HobbyKing.com New Products Flash Sale
Reply
Thread Tools
Old Jun 28, 2012, 02:38 AM
Registered User
Joined Nov 2009
71 Posts
Gimbal GCU connection

At first I just want basically the following:

1. Orientation loced Mode and FPV Mode.
2. TILT axis rotation control.

I don┤t need shutter sw.

Is it possible to simply connect only two channels from Tx to GCU? (two 3-position switches)

(I have received my Z15 and want to test it this weekend!)
oylore is offline Find More Posts by oylore
Last edited by oylore; Jun 28, 2012 at 03:34 AM.
Reply With Quote
Sign up now
to remove ads between posts
Old Jun 28, 2012, 06:54 PM
Registered User
Slovenia
Joined Feb 2011
857 Posts
Are there any test videos made with the GH2?
quadslo is offline Find More Posts by quadslo
Reply With Quote
Old Jun 29, 2012, 10:43 AM
Registered User
EndOfDays's Avatar
Austria, Nieder÷sterr., Eggenburg
Joined Jan 2010
1,464 Posts
@oylore

Yes it is, you just connect the channels you want to have, the others will be at a "default". Today I mounted the Z15 on a carbon hexa and forgot to connect it to the receiver, works also. The cam stays in fpv-mode and the tilt-axis is always pointing at the horizon.

Zenmuse on Carbon Hexa (3 min 0 sec)


best regards

Ferdinand
EndOfDays is offline Find More Posts by EndOfDays
Reply With Quote
Old Jun 29, 2012, 10:54 AM
Registered User
hexa's Avatar
United Kingdom, Scotland, Edinburgh
Joined Nov 2010
1,839 Posts
What's the z15 weight?
hexa is offline Find More Posts by hexa
Reply With Quote
Old Jun 29, 2012, 11:29 AM
Registered User
Austria, Wien, Vienna
Joined May 2011
822 Posts
Quote:
Originally Posted by hexa View Post
What's the z15 weight?
http://www.dji-innovations.com/produ...pecifications/
BorisSA is offline Find More Posts by BorisSA
Reply With Quote
Old Jun 29, 2012, 12:48 PM
Registered User
Slovenia
Joined Feb 2011
857 Posts
Ferdinand, can you do one sample of fast flying arround please? Which lens do you use?
quadslo is offline Find More Posts by quadslo
Reply With Quote
Old Jun 29, 2012, 12:51 PM
Registered User
EndOfDays's Avatar
Austria, Nieder÷sterr., Eggenburg
Joined Jan 2010
1,464 Posts
@quadslo
Next time at the airfield, I will try to. I am using the 16mm lens.

best regards

Ferdinand
EndOfDays is offline Find More Posts by EndOfDays
Reply With Quote
Old Jun 29, 2012, 05:32 PM
Registered User
EndOfDays's Avatar
Austria, Nieder÷sterr., Eggenburg
Joined Jan 2010
1,464 Posts
Here another video of todays flights:

Z15 Videoblog: Flight with Carbon Hex (4 min 56 sec)


best regards

Ferdinand
EndOfDays is offline Find More Posts by EndOfDays
Reply With Quote
Old Jul 01, 2012, 06:34 PM
Registered User
Philippines
Joined Dec 2010
542 Posts
Hello. Am I correct that I wouldn't be able to use the Z15 on a WK-M octo configuration, since it's a requirement that it will be driven from WKM's gimbal outputs?

Thanks!

Arnold
Ab74 is offline Find More Posts by Ab74
Reply With Quote
Old Jul 01, 2012, 08:43 PM
Registered User
United States, CA, Hayward
Joined Apr 2006
710 Posts
Quote:
Originally Posted by Ab74 View Post
Hello. Am I correct that I wouldn't be able to use the Z15 on a WK-M octo configuration, since it's a requirement that it will be driven from WKM's gimbal outputs?

Thanks!

Arnold
that is correct and is the reason the s800 is a hexa
chris24g is offline Find More Posts by chris24g
Reply With Quote
Old Jul 02, 2012, 12:02 AM
Registered User
Australia, New South Wales, St Leonards
Joined Aug 2009
372 Posts
Quote:
Originally Posted by chris24g View Post
that is correct and is the reason the s800 is a hexa
Not, it's not correct, Z15 connects WKM through Can-bus, it will not use any of WKM 's gimbal output.
piccoloflyer is offline Find More Posts by piccoloflyer
Reply With Quote
Old Jul 02, 2012, 01:08 AM
Registered User
Danmark, SjŠlland, G°rlev
Joined Jul 2008
204 Posts
The Z15 will work on a octo WKM... as said it is running on Can-bus and you control the gimbal with some more channels on your RX....
rsun77 is offline Find More Posts by rsun77
Reply With Quote
Old Jul 02, 2012, 01:14 AM
Registered User
United States, CA, Hayward
Joined Apr 2006
710 Posts
thanks for the correction, piccolo and rsun. i thought that's why they made the s800 as a hexa instead of octo
chris24g is offline Find More Posts by chris24g
Reply With Quote
Old Jul 02, 2012, 02:57 AM
Registered User
Philippines
Joined Dec 2010
542 Posts
Thank you! I already bought a WK-M but wanted it to be on an octo config. Putting it in a DW frame. I hope this really is the end in my search for the perfect gimbal.
Ab74 is offline Find More Posts by Ab74
Reply With Quote
Old Jul 02, 2012, 04:04 AM
Registered User
Slovenia
Joined Feb 2011
857 Posts
Which EU store do you recommend to buy Zenmuse and how long do you wait for it?
quadslo is offline Find More Posts by quadslo
Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Similar Threads
Category Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Discussion DJI F550 Hex Build, with 2-axis NEX-5N/GH2 Gimbal... GGoodrum Multirotor Talk 9560 May 28, 2014 12:06 AM
New Product CLD 2/3-Axis FPV Gimbal for mini cameras and GoPro crd FPV Talk 9 Jul 13, 2012 11:42 PM
Discussion DJI Spread Wings S800 and Zenmuse Z15 prices are out! tpnitro Multirotor Talk 120 Jun 19, 2012 02:27 AM
Wanted 3 axis gimbal on a budget =) Vyas FPV Equipment (FS/W) 3 Mar 20, 2012 11:57 AM
New Product CLD 2/3-Axis FPV Gimbal for mini cameras and GoPro crd Aerial Photography 2 Sep 12, 2011 07:44 PM