HobbyKing.com New Products Flash Sale
Reply
Thread Tools
Old Dec 17, 2012, 03:44 PM
North Ossetia - Alania
ua6jhm's Avatar
Joined Apr 2012
110 Posts
And Nazа has sonar? In the rabbit to add a flight to the point! And then you can laugh at Nazа, on this day, the rabbit is not bad! Happy New Year!
ua6jhm is offline Find More Posts by ua6jhm
Reply With Quote
Sign up now
to remove ads between posts
Old Dec 17, 2012, 05:06 PM
Registered User
Joined Aug 2004
305 Posts
Quote:
Originally Posted by nebstress View Post
If you are using an OSD already it would make much more sense, be more accurate & allot easier just to add a current sensor to it or get an OSD with a current sensor, you could then use it for short, medium & long range.

It would be far better for LF to spend any time working on improving the quality & reliability of existing features, plus we all know what happens when new features are implemented!

It would be great to see the Rabbit become rock solid & 100% reliable for 'all' users, then it could really give the NAZA a run for its money
Hi Netstress

The point is cell imbalance, not a current sensor can detect.

I hope Ican reply, no matter he implement or not.

Formosa
Formosa is offline Find More Posts by Formosa
Reply With Quote
Old Dec 17, 2012, 05:16 PM
Registered User
Israel, Haifa
Joined Jul 2012
357 Posts
Quote:
Originally Posted by Formosa View Post
Hi Netstress

The point is cell imbalance, not a current sensor can detect.

I hope Ican reply, no matter he implement or not.

Formosa
Hello here is the response Ican,
http://www.rcgroups.com/forums/showp...postcount=7933
CapBlack is online now Find More Posts by CapBlack
Reply With Quote
Old Dec 17, 2012, 05:27 PM
Registered User
Israel, Haifa
Joined Jul 2012
357 Posts
I totally agree with nebstress, a little improvement in the gps and rabbit can be one of the best option.
CapBlack is online now Find More Posts by CapBlack
Reply With Quote
Old Dec 17, 2012, 05:45 PM
Registered User
United Kingdom, Scotland, Aberdeen
Joined Mar 2010
761 Posts
Will we see an other update before Xmas,Marty.
NEAGRON is offline Find More Posts by NEAGRON
Reply With Quote
Old Dec 18, 2012, 05:29 PM
It started with a red biplane
tony3di's Avatar
Joined Nov 2011
197 Posts
Yeah...will we???
tony3di is offline Find More Posts by tony3di
Reply With Quote
Old Dec 20, 2012, 08:42 AM
Multicopter Nut
ThePara's Avatar
Romania, Bucharest
Joined Dec 2011
402 Posts
Quote:
Originally Posted by Formosa View Post
Hi Netstress

The point is cell imbalance, not a current sensor can detect.

I hope Ican reply, no matter he implement or not.

Formosa
I use the Rabbit on a small aerobatic frame, so I don't care much if it falls, but on my serious frames, running APM2.0, Crius AIOP and Arduflyer2.5 I'm using a FrSky combo with FAS-100 current sensor and FLVS-01 cell voltage sensor.

On my 9x display I get each cell voltage, battery voltage, current and mAhs spent. Plus RX and telemetry signal strength.
ThePara is offline Find More Posts by ThePara
Reply With Quote
Old Dec 20, 2012, 05:06 PM
Registered User
vytorres's Avatar
Mexico City
Joined Mar 2008
6 Posts
Help!!

Hi, anyone knows if this component is required on a card without baro rabbit without mageto. and to replace my card because the card damage and has not acquired the component, I appreciate your help. Thank you.
damaged old card and new card with component without component
vytorres is offline Find More Posts by vytorres
Reply With Quote
Old Dec 20, 2012, 05:13 PM
Advanced Monkey
nebstress's Avatar
United Kingdom, England
Joined Nov 2011
1,605 Posts
No its not needed, will fly good!
nebstress is offline Find More Posts by nebstress
Reply With Quote
Old Dec 20, 2012, 05:18 PM
Registered User
vytorres's Avatar
Mexico City
Joined Mar 2008
6 Posts
Quote:
Originally Posted by nebstress View Post
No its not needed, will fly good!


Ok! Thanks for the help,
I will install the barometer and magnetometer and I will set it.

Thank you.
vytorres is offline Find More Posts by vytorres
Reply With Quote
Old Dec 20, 2012, 05:37 PM
Advanced Monkey
nebstress's Avatar
United Kingdom, England
Joined Nov 2011
1,605 Posts
Quote:
Originally Posted by vytorres View Post
Ok! Thanks for the help,
I will install the barometer and magnetometer and I will set it.

Thank you.
Sorry misunderstood, I meant that it is OK to fly as it is, I don't know if adding the Baro-Mag board.

Plus if you have the new MS5611 Baro-Mag board you will need to do the resistor mod.
nebstress is offline Find More Posts by nebstress
Reply With Quote
Old Dec 20, 2012, 05:54 PM
Registered User
vytorres's Avatar
Mexico City
Joined Mar 2008
6 Posts
Quote:
Originally Posted by nebstress View Post
Sorry misunderstood, I meant that it is OK to fly as it is, I don't know if adding the Baro-Mag board.

Plus if you have the new MS5611 Baro-Mag board you will need to do the resistor mod.
I have the card with barometer and magnetometer, only to retrieve the card for installation in new rabbit,
and the question is whether it is necessary to weld the component before welding the barometer and magnetometer.
vytorres is offline Find More Posts by vytorres
Reply With Quote
Old Dec 20, 2012, 06:17 PM
Registered User
Joined Aug 2004
305 Posts
Quote:
Originally Posted by ThePara View Post
I use the Rabbit on a small aerobatic frame, so I don't care much if it falls, but on my serious frames, running APM2.0, Crius AIOP and Arduflyer2.5 I'm using a FrSky combo with FAS-100 current sensor and FLVS-01 cell voltage sensor.

On my 9x display I get each cell voltage, battery voltage, current and mAhs spent. Plus RX and telemetry signal strength.
Hi

Thanks for sharing your solution.

I also use frsky telemetry receivers.

But I am doing FPV with the quads, there are few things I try to avoid:

Avoid adding more components
Avoid adding more weight.
Sometime I fly with goggle and I cannot see other display.

I bought a battery checker that will measure and give alarm for delta voltage, but that is quite heavy and I will use it for my fixed wing fpv planes first.

Unlike the fc of my fixed wing planes, the rabbit have a battery voltage measurement function for individual cell and why not made use of it.

Perhaps if the rabbit have no hardware terminal that can output the cell voltage, an alarm in different alarm pattern for cell imbalance can acheive 50% of my goal.

Formosa
Formosa is offline Find More Posts by Formosa
Reply With Quote
Old Dec 20, 2012, 06:35 PM
Registered User
vytorres's Avatar
Mexico City
Joined Mar 2008
6 Posts
Quote:
Originally Posted by nebstress View Post
Sorry misunderstood, I meant that it is OK to fly as it is, I don't know if adding the Baro-Mag board.

Plus if you have the new MS5611 Baro-Mag board you will need to do the resistor mod.
Thanks,
I will now resistance welding.
Thanks for the help!
vytorres is offline Find More Posts by vytorres
Reply With Quote
Old Dec 23, 2012, 11:51 AM
Registered User
Stavanger, Norway
Joined Mar 2010
30 Posts
Hello!

I just tried to upgrade my rabbit FC to V.1.220.
My pctools cant find any open com port.
I have installed usb(32bit)driver and setup(32bit).
Any ideas to open ports? running winxp on an old laptop and mac paralells winxp..

Additonally my rabbit FC have steady red and blue LEDs (execpt BARO black) when usb is connected. Is that right?
No running leds...

I just tried to reset the rabbit FC, (short GND and RX as instructed before). When USB connected BARO LED gets ON(reset short jumper installed) then all LEDś ON, no running LEDś..

Still no chanse to open COMport to upload the v1.220 software..

Maybe bricked FC?

Clues anyone?
Merry christmas!

Thank you!
Peltor is offline Find More Posts by Peltor
Last edited by Peltor; Dec 23, 2012 at 11:59 AM.
Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Similar Threads
Category Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Discussion Free Flight FF Auto Balance Controller with 3D Acceleration Sensor For QuadCopter C team MOD Multirotor Electronics 5803 Jun 26, 2014 05:40 PM
Discussion New quadcopter frame only (compatible with KK/MK MultiCopter Controller ) udoor Multirotor Talk 23 Aug 07, 2011 12:05 PM
Sold FY90Q Flight Controller for Quadcopter - $70 shipped jpsabo Aircraft - Electric - Multirotor (FS/W) 1 Jul 29, 2011 10:21 AM
For Sale Complete MultiWii Quadcopter Flight Controller Kit madushan2008 Aircraft - Electric - Multirotor (FS/W) 7 Jul 26, 2011 08:58 AM
Discussion Multicopter Flight Controller Comparison Chart mbsteed Multirotor Talk 24 Jun 09, 2011 04:49 PM