HobbyKing.com New Products Flash Sale
Reply
Thread Tools
Old Nov 25, 2012, 01:31 PM
Registered User
Joined Nov 2012
1 Posts
Yaw gyro not working as it's supposed to

On my KK2 board the yaw gyro just stopped working. In "sensor test" everything is OK but it does not want to control the yaw servo. I can control the yaw servo with the controller. Tried factory reset and flashing new frimware but no luck.
Anybody have any ideas ?
Thx
danielnbj is offline Find More Posts by danielnbj
Reply With Quote
Sign up now
to remove ads between posts
Old Nov 25, 2012, 01:32 PM
Registered User
lakis21's Avatar
Greece, Makedonia Thraki, Nikiti
Joined Dec 2006
251 Posts
Quote:
Originally Posted by repedes View Post
Just in case someone else needs this...
thank you my friend!
lakis21 is offline Find More Posts by lakis21
Reply With Quote
Old Nov 25, 2012, 01:49 PM
Registered User
Joined Jan 2007
22 Posts
Quote:
Originally Posted by lakis21 View Post
thank you my friend!
Yes thanks for putting it together, I have 2 boards and have reflashed several times, this makes it easy to note your settings.
glirich is offline Find More Posts by glirich
Reply With Quote
Old Nov 25, 2012, 01:59 PM
Registered User
rcroadtrain's Avatar
Australia, NSW, Marsfield
Joined Feb 2012
354 Posts
Quote:
Originally Posted by Acit View Post
Thanks guys for the help, sorry that I'm not aware the ESC Calibration function had been removed from the Menu.

I did follow the method and also watch the video but both beeps from my ESC giving 2 beeps even the confirmation beep.

After Armed the board, the 2nd motor (I'm on Quadcopter X mode) is not turning even when the throttle is at max. The rest of the motors turning fine.

Could it due to improper calibration of ESC?
does the esc/motor spin up if directly connected to your receiver?
if it does, then your FC is crook..
if it doesnt, then either your esc or motor is faulty...
rcroadtrain is offline Find More Posts by rcroadtrain
Reply With Quote
Old Nov 25, 2012, 02:22 PM
Falling with style
metalfred's Avatar
Canada, QC
Joined Apr 2010
1,330 Posts
Quote:
Originally Posted by metalfred View Post
Anyone know why the roll servo (m7) is moving the gimbal when I pitch up / down the hex? Its working fine when I bank, but why is it trying to compensate when I pitch up / down the frame? Any idea?
nvm, board not facing front can screw up a lot of things.
metalfred is offline Find More Posts by metalfred
Reply With Quote
Old Nov 25, 2012, 03:10 PM
Registered User
Joined Feb 2012
31 Posts
Anyone know how to have cppm signals from a receiver for spektrum?
Because i want to use less cables in my quad
dvdt is offline Find More Posts by dvdt
Reply With Quote
Old Nov 25, 2012, 03:21 PM
Enjoying the sunshine
HappySundays's Avatar
Australia, NSW, Sydney
Joined Feb 2011
2,944 Posts
Quote:
Originally Posted by dvdt View Post
Anyone know how to have cppm signals from a receiver for spektrum?
Because i want to use less cables in my quad
I think you can change the channel order via the menu...
HappySundays is offline Find More Posts by HappySundays
Reply With Quote
Old Nov 25, 2012, 04:06 PM
Registered User
carr52's Avatar
United States, SC, Irmo
Joined Mar 2012
2,492 Posts
I was wondering about the self level. This is addressed in question #8 and it says to leave I limits at 0. Is this still something that needs to be done? Reason I ask is I am trying to figure out how this all works. New at this. Been reading alot here in the forum. Thanks for all the help. Oh yeah, I finished my first quad and its flying great. I just followed the video tutorials by Armattan. They're great.

Tom
carr52 is offline Find More Posts by carr52
Reply With Quote
Old Nov 25, 2012, 04:28 PM
Registered User
United States, KS, Buhler
Joined Feb 2011
46 Posts
Self leveling

Hi guys:
Sorry if my question is already answered:
I have a Hallstudio Tri version :
How I Break The Cheap Easy Tricopter (5 min 43 sec)


with selfleveling ON the tri go slow to back and right
Scott told me to play with ACC Roll/picth param in the Selflevel settings menu, I did for a while increasing in groups of around 25.

So , I should keep playing with this or it's something else I can do to correct this?
Also I was wondering if negatives values means ACC Roll( left) ACC pitch (Back).
This Tri is for training and learning so thats why I want the autolevel work fine.

thanks for your support in advance.
JC
juanquy is offline Find More Posts by juanquy
Reply With Quote
Old Nov 25, 2012, 05:26 PM
Build Fly Crash Repeat
crezzee's Avatar
Worcester UK
Joined Nov 2004
773 Posts
Quote:
Originally Posted by crezzee View Post

kapteinkuk,

First may i say how impressed i am with fw1.5 on my kk2 board. It works really well, i love the new self level and gimbal feature.

I'm developing a very simple gimbal for multirotors that uses 2 servos for tilt and roll at the same time, similar to this system but much simpler and very easier to build. I will release a 'how to build it' thread once it's working properly.
So far the gimbal works really well when i use delta wing mixing on my transmitter, it's operation is very smooth.
However as your current gimbal software uses conventional gimbal outputs (1 servo for pitch & 1 servo for roll) i have to use a seperate v tail mixer to give me the required differential output.
The problem is all these cheap vtail servo mixers only have 200 steps for the servos and this makes the servos very notchy / jerky in motion causing the camera to shake and vibrate.
So my question is can you modify the gimbal part of the code to output channels 7 & 8 in differential mode so i can remove the cheap low resolution mixer and have smooth servos?
Cheers Ian
Quote:
Originally Posted by harrym View Post
Please keep us informed and post link to the 'how to build it' thread!
I will certainly post a build thread for this super simple gimbal when it's working perfectly. As an alternative I am on the look out for a high performance servo mixer with more than 200 steps of resolution...anyone?

Quote:
Originally Posted by HappySundays View Post
If you just want stand-alone camstab, try OpenAero2 for the KK2 board.
It has independent roll/pitch(tilt)/pan channels for camstab and 1000 step resolution for each.
Thanks for your reply HappySunday but i would really prefer fw1.5 modified as i intend to use the gimbal on multirotor platforms and i do not want to use 2 x kk2 boards as this seems a bit wasteful and over complicated.
crezzee is offline Find More Posts by crezzee
Reply With Quote
Old Nov 25, 2012, 05:36 PM
Registered User
United States, KS, Buhler
Joined Feb 2011
46 Posts
Gws

Did you check this one GWS V-Tail Mixer II from Hobbyking? Not sure if its a high perfomance but may could work.
here is the link :
http://www.hobbyking.com/hobbyking/s...200_step_.html
juanquy is offline Find More Posts by juanquy
Reply With Quote
Old Nov 25, 2012, 06:02 PM
Registered User
Portugal, Viana do Castelo District, Viana do Castelo
Joined May 2012
15 Posts
Quote:
Originally Posted by Stigern View Post
Can anyone explain to me why it behaves like this?

http://youtu.be/lcFkYO9x7Bc


I'm using the same default PI settings, and same firmware as in this video filmed when I just got my KK2 board:

http://www.youtube.com/watch?v=vXmD4PDuSBc

I don't get it, I've checked the motors connections, props, motor-spin direction.
Also loaded quadcopter X. Also did calibrate on a perfect flat surface.
Check your yaw settings...should low the values.
d1abolik is offline Find More Posts by d1abolik
Reply With Quote
Old Nov 25, 2012, 06:09 PM
Registered User
Philippines, Central Luzon, Marilao
Joined Jun 2008
545 Posts
Quote:
Originally Posted by Paps1984 View Post
Is there a problem with voltage monitor in 1,4 and 1,5?
I use 4S and i made the monitor to beep at 150. But it starts way sooner. I think at about 160 or so.

In have the same proplem in 3s
rukie is online now Find More Posts by rukie
Reply With Quote
Old Nov 25, 2012, 06:18 PM
Registered User
Joined Aug 2012
79 Posts
Underload batteries read lower voltage due to internal resistance.
maxmus is offline Find More Posts by maxmus
Reply With Quote
Old Nov 25, 2012, 06:58 PM
Registered User
jonesy40001's Avatar
Australia, QLD, Meadowbrook
Joined Sep 2012
180 Posts
Quote:
Originally Posted by davibe View Post
I think this just make it turning slower, and it's pretty slow already. Of course turning slower reduces the problems I mentioned. I will try lowering it later today anyway.



Using the mixer in this case is a workaround, isn't it ? I may be wrong but I think the board should keep the airframe leveled (at any level, not just flat) while using yaw or not. I will try though. I can see the problem happening also with autolevel on but the board in this case corrects it pretty fast.



You are right. I'll try to understand better if it happens also while travelling.

For "Acro" i meant to do aerobatic stuff, to fly with autolevel off, far, fast, you know, all those things that make you break everything
Decreasing the limit will reduce the percentage of power available to that function. Increasing or decreasing the stick scaling values will effect the output in relation to stick movement
jonesy40001 is offline Find More Posts by jonesy40001
Reply With Quote