SMALL - espritmodel.com SMALL - Telemetry SMALL - Radio
Reply
Thread Tools
Old Feb 06, 2013, 03:14 PM
Registered User
helizrnew2me's Avatar
United States, PA, Slatington
Joined Sep 2010
1,901 Posts
Quote:
Originally Posted by Ackroyd View Post
here is how its connected http://www.imagehosting.cz/?v=hpim7217.jpg and here i made a video about whats happening :-) http://www.youtube.com/watch?v=YuPmD...ature=youtu.be
you should not have a lipo connected to the board when its connected to the pc .the board will have power thru the usb port .i do believe you can damage the board doing that.
helizrnew2me is offline Find More Posts by helizrnew2me
Reply With Quote
Sign up now
to remove ads between posts
Old Feb 06, 2013, 03:18 PM
Registered User
helizrnew2me's Avatar
United States, PA, Slatington
Joined Sep 2010
1,901 Posts
Quote:
Originally Posted by MrDeath View Post
Yes I know how to flash it.

But I have a question, - seems my Gyro don;t work, or not enabled in code, when I'm trying to turn my copter, sensors doesn't react, also I'm getting i2c error, ...

may be I;m not flashing in right mode ?

I flash with Arduino nano w/ATmega 328, compile an upload work, but gyro not.

http://s019.radikal.ru/i642/1302/01/9d6c709b19de.jpg
http://s019.radikal.ru/i612/1302/a8/28d01c1d3cff.jpg
are you enabling multiwii lite?

#define CRIUS_LITE // Crius MultiWii Lite
helizrnew2me is offline Find More Posts by helizrnew2me
Reply With Quote
Old Feb 06, 2013, 03:20 PM
Registered User
Joined Sep 2011
49 Posts
Quote:
Originally Posted by helizrnew2me View Post
you should not have a lipo connected to the board when its connected to the pc .the board will have power thru the usb port .i do believe you can damage the board doing that.
I dont :-)
Ackroyd is offline Find More Posts by Ackroyd
Reply With Quote
Old Feb 06, 2013, 03:25 PM
Registered User
helizrnew2me's Avatar
United States, PA, Slatington
Joined Sep 2010
1,901 Posts
oh, i thought i seen you connecting a lipo?

why are your motors turning?
helizrnew2me is offline Find More Posts by helizrnew2me
Reply With Quote
Old Feb 06, 2013, 03:36 PM
Registered User
Joined Sep 2011
49 Posts
i connected a lipo but at that moment it wasnt connected to PC. And why are all motros running?...thats the question. i though after a i connect a lipo to crius...motors shouldnt start at the moment
Ackroyd is offline Find More Posts by Ackroyd
Reply With Quote
Old Feb 06, 2013, 03:40 PM
Registered User
helizrnew2me's Avatar
United States, PA, Slatington
Joined Sep 2010
1,901 Posts
Quote:
Originally Posted by Ackroyd View Post
i connected a lipo but at that moment it wasnt connected to PC. And why are all motros running?...thats the question. i though after a i connect a lipo to crius...motors shouldnt start at the moment
no ,they shouldnt ,you should have to arm the board first .didnt you say you uploaded megapirates?i dont know anything about that system ,but maybe the upload didnt take right?
helizrnew2me is offline Find More Posts by helizrnew2me
Reply With Quote
Old Feb 06, 2013, 03:42 PM
Registered User
Joined Sep 2011
49 Posts
i uploaded multiwii first...and it did the same... so i uploaded megaprite
Ackroyd is offline Find More Posts by Ackroyd
Reply With Quote
Old Feb 06, 2013, 04:01 PM
Registered User
helizrnew2me's Avatar
United States, PA, Slatington
Joined Sep 2010
1,901 Posts
ok, check your connections using this link

http://www.rctimer.com/download/Criu...Manual_MWC.pdf

you should only be using the signal wires from your receiver to this board .
helizrnew2me is offline Find More Posts by helizrnew2me
Last edited by helizrnew2me; Feb 07, 2013 at 06:44 AM.
Reply With Quote
Old Feb 06, 2013, 04:02 PM
Registered User
Joined Mar 2012
10 Posts
Quote:
Originally Posted by nicopter View Post
Hi guys,

I setup an AIOP 1.1 with ESC rctimer SK-30 (30A SimonK) and soft Multiwii 2.1.

I have seen here they are not good ESC, but mine are not burnt yet, and with my config I have 3 problems:

1 - I don't manage to enter the ESC to calibration mode : full throttle, I don't get the small beep saying it enters calibration. Going back Min throttle i get one beep : the ESC is armed, but no calibration was done. Even putting radio to 120% endpoint, nothing changes.

2 - the motors won't arm (see video). I'm on that for two days ..

3 - Multiwiiconf works well for all (read/write, sensor values, GPS, RC sticks values..), but multiwiiWinGui don't display any datas when connected.

See vidéo : I don't get the meaning of the two different kind blinking for leds A and C.

http://youtu.be/o5-O0dyti5o

config.h:
No external modules activated (not even GPS, but it does not arm better with)
#define MINTHROTTLE 1064 // special ESC (simonk)
#define MAXTHROTTLE 1880
#define MINCOMMAND 1000
#define I2C_SPEED 400000L
#define MIDRC 1500 // ( the neutral was set to 1500 on radio)
#define DEADBAND 6

edit: the min and max value I read for sticks in multiwiiconf are around 1030 and 1886. I tried to change MINTHROTTLE MAXTHROTTLE and MINCOMMAND without results

thanks for reading,
nicopter


Quote:
Originally Posted by helizrnew2me View Post
for multiwii to arm you need to set your end points(travel) on the throttle channel and rudder channel (yaw)to 125.then it will arm .

if your transmitter does not have travel adjustment then use the trim tabs to trim the throttle channel all the way down .that should get you armed .

be careful now ..once you arm the props will be spinning ,take them off until you get it worked out .
report back i am near the pc for awhile
Thanks heliz. The Eurgle I have (same as turnigy 9ch) give 120% max, no 125. Trims don't change endpoints. The best I get :
1003 < yaw < 1970
972 < Thr < 1970
And it does not arm. Does anyone knows if it is normal? (maybe yes I have to be under 1000 and over 2000)
Don't know if a reflash of the Tx with erx9 can help.

suprised that is so touchy to arm a multiwii board..
nicopter is offline Find More Posts by nicopter
Reply With Quote
Old Feb 06, 2013, 04:12 PM
Registered User
helizrnew2me's Avatar
United States, PA, Slatington
Joined Sep 2010
1,901 Posts
Quote:
Originally Posted by nicopter View Post
Thanks heliz. The Eurgle I have (same as turnigy 9ch) give 120% max, no 125. Trims don't change endpoints. The best I get :
1003 < yaw < 1970
972 < Thr < 1970
And it does not arm. Does anyone knows if it is normal? (maybe yes I have to be under 1000 and over 2000)
Don't know if a reflash of the Tx with erx9 can help.

suprised that is so touchy to arm a multiwii board..
set your rudder to 120 as well and try again . if your tx is anything like a dx6i then be sure that throttle down is set to 120 and yaw(rudder) in both directions to 120 and try again .it should arm .

if that dont work try to run the trim down ,trust me.
helizrnew2me is offline Find More Posts by helizrnew2me
Reply With Quote
Old Feb 06, 2013, 05:10 PM
Registered User
Joined Mar 2012
10 Posts
I did trim all up and down..

I found this
http://www.multiwii.com/forum/viewtopic.php?f=17&t=606
but even when I put that in the source code:
#define MINCHECK 1200
#define MAXCHECK 1800
it does not arm. So it might so be another problem, caus' I'm sure to be <1200 and >1800
nicopter is offline Find More Posts by nicopter
Reply With Quote
Old Feb 06, 2013, 05:17 PM
Registered User
Mortimer's Avatar
Joined Apr 2010
1,415 Posts
Have you tried setting travel to 110% or more on your radio ? It works for me.

Mortimer is offline Find More Posts by Mortimer
RCG Plus Member
Latest blog entry: 5V Power Supply
Reply With Quote
Old Feb 06, 2013, 06:09 PM
Registered User
Joined Mar 2012
10 Posts
Mortimer thanks, yes I put 120% but did not work.

SOLVED !
I put "ARM" on AUX1 in MultiwiiConf
Then with the switch activated, arming with sticks works.
48h for that...

SO happy to see an hexa starting to live !
nicopter is offline Find More Posts by nicopter
Reply With Quote
Old Feb 06, 2013, 06:31 PM
Registered User
helizrnew2me's Avatar
United States, PA, Slatington
Joined Sep 2010
1,901 Posts
Quote:
Originally Posted by nicopter View Post
Mortimer thanks, yes I put 120% but did not work.

SOLVED !
I put "ARM" on AUX1 in MultiwiiConf
Then with the switch activated, arming with sticks works.
48h for that...

SO happy to see an hexa starting to live !
thats just strange,you really shouldnt need to do that ,but ,whatever works is sometimes the only option .probably a transmitter thing .
helizrnew2me is offline Find More Posts by helizrnew2me
Reply With Quote
Old Feb 07, 2013, 05:04 AM
Registered User
Moldova, Chisinau
Joined Oct 2012
92 Posts
Quote:
Originally Posted by helizrnew2me View Post
are you enabling multiwii lite?

#define CRIUS_LITE // Crius MultiWii Lite
Yes of course, I setup all necessary settings, I;m not a noob in this stuff but I don;t understand what is wrong
MrDeath is offline Find More Posts by MrDeath
Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Similar Threads
Category Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
New Product Full Foxtech AIO Glasses Review Guizmo12 FPV Equipment 1362 Dec 13, 2014 08:08 PM
Sold Arduino / MultiWii / Megapirates Boards 3rdeyepro Aircraft - Electric - Multirotor (FS/W) 3 Dec 03, 2011 09:43 PM
Wanted MSR 5in1 boards and MCPX 3in boards beachflyer Aircraft - Electric - Helis (FS/W) 3 Nov 22, 2011 10:14 PM
Discussion Foxtech AIO goggles RX? Teamsherman FPV Talk 2 Oct 02, 2011 11:06 AM
Sold 3 x PCB boards for multiwii copter for $28 madushan2008 Aircraft - Electric - Multirotor (FS/W) 1 Sep 06, 2011 07:53 AM