SMALL - espritmodel.com SMALL - Telemetry SMALL - Radio
Reply
Thread Tools
Old Sep 29, 2012, 02:21 PM
bobepine's Avatar
Joined Jun 2011
8,142 Posts
Quote:
Originally Posted by iCrap View Post
I flashed my KK2 with the newest Shane Colten FW yesterday, but now my quad is occilating and dosen't always respond... Pi gains are set to like 45. It worked yesterday but now its doing odd stuff, which is... odd. Also my Tx is on low battery, but i don't know if that affects it.
What should i do?
I would re-flash it. Sometimes flashing fails. I know because this has happened to 2 people I know. One of them is Partzee who posted a couple posts above yours.

Best,
Chris
bobepine is online now Find More Posts by bobepine
Site Sponsor
Sign up now
to remove ads between posts
Old Sep 29, 2012, 02:22 PM
Registered User
Joined Mar 2011
51 Posts
Hi all!

i fly today and i put unarmed quad for 3 mins after that i wanna to arm it and nothing

i disconnect battery connect it again display shows nothing just backlight is on
disconnect it again connect it again and again nothing

after few times everything its fine

now iam little scared to fly

what is possible reasons for this?
zokizo is offline Find More Posts by zokizo
Reply With Quote
Old Sep 29, 2012, 02:45 PM
Registered User
iCrap's Avatar
United States, MD
Joined May 2012
204 Posts
Quote:
Originally Posted by bobepine View Post
I would re-flash it. Sometimes flashing fails. I know because this has happened to 2 people I know. One of them is Partzee who posted a couple posts above yours.

Best,
Chris
A failed flash would cause the odd behavior? I would think it would just cause it to not work at all.
iCrap is offline Find More Posts by iCrap
Reply With Quote
Old Sep 29, 2012, 03:04 PM
we dont NEED roads!
AcroFPV's Avatar
United States, CA, Rocklin
Joined Aug 2012
3,428 Posts
Quote:
Originally Posted by iCrap View Post
A failed flash would cause the odd behavior? I would think it would just cause it to not work at all.
Flash the stock 1.2 and see if it fixes your issue.

If so, then re-flash Shanes 1.2 over stock 1.2.
AcroFPV is offline Find More Posts by AcroFPV
Reply With Quote
Old Sep 29, 2012, 03:08 PM
Registered User
iCrap's Avatar
United States, MD
Joined May 2012
204 Posts
Quote:
Originally Posted by subaru4wd View Post
Flash the stock 1.2 and see if it fixes your issue.

If so, then re-flash Shanes 1.2 over stock 1.2.
I'll give that a try.
iCrap is offline Find More Posts by iCrap
Reply With Quote
Old Sep 29, 2012, 03:10 PM
Registered User
Joined Sep 2012
62 Posts
Hey guys, I'm having a problem with my KK2 not responding to AIL/ELE input. These channels show up fine in the reciever test page, but absolutely nothing happens when I move the stick when the copter is armed. Yaw works fine.
I'm going to re-flash and see if it helps.
NtiT is offline Find More Posts by NtiT
Reply With Quote
Old Sep 29, 2012, 03:11 PM
we dont NEED roads!
AcroFPV's Avatar
United States, CA, Rocklin
Joined Aug 2012
3,428 Posts
Quote:
Originally Posted by NtiT View Post
Hey guys, I'm having a problem with my KK2 not responding to AIL/ELE input. These channels show up fine in the reciever test page, but absolutely nothing happens when I move the stick when the copter is armed. Yaw works fine.
I'm going to re-flash and see if it helps.
Is auto-level on???
AcroFPV is offline Find More Posts by AcroFPV
Reply With Quote
Old Sep 29, 2012, 03:24 PM
Registered User
Joined Aug 2012
610 Posts
Quote:
Originally Posted by NtiT View Post
Hey guys, I'm having a problem with my KK2 not responding to AIL/ELE input. These channels show up fine in the reciever test page, but absolutely nothing happens when I move the stick when the copter is armed. Yaw works fine.
I'm going to re-flash and see if it helps.
Did you get your USBasp working on Windows or are you using Linux?
RC911 is online now Find More Posts by RC911
RCG Plus Member
Latest blog entry: My T-shaped multirotors
Reply With Quote
Old Sep 29, 2012, 03:26 PM
bobepine's Avatar
Joined Jun 2011
8,142 Posts
Quote:
Originally Posted by iCrap View Post
A failed flash would cause the odd behavior? I would think it would just cause it to not work at all.
Well, what you would think isn't quite right. After all, flashing the boards resulted in "odd" behavior for the person who asked, didn't it?

Ask Partzee.

In any case, re-flashing takes only seconds so it's worth a try.

Best,
Chris
bobepine is online now Find More Posts by bobepine
Site Sponsor
Old Sep 29, 2012, 03:50 PM
Registered User
Joined Sep 2012
62 Posts
Quote:
Originally Posted by subaru4wd View Post
Is auto-level on???
Autolevel is not on. I just flashed stock 1.2 and I have the same issue.
Quote:
Originally Posted by RC911 View Post
Did you get your USBasp working on Windows or are you using Linux?
I got it working on Windows. Using the back USB port fixed it.
Ugh, I hope this isn't a HW problem, I was hoping to fly this weekend.
NtiT is offline Find More Posts by NtiT
Reply With Quote
Old Sep 29, 2012, 04:10 PM
Registered User
Joined Aug 2012
610 Posts
Quote:
Originally Posted by NtiT View Post
Autolevel is not on. I just flashed stock 1.2 and I have the same issue.

I got it working on Windows. Using the back USB port fixed it.
Ugh, I hope this isn't a HW problem, I was hoping to fly this weekend.
Did you run a sensor test?
How did you confirm that yaw is working OK?
RC911 is online now Find More Posts by RC911
RCG Plus Member
Latest blog entry: My T-shaped multirotors
Reply With Quote
Old Sep 29, 2012, 04:25 PM
Registered User
Joined Sep 2012
62 Posts
Quote:
Originally Posted by RC911 View Post
Did you run a sensor test?
How did you confirm that yaw is working OK?
Sensor test is OK. When I move the manually move the quad while throttled up, it resists the movement.
So I can throttle up fine, it lifts up, and can yaw around, but absolutely nothing happens when I use the right stick.
NtiT is offline Find More Posts by NtiT
Reply With Quote
Old Sep 29, 2012, 04:54 PM
Registered User
iCrap's Avatar
United States, MD
Joined May 2012
204 Posts
Quote:
Originally Posted by bobepine View Post
Well, what you would think isn't quite right. After all, flashing the boards resulted in "odd" behavior for the person who asked, didn't it?

Ask Partzee.

In any case, re-flashing takes only seconds so it's worth a try.

Best,
Chris
A reflash worked great!
iCrap is offline Find More Posts by iCrap
Reply With Quote
Old Sep 29, 2012, 05:04 PM
Registered User
Joined Aug 2012
610 Posts
Quote:
Originally Posted by NtiT View Post
Sensor test is OK. When I move the manually move the quad while throttled up, it resists the movement.
So I can throttle up fine, it lifts up, and can yaw around, but absolutely nothing happens when I use the right stick.
Is your stick scaling set to zero for pitch and roll?
Did you select the correct motor layout?
Factory reset?
RC911 is online now Find More Posts by RC911
RCG Plus Member
Latest blog entry: My T-shaped multirotors
Reply With Quote
Old Sep 29, 2012, 05:28 PM
Registered User
Joined Sep 2012
62 Posts
Quote:
Originally Posted by RC911 View Post
Is your stick scaling set to zero for pitch and roll?
Did you select the correct motor layout?
Factory reset?
Stick scaling is all 71/-71. I selected the right layout, Quad X. Although I have the same issue when I select, say, Quad +. I'll try a reset... doubt it will help.
NtiT is offline Find More Posts by NtiT
Reply With Quote