HobbyKing.com New Products Flash Sale
Reply
Thread Tools
Old Feb 12, 2013, 11:09 AM
Registered User
Freakazoid's Avatar
Roosendaal, Netherlands
Joined Dec 2004
2,819 Posts
I used the one AC linked. All in did was define motor stop, ppmsum,
and hack the cam trigger function to toggle leds on/off via A2.
Freakazoid is online now Find More Posts by Freakazoid
Reply With Quote
Sign up now
to remove ads between posts
Old Feb 12, 2013, 11:14 AM
DiaLFonZo - UAV/Drone
Dialfonzo's Avatar
Canada, QC
Joined Oct 2007
6,825 Posts
Quote:
Originally Posted by Freakazoid View Post
I used the one AC linked. All in did was define motor stop, ppmsum,
and hack the cam trigger function to toggle leds on/off via A2.
Just want to be sure it's not a mixing table that is wrong.
I guess not.
Dialfonzo is online now Find More Posts by Dialfonzo
RCG Plus Member
Old Feb 12, 2013, 12:45 PM
Registered User
Freakazoid's Avatar
Roosendaal, Netherlands
Joined Dec 2004
2,819 Posts
It flies, quite Stable and well behaved actually, it's just the one esc going nuts.
Still wondering if using simonk needs something changed in the multiwii firmware though..

I seen this before, my crab quad caught fire because of it..
I really hate that coated motor wire stuff, almost impossible to solder.
Do you know how to get the lacquer off so I can make a good solder weld?
Freakazoid is online now Find More Posts by Freakazoid
Reply With Quote
Old Feb 12, 2013, 12:55 PM
DiaLFonZo - UAV/Drone
Dialfonzo's Avatar
Canada, QC
Joined Oct 2007
6,825 Posts
Quote:
Originally Posted by Freakazoid View Post
It flies, quite Stable and well behaved actually, it's just the one esc going nuts.
Still wondering if using simonk needs something changed in the multiwii firmware though..

I seen this before, my crab quad caught fire because of it..
I really hate that coated motor wire stuff, almost impossible to solder.
Do you know how to get the lacquer off so I can make a good solder weld?
You need to sand the wire prior to solder it.
Yes.. i don't like them too...

You don't need anything in Multiwii, The simonk is only a faster refresh rate on the ESC.
Dialfonzo is online now Find More Posts by Dialfonzo
RCG Plus Member
Old Feb 12, 2013, 12:59 PM
Registered User
Freakazoid's Avatar
Roosendaal, Netherlands
Joined Dec 2004
2,819 Posts
I scraped it with a box cutter until it turned white copper colored.
I guess that wasn't enough. Hovering at well past half stick sucks though.
Freakazoid is online now Find More Posts by Freakazoid
Reply With Quote
Old Feb 12, 2013, 01:03 PM
"you'll play to live "
Alwayscrash's Avatar
Canada, QC, Montreal
Joined Sep 2009
1,710 Posts
Quote:
Originally Posted by Freakazoid View Post
That's what I did. Motors do spin at the same time, but the ESC of one gets hotter than the others.
Only one gets hot? why don't you swap it with another to see if it's still hot? this can eliminate esc or motor problem.
AC
Alwayscrash is offline Find More Posts by Alwayscrash
Reply With Quote
Old Feb 12, 2013, 03:21 PM
Custom quad builder
tech69x's Avatar
United States, TX, Spring
Joined Apr 2012
2,364 Posts
Well I almost have it the way I want itName: ImageUploadedByTapatalk HD1360704086.004586.jpg
Views: 79
Size: 162.6 KB
Description:
tech69x is offline Find More Posts by tech69x
Reply With Quote
Old Feb 12, 2013, 03:42 PM
Registered User
United States, WA, Olympia
Joined Dec 2012
309 Posts
Quote:
Originally Posted by tech69x View Post
Well I almost have it the way I want itAttachment 5531724
Very nice, the lights are awesome. What are they where did you get them?
Pablochopper is offline Find More Posts by Pablochopper
Reply With Quote
Old Feb 12, 2013, 06:30 PM
Registered User
generem's Avatar
United States, CA, Rancho Cucamonga
Joined Oct 2011
1,124 Posts
Hi All

Just wanted to introduce myself. I was the guy fortunate enough to snag the one Rifraf sold in the classified. Using tech69x settings with the kk2 board, I was able to succesfully hover it a bit today. I had an issue using the prop setup it came with but I swapped them all for 9x47s and shes good.. theres a bit of tweaking still but it flew fine. I did flash the board to v1.5 and the only difference was that the motor direction was opposite from the post.. Otherwise. using the given values for the mixes, it worked fine..

I gotta say that this is an awesome looking rig.. I almost dont want to fly it... Almost
generem is offline Find More Posts by generem
Reply With Quote
Old Feb 12, 2013, 06:34 PM
Custom quad builder
tech69x's Avatar
United States, TX, Spring
Joined Apr 2012
2,364 Posts
Quote:
Originally Posted by Pablochopper View Post
Very nice, the lights are awesome. What are they where did you get them?
You can get them from value hobby but you have to cut and solder them
tech69x is offline Find More Posts by tech69x
Reply With Quote
Old Feb 12, 2013, 06:35 PM
Custom quad builder
tech69x's Avatar
United States, TX, Spring
Joined Apr 2012
2,364 Posts
Quote:
Originally Posted by generem View Post
Hi All

Just wanted to introduce myself. I was the guy fortunate enough to snag the one Rifraf sold in the classified. Using tech69x settings with the kk2 board, I was able to succesfully hover it a bit today. I had an issue using the prop setup it came with but I swapped them all for 9x47s and shes good.. theres a bit of tweaking still but it flew fine. I did flash the board to v1.5 and the only difference was that the motor direction was opposite from the post.. Otherwise. using the given values for the mixes, it worked fine..

I gotta say that this is an awesome looking rig.. I almost dont want to fly it... Almost
Yea you got a great deal! Glad you got it in the air
tech69x is offline Find More Posts by tech69x
Reply With Quote
Old Feb 12, 2013, 06:56 PM
Registered User
United States, WA, Olympia
Joined Dec 2012
309 Posts
Quote:
Originally Posted by tech69x View Post
You can get them from value hobby but you have to cut and solder them
I've got the normal led's that cut and solder, is it the same concept?
Pablochopper is offline Find More Posts by Pablochopper
Reply With Quote
Old Feb 12, 2013, 06:59 PM
Custom quad builder
tech69x's Avatar
United States, TX, Spring
Joined Apr 2012
2,364 Posts
Quote:
Originally Posted by Pablochopper View Post
I've got the normal led's that cut and solder, is it the same concept?
Yea I use very very small wire
tech69x is offline Find More Posts by tech69x
Reply With Quote
Old Feb 13, 2013, 01:09 AM
Registered User
Freakazoid's Avatar
Roosendaal, Netherlands
Joined Dec 2004
2,819 Posts
Can't just use led ribbons from hobbyking?
Freakazoid is online now Find More Posts by Freakazoid
Reply With Quote
Old Feb 13, 2013, 01:26 AM
Registered User
United States, WA, Olympia
Joined Dec 2012
309 Posts
That's what I use now is just looked like the lights were in a closer grouping, more per strip.
Pablochopper is offline Find More Posts by Pablochopper
Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Similar Threads
Category Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
New Product Bledi-DiaLFonZo Copter VTail HUNTER 400 CANOPY + Addons Innerbreed Multirotor Talk 42 Sep 20, 2013 09:41 PM