HobbyKing.com New Products Flash Sale
Reply
Thread Tools
Old May 13, 2012, 01:38 PM
Registered User
Joined Mar 2012
84 Posts
Discussion
gyro light hh mode help

i am trying to get a trex 450 clone up and flying but having issues with the gyro, i cannot get it to power on, i have tried 2 gyros and both wont put on the led and hold the tail still, the gyros work as they have been tried on my trex 450 and are ok.
i am sure all settings are correct in the dx7s as i copied them from the trex 450 setup, but even putting gyro to 100% the red led still does not light.

any ideas ?

thank you
widget2k4 is offline Find More Posts by widget2k4
Reply With Quote
Sign up now
to remove ads between posts
Old May 13, 2012, 02:41 PM
Registered User
wlee1017's Avatar
Joined Jul 2011
1,389 Posts
Quote:
Originally Posted by widget2k4 View Post
i am trying to get a trex 450 clone up and flying but having issues with the gyro, i cannot get it to power on, i have tried 2 gyros and both wont put on the led and hold the tail still, the gyros work as they have been tried on my trex 450 and are ok.
i am sure all settings are correct in the dx7s as i copied them from the trex 450 setup, but even putting gyro to 100% the red led still does not light.

any ideas ?

thank you
Need more info on what type gyro and rx you used. Are you sure gyro did not power up?
wlee1017 is offline Find More Posts by wlee1017
Reply With Quote
Old May 13, 2012, 02:42 PM
Texas NewB
Black_heart's Avatar
United States, MD, Princess Anne
Joined Dec 2011
865 Posts
have you tride -100%?
and is the out put set to gear?
Black_heart is offline Find More Posts by Black_heart
Reply With Quote
Old May 13, 2012, 03:35 PM
Registered User
Joined Mar 2012
84 Posts
I have tried a acer lab g1000 and a cheaper phoenix tech gyro, they both work but just not on this heli for some reason, tried gyro at 100% and I have the switch in my dx7s set to gear for the gyro.
It's really strange, I am able to set the end points ok.
widget2k4 is offline Find More Posts by widget2k4
Reply With Quote
Old May 13, 2012, 03:58 PM
Registered User
wlee1017's Avatar
Joined Jul 2011
1,389 Posts
I wonder if you connect gyro mode control wire in wrong way, i.e. gyro connector /w one wire only.

gyro mode control wire should go to signal side of rx, most of rx connector like servo use white wire as signal wire. check if you gyro control wire connect in same way as other. Or you just flip connector around and try.
wlee1017 is offline Find More Posts by wlee1017
Reply With Quote
Old May 14, 2012, 03:40 AM
Registered User
Joined Mar 2012
84 Posts
the gain wire is in the top alongside all the other white wires, it is in the gear channel.
widget2k4 is offline Find More Posts by widget2k4
Reply With Quote
Old May 14, 2012, 03:42 AM
Registered User
Joined Mar 2012
84 Posts
ok problem solved
my stupid fault, plugs weren't pushed in far enough, damn those are tight fit.
widget2k4 is offline Find More Posts by widget2k4
Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Similar Threads
Category Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Discussion Gyro Issues - ESky HH 0704B - Cant get into HH Mode ? jetstreaming Micro Helis 14 Sep 04, 2009 11:42 AM
Discussion Is your gyro set to rate mode or HH mode? avt Mini Helis 5 Mar 22, 2008 03:58 PM
Discussion Do I need one extra chanell for Futaba 401 gyro in HH mode? PetruSoroaga Mini Helis 8 Aug 28, 2006 11:59 PM
Discussion Standard and HH Mode Gyro rudyy Micro Helis 3 Feb 02, 2006 12:04 AM
Help - HH mode and normal mode katana1211 Micro Helis 6 Mar 24, 2005 04:31 PM