HobbyKing.com New Products Flash Sale
Reply
Thread Tools
Old Nov 14, 2012, 10:52 AM
Registered User
United Kingdom, England, Redcar
Joined Jan 2006
3,270 Posts
Hello all , i have decided to try again with my quad using the Crius Se board , i also have a Crius GPS CN-06 along with the Crius I2C GPS NAV Module.

Ok , so , i know my SE board works fine , the other bits i am unsure of but i will work through it.

Can anybody point me in the right direction for the latest software for the Crius, and any links or information on basic setup for the GPS , any help would be gratefully accepted.

TY

Scouse
scousethief is offline Find More Posts by scousethief
Reply With Quote
Sign up now
to remove ads between posts
Old Nov 14, 2012, 11:08 AM
Registered User
Moldova, Chisinau
Joined Oct 2012
88 Posts
firmware here > http://code.google.com/p/multiwii/downloads/list
MrDeath is offline Find More Posts by MrDeath
Reply With Quote
Old Nov 14, 2012, 11:23 AM
Discovery
ulkar's Avatar
Joined Apr 2012
240 Posts
GPS here : http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=1724694
ulkar is offline Find More Posts by ulkar
Reply With Quote
Old Nov 14, 2012, 11:35 AM
Registered User
United Kingdom, England, Redcar
Joined Jan 2006
3,270 Posts
TY , downloaded the dev version (2.1 just kept erroring) i will read up on the GPS.

Thanks again

Scouse
scousethief is offline Find More Posts by scousethief
Reply With Quote
Old Nov 14, 2012, 06:47 PM
Registered User
helizrnew2me's Avatar
United States, PA, Slatington
Joined Sep 2010
1,880 Posts
Quote:
Originally Posted by e_lm_70 View Post
I don't think it is needed ...

But ... you want to calibrate them (to have all with same level) ... simonk ESC FW, learn min and max signal once you power them up with full throttle signal
thanks ......i was thinking more in the terms of min throttle as they say simonk`s should have 1064 on throttle in the sketch .not sure what mine is .
but they do spin fast enough when armed just thought i might wanna have the correct value .
helizrnew2me is online now Find More Posts by helizrnew2me
Reply With Quote
Old Nov 15, 2012, 02:14 AM
Registered User
Austria
Joined Jan 2004
7,762 Posts
Quote:
Originally Posted by helizrnew2me View Post
thanks ......i was thinking more in the terms of min throttle as they say simonk`s should have 1064 on throttle in the sketch .not sure what mine is .
but they do spin fast enough when armed just thought i might wanna have the correct value .
I don't use this option on my quad ... I don't like spinning motor as soon as the quad is armed ... anyhow ... default value is just fine
e_lm_70 is online now Find More Posts by e_lm_70
Reply With Quote
Old Nov 17, 2012, 11:51 AM
Registered User
Brazil, São Paulo, São José dos Campos
Joined Aug 2012
68 Posts
Hi guys! I´m here again...

I need a help...I have a Futaba 7C FASST 2.4Ghz (TX) + R617FS (RX) ->> not PPM signal.

I´m building a Hexacopter with Crius MultiWii SE...I was trying to configure it but I can't.

Someone helps me, please?

or

if someone is selling 'OMM RX Converter R3' ...contact me!

Thanks!
QUENAZ is offline Find More Posts by QUENAZ
Reply With Quote
Old Nov 17, 2012, 03:00 PM
Registered User
Nederland, Noord-Brabant, Steenbergen
Joined Feb 2011
81 Posts
MultiWii_dev_r1240 CAM STAB problem

Hi all,

I switched from MultiWii 2.0 to MultiWii_dev_r1240.
Very nice ALT HOLD behavior……… but now my Cam Stab isn’t working properly anymore.
However it worked well in the 2.0 version.
I uncommented following lines in the config.h:

#define GIMBAL (commend or uncomment, makes no difference)
#define SERVO_MIX_TILT (commend or uncomment, makes no difference)
#define SERVO_TILT (commend or uncomment, makes no difference)

I’ve turned on Cam Stab in the GUI.
The servo’s jitter and the roll(function) servo goes all in one corner.

What am I doing wrong???
Polleke is offline Find More Posts by Polleke
Last edited by Polleke; Nov 18, 2012 at 02:52 AM.
Reply With Quote
Old Nov 17, 2012, 03:51 PM
Registered User
Brazil, São Paulo, São José dos Campos
Joined Aug 2012
68 Posts
Quote:
Originally Posted by Polleke View Post
Hi all,

I switched from MultiWii 2.0 to MultiWii_dev_r1240.
Very nice ALT HOLD behavior……… but now my Cam Stab isn’t working properly anymore.
However it worked well in the 2.0 version.
I uncommented following lines in the config.h:

#define GIMBAL (commend of uncomment, makes no difference)
#define SERVO_MIX_TILT (commend of uncomment, makes no difference)
#define SERVO_TILT (commend of uncomment, makes no difference)

I’ve turned on Cam Stab in the GUI.
The servo’s jitter and the roll(function) servo goes all in one corner.

What am I doing wrong???
1) Just uncomment #define SERVO_TILT ...compile 'n upload

2) Active Cam Stab in the GUI interface

...and be happy!!
QUENAZ is offline Find More Posts by QUENAZ
Reply With Quote
Old Nov 18, 2012, 02:49 AM
Registered User
Nederland, Noord-Brabant, Steenbergen
Joined Feb 2011
81 Posts
Quote:
Originally Posted by QUENAZ View Post
1) Just uncomment #define SERVO_TILT ...compile 'n upload

2) Active Cam Stab in the GUI interface

...and be happy!!
Hello Quenaz,
Like i told in my post:
"#define SERVO_TILT (commend or uncomment, makes no difference)"
"I’ve turned on Cam Stab in the GUI."
Like I did in version 2.0

BUT.......... no luck
Polleke is offline Find More Posts by Polleke
Reply With Quote
Old Nov 18, 2012, 06:49 AM
Registered User
Brazil, São Paulo, São José dos Campos
Joined Aug 2012
68 Posts
Quote:
Originally Posted by Polleke View Post
Hello Quenaz,
Like i told in my post:
"#define SERVO_TILT (commend or uncomment, makes no difference)"
"I’ve turned on Cam Stab in the GUI."
Like I did in version 2.0

BUT.......... no luck
I'll use the same source code and I'll see what I do to resolve this problem for you.
QUENAZ is offline Find More Posts by QUENAZ
Reply With Quote
Old Nov 18, 2012, 12:17 PM
Registered User
Brazil, São Paulo, São José dos Campos
Joined Aug 2012
68 Posts
Solved!!!

Quote:
Originally Posted by Polleke View Post
Hello Quenaz,
Like i told in my post:
"#define SERVO_TILT (commend or uncomment, makes no difference)"
"I’ve turned on Cam Stab in the GUI."
Like I did in version 2.0

BUT.......... no luck
Hi Polleke!!!

It´s simple!!

1) You should comment these lines:

/*********************** Cam Stabilisation ***********************/
//#define TILT_PITCH_AUX_CH AUX3
//#define TILT_ROLL_AUX_CH AUX4

2) Compile 'n Upload

3) Configure in the GUI interface.

Enjoy it.
QUENAZ is offline Find More Posts by QUENAZ
Last edited by QUENAZ; Nov 18, 2012 at 03:38 PM.
Reply With Quote
Old Nov 18, 2012, 01:33 PM
Registered User
Joined Jan 2012
285 Posts
Hello. Will it be safe to cover the entire circuit board with epoxy for protection?
GTiDonavan is offline Find More Posts by GTiDonavan
Reply With Quote
Old Nov 18, 2012, 03:52 PM
Registered User
Moldova, Chisinau
Joined Oct 2012
88 Posts
Crashed
Quadro Copter Crash (1 min 30 sec)


5-fly, First crash ....
MrDeath is offline Find More Posts by MrDeath
Last edited by MrDeath; Nov 18, 2012 at 04:03 PM.
Reply With Quote
Old Nov 18, 2012, 04:08 PM
Registered User
Brazil, São Paulo, São José dos Campos
Joined Aug 2012
68 Posts
Hi guys!

I built a Hexacopter and I need to use PPM SUM signal output. So I bought a FrSky TFR4 to solve my problem with FUTABA 7C 2.4Ghz FASST.


How can I connect a FrSky TFR4 receiver on MWC Crius MultiWii ?


Has anyone done this?

Thanks, guys!
QUENAZ is offline Find More Posts by QUENAZ
Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Similar Threads
Category Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
New Product Full Foxtech AIO Glasses Review Guizmo12 FPV Equipment 1321 Sep 09, 2014 10:24 PM
Sold Arduino / MultiWii / Megapirates Boards 3rdeyepro Aircraft - Electric - Multirotor (FS/W) 3 Dec 03, 2011 08:43 PM
Wanted MSR 5in1 boards and MCPX 3in boards beachflyer Aircraft - Electric - Helis (FS/W) 3 Nov 22, 2011 09:14 PM
Discussion Foxtech AIO goggles RX? Teamsherman FPV Talk 2 Oct 02, 2011 10:06 AM
Sold 3 x PCB boards for multiwii copter for $28 madushan2008 Aircraft - Electric - Multirotor (FS/W) 1 Sep 06, 2011 06:53 AM