HobbyKing.com New Products Flash Sale
Reply
Thread Tools
Old Jul 04, 2012, 01:27 PM
Registered Aircraft Offender
Truglodite's Avatar
Carmichael, CA
Joined Feb 2007
3,449 Posts
I tried ordering 2 yesterday, but it only let me take one for $30... oh well I haven't donated to the good kaptein yet so hopefully that means he get's a bigger cut in the end... now the long wait. Given the energetic staff of volunteers working on it, I can't wait to see how fast this board matures... self leveling gimbal & gps would be revolutionary at this price point! I hope in some small way I can help you geniuses get there.

I wonder how much vibrations are playing a role with self leveling. I know the Skookum 720 has "vibe logging" that is useful for hunting down vibrations that get in the way of self leveling performance (which is very sensitive to vibes BTW). I'm a total newb with the programming aspect, so I wouldn't know if vibe logging is possible with the kk2. Anyhow, it wouldn't have to necessarily log data. Just the ability to record live gyro/acc data on a PC would be very usefull for troubleshooting vibrations in all sorts of applications... not just quads.

Dutch, the way I understand is the "+" pins on outputs 2-8 are all connected together (for servo power). So any bec's you have plugged in to 2-8 will be in parallel if you don't disconnect some red wires. The purpose of this is to provide isolated power to the noisy actuators (servos, esc's, etc). The practice of running multiple linear BEC's in parallel is debatable. I am anal retentive when it comes to efficiency, so you can guess what I do. Never use switching uBEC's in parallel. The manual goes in to this a little.

A sorta related question...
I haven't read it explicitly, but from the manual I inferred that the rx gets power from the input pins. Are all the input v+ pins and the output1 v+ pin on the same node?

TIA,
Kev
Truglodite is offline Find More Posts by Truglodite
Reply With Quote
Sign up now
to remove ads between posts
Old Jul 04, 2012, 02:14 PM
It's a job...
747Pilot's Avatar
United States, PA, Warrington
Joined May 2012
852 Posts
KK2 Google Map

Show it if ya got it!

http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=1684893
747Pilot is offline Find More Posts by 747Pilot
RCG Plus Member
Latest blog entry: Welcome Home Skywalker 1680
Reply With Quote
Old Jul 04, 2012, 02:39 PM
Registered User
Joined Sep 2010
248 Posts
Quote:
Originally Posted by dutchcommando View Post
the board gets its power from the ESC BEC, through servo output pin 1. (others have no +5V pin connected.... very smart! saves the hassle of cutting the red servo wire on three esc's)
the BEC from the ESC will provide the board with the needed 5V-6V.

if you can use 2s,3s,4s,5s,6s,7s etc etc etc is determined by your ESC (and motors)

so if your esc (with build in BEC) supports 3S, then the board can to.. it is powered by the bec, not the lipo directly.
I'm planing to use Turnigy 6A Plush ESC's , they are sort of rated to 3s !
FANtastic is offline Find More Posts by FANtastic
Reply With Quote
Old Jul 05, 2012, 02:06 AM
Firepower
Firepower's Avatar
North Brisbane, Australia
Joined Mar 2010
2,843 Posts
I thought I saw somewhere yesterday that adjusting one or so of the pots fixes that but do not know anything about it yet.

Just bought one as they are back in stock at HK. Probably not for long.


Quote:
Originally Posted by dutchcommando View Post
tried..

http://www.youtube.com/watch?v=o_uiw3AC1V4

without self level it rocks... with... err... not jet..
i have to dig in the PI settings to get that part right i think..
for now it just wanders around on it's own with auto stab on..
Firepower is online now Find More Posts by Firepower
Reply With Quote
Old Jul 05, 2012, 01:14 PM
Registered Aircraft Offender
Truglodite's Avatar
Carmichael, CA
Joined Feb 2007
3,449 Posts
That may be with the original KK boards that have pots, no accelerometers, and 'pseudo self leveling' in the code. The KK2's self leveling has far more potential with the accelerometers; just needs some tweaking to get it right.

I purchased my kk2 while they were in stock 3 days ago; I waited a while before that. The next morning they showed out of stock, and last night they show in stock again. That HK stock indicator seems to be wagging... needs less gain I think. :P

Kev
Truglodite is offline Find More Posts by Truglodite
Reply With Quote
Old Jul 05, 2012, 01:50 PM
Registered User
Joined Feb 2012
740 Posts
I ordered mine the first day and its slowly making its way to me, just left NY on Wednesday.
epyonxero is offline Find More Posts by epyonxero
Reply With Quote
Old Jul 05, 2012, 01:58 PM
Registered User
sg1anubis's Avatar
United States, AZ, Scottsdale
Joined Sep 2011
450 Posts
I have updated the info on the front page and included a link of the build log for my V6:

http://polakiumengineering.org/?p=1589

I also added a pin mapping of the hardware to the first post.
sg1anubis is offline Find More Posts by sg1anubis
Last edited by sg1anubis; Jul 05, 2012 at 02:07 PM.
Reply With Quote
Old Jul 05, 2012, 01:58 PM
Registered User
sg1anubis's Avatar
United States, AZ, Scottsdale
Joined Sep 2011
450 Posts
double post...
sg1anubis is offline Find More Posts by sg1anubis
Last edited by sg1anubis; Jul 05, 2012 at 02:07 PM.
Reply With Quote
Old Jul 06, 2012, 05:31 PM
Ikaruswannab
Joined Sep 2009
956 Posts
Too pity i didn't research more about the KK2 before ordering.
I have the HK KK V2 board on a quad and i am really happy of it's performance regarding what i paid for it.
The only reason i ordered the KK2 was the Auto -Level function!!
Now i read that it is not working as it should.
Total fail!!!
teopbako is offline Find More Posts by teopbako
Reply With Quote
Old Jul 06, 2012, 05:55 PM
Registered User
koolkiwikat's Avatar
New Zealand, Auckland, Waitakere
Joined Sep 2007
726 Posts
TIP

You can order as many as you like its easy

add 1 to your cart

browse BACK to the product page, then change the quantity from the drop down selection box to say 1 more(or any extra you like), add to cart

Wham you will then have the extra quantity in your cart!

I ordered 4....no problem at all!, shipped and on its way to me!

This works for any quantity restricted product on HKing
koolkiwikat is offline Find More Posts by koolkiwikat
Last edited by koolkiwikat; Jul 06, 2012 at 05:57 PM. Reason: Grammer
Reply With Quote
Old Jul 06, 2012, 06:41 PM
Registered Aircraft Offender
Truglodite's Avatar
Carmichael, CA
Joined Feb 2007
3,449 Posts
Thanks koolkiwikat, I'll have to remember that trick next time.

teopbako, I sorta wish I added both v1 and v2 boards to my order; just to have more options to play with (LOL, I just want to flash stuff). I will try wmp soon if the fw fix takes unreasonably long. Until then the lack of a good SL won't get in the way of fun for me, but it would be nice for the kids & wife.

Kev
Truglodite is offline Find More Posts by Truglodite
Reply With Quote
Old Jul 08, 2012, 09:27 AM
Registered User
United States, MD, Ellicott City
Joined Feb 2010
184 Posts
So I got mine in last Friday and placed it on my tri and the motor layout is reading all motors CW? Is anyone else seeing this?
MIDNCOCO is offline Find More Posts by MIDNCOCO
Reply With Quote
Old Jul 08, 2012, 11:27 AM
Registered User
Del-Dredd's Avatar
Near Aberystwyth - Wales
Joined Aug 2004
2,114 Posts
Thats what it says but does not matter, usually fronts are opposite each other and rear is either but all can be the same.

See Q&A update to first post in Main KK2 thread. near bottom

http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=1675613
Del-Dredd is offline Find More Posts by Del-Dredd
Reply With Quote
Old Jul 09, 2012, 07:37 PM
KittyKatt
Joined May 2012
50 Posts
Discount code

Quote:
Originally Posted by e_lm_70 View Post
WOW ... http://www.rcgroups.com/forums/showp...postcount=2875

Already a buddy code ... for 18$ ... is unresistable

I just did order one ;-)

Tchuss

e_lm_70
Can someone explain how the buddy code works for my tiny mind...please.
Kattinkc is offline Find More Posts by Kattinkc
Reply With Quote
Old Jul 09, 2012, 08:34 PM
making crashing a lifestyle!
dutchcommando's Avatar
The Netherlands, UT, Soest
Joined Feb 2012
1,039 Posts
you first have to logged in at HK.
after that click on the buddy code.(preferably in a fresh tab)
dutchcommando is offline Find More Posts by dutchcommando
Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Similar Threads
Category Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Mini-HowTo MultiWii, Clone WM+ with ITG3205 gyro and a Nunchuck clone with ADXL335 acc chip markusb2 Multirotor Talk 5 Apr 29, 2012 05:47 PM
Help! Mk gyros-Acc? smartquad Multirotor Talk 0 Mar 11, 2012 07:27 AM
Sold HobbyKing ECO8 150W 7A 8S Bal/Dis/Cyc Charger w/ acc. Wingbreaker Aircraft - Electric - Batteries & Chargers (FS/W) 1 Feb 29, 2012 09:12 AM
Sold Multiwii quadCopter gyro ACC & baro ($205) madushan2008 Aircraft - Electric - Multirotor (FS/W) 12 Jan 23, 2012 08:19 PM
Discussion Acc only - no gyro drifter1949 Multirotor Talk 3 Sep 20, 2011 07:13 PM