Espritmodel.com Telemetry Radio
Reply
Thread Tools
Old Apr 03, 2012, 09:47 AM
uavservices on MRF
saabguyspg's Avatar
Calgary Canada
Joined Jun 2006
4,960 Posts
great stuff guys, as for anti virus Windows 7 on it' own does quit well at anti virus and does not cause issues with the GCS... so long are genearlly you are not doing silly things with your computer

Steve
saabguyspg is offline Find More Posts by saabguyspg
Reply With Quote
Sign up now
to remove ads between posts
Old Apr 03, 2012, 11:18 AM
Registered User
Banff Alberta Canada
Joined Nov 2004
569 Posts
That's why I bought a cheap laptop

Quote:
Originally Posted by aeromodellers View Post

My advice... if you want to run GCS, dont install any antivirus/antispyware softwre... this will compromise on system security, but i guess feiyutech has to release upgrades to address this issue. Till that time I am totally vulnerable....

Take this advice only at your own risk...
That's one of the reasons why I bought a cheap HP 2000 laptop for $425 and I use it only for the GCS software .In addition my new laptop can operate on the battery for more than 4 hours which is great for the field and also I have upgraded from Vista to Windows 7.
If a Trojan or virus gets in my new Laptop and mucks it up , then it's no big deal.
I can just wipe my hard drive clean and reinstall windows if things go extremely
bad.
larry baraniuk is offline Find More Posts by larry baraniuk
Reply With Quote
Old Apr 03, 2012, 12:22 PM
Registered User
Joined Sep 2010
677 Posts
Quote:
Originally Posted by saabguyspg View Post
great stuff guys, as for anti virus Windows 7 on it' own does quit well at anti virus and does not cause issues with the GCS... so long are genearlly you are not doing silly things with your computer

Steve
I have a company provided laptop... Had a symantec corporate edition on it. Earlier it was working fine... But off lately it starting messing wid my gcs. So uninstalled it... Not sure if other antivirus programs behave the same way or different.... It did not allow me to intall rhe gcs... After removing the symantec everything is cool...
aeromodellers is offline Find More Posts by aeromodellers
Reply With Quote
Old Apr 03, 2012, 12:23 PM
Registered User
Joined Sep 2010
677 Posts
Did nyone try upgrading to 1.20 wid my instructions? Just curious....
aeromodellers is offline Find More Posts by aeromodellers
Reply With Quote
Old Apr 03, 2012, 12:40 PM
uavservices on MRF
saabguyspg's Avatar
Calgary Canada
Joined Jun 2006
4,960 Posts
aero, that's the exact way I have always done it with all FY products and never had an issue...

but no sorry I have not done it yet. I will try and get it done tonight.

thanks for the point form list I will add a link to your post on page #1

steve
saabguyspg is offline Find More Posts by saabguyspg
Reply With Quote
Old Apr 03, 2012, 01:21 PM
Registered User
Joined Sep 2010
677 Posts
Thanks Steve. Appreciate that...

Cheers...
aeromodellers is offline Find More Posts by aeromodellers
Reply With Quote
Old Apr 03, 2012, 01:52 PM
BNUC-s
biggles uk's Avatar
Joined Feb 2012
300 Posts
I run avast anti virus and haven't had a problem yet although I've only used it 3 times
biggles uk is offline Find More Posts by biggles uk
Reply With Quote
Old Apr 03, 2012, 02:05 PM
Registered User
Joined Jan 2012
75 Posts
Firmware update question: I just received the FY31AP and read the note about firmware 1.20. Do I have to first apply the older firmware versions: 1.10 and 1.12 BEFORE updating with the latest 1.20 ? Or can I simply install 1.20?

Thanks,
Mike
uavrat is offline Find More Posts by uavrat
Reply With Quote
Old Apr 03, 2012, 02:09 PM
Registered User
Joined Jan 2012
75 Posts
Aeromodellers - Sorry, another question. You say to disconnect the RED wire from the USB/TTL cable (I got from BEVRC) but the firmware PDF named: Firmware upgrade procedure.pdf - Step 7. does not say to disconnect. it says:

STEP 7: Plug the Serial connector to the controller module [-,+, UART] port.
Please ensure the polarity of your wires is correct. The RED wire is “+”. Wrongly connecting the polarity will damage your controller module.

Why disconnect?
uavrat is offline Find More Posts by uavrat
Reply With Quote
Old Apr 03, 2012, 02:38 PM
uavservices on MRF
saabguyspg's Avatar
Calgary Canada
Joined Jun 2006
4,960 Posts
You should be able to go directly to 1.2



Quote:
Originally Posted by uavrat View Post
Firmware update question: I just received the FY31AP and read the note about firmware 1.20. Do I have to first apply the older firmware versions: 1.10 and 1.12 BEFORE updating with the latest 1.20 ? Or can I simply install 1.20?

Thanks,
Mike
saabguyspg is offline Find More Posts by saabguyspg
Reply With Quote
Old Apr 03, 2012, 02:39 PM
uavservices on MRF
saabguyspg's Avatar
Calgary Canada
Joined Jun 2006
4,960 Posts
Disconecting here ensures you don't overdraw the USB port for power

That being said I have done it both ways but aero is correct to be on the safe side you can disconnect this

Quote:
Originally Posted by uavrat View Post
Aeromodellers - Sorry, another question. You say to disconnect the RED wire from the USB/TTL cable (I got from BEVRC) but the firmware PDF named: Firmware upgrade procedure.pdf - Step 7. does not say to disconnect. it says:

STEP 7: Plug the Serial connector to the controller module [-,+, UART] port.
Please ensure the polarity of your wires is correct. The RED wire is “+”. Wrongly connecting the polarity will damage your controller module.

Why disconnect?
saabguyspg is offline Find More Posts by saabguyspg
Reply With Quote
Old Apr 03, 2012, 02:44 PM
Registered User
Joined Jan 2012
75 Posts
Thanks guys, appreciate the quick reply. I really don't want to fry something.

When is it OK to leave the red wire connected in the USB/TTL cable?
uavrat is offline Find More Posts by uavrat
Reply With Quote
Old Apr 03, 2012, 03:33 PM
uavservices on MRF
saabguyspg's Avatar
Calgary Canada
Joined Jun 2006
4,960 Posts
usually you don't... it's all really just good practice in order to ensure you don't wreck your usb power supply
saabguyspg is offline Find More Posts by saabguyspg
Reply With Quote
Old Apr 03, 2012, 06:43 PM
Registered User
Banff Alberta Canada
Joined Nov 2004
569 Posts
Quote:
Originally Posted by biggles uk View Post
I run avast anti virus and haven't had a problem yet although I've only used it 3 times

I didn't have this problem when I was using my old Laptop running on Vista but when I switched over to my new Laptop running Windows 7 then all of a sudden it was "Set the dogs loose and get the chopper up " on Anti Virus threats and Trojan threats and having to shut it all down in order to get the GCS to work .
larry baraniuk is offline Find More Posts by larry baraniuk
Reply With Quote
Old Apr 04, 2012, 07:11 AM
Registered User
Joined Sep 2010
677 Posts
Quote:
Originally Posted by uavrat View Post
When is it OK to leave the red wire connected in the USB/TTL cable?
If you do not have any servos or rc receiver plugged into the module, you may leave the red wire attached.

But life ain't that simple... Once you install the module, it is very irritating to remove all connections everytime just to upgrade the module, so it is advised to remove only the red wire from the usb cable and power the 31AP through BEC.

But like Steve said, it is a good practice to remove the red cable and power your module through a separate BEC for the safety of the USB port and the AP
aeromodellers is offline Find More Posts by aeromodellers
Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Similar Threads
Category Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
New Product FY thread: FY20A/FY21AP/FY3ZT/FY31AP/FY90Q/FY91Q/FY-Frame/FY-GCS/FY-OSD/FY-Dataradio yiny0730 FPV Talk 316 Sep 19, 2011 01:30 PM
Discussion Question: KK board and FY-20 or FY-90q Hamanu Multirotor Talk 2 Feb 08, 2011 04:10 PM
AXI'fy your CORONA...NIB 2820/10 iflych52 Aircraft - Electric - Helis (FS/W) 0 Jul 26, 2004 08:24 AM
Fy or Die ? a newbie poll Demolisher Foamies (Kits) 29 Mar 08, 2003 02:31 AM