HobbyKing.com New Products Flash Sale
Reply
Thread Tools
Old Jun 15, 2012, 04:15 PM
Registered User
Joined Oct 2011
41 Posts
Quote:
Originally Posted by Sudsak View Post
Ok so I own a Spektrum DX7s and a DEVO 10.

The DEVO 10 is so much heavier it's ridiculous. Right now I have rechargeable AAs in it. Any suggestions for a good battery, that fits well, and maybe lowers the weight? Thanks.
Wowhobbies sells a lipo battery that fits. I'd expect the lipo to be substantially lighter than a bunch of AAs.
Bill Mercer is offline Find More Posts by Bill Mercer
Reply With Quote
Sign up now
to remove ads between posts
Old Jun 17, 2012, 08:20 PM
www.hobbyone.com.hk
Hong Kong
Joined Jun 2012
8 Posts
Quote:
Originally Posted by KKDDMM View Post



Hi,
Hobbyone is selling DEVO 10 only USD129, here is the link: http://www.hobbyone.com.hk/cn/index.jsp
HKhobbyone is offline Find More Posts by HKhobbyone
Reply With Quote
Old Jun 17, 2012, 08:41 PM
www.hobbyone.com.hk
Hong Kong
Joined Jun 2012
8 Posts
Hobbyone is selling DEVO 10 at USD129, please ref to http://www.hobbyone.com.hk/cn/index.jsp
HKhobbyone is offline Find More Posts by HKhobbyone
Reply With Quote
Old Jun 25, 2012, 11:53 PM
always something to learn...
metalguy's Avatar
Tacoma, WA
Joined Jan 2011
2,851 Posts
I have been using my DEVO 10 with no problems. The upgrade seems to have done the trick.-----Metalguy
metalguy is online now Find More Posts by metalguy
Reply With Quote
Old Jun 29, 2012, 06:06 AM
Registered User
Ireland, Dublin
Joined Nov 2010
150 Posts
Binding and signal connection

hi guys i got a devo 10 and 1002 rx for my quad x i have a couple of questions
1 how do i bind the rx with the tx
2 where does the signal wire go towards the label or to the outside of the rx
3 my esc hobbyking 18/20 amp just keep beeping and motors twitching

thanks in advance for your help

mark
skejah1063 is offline Find More Posts by skejah1063
Reply With Quote
Old Jun 29, 2012, 02:09 PM
Registered User
Ireland, Dublin
Joined Nov 2010
150 Posts
Hi guys chris sorted it all out for me thanks Bobeine
skejah1063 is offline Find More Posts by skejah1063
Reply With Quote
Old Jul 14, 2012, 04:27 AM
Registered User
Joined Feb 2012
4 Posts
Hi,

does anyone tried to use telemtry with devo10 and ladybird or scorpion?

I can only get the voltage of battery but no intern voltage or temperature?

On the walkera-page you can see that there should be temperature also...

Sorry for my bad english

edit: i found the answer in the ladybird-thread
derjennne is offline Find More Posts by derjennne
Last edited by derjennne; Jul 14, 2012 at 04:48 AM.
Reply With Quote
Old Jul 21, 2012, 11:21 PM
always something to learn...
metalguy's Avatar
Tacoma, WA
Joined Jan 2011
2,851 Posts
Bill Mercer: I fly planks almost exclusively nowadays. I use my Devo 10 for this, and have had zero problems. My prior RX was a walkera 2801PRO, and it also gave me no problems. So....yes, this radio does well with planks. It is really too bad I suck so much flying helis, though.-----Metalguy
metalguy is online now Find More Posts by metalguy
Reply With Quote
Old Jul 22, 2012, 08:49 AM
Registered User
Joined Jun 2005
155 Posts
Why doesn't the Devo 10 allow you to power up/bind with throttle hold engaged?
indiggio is offline Find More Posts by indiggio
Reply With Quote
Old Jul 22, 2012, 12:17 PM
Live to learn. . .
Rafa's CB100's Avatar
Austin, TX
Joined Dec 2009
1,489 Posts
Quote:
Originally Posted by indiggio View Post
Why doesn't the Devo 10 allow you to power up/bind with throttle hold engaged?
I don't know the answer to your question, but in my 8S, I can bind with throttle hold on if you have the model bound under fixed ID.

Rafa
Rafa's CB100 is offline Find More Posts by Rafa's CB100
Reply With Quote
Old Jul 22, 2012, 12:21 PM
Registered User
dgibbons's Avatar
United States, AZ, Phoenix
Joined Jul 2011
570 Posts
You can bind with TH on but it won't power up.
dgibbons is offline Find More Posts by dgibbons
Reply With Quote
Old Jul 22, 2012, 12:33 PM
Connecticut Quad Hacker
batfire's Avatar
Joined Dec 2009
956 Posts
Hi Guys,

Sorry to bother you guys but I have a question on how to program my Devo 10. I have the Devo 10 with rx1002 Rx and have first 4 channels to motors on quad. I need to program the rest of the switches for heading hold, norm, atti, gps atti, and carefree/heading lock. What I dont understand is the Tx part of it, use to spektrum and not sure how to get correct switches where I want for features.

1. I wish to put Norm, atti, gps atti on the fmod switch.
2. I wish to put rth on gear switch
3. I wish to put cf and heading lock on mix switch
4. I have tilt on aux 4 so ok there
5. I need to put roll on aux 5

Thanks in advance for any help in setting up Tx.
batfire is offline Find More Posts by batfire
Reply With Quote
Old Jul 22, 2012, 12:40 PM
Registered User
Joined Jun 2005
155 Posts
Quote:
Originally Posted by Rafa's CB100 View Post
I don't know the answer to your question, but in my 8S, I can bind with throttle hold on if you have the model bound under fixed ID.

Rafa
Quote:
Originally Posted by dgibbons View Post
You can bind with TH on but it won't power up.
You're both correct. My mistake. You can bind with it in throttle hold. I don't know why I added that.

I was curious as to why the radio alarms when powering up in throttle hold and if it's just me or if there's a setting somewhere to ignore it?

When I shut down for the dayi, I engage throttle hold as the last step on the radio, then unplug the battery on the heli, then power down the radio.

The next time I power on the radio, I get the alarm, but I want to start the heli in throttle hold, so I always have to toggle it off, then on again. Then connect the battery to the heli.

Thanks!
indiggio is offline Find More Posts by indiggio
Reply With Quote
Old Jul 22, 2012, 02:41 PM
Registered User
Joined Jun 2008
472 Posts
Quote:
Originally Posted by indiggio View Post
You're both correct. My mistake. You can bind with it in throttle hold. I don't know why I added that.

I was curious as to why the radio alarms when powering up in throttle hold and if it's just me or if there's a setting somewhere to ignore it?

When I shut down for the dayi, I engage throttle hold as the last step on the radio, then unplug the battery on the heli, then power down the radio.

The next time I power on the radio, I get the alarm, but I want to start the heli in throttle hold, so I always have to toggle it off, then on again. Then connect the battery to the heli.

Thanks!
With the wk2801, you can only bind to a receiver with throttlehold and idle up off, but once bound, you can change the battery of the heli with throttle hold on and it'll be as quick as a fixed id bind...just don't switch the radio off, as you'll have to start all over again..

I believe the devo radios operate the same way.
fishfiend is online now Find More Posts by fishfiend
Reply With Quote
Old Jul 25, 2012, 10:08 PM
Registered User
Malaysia, Penang, Bayan Lepas
Joined Apr 2010
460 Posts
wrong thread. Sorry
thloh85 is offline Find More Posts by thloh85
Last edited by thloh85; Jul 25, 2012 at 10:13 PM.
Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Similar Threads
Category Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Discussion Walkera New Devention Devo 12 transmitter first impression: ehirobo Radios 539 Sep 14, 2014 12:11 AM
Discussion Walkera Devo 12 (11X clone) Nuremberg 2011 Mikarro Radios 8 Aug 25, 2013 08:22 PM
Discussion Walkera devo reciever question? autowarrior Beginner Training Area (Heli-Electric) 0 Feb 28, 2012 11:58 PM
For Sale Walkera Devo 7 TX/Devo RX2625H Combo for sale Tom Z Aircraft - General - Radio Equipment (FS/W) 0 Oct 06, 2011 12:33 PM
For Sale Walkera Devo 7 TX/Devo RX2625H Combo for sale Tom Z Aircraft - Electric - Helis (FS/W) 0 Oct 05, 2011 11:38 AM