HobbyKing.com New Products Flash Sale
Reply
Thread Tools
Old May 06, 2012, 01:57 PM
Registered User
iCrap's Avatar
United States, MD
Joined May 2012
204 Posts
Discussion
KK 5.5 Board won't arm?

Im trying to fly my new quadcopter, but i can't get my board to arm. Im using a Spektrum DX7 and the regular spektrum receiver... the quad just beeps and the rotors twitch a tiny bit (i assume that means its ready) but the blue arm LED isn't on and i cant throttle up. I aleady tried holding the stick on the bottom right.
Any ideas?
iCrap is offline Find More Posts by iCrap
Reply With Quote
Sign up now
to remove ads between posts
Old May 06, 2012, 02:48 PM
Registered User
iCrap's Avatar
United States, MD
Joined May 2012
204 Posts
I got the blue light to flash now by only plugging in the throttle and rudder only... why is this? and what does the blue flash mean? I can't find any info on this anywere.
iCrap is offline Find More Posts by iCrap
Reply With Quote
Old May 06, 2012, 03:29 PM
Registered User
USA, NE, Waverly
Joined Feb 2011
287 Posts
Make sure all three trim pots are set to 50%
Plug in battery
Move throttle stick to lower right corner and hold for 5 sec.
If this didn't work, try the lower left corner.
If neither worked try lowering your throttle trim, all the way if needed, but usually only required several clicks.

If you are using Futaba, you will have to rev. throttle, Spektrum/Jr = normal.

Hope that helps!
N_O_V8_R is offline Find More Posts by N_O_V8_R
Reply With Quote
Old May 06, 2012, 03:49 PM
Registered User
iCrap's Avatar
United States, MD
Joined May 2012
204 Posts
Ok, now when i turn it on, and ptu the stick to the lower left corner it turns solid blue (the kk board) and i get rapid beeps. Pots are 50%, alieron, elevon channels are set to reverse.... so at least its doing somethig else now.

My reciever is Spektrum DX7 btw.
iCrap is offline Find More Posts by iCrap
Reply With Quote
Old May 06, 2012, 04:05 PM
Emress
sirbow2's Avatar
United States, SD, Rapid City
Joined Nov 2011
1,935 Posts
if its normally armed in lower right, and you arm it in lower left, your Yaw channel is reversed.

"so at least its doing somethig else now."
something else wrong?
sirbow2 is offline Find More Posts by sirbow2
Reply With Quote
Old May 06, 2012, 04:11 PM
Registered User
iCrap's Avatar
United States, MD
Joined May 2012
204 Posts
Quote:
Originally Posted by sirbow2 View Post
if its normally armed in lower right, and you arm it in lower left, your Yaw channel is reversed.

"so at least its doing somethig else now."
something else wrong?
How do i reverse the yaw channel?

Quote:
Originally Posted by sirbow2 View Post
"so at least its doing somethig else now."
something else wrong?
Well before it would just flash blue once and no matter what i did with the stick nothing would happen, now i get rapid beeps when i put the stick to the bottom left. The motors still won't move though.
iCrap is offline Find More Posts by iCrap
Reply With Quote
Old May 06, 2012, 04:14 PM
Emress
sirbow2's Avatar
United States, SD, Rapid City
Joined Nov 2011
1,935 Posts
http://rcexplorer.se/page14/kkguide/kkguide/quad.html
sirbow2 is offline Find More Posts by sirbow2
Reply With Quote
Old May 06, 2012, 04:30 PM
Registered User
iCrap's Avatar
United States, MD
Joined May 2012
204 Posts
Quote:
Originally Posted by sirbow2 View Post
ive read that page but it dosen't say what to do if the board dosent arm and it dosent explain the very rapid beeps.
iCrap is offline Find More Posts by iCrap
Reply With Quote
Old May 06, 2012, 06:34 PM
Registered User
vcazan's Avatar
Canada, ON, Markham
Joined Apr 2012
328 Posts
Yes it does if you read it:


1. Check if the throttle stick
This is to ensure that the throttle stick is moving the right direction and have enough trow to initialize the flight-controller.
Never perform this step with the props mounted!

- Turn on the transmitter and then the flight-controller
- Move the throttle/rudder stick to the down-right corner
- The LED should turn on, if it doesn’t:
- Try adding a bit of “down” trim on the throttle channel
- Try increasing the EPA on the throttle channel
- Try reversing the throttle channel
vcazan is offline Find More Posts by vcazan
Reply With Quote
Old May 06, 2012, 06:37 PM
Registered User
iCrap's Avatar
United States, MD
Joined May 2012
204 Posts
Quote:
Originally Posted by vcazan View Post
Yes it does if you read it:


1. Check if the throttle stick
This is to ensure that the throttle stick is moving the right direction and have enough trow to initialize the flight-controller.
Never perform this step with the props mounted!

- Turn on the transmitter and then the flight-controller
- Move the throttle/rudder stick to the down-right corner
- The LED should turn on, if it doesn’t:
- Try adding a bit of “down” trim on the throttle channel
- Try increasing the EPA on the throttle channel
- Try reversing the throttle channel
I've tried changing the trim and reversing the throttle channel. What is EPA?
But still, that page dosen't explain the rapid beeping. I will upload a video to show what i mean.
iCrap is offline Find More Posts by iCrap
Reply With Quote
Old May 06, 2012, 06:39 PM
Emress
sirbow2's Avatar
United States, SD, Rapid City
Joined Nov 2011
1,935 Posts
end point adjustment on tx

why i love MWC: it has a gui that you can see live TX values in setup! makes it so much easier to configure..
sirbow2 is offline Find More Posts by sirbow2
Reply With Quote
Old May 06, 2012, 06:41 PM
Out of helis, sanity returning
Tallahassee, FL
Joined Feb 2009
2,080 Posts
Have you calibrated the end-points on your ESCs?
2400RDR is offline Find More Posts by 2400RDR
Reply With Quote
Old May 06, 2012, 06:42 PM
Registered User
vcazan's Avatar
Canada, ON, Markham
Joined Apr 2012
328 Posts
Quote:
Originally Posted by iCrap View Post
I've tried changing the trim and reversing the throttle channel. What is EPA?
But still, that page dosen't explain the rapid beeping. I will upload a video to show what i mean.

Go to servo setup, throttle, travel and set the points to 105% 105% and try arming again

Also check this and make sure you reverse the right channels:


Setting transmitter channels

Aileron Elevator Throttle Rudder
REVERSE REVERSE NORMAL REVERSE
vcazan is offline Find More Posts by vcazan
Reply With Quote
Old May 06, 2012, 06:51 PM
Registered User
iCrap's Avatar
United States, MD
Joined May 2012
204 Posts
I quickly recorded a video showing what i am talking about:
http://www.youtube.com/watch?v=PH6zZ...ature=youtu.be
iCrap is offline Find More Posts by iCrap
Reply With Quote
Old May 06, 2012, 06:57 PM
Registered User
iCrap's Avatar
United States, MD
Joined May 2012
204 Posts
Quote:
Originally Posted by 2400RDR View Post
Have you calibrated the end-points on your ESCs?
I did something i read where i put the yaw pot to 0 and turned the tx on with throttle full, then down, then it beeped then turned everything off and set pots to 50%. Is taht what your talking about?

Quote:
Originally Posted by vcazan View Post
Go to servo setup, throttle, travel and set the points to 105% 105% and try arming again

Also check this and make sure you reverse the right channels:


Setting transmitter channels

Aileron Elevator Throttle Rudder
REVERSE REVERSE NORMAL REVERSE


Just tried that, same results.
iCrap is offline Find More Posts by iCrap
Last edited by iCrap; May 06, 2012 at 07:16 PM.
Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Similar Threads
Category Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Help! X-525 Kit, KK Controller 5.5 Won't Arm *SOLVED* MrKite Multirotor Talk 9 Nov 10, 2012 01:33 PM
Help! KK Board won't arm - Tried everything! flyandi Multirotor Talk 30 May 05, 2012 04:15 PM
Help! Kk 5.5 won't initialize Garrett1234567 Multirotor Talk 0 Mar 31, 2012 12:54 AM
Discussion KK board won't power up. HELP!!! BOILER1 Multirotor Talk 26 Mar 15, 2012 02:13 PM
Sold KK 5.5 clone board, blowout!!! Have 20 boards that need to go!!! tc3wins Aircraft - Electric - Multirotor (FS/W) 20 Jan 27, 2012 02:38 PM