HobbyKing.com New Products Flash Sale
Reply
Thread Tools
Old Jun 16, 2012, 12:20 PM
Registered User
alexedit's Avatar
United States, NV, Rachel
Joined Dec 2008
1,181 Posts
Discussion
Issues glitches with DJI Naza

I am having an issue with my hexa.
I've seen a couple of people on youtube with the same problem but still have not found a solution.

The video explains it all

Set up
Hex - all DJI OEM ESC and Motors
Naza with the latest firmware
rx - 72mhz - tx futaba 9c
zippy 5000mah battery
issues with naza (1 min 48 sec)
alexedit is offline Find More Posts by alexedit
RCG Plus Member
Reply With Quote
Sign up now
to remove ads between posts
Old Jun 16, 2012, 12:27 PM
Registered User
Hawaii
Joined Feb 2003
5,952 Posts
You have a lot of issues beside the alleged glitches. There are a lot of vibrations. How are your soldering skills?
SeismicCWave is online now Find More Posts by SeismicCWave
Reply With Quote
Old Jun 16, 2012, 12:35 PM
Registered User
alexedit's Avatar
United States, NV, Rachel
Joined Dec 2008
1,181 Posts
Excellent soldering skills.
Don't worry about the vibration, that's just because I had the camera pod on with zip ties just for a quick video and the gopro just strapped on. I am not worried about the vibration because when I put the pod on permanently, it will eliminate those vibrations. I just put the pod on, but it was doing that before I had put the pod on.
What do you think it could be?
I checked all the solders, all the motor to ESC connections....it's all fine.
I cant figure out what's causing this.
alexedit is offline Find More Posts by alexedit
RCG Plus Member
Reply With Quote
Old Jun 16, 2012, 02:40 PM
Registered User
Hawaii
Joined Feb 2003
5,952 Posts
Quote:
Originally Posted by alexedit View Post
Excellent soldering skills.
Don't worry about the vibration, that's just because I had the camera pod on with zip ties just for a quick video and the gopro just strapped on. I am not worried about the vibration because when I put the pod on permanently, it will eliminate those vibrations. I just put the pod on, but it was doing that before I had put the pod on.
What do you think it could be?
I checked all the solders, all the motor to ESC connections....it's all fine.
I cant figure out what's causing this.
Stop being stubborn. Look at the other thread. Every one is explaining to you that you have too much vibration.
SeismicCWave is online now Find More Posts by SeismicCWave
Reply With Quote
Old Jun 16, 2012, 03:39 PM
DJI SUPPORT / TESTING
blade strike's Avatar
United States, CA, Big Bear
Joined Jan 2006
9,867 Posts
Quote:
Originally Posted by alexedit View Post
Excellent soldering skills.
Don't worry about the vibration, that's just because I had the camera pod on with zip ties just for a quick video and the gopro just strapped on. I am not worried about the vibration because when I put the pod on permanently, it will eliminate those vibrations. I just put the pod on, but it was doing that before I had put the pod on.
What do you think it could be?
I checked all the solders, all the motor to ESC connections....it's all fine.
I cant figure out what's causing this.
Please look at your right arm in the video... That alone is enough to make a FC freak!
blade strike is offline Find More Posts by blade strike
Site Sponsor
Old Jun 16, 2012, 04:04 PM
Registered User
Realpro's Avatar
United States, VA, Alexandria
Joined May 2010
22 Posts
Glitch Solved

I too had a similar problem...right out of left field. My 450 Flame and NAZA have been doing well, then all of a sudden, she started flipping...just for fun. I checked all the connections, rebalanced props and idled in the basement and noticed motor number one was not starting with the others. So I went outside to get her airborne and strapped on the GoPro for recording. As you can see by the brief video sequence, it started out smoothly then did a figure nine. No damage but I might suggest motors, prop balance, motor attachment etc. before an indictment of the NAZA FC. Just my 2 cents
http://youtu.be/FYhNa5YqFHE
Realpro is offline Find More Posts by Realpro
Reply With Quote
Old Jun 16, 2012, 04:43 PM
Registered User
alexedit's Avatar
United States, NV, Rachel
Joined Dec 2008
1,181 Posts
Quote:
Originally Posted by SeismicCWave View Post
Stop being stubborn. Look at the other thread. Every one is explaining to you that you have too much vibration.
The hex is smooth....is the camera that is vibrating because of the way i mounted it. It's not mounted permanently, I just mounted it for the purpose of making this video.
alexedit is offline Find More Posts by alexedit
RCG Plus Member
Reply With Quote
Old Jun 16, 2012, 04:58 PM
Keepin it real....
NutBag's Avatar
Australia, QLD, Brisbane
Joined Oct 2005
2,039 Posts
No way I'd use 72mhz with something that has 6 motors and 6 speedies in 2square feet!
I remember when 2.4 came out.. I stopped crashing e-helis with glitches.

Just my opinion.
NutBag is offline Find More Posts by NutBag
RCG Plus Member
Reply With Quote
Old Jun 16, 2012, 05:41 PM
Registered User
alexedit's Avatar
United States, NV, Rachel
Joined Dec 2008
1,181 Posts
Quote:
Originally Posted by NutBag View Post
No way I'd use 72mhz with something that has 6 motors and 6 speedies in 2square feet!
I remember when 2.4 came out.. I stopped crashing e-helis with glitches.

Just my opinion.
that could be it too....All I have is long range UHF (and old 72 stuff) so i'm gonna try to change that as well
alexedit is offline Find More Posts by alexedit
RCG Plus Member
Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Similar Threads
Category Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Discussion DJI Naza Glitch -- Should I return my order? airbagit13 Multirotor Talk 39 Oct 20, 2012 01:58 PM
Discussion DJI Naza Glitch chrismog Multirotor Talk 67 Jul 20, 2012 02:26 PM
Discussion DJI F450 NAZA kit vs Witespy VC450 with NAZA kit MC21 Multirotor Talk 5 May 16, 2012 02:16 PM
Help! DJI Naza wind issue!!!! (help needed with throttle up issue in wind) Arxangel Multirotor Talk 11 Mar 07, 2012 01:47 AM
Help! An issue with DJI Naza!! Arxangel Multirotor Talk 9 Feb 27, 2012 12:06 PM