SMALL - espritmodel.com SMALL - Telemetry SMALL - Radio
Reply
Thread Tools
Old Oct 13, 2012, 01:34 PM
Registered User
USA, LA, Sulphur
Joined Apr 2006
1,186 Posts
Quote:
Originally Posted by AndyKunz View Post
It's on the list, and I have worked on it. It is neither simple nor complete. And the fix will come out for all radios at the same time, since it's the same everywhere (now, since we changed the DX7s/DX8 to be more like the DX10t/DX18).

Andy
Fair enough.
dfrazier is online now Find More Posts by dfrazier
Reply With Quote
Sign up now
to remove ads between posts
Old Oct 14, 2012, 06:43 AM
Registered User
France, IdF, Paris
Joined Feb 2012
5 Posts
sure,

https://docs.google.com/open?id=0B8U...G1VTm9VbFlqU0E

no install needed, just click and play

If you have any pbl reeding your tlm file, just send me your file, i will fix my application.
I use it every time now, very usefull for me (glider/f3J), calculate my climb rate, max altitude, etc... , hope for you too.

let me know ;-)


Quote:
Originally Posted by duworm View Post
Any chance I can get a copy? Looks cool.

Thanks

Sherman Knight
jpcoste71 is offline Find More Posts by jpcoste71
Reply With Quote
Old Oct 14, 2012, 07:07 AM
Registered User
Joined Oct 2012
56 Posts
Hey there,

I tried two of my .tlm files and I can see the events on the left but no data.
Would you be so kind to have a look ?
https://docs.google.com/open?id=0B1K...WxQWmJSZkZMRTQ

Thanks
Sascha
ArguZ is offline Find More Posts by ArguZ
Reply With Quote
Old Oct 14, 2012, 10:35 AM
Registered User
France, IdF, Paris
Joined Feb 2012
5 Posts
i don't see any altitude data in your .tlm

are you sure you have a altitude sensor connected to your TM1000
and you have enable the altitude in your dx18 telemetry setup ?
jpcoste71 is offline Find More Posts by jpcoste71
Reply With Quote
Old Oct 14, 2012, 10:45 AM
Registered User
Joined Oct 2012
56 Posts
Oh, im sorry, i was under the impression it also would read the other sensors data like RPM, Voltage and stuff...
Altitude I am logging with a Unilog only.
ArguZ is offline Find More Posts by ArguZ
Reply With Quote
Old Oct 14, 2012, 06:25 PM
Registered User
keris's Avatar
Malaysia, Perak, Taiping
Joined Jan 2012
241 Posts
. And the fix will come out for all radios at the same time, since it's the same everywhere (now, since we changed the DX7s/DX8 to be more like the DX10t/DX18).

Andy i like this nice work from Spektrum
keris is offline Find More Posts by keris
Reply With Quote
Old Oct 15, 2012, 02:58 PM
Registered User
struggleforlife's Avatar
The Netherlands, LI, Gennep
Joined Feb 2011
1,868 Posts
I held a jeti dc16 in my hands last weekend.
It's a large beast, but my god, that thing has quality written all over it! beautifull.
audio and usb connection, hall sensors, no pointy antenna's, buttons/switches that feel like they will last a lifetime...
I am thinking that spektrum can still learn a thing or two. I nothing else, i think they can make a buck or two with a 'deluxe' hardware version of dx18.
struggleforlife is online now Find More Posts by struggleforlife
Reply With Quote
Old Oct 15, 2012, 03:01 PM
Registered User
teryn1's Avatar
Tucson, AZ
Joined Aug 2004
887 Posts
Spektrum is catering to a completely different market.

Quote:
Originally Posted by struggleforlife View Post
I held a jeti dc16 in my hands last weekend.
It's a large beast, but my god, that thing has quality written all over it! beautifull.
audio and usb connection, hall sensors, no pointy antenna's, buttons/switches that feel like they will last a lifetime...
I am thinking that spektrum can still learn a thing or two. I nothing else, i think they can make a buck or two with a 'deluxe' hardware version of dx18.
teryn1 is offline Find More Posts by teryn1
Reply With Quote
Old Oct 15, 2012, 03:05 PM
Wherever you go there you are
7oneWo1f's Avatar
United States, MN, Minneapolis
Joined Nov 2011
8,457 Posts
I wouldn't trade my DX18 for that jeti dc16.
7oneWo1f is online now Find More Posts by 7oneWo1f
Reply With Quote
Old Oct 15, 2012, 03:19 PM
Registered User
struggleforlife's Avatar
The Netherlands, LI, Gennep
Joined Feb 2011
1,868 Posts
Man. Who says anything about trading in, or difference in markets?!

I am just saying it's a beautiful machine, and spektrum can learn something from it. No need to immediatly raise arms for spektrum.
struggleforlife is online now Find More Posts by struggleforlife
Reply With Quote
Old Oct 15, 2012, 03:27 PM
Wherever you go there you are
7oneWo1f's Avatar
United States, MN, Minneapolis
Joined Nov 2011
8,457 Posts
Quote:
Originally Posted by struggleforlife View Post
Man. Who says anything about trading in, or difference in markets?!

I am just saying it's a beautiful machine, and spektrum can learn something from it. No need to immediatly raise arms for spektrum.
It looks like something from a 1970s science fiction movie. But I do admit I like the jogger dial.
7oneWo1f is online now Find More Posts by 7oneWo1f
Reply With Quote
Old Oct 16, 2012, 02:34 AM
Registered User
Joined Oct 2012
56 Posts
Its like having an old analog synth in your hands..
Just loving it...also its telemetrie...talking, adjustable, capacity sensors..
I have a DS-16 on preorder...
its very uncertain when it finally comes out
ArguZ is offline Find More Posts by ArguZ
Reply With Quote
Old Oct 16, 2012, 01:16 PM
Registered User
jmiceli11's Avatar
United States, PA, Erie
Joined Nov 2000
169 Posts
Hello,

Anyone know if you can order a replacement copy of the manual?

John
jmiceli11 is online now Find More Posts by jmiceli11
Reply With Quote
Old Oct 16, 2012, 01:27 PM
AndyKunz's Avatar
Illinois
Joined Sep 2001
24,246 Posts
Contact Customer Support.

Andy
AndyKunz is online now Find More Posts by AndyKunz
Site Sponsor
Reply With Quote
Old Oct 16, 2012, 03:56 PM
Registered User
nemo_uk's Avatar
Joined Jan 2005
552 Posts
DX18 bind fail ? Binding Using the Receiver and Receiver Battery

Can anyone help ?? Printed manual says for Binding Using the Receiver and Receiver Battery ...

5. Release the Bind button after the receiver has stopped flashing rapidly, once the receiver's LED stays illuminated; this indicates the receiver is bound to the transmitter. The screen also provides binding information.

Online manual says ...

5. Release the Bind button when the transmitter screen displays “Binding”. Binding is complete when the orange transmitter and receiver LEDs are on solid.

I have tried both with my DX18 (firmware 1.03) with AR6200, AR6255 and AR9020 all fail to bind but bind to my DX7 no problems. Have tried various distances no luck

Dull video showing DX18 fail and DX7 working

Spektrum DX18 bind fail ***warning dull video *** (1 min 23 sec)
nemo_uk is offline Find More Posts by nemo_uk
Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Similar Threads
Category Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Discussion Spektrum DSM2 and the Nats - Question for Spektrum/JR users aeajr Sailplane Talk 25 May 29, 2012 03:14 PM
Sold Spektrum DX6 6-channel System with Spektrum AR6000 Receiver $50 shooboy Aircraft - General - Radio Equipment (FS/W) 6 Dec 20, 2011 05:12 PM
Sold Spektrum DX6 6-channel System with Spektrum AR6000 Receiver $50 shooboy Aircraft - General - Radio Equipment (FS/W) 4 Dec 14, 2011 07:30 PM
For Sale Spektrum & JR 2.4 Ghz DSM2 receivers for sale I have a sailplane sized Spektrum AR93 zaptherio Aircraft - General - Radio Equipment (FS/W) 1 Nov 15, 2011 05:14 PM
Sold SPEKTRUM DX6i DSMX with Spektrum Ni-cads and charger- like new condition shooboy Aircraft - General - Radio Equipment (FS/W) 6 Oct 19, 2011 04:59 AM