HobbyKing.com New Products Flash Sale
Reply
Thread Tools
Old Jul 09, 2012, 07:07 PM
Registered User
Australia, QLD, Brisbane
Joined Nov 2011
949 Posts
Quote:
Originally Posted by bobepine View Post
Thank you, Erknie.

Can't find the files tab on Hobby King. Looked for it high and low. Where the heck is it?

Thanks again for your reply. Much helpful.

Best,
Chris
http://www.hobbyking.com/hobbyking/s...rol_Board.html

Bottom of the page, it's purple.
Erknie is offline Find More Posts by Erknie
Reply With Quote
Sign up now
to remove ads between posts
Old Jul 09, 2012, 07:22 PM
Registered User
Australia, NSW, Wauchope
Joined Jan 2012
268 Posts
Question for the guru's.
I have kk2 on my tricopter and have next to no yaw control on the servo.
Yes its analogue with low set on the board.
Thanks in advance.
TLHover is offline Find More Posts by TLHover
Reply With Quote
Old Jul 09, 2012, 07:38 PM
Registered User
Joined Feb 2012
782 Posts
Has anyone used this board on a fixed wing? I just got mine today and installed it on a mini popwing to give it a try. Went through the manual and got the flying wing mode selected, connected the servos like it says, tested the receiver and centered the values no problem, and calibrated the sensors. I then armed the board and I get no response from the servos. The ESC responds to the throttle but elevator and aileron have no effect, this is with auto level on and off. Checked the output pins and there is voltage.
epyonxero is offline Find More Posts by epyonxero
Reply With Quote
Old Jul 09, 2012, 07:41 PM
bobepine's Avatar
Joined Jun 2011
7,438 Posts
Quote:
Originally Posted by SDSURFnGLIDE View Post
Question...

My throttle seems to be touchy and its hard to keep the quad from bouncing up an down in altitude.

can someone suggest a setting that would help me out with this? or maybe i just need to get better at flying?? Who knows...just thought id throw that out there ...never hurts to ask!
You can change your throttle curve if you have a programmable transmitter. Program a bend in the curve so that you can still have 100% on high stick but less aggressive throttle increments in the lower stick movements. As you get more comfortable with it, reduce the curve toward a more linear throttle curve, bit by bit, to slowly work your way back to more throttle response.

Thanks for the help finding the manual on the HK website, gents. Got it bookmarked now, should be able to find it from here on.

Best,
Chris
bobepine is offline Find More Posts by bobepine
Site Sponsor
Old Jul 09, 2012, 08:11 PM
Multi rotors=No Paycheck left
SDSURFnGLIDE's Avatar
United States, CA, San Diego
Joined Apr 2011
3,316 Posts
Quote:
Originally Posted by bobepine View Post
You can change your throttle curve if you have a programmable transmitter. Program a bend in the curve so that you can still have 100% on high stick but less aggressive throttle increments in the lower stick movements. As you get more comfortable with it, reduce the curve toward a more linear throttle curve, bit by bit, to slowly work your way back to more throttle response.

Thanks for the help finding the manual on the HK website, gents. Got it bookmarked now, should be able to find it from here on.

Best,
Chris
Thanks...yes i have the dx6i so i can program a throttle curve...but i have never used heli mode before so for now i think im going keep it in aero mode...but i will keep this in mind for future
SDSURFnGLIDE is online now Find More Posts by SDSURFnGLIDE
Reply With Quote
Old Jul 09, 2012, 10:57 PM
Dreamer
Australia, TAS, Ulverstone
Joined Aug 2004
2,068 Posts
Quote:
Originally Posted by SDSURFnGLIDE View Post
Thanks...yes i have the dx6i so i can program a throttle curve...but i have never used heli mode before so for now i think im going keep it in aero mode...but i will keep this in mind for future
You should be able to programme a throttle curve in aero mode also.
kaz1104 is online now Find More Posts by kaz1104
Reply With Quote
Old Jul 09, 2012, 11:03 PM
Registered User
Australia, QLD, Brisbane
Joined Nov 2011
949 Posts
Quote:
Originally Posted by SDSURFnGLIDE View Post
Thanks...yes i have the dx6i so i can program a throttle curve...but i have never used heli mode before so for now i think im going keep it in aero mode...but i will keep this in mind for future
Throttle curve, page 119 of the DX6i manual.
Erknie is offline Find More Posts by Erknie
Reply With Quote
Old Jul 09, 2012, 11:56 PM
Registered Addict
Kris...'s Avatar
United Kingdom, Stoke-on-Trent
Joined Jul 2010
5,247 Posts
Help!

Is there anyone from the UK who still has not received there board from the first patch yet ????
Mine still hasn't arrived after ordering on the 20th June
Kris... is offline Find More Posts by Kris...
Reply With Quote
Old Jul 10, 2012, 12:10 AM
Suspended Account
Joined Mar 2011
1,289 Posts
Anyone got theirs dialed in on a Talon V2 quad yet? I'd be interested to know what your settings are?
i'm having trouble dialing mine in.. ;-(
PMRfly is offline Find More Posts by PMRfly
Reply With Quote  (Disabled)
Old Jul 10, 2012, 12:12 AM
Suspended Account
Joined Mar 2011
1,289 Posts
Anyone got theirs dialed in on a Talon V2 quad yet? I'd be interested to know what your settings are?
i'm having trouble dialing mine in.. ;-(
PMRfly is offline Find More Posts by PMRfly
Reply With Quote  (Disabled)
Old Jul 10, 2012, 12:16 AM
Registered User
macinr's Avatar
USA, CA, Santa Barbara
Joined Feb 2003
1,139 Posts
Quote:
Originally Posted by PMRfly View Post
Anyone got theirs dialed in on a Talon V2 quad yet? I'd be interested to know what your settings are?
i'm having trouble dialing mine in.. ;-(
Do you mind posting a part listing of your Talon v2 + KK2?
macinr is offline Find More Posts by macinr
Reply With Quote
Old Jul 10, 2012, 12:22 AM
Multi rotors=No Paycheck left
SDSURFnGLIDE's Avatar
United States, CA, San Diego
Joined Apr 2011
3,316 Posts
Quote:
Originally Posted by kaz1104 View Post
You should be able to programme a throttle curve in aero mode also.

Not in acro...only in heli....unless I missed something
SDSURFnGLIDE is online now Find More Posts by SDSURFnGLIDE
Reply With Quote
Old Jul 10, 2012, 12:38 AM
Registered User
United States, OR, Portland
Joined Apr 2011
385 Posts
Quote:
Originally Posted by Kris... View Post
Help!

Is there anyone from the UK who still has not received there board from the first patch yet ????
Mine still hasn't arrived after ordering on the 20th June
I received mine just two days ago (saturday) and I ordered from the first batch too. Don't worry, it'll get there.
fallingdown is offline Find More Posts by fallingdown
Reply With Quote
Old Jul 10, 2012, 01:30 AM
Registered User
Akcopter's Avatar
Joined Apr 2012
507 Posts
hey hallstudio can you guide me to what pi values you have got on your tricopter
for the gyro as well as the accelerometer I have a standard rcexplorer.se setup with the DT750 motors and turnigy plush,18amp esc's,and also the corona 4.7 kg MG servo.. just guide me through as I have seen you were the only guy able to get a tri up and flying with the kk2....
Akcopter is offline Find More Posts by Akcopter
Reply With Quote
Old Jul 10, 2012, 01:55 AM
Enjoying the sunshine
HappySundays's Avatar
Australia, NSW, Sydney
Joined Feb 2011
2,906 Posts
Ha! Finally have control of that LCD... onward!

HappySundays is offline Find More Posts by HappySundays
Reply With Quote
Reply


Thread Tools