HobbyKing.com New Products Flash Sale
Reply
Thread Tools
Old Feb 22, 2012, 06:08 PM
Registered User
Dr.JJ's Avatar
United States, MS, Biloxi
Joined Feb 2012
456 Posts
Discussion
How do you set up DR/expo on realflight 6?

I know how to get to the radio software section, but the options are confusing? I want to set up custom dual rates and expos. I dont know what they mean by values 1 & 2 and all the other mumbojumbo????
Dr.JJ is offline Find More Posts by Dr.JJ
Reply With Quote
Sign up now
to remove ads between posts
Old Feb 22, 2012, 07:45 PM
Registered User
Joined Mar 2011
1,326 Posts
The "mumbo jumbo" you refer to wouldn't really apply to expo. It's always there.

Low rates are active when you fip the low rate switch.

Change your percentages on this screen instead.
jeffpn is offline Find More Posts by jeffpn
Reply With Quote
Old Feb 22, 2012, 08:04 PM
Registered User
Dr.JJ's Avatar
United States, MS, Biloxi
Joined Feb 2012
456 Posts
What does the trim %, low rate %, and current value % options do?
Dr.JJ is offline Find More Posts by Dr.JJ
Reply With Quote
Old Feb 22, 2012, 08:27 PM
Registered User
Joined Mar 2011
1,326 Posts
Trim is trim. It adjusts your control surfaces for straight and level flight. I adjust using the trim switches on the radio instead.

low rate % is the percentage of high rate that that low rate is limited to. If high rate elvator, for example, is set to 40 degrees, and you want 20 degree max deflection on low rates, set the % to 50.

Current value is the output value of the channel, based on current switch and stick position.

Play around with it, you'll figure it out.
jeffpn is offline Find More Posts by jeffpn
Reply With Quote
Old Feb 22, 2012, 09:36 PM
Registered User
Dr.JJ's Avatar
United States, MS, Biloxi
Joined Feb 2012
456 Posts
Got it, thanks. Its all makin better sense now. On the next option in, it says low rates when and expo rates when, that was the mumbojumbo i spoke of. Do you know what thats all about?
Dr.JJ is offline Find More Posts by Dr.JJ
Reply With Quote
Old Feb 22, 2012, 09:44 PM
Registered User
Joined Mar 2011
1,326 Posts
That has to do with switch positions. Low rates activate when a switch is flipped. That has to be programmed. Expo is always on, right?
jeffpn is offline Find More Posts by jeffpn
Reply With Quote
Old Feb 22, 2012, 10:52 PM
Registered User
Dr.JJ's Avatar
United States, MS, Biloxi
Joined Feb 2012
456 Posts
Yeah its on both rates, dependent on the %s. 0% and its off, of course. Does RF6 have any mixing options?
Dr.JJ is offline Find More Posts by Dr.JJ
Reply With Quote
Old Feb 23, 2012, 06:20 AM
Registered User
Joined Mar 2011
1,326 Posts
Yes it does. It's actually pretty sophisticated. You can program the flaps to work with the elevator, if a switch is in a certain position, for example. It works much like a real radio.
jeffpn is offline Find More Posts by jeffpn
Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Similar Threads
Category Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Discussion How do you set up your plane? Kiku0 Sailplane Talk 1 Feb 06, 2012 11:08 PM
Help! How do I set up flaperons on my Slider for a Futaba 10-CAP ? OzparkPilot Radios 5 Aug 24, 2011 02:49 AM
Discussion How do you assign idle up on DX6? Mayday~Mayday Radios 3 Jul 20, 2011 11:55 PM
Discussion How do you set up for "crow/spoilers/reflex" sa-woody Electric Sailplanes 3 Jun 21, 2011 07:03 PM
Discussion How do you pack up your wing on a commercial flight? PnoT Flying Wings 5 May 07, 2011 04:30 AM