SMALL - espritmodel.com SMALL - Telemetry SMALL - Radio
Reply
Thread Tools
Old Jun 12, 2012, 07:15 AM
Registered User
South Africa, GP, Johannesburg
Joined Sep 2010
2,495 Posts
Just checked again and it is
Mode 1: Manual
Mode 2: Manual
Mode 3: Switch 1: Auto Hovering
Mode 3: Switch 3: Back Landing

So thats okay
robone is offline Find More Posts by robone
Reply With Quote
Sign up now
to remove ads between posts
Old Jun 12, 2012, 07:43 AM
Wish i was a flight pack
TNTJET's Avatar
Australia, NSW, Bass Hill
Joined Jan 2012
332 Posts
Quote:
Originally Posted by robone View Post
Just checked again and it is
Mode 1: Manual
Mode 2: Manual
Mode 3: Switch 1: Auto Hovering
Mode 3: Switch 3: Back Landing

So thats okay
Rob your mag declination must be set at -18 ,i know your pc gcs wont allow it you will need to get hold of an android device of some sort to set initial settings properly at the moment your copter is set to massive toilet bowl settings being 180 degrees opposite to what it should be ,also check your copters acquired sat lock although 8/9 sats are good im locking on 11/12 with no issues.Hope i have been helpful to you!
TNTJET is offline Find More Posts by TNTJET
RCG Plus Member
Latest blog entry: Some Stuff
Reply With Quote
Old Jun 12, 2012, 08:44 AM
Registered User
South Africa, GP, Johannesburg
Joined Sep 2010
2,495 Posts
Quote:
Originally Posted by TNTJET View Post
Rob your mag declination must be set at -18 ,i know your pc gcs wont allow it you will need to get hold of an android device of some sort to set initial settings properly at the moment your copter is set to massive toilet bowl settings being 180 degrees opposite to what it should be ,also check your copters acquired sat lock although 8/9 sats are good im locking on 11/12 with no issues.Hope i have been helpful to you!
What I have read in the manual and on one of these threads, if the declination is West then it is a negative declination and it must be entered as positive.

My declination is
Magnetic declination: 17 46' WEST
Declination is NEGATIVE

The max satellites visible in South Africa today is always between 7-10. So 9 was good
robone is offline Find More Posts by robone
Reply With Quote
Old Jun 12, 2012, 08:51 AM
Registered User
Reginak's Avatar
Joined Jul 2011
405 Posts
Hi, a simple question.

Can I power the WIFI unit directly from a 4S battery?

Thanks
Reginak is offline Find More Posts by Reginak
Reply With Quote
Old Jun 12, 2012, 08:58 AM
Registered User
Joined Mar 2012
74 Posts
Quote:
Originally Posted by Reginak View Post
Hi, a simple question.

Can I power the WIFI unit directly from a 4S battery?

Thanks
yes the WIFI unit can be powered by 4S.
That's my setup right now.
xrotor_rg686 is offline Find More Posts by xrotor_rg686
Reply With Quote
Old Jun 12, 2012, 09:23 AM
Registered User
Reginak's Avatar
Joined Jul 2011
405 Posts
Last question, is it safe to use a single CC BEC (10 AMP peak) to power both AV200 and a AR8000 receptor?
Reginak is offline Find More Posts by Reginak
Reply With Quote
Old Jun 12, 2012, 09:25 AM
http://gothelirc.com/
GotHeliRC's Avatar
United States, AZ, Chandler
Joined Dec 2011
614 Posts
Quote:
Originally Posted by Reginak View Post
Last question, is it safe to use a single CC BEC (10 AMP peak) to power both AV200 and a AR8000 receptor?
Why? your receiver should have been power by the MC, that was powered by your main pack.

If your gimbal servo get stuck, it can fried your Castle bec and take down the aircraft... That's why they separated the servo power source in the first place.
GotHeliRC is offline Find More Posts by GotHeliRC
Site Sponsor
Reply With Quote
Old Jun 12, 2012, 09:30 AM
Registered User
Reginak's Avatar
Joined Jul 2011
405 Posts
Right now I power my receiver from a BEC (not CC ) does powering my MC by my main pack will power my receiver?
Reginak is offline Find More Posts by Reginak
Reply With Quote
Old Jun 12, 2012, 09:34 AM
Wish i was a flight pack
TNTJET's Avatar
Australia, NSW, Bass Hill
Joined Jan 2012
332 Posts
Quote:
Originally Posted by Reginak View Post
Hi, a simple question.

Can I power the WIFI unit directly from a 4S battery?

Thanks
I suggest you turn over your router and read the input voltage specs before the magic smoke issue, run a stepdown convert to match wifi voltage input.
TNTJET is offline Find More Posts by TNTJET
RCG Plus Member
Latest blog entry: Some Stuff
Reply With Quote
Old Jun 12, 2012, 09:38 AM
Huckfest or bust!
cryhavoc38's Avatar
United States, WA, Woodinville
Joined Mar 2007
8,057 Posts
How one powers their system is going to be completely their choice based on their comfort level.

I use the main flight packs to power the FC
I use a 5amp sbec to power the av200 servo's for now

I would not power the receiver separately. use the FC's power through a three wire servo lead.

When I get the skyline, I will use a ccbec pro with its own 2s lipo to power the gimbal, then I will reroute the 5amp sbec to power the FC so that the gimbal power and the FC power are not related in anyway, just in case a servo gets stuck, or goes bad.

And yes, the wifi module works just fine on 4s power, but I do not know the full power in specs of the wifi, ie would it handle 5s power.
cryhavoc38 is offline Find More Posts by cryhavoc38
Last edited by cryhavoc38; Jun 12, 2012 at 09:47 AM.
Reply With Quote
Old Jun 12, 2012, 09:39 AM
http://gothelirc.com/
GotHeliRC's Avatar
United States, AZ, Chandler
Joined Dec 2011
614 Posts
Quote:
Originally Posted by Reginak View Post
Right now I power my receiver from a BEC (not CC ) does powering my MC by my main pack will power my receiver?
Ouch! No no no... if you look at the wiring from the manual, it does not say to power the receiver separately. I hope that the connection from your receiver to the MC is only signal wire for now, if not, that can cause a lot of conflict between two different power source.

The MC should have powered your receiver. Here's how I wire mine.

4s lipo go into MC.
Throttle: 3 wires going to MC (this will feed power to Receiver)
Aileron, Elv, Rud, ect... : just signal wire going to MC
GotHeliRC is offline Find More Posts by GotHeliRC
Site Sponsor
Reply With Quote
Old Jun 12, 2012, 09:39 AM
Huckfest or bust!
cryhavoc38's Avatar
United States, WA, Woodinville
Joined Mar 2007
8,057 Posts
Quote:
Originally Posted by TNTJET View Post
I suggest you turn over your router and read the input voltage specs before the magic smoke issue, run a stepdown convert to match wifi voltage input.
he's talking about the wifi module on the copter, not the wifi router on the ground.

works fine on 4s, but I wouldn't go any higher unless the module specifically states on the manufacturer page that it has some sort of switching regulator inside of it.
cryhavoc38 is offline Find More Posts by cryhavoc38
Reply With Quote
Old Jun 12, 2012, 09:40 AM
Wish i was a flight pack
TNTJET's Avatar
Australia, NSW, Bass Hill
Joined Jan 2012
332 Posts
Sorry my mistake ,misread the question wifi can take up to 6s have it running on my spreadwing ,thought you meant the router
TNTJET is offline Find More Posts by TNTJET
RCG Plus Member
Latest blog entry: Some Stuff
Reply With Quote
Old Jun 12, 2012, 09:47 AM
Huckfest or bust!
cryhavoc38's Avatar
United States, WA, Woodinville
Joined Mar 2007
8,057 Posts
Quote:
Originally Posted by TNTJET View Post
Sorry my mistake ,misread the question wifi can take up to 6s have it running on my spreadwing ,thought you meant the router
this is good to know. It has to have a switching regulator inside the wifi module then.
cryhavoc38 is offline Find More Posts by cryhavoc38
Reply With Quote
Old Jun 12, 2012, 09:48 AM
Wish i was a flight pack
TNTJET's Avatar
Australia, NSW, Bass Hill
Joined Jan 2012
332 Posts
Yes it has a switching reg inside, Please contrary to the manual only plug higher than 3s voltage packs in P socket of fc not AI 0 as stated in manual!
TNTJET is offline Find More Posts by TNTJET
RCG Plus Member
Last edited by TNTJET; Jun 12, 2012 at 09:49 AM. Reason: Punctuation
Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Similar Threads
Category Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Discussion YS-X6 testing GotHeliRC Multirotor Talk 1200 Aug 08, 2013 09:23 AM
New Product Test video of YS-X6 Autopilot system pzhang Multirotor Talk 141 Jun 07, 2012 06:50 AM
Discussion New UAV System from Zero UAV alishanmao UAV - Unmanned Aerial Vehicles 2 Apr 19, 2012 09:02 AM
New Product YS-X6:A coming new king in the multi rotor heli world yiny0730 Multirotor Talk 13 Mar 28, 2012 11:28 PM