order of Nov 28 was just marked as shipped. The shipping company has not marked it as "Accepted" yet though, so HK still has it as far as I am concerned.

Of course in 3 days the shipping company could mark it has having been accepted today.
FIRST ORDER:

Processed Through Sort Facility
November 28, 2012, 11:42 am
HONG KONG, HONG KONG
Registered Mail™

Origin Post is Preparing Shipment

Acceptance
November 23, 2012, 12:08 pm
HONG KONG

-----

SECOND ORDER:

Origin Post is Preparing Shipment
Registered Mail™

Processed Through Sort Facility
November 30, 2012, 8:05 am
HONG KONG, HONG KONG

Acceptance
November 26, 2012, 11:48 am
HONG KONG
harrym is offline Find More Posts by harrym
Reply With Quote
Old Dec 04, 2012, 12:13 PM
Specializing in RC since 1972
Temple, GA, USA
Joined Jun 2009
3,135 Posts
Quote:
Originally Posted by MoRaLeSD View Post
My ESCs are these: RCTimer ESC 30A
I have used the Bec from the first motor (M1) to power up the board but the servo was dead. So someone told me that I had to power up the motor by giving power from one more Bec to the M2 or M3. And worked. You think this is the problem?
You have it set up correctly. M1 powers the KK board but does not connect to M2-M8.

For servos to work on M2 to M8, you need to put power somewhere on M2-M8.

For ESC's to work on M2-M8, you don't need power on M2-M8 because each ESC has it's own power (the BEC).
theothercliff is offline Find More Posts by theothercliff
Reply With Quote
Old Dec 04, 2012, 12:15 PM
^(_MăĻēŜĐ_)^ ЯuĽe U
Greece, Attica, Elefsina
Joined Sep 2010
221 Posts
Quote:
Originally Posted by theothercliff View Post
You have it set up correctly. M1 powers the KK board but does not connect to M2-M8.

For servos to work on M2 to M8, you need to put power somewhere on M2-M8.

For ESC's to work on M2-M8, you don't need power on M2-M8 because each ESC has it's own power (the BEC).
Yes i think its ok but I can fly the damn think. When I add the v3 was flyable the same time... maybe I do something wrong I don't know.
MoRaLeSD is offline Find More Posts by MoRaLeSD
Reply With Quote