HobbyKing.com New Products Flash Sale
Reply
Thread Tools
Old Mar 06, 2012, 07:04 PM
Team Aztech Aeromodels!
zmonster97's Avatar
United States, PA, Allentown
Joined May 2011
3,009 Posts
Quote:
Originally Posted by aronph View Post
fight! fight! :-)
lol
zmonster97 is online now Find More Posts by zmonster97
Reply With Quote
Sign up now
to remove ads between posts
Old Mar 06, 2012, 07:06 PM
I fly, therefore, I crash!!!
SteveT.'s Avatar
San Jose, CA
Joined Jan 2008
26,685 Posts
Quote:
Originally Posted by aronph View Post
fight! fight! :-)
Let's not, I am happy with either answer....

SteveT
SteveT. is online now Find More Posts by SteveT.
RCG Plus Member
Latest blog entry: My hangar...
Reply With Quote
Old Mar 06, 2012, 07:07 PM
TEAM HILLBILLY
aronph's Avatar
Groveport, OH...USA
Joined Nov 2010
10,121 Posts
Quote:
Originally Posted by SteveTtoooo View Post
Let's not, I am happy with either answer....

SteveT
i thought we were using balloons and filibusters.....uh...or whatever those things were called
aronph is offline Find More Posts by aronph
Reply With Quote
Old Mar 06, 2012, 07:08 PM
Sippin the Koolaid!
losifanatic's Avatar
United States, NC, Hertford
Joined Oct 2007
16,445 Posts
crap I googled it too and came up empty
losifanatic is offline Find More Posts by losifanatic
Reply With Quote
Old Mar 06, 2012, 07:08 PM
I fly, therefore, I crash!!!
SteveT.'s Avatar
San Jose, CA
Joined Jan 2008
26,685 Posts
Quote:
Originally Posted by aronph View Post
i thought we were using balloons and filibusters.....uh...or whatever those things were called
Egads....No!! Please no filibusters!!

SteveT
SteveT. is online now Find More Posts by SteveT.
RCG Plus Member
Latest blog entry: My hangar...
Reply With Quote
Old Mar 06, 2012, 07:56 PM
3DHS 'native'
going4speed's Avatar
USA, TX, Spring
Joined Jan 2008
5,929 Posts
Voting this one "post'o the day!"

Quote:
Originally Posted by aronph View Post
i thought we were using balloons and filibusters.....uh...or whatever those things were called
going4speed is offline Find More Posts by going4speed
Reply With Quote
Old Mar 06, 2012, 08:25 PM
Wingman II
diggity2424's Avatar
United States, KY, Louisville
Joined Sep 2011
1,252 Posts
does any remember the CG for the 70" Slick?
diggity2424 is offline Find More Posts by diggity2424
Reply With Quote
Old Mar 06, 2012, 08:58 PM
Aerobatic Fanatic
HugoCraft's Avatar
United States, KY, Louisville
Joined Sep 2007
2,886 Posts
Quote:
Originally Posted by SteveTtoooo View Post
I don't use Google any more, they are just way too bad about tracking every darn thing you do.... If you get the "Do Not Track Plus" software from Abine.com you will find that "almost" anywhere you go, Google is tracking you... in fact there are three different Google trackers in use on RCG.

Google Analytics, Google Adwords Conversion and Google Adsense
Thats why google results are soooo good because the results you get are based off what other people searched then what they actually clicked on
HugoCraft is offline Find More Posts by HugoCraft
Reply With Quote
Old Mar 06, 2012, 09:10 PM
Sippin the Koolaid!
losifanatic's Avatar
United States, NC, Hertford
Joined Oct 2007
16,445 Posts
I use yahoo to search most of the time
losifanatic is offline Find More Posts by losifanatic
Reply With Quote
Old Mar 06, 2012, 09:51 PM
I fly, therefore, I crash!!!
SteveT.'s Avatar
San Jose, CA
Joined Jan 2008
26,685 Posts
Quote:
Originally Posted by hugocraft View Post
Thats why google results are soooo good because the results you get are based off what other people searched then what they actually clicked on
Yeah, but it was getting ridiculous, every site I would go to I would have adds popping up that dealt with RC stuff, or I kept having banners (that I couldn't get rid of) that had nothing to do with RC stuff here on RCG... One of our forum members told me about "Do Not Track Plus" and it got rid of them.

Sorry for getting off topic here....

SteveT
SteveT. is online now Find More Posts by SteveT.
RCG Plus Member
Latest blog entry: My hangar...
Reply With Quote
Old Mar 07, 2012, 12:13 AM
Once u go yak u never go back
marksextra's Avatar
Erie, PA
Joined Mar 2005
1,290 Posts
Quote:
Originally Posted by brathanke View Post
If you are looking for a place to post about 3d hobby shop airplanes and get the latest information about what's up on the horizon with 3DHS you need look no further.

The vision/thinking for this thread is for it to become a valuable repository of information for those setting up or interested in setting up 3dhs planes. The format for this should be Questions and Answers between users as well as posting experience with such.
There will always be the temptation for users to include off topic posts but we ask members to please keep this thread as clean from that type of post as possible. If you do decide to post what you had for dinner or how hot your wife is, or how cute your dog is etc. you may find other users politely redirecting you to other threads where those posts are welcomed and encouraged.
-Nate
Trying to re-setup my 89 electric slick going HV. Can someone give me a hand please?

Lets just say a 8 channel HV rx.
2 2200mah rx packs ( I really like the redundant batts)
it's 12S5000mah.
CC 160HV
I've got 5 HV digital servos.

So to keep the system HV and redundant, I need to have what? two switches to go between the two 2200mah batteries and the RX; Unregulated. Don't most switches only handle like 3amps due to the connector? I

s 8 channels enough?

Thinking out loud here. 5 servos; 5 channels. esc. 2 switches, That's 8. What did I miss?


Oh and 2" arms for the elevators. how about the ailerons? 1.5 or 2?
marksextra is offline Find More Posts by marksextra
Reply With Quote
Old Mar 07, 2012, 12:37 AM
I fly, therefore, I crash!!!
SteveT.'s Avatar
San Jose, CA
Joined Jan 2008
26,685 Posts
Quote:
Originally Posted by marksextra View Post
Trying to re-setup my 89 electric slick going HV. Can someone give me a hand please?

Lets just say a 8 channel HV rx.
2 2200mah rx packs ( I really like the redundant batts)
it's 12S5000mah.
CC 160HV
I've got 5 HV digital servos.

So to keep the system HV and redundant, I need to have what? two switches to go between the two 2200mah batteries and the RX; Unregulated. Don't most switches only handle like 3amps due to the connector? I

s 8 channels enough?

Thinking out loud here. 5 servos; 5 channels. esc. 2 switches, That's 8. What did I miss?


Oh and 2" arms for the elevators. how about the ailerons? 1.5 or 2?
Most receivers will handle higher voltage than 2S lipos
I'm using two 2S 2700mAH 25C, 2200 will work fine
12S 5000mAH packs are fine. I'm using 30C packs
HV160 is fine. That's what I'm using...
HV servos good... I'm using Hitech HS-7955TG's

I'm using the Spektrum AR9100 "Power Safe" receiver (9 channels) but if you are not using a Spektrum/JR radio you can use a power share board, and there are switches such as the "Wolverine" that handle higher voltages.

2" arms for elevator, 1.5 will max out the throw on the ailerons, and 3DHS specifies a 4" for rudder, but I'm sure a 3" will work fine...

SteveT
SteveT. is online now Find More Posts by SteveT.
RCG Plus Member
Latest blog entry: My hangar...
Reply With Quote
Old Mar 07, 2012, 12:42 AM
Once u go yak u never go back
marksextra's Avatar
Erie, PA
Joined Mar 2005
1,290 Posts
Thanks for the confirmation; especially on the rudder. I think I've got an extra 3.5 new in the package so I'll use that. It's the switches that I'm mostly having problems with. As I mentioned the RX is HS and HV(Futaba)so I'm not worried about that but how does the 7.4v get to the RX if it has to go through HD switches that use servo plugs?

Common' theKM. I know you're a night owl. You're out there lurking somewhere.
marksextra is offline Find More Posts by marksextra
Reply With Quote
Old Mar 07, 2012, 12:53 AM
↓↘→ + (punch)
theKM's Avatar
central PA.
Joined Sep 2004
20,187 Posts
Quote:
Originally Posted by marksextra View Post
Thanks for the confirmation; especially on the rudder. I think I've got an extra 3.5 new in the package so I'll use that. It's the switches that I'm mostly having problems with. As I mentioned the RX is HS and HV(Futaba)so I'm not worried about that but how does the 7.4v get to the RX if it has to go through HD switches that use servo plugs?

Common' theKM. I know you're a night owl. You're out there lurking somewhere.
can HD switches handle 2S lipo with servo plugs?... for sure. plugs are still limited to 3amps each though. For an 89, I'd be using at least four or five plugs to get the energy into receiver... soldering Y-leads to the switches, or making a power harness, whichever... the servos need the power, don't want them to bottleneck at the plugs.

as for what the switches can handle, that's up to the rating on the switch. the voices in my head don't like the idea of stressing the contacts in switches. two switches will help. when it comes to switches, I'm either replicating known setups, or making sure that there's plenty of overhead.

and yes yes yes, I'm still up far too late
theKM is offline Find More Posts by theKM
Reply With Quote
Old Mar 07, 2012, 12:57 AM
I fly, therefore, I crash!!!
SteveT.'s Avatar
San Jose, CA
Joined Jan 2008
26,685 Posts
How about one of the power expander boards such as the ones sold by "Smart-Fly"

SteveT
SteveT. is online now Find More Posts by SteveT.
RCG Plus Member
Latest blog entry: My hangar...
Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Similar Threads
Category Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Discussion Unofficial NQD Tear Into Jet Boat Mod Thread Energy Racing Boats - Electric 12135 Today 06:10 PM
Discussion Banana Hobby Customer Support Request/Q and A Thread! banana hobby Banana Hobby 1115 Aug 15, 2014 01:15 PM
Discussion The Official AirWare Q&A Thread AndyKunz Radios 95 Feb 14, 2013 08:36 AM
Discussion THE FIRST UNOFFICIAL Parkzone Sukhoi mods thread!!!! bluemeane Micro Ready-to-Fly 27 Aug 17, 2009 11:23 PM
Megatech H2O unofficial thread and first rewiew. grk65 Racing Boats - Electric 7 Mar 05, 2007 12:09 AM