SMALL - espritmodel.com SMALL - Telemetry SMALL - Radio
Reply
Thread Tools
Old Apr 08, 2012, 12:02 PM
TECH for XaircraftAmerica!
South Carolina
Joined Mar 2009
5,475 Posts
Still having a few wobble issues with the other 500mm V-tail. I switched all the props to 9 inch and it helped some. and I am still Messing with the PID settings. but it is amost gone. then will work on auto level and baro.
tc3wins is online now Find More Posts by tc3wins
Reply With Quote
Sign up now
to remove ads between posts
Old Apr 08, 2012, 11:34 PM
Registered User
Joined Nov 2010
753 Posts
Hey guys..

A bit of bad news :-( .. for the guys who frames shipped Saturday..

But I was just putting one together for myself.. and found out the new G10 supply is bigger.. 1.7mm thick.. The slots are 1.5mm ..

Does not seem like much .. but G10 is not easy to cut so.. few a few options for a fixes..

1. Send it back to me and I'll fix it..
2. get a set of files ( Testors make a set of 10 - about 10$-15$ at Hobby Lobby or Michaels.. Stores ) Testors Product Number 8941

They are in the model pain section where all the Testors paint are..

Sorry guys its something I over looked.. all previous batches where not a problem..
flyhigh300 is offline Find More Posts by flyhigh300
Reply With Quote
Old Apr 09, 2012, 01:44 PM
Registered User
Rc Heli Halle's Avatar
Berlin / Germany
Joined Feb 2010
689 Posts
http://youtu.be/_MzReI-wyW0

Next.......................

Mike rchhb
Rc Heli Halle is offline Find More Posts by Rc Heli Halle
Reply With Quote
Old Apr 09, 2012, 03:05 PM
Registered User
Joined Nov 2010
753 Posts
Guys..

Just FYI..

I will cover shipping cost .. on this..


Quote:
Originally Posted by flyhigh300 View Post
Hey guys..

A bit of bad news :-( .. for the guys who frames shipped Saturday..

But I was just putting one together for myself.. and found out the new G10 supply is bigger.. 1.7mm thick.. The slots are 1.5mm ..

Does not seem like much .. but G10 is not easy to cut so.. few a few options for a fixes..

1. Send it back to me and I'll fix it..
2. get a set of files ( Testors make a set of 10 - about 10$-15$ at Hobby Lobby or Michaels.. Stores ) Testors Product Number 8941

They are in the model pain section where all the Testors paint are..

Sorry guys its something I over looked.. all previous batches where not a problem..
flyhigh300 is offline Find More Posts by flyhigh300
Reply With Quote
Old Apr 09, 2012, 11:33 PM
Registered User
USA, TX, The Colony
Joined Dec 2005
762 Posts
Quote:
Originally Posted by flyhigh300 View Post
Hey guys..

A bit of bad news :-( .. for the guys who frames shipped Saturday..

But I was just putting one together for myself.. and found out the new G10 supply is bigger.. 1.7mm thick.. The slots are 1.5mm ..

Does not seem like much .. but G10 is not easy to cut so.. few a few options for a fixes..

1. Send it back to me and I'll fix it..
2. get a set of files ( Testors make a set of 10 - about 10$-15$ at Hobby Lobby or Michaels.. Stores ) Testors Product Number 8941

They are in the model pain section where all the Testors paint are..

Sorry guys its something I over looked.. all previous batches where not a problem..
Got mine today, thanks Luis. Almost have it put together, only had to do a little sanding to the slots, no big deal, maybe added 10 minutes total to build time.

Certainly not worth sending back, thanks guys for a nice looking frame. I'll post pictures later when I add the electronics.
cquian is online now Find More Posts by cquian
Reply With Quote
Old Apr 10, 2012, 12:11 AM
Multi Rotor Maniac
Stunt Double's Avatar
Australia, VIC, Melbourne
Joined Oct 2007
2,866 Posts
How do you go balancing this thing for correct CG? Ive built up a Vtail and find that the flight battery has to go all the way up front. With this design the front arms bend back a little which pushes the main frame back a bit too and it looks like you would need the battery hanging a bit off the nose??
Stunt Double is offline Find More Posts by Stunt Double
Reply With Quote
Old Apr 10, 2012, 03:27 AM
Registered User
TruckBasher's Avatar
Joined Oct 2011
519 Posts
My frame arrived 1hr ago...missing one hole but something a drill cant fix



Thanks Eric and Luis....

Now if only the motor and ESC shop can deliver as fast as Eric and Luis. Too bad cant fly yet..
TruckBasher is offline Find More Posts by TruckBasher
Reply With Quote
Old Apr 10, 2012, 03:32 AM
Registered User
USA, TX, The Colony
Joined Dec 2005
762 Posts
Frame build completed, looking at it, don't see alot of room to put the ESC in the frame (for anything > 12amps), so where are you guys mounting the ESCs?
cquian is online now Find More Posts by cquian
Reply With Quote
Old Apr 10, 2012, 03:44 AM
TECH for XaircraftAmerica!
South Carolina
Joined Mar 2009
5,475 Posts
I have my rear esc,s mounted in right under the motors and the front ones mounted right where the arms meet the center plate. On my 400mm I have the rear mounted inside right in front of the v tail, and front in the same place as the 500mm
tc3wins is online now Find More Posts by tc3wins
Reply With Quote
Old Apr 10, 2012, 06:53 AM
DiaLFonZo - UAV/Drone
Dialfonzo's Avatar
Canada, QC
Joined Oct 2007
6,854 Posts
Quote:
Originally Posted by Stunt Double View Post
How do you go balancing this thing for correct CG? Ive built up a Vtail and find that the flight battery has to go all the way up front. With this design the front arms bend back a little which pushes the main frame back a bit too and it looks like you would need the battery hanging a bit off the nose??
I don't understand.
The Front arm are not bending back.

There is more material up front than on the back.
The battery is more up front than back too.

How you guys have balance yours ?
I didn't got time to make mine yet...
Dialfonzo is online now Find More Posts by Dialfonzo
RCG Plus Member
Last edited by Dialfonzo; Apr 10, 2012 at 07:04 AM.
Reply With Quote
Old Apr 10, 2012, 07:06 AM
Registered User
Bledi's Avatar
Joined Jul 2011
240 Posts
Quote:
Originally Posted by Stunt Double View Post
How do you go balancing this thing for correct CG? Ive built up a Vtail and find that the flight battery has to go all the way up front. With this design the front arms bend back a little which pushes the main frame back a bit too and it looks like you would need the battery hanging a bit off the nose??
The CG is not a problem. It you look at a top view :

front motors and Fc are at 120 and there is enought distance from the front to the FC to put the battery.
the second reason is that the tail is lighter than a solution with aluminim so you can put battery back
Bledi is offline Find More Posts by Bledi
Reply With Quote
Old Apr 10, 2012, 07:07 AM
Registered User
Bledi's Avatar
Joined Jul 2011
240 Posts
Quote:
Originally Posted by Dialfonzo View Post
I don't understand.
The Front arm are not bending back.

There is more material up front than on the back.
The battery is more up front than back too.

How you guys have balance yours ?
I didn't got time to make mine yet...
lol not enought faster !
Bledi is offline Find More Posts by Bledi
Reply With Quote
Old Apr 10, 2012, 10:03 AM
TECH for XaircraftAmerica!
South Carolina
Joined Mar 2009
5,475 Posts
well after busting a few props and lots of PID adjustments. I got the wobble gone. except on a fast decent which that is going to happen. but My 500mm frame is flying like a champ and I am loving it.
tc3wins is online now Find More Posts by tc3wins
Reply With Quote
Old Apr 10, 2012, 10:08 AM
DiaLFonZo - UAV/Drone
Dialfonzo's Avatar
Canada, QC
Joined Oct 2007
6,854 Posts
Quote:
Originally Posted by tc3wins View Post
well after busting a few props and lots of PID adjustments. I got the wobble gone. except on a fast decent which that is going to happen. but My 500mm frame is flying like a champ and I am loving it.
cool... !
That's why we make frame.. to have fun..
Dialfonzo is online now Find More Posts by Dialfonzo
RCG Plus Member
Old Apr 10, 2012, 12:35 PM
Registered User
USA, TX, The Colony
Joined Dec 2005
762 Posts
Quote:
Originally Posted by tc3wins View Post
well after busting a few props and lots of PID adjustments. I got the wobble gone. except on a fast decent which that is going to happen. but My 500mm frame is flying like a champ and I am loving it.
Great news. I think I am using the same motor and FC as you for the 500mm frame. Could you post your PID settings to save some of my props
cquian is online now Find More Posts by cquian
Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Similar Threads
Category Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
New Product Bledi-DiaLFonZo Copter VTail HUNTER 400 CANOPY + Addons Innerbreed Multirotor Talk 42 Sep 20, 2013 10:41 PM