Espritmodel.com Telemetry Radio
Reply
Thread Tools
Old Jan 11, 2012, 05:11 AM
Registered User
quax's Avatar
NRW, Germany
Joined Apr 2004
711 Posts
FF with BMP085

I soldered the BMP085 and the baro was detected and the measurement values were shown in the GUI.
I aktivated the check buttons for 3d and high lock control and made some test flights.

No change with channel 6 = on/off or channel 7 = on/off
It looks as if the values from the baro are fetched but not evaluated - what a pity.
(Or I was not able to detect any different )
quax is offline Find More Posts by quax
Reply With Quote
Sign up now
to remove ads between posts
Old Jan 11, 2012, 05:52 AM
Suspended Account
Joined Dec 2010
11,764 Posts
Quote:
Originally Posted by foxlfoda View Post
Hello Team

can be used Lipo 4S With my board FF
Yes
timecop is offline Find More Posts by timecop
Reply With Quote  (Disabled)
Old Jan 11, 2012, 05:55 AM
Registered User
Slovakia
Joined Nov 2010
1,207 Posts
Quote:
Originally Posted by timecop View Post
Yes
Are you sure? Manual mentions only 3S LiPo.
alek3d is offline Find More Posts by alek3d
Reply With Quote
Old Jan 11, 2012, 05:55 AM
Suspended Account
Joined Dec 2010
11,764 Posts
Yes, the switching regulator can definitely handle 4S and almost 5S, so are the caps. The low voltage alarm will probably not go off on 4S though, so youll need external one.
timecop is offline Find More Posts by timecop
Reply With Quote  (Disabled)
Old Jan 11, 2012, 06:14 AM
Registered User
United Kingdom
Joined Nov 2008
1,934 Posts
Quote:
Originally Posted by timecop View Post
The low voltage alarm will probably not go off on 4S though, so youll need external one.
Actually, the LVA voltage can be set in the software - appears to go up to 16.8V, so should be fine for 4S.
Mike Barton is offline Find More Posts by Mike Barton
Reply With Quote
Old Jan 11, 2012, 06:16 AM
xxxxxxxxxxxxx
JUERGEN_'s Avatar
Deutschland
Joined Nov 2009
660 Posts
Quote:
Originally Posted by timecop View Post
My STM32 port of multiwii to CopterControl is progressing nicely.

I got virtual com port running over its USB connector, and multiwii-gui talking directly to it.



Note that's cycle time without sensor readings - just main loop with gyro/acc/mag. It won't be much worse for sensors onboard CC - accel can be read at 20mhz and ADC/analog gyro readings should also be fast. With I2C sensors its another story, but I'll get there when I get there.

Anyhow, why am I posting this in THIS thread is that if for some reason people will want to run multiwii on all these recent STM32 boards, it should be fairly painless to do so.
When was the now MultiWii
for the FF?

JUERGEN_ is offline Find More Posts by JUERGEN_
Reply With Quote
Old Jan 11, 2012, 06:18 AM
Suspended Account
Joined Dec 2010
11,764 Posts
Still don't have the board. Why don't you start coding? The source is open -> http://code.google.com/p/afrodevices/source/browse/
timecop is offline Find More Posts by timecop
Reply With Quote  (Disabled)
Old Jan 11, 2012, 06:37 AM
Registered User
snapper1234's Avatar
Deutschland, HB, Bremen
Joined Dec 2008
247 Posts
for the brave, v 1.24 available !
snapper1234 is offline Find More Posts by snapper1234
Last edited by snapper1234; Jan 12, 2012 at 02:51 AM.
Reply With Quote
Old Jan 11, 2012, 06:39 AM
Registered User
Slovakia
Joined Nov 2010
1,207 Posts
Any information about change logs? What is better comparing to 1.11 and/or 1.22?
alek3d is offline Find More Posts by alek3d
Reply With Quote
Old Jan 11, 2012, 06:43 AM
Registered User
snapper1234's Avatar
Deutschland, HB, Bremen
Joined Dec 2008
247 Posts
sry, no information available, find out for yourself!
and pls report here !

snapper1234 is offline Find More Posts by snapper1234
Reply With Quote
Old Jan 11, 2012, 07:17 AM
Tri-Quad-Hexa-Octo-copters!!
United States, TX, San Antonio
Joined Feb 2007
14,404 Posts
Hi Berhard
Did you try to use the SN v1.05? It has a slide control for height control adjustment influence.
Cheers,
Jim
Quadrocopter and Tricopter Mega Link Index

Quote:
Originally Posted by quax View Post
I soldered the BMP085 and the baro was detected and the measurement values were shown in the GUI.
I aktivated the check buttons for 3d and high lock control and made some test flights.

No change with channel 6 = on/off or channel 7 = on/off
It looks as if the values from the baro are fetched but not evaluated - what a pity.
(Or I was not able to detect any different )
jesolins is offline Find More Posts by jesolins
Reply With Quote
Old Jan 11, 2012, 08:37 AM
Registered User
quax's Avatar
NRW, Germany
Joined Apr 2004
711 Posts
Quote:
Originally Posted by jesolins View Post
Hi Berhard
Did you try to use the SN v1.05? It has a slide control for height control adjustment influence.
Cheers,
Jim
Quadrocopter and Tricopter Mega Link Index
No, I started with 1.21 and updated to 1.22c and I don't want to go back in versions. This GUI has only a radio button and no slide control.

But I want to test the BMP085 in my MultiWiiCopter. When the BMP085 is supported in a newer version, I can add the baro to the FF again.

Regards,
Bernhard
quax is offline Find More Posts by quax
Reply With Quote
Old Jan 11, 2012, 08:44 AM
Registered User
Spain, CN
Joined Dec 2011
295 Posts
Quote:
Originally Posted by quax View Post
No, I started with 1.21 and updated to 1.22c and I don't want to go back in versions. This GUI has only a radio button and no slide control.

But I want to test the BMP085 in my MultiWiiCopter. When the BMP085 is supported in a newer version, I can add the baro to the FF again.

Regards,
Bernhard
Maybe you could try 1.23 or the 1.24 snapper has posted today.
apejovic is offline Find More Posts by apejovic
Reply With Quote
Old Jan 11, 2012, 08:47 AM
Registered User
Spain, CN
Joined Dec 2011
295 Posts
Quote:
Originally Posted by snapper1234 View Post
for the brave, v 1.24 available !
Is there anything about a newer ZNS versions?

I was searching in qq.com but could not find the FF thread (normally I read bbs.5imx.com). Could you please post the qq.com web where they are posting the updates?
apejovic is offline Find More Posts by apejovic
Reply With Quote
Old Jan 11, 2012, 09:08 AM
Tri-Quad-Hexa-Octo-copters!!
United States, TX, San Antonio
Joined Feb 2007
14,404 Posts
Hi Bernhard,
You can load the SN v1.05 which has a slide control on your PC for any FF firmware. maybe the code hooks are still there If you need the older SN v1.05 setup application it is linked on the first page of this thread: http://www.cteammod.com/wp-content/u...S1002.msi_.zip.
Cheers,
Jim
Quadrocopter and Tricopter Mega Link Index
Quote:
Originally Posted by quax View Post
No, I started with 1.21 and updated to 1.22c and I don't want to go back in versions. This GUI has only a radio button and no slide control.

But I want to test the BMP085 in my MultiWiiCopter. When the BMP085 is supported in a newer version, I can add the baro to the FF again.

Regards,
Bernhard
jesolins is offline Find More Posts by jesolins
Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Similar Threads
Category Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Sold Complete MultiWii Quadcopter Flight Controller madushan2008 Aircraft - Electric - Multirotor (FS/W) 3 Aug 11, 2011 08:25 AM
Sold FY90Q Flight Controller for Quadcopter - $70 shipped jpsabo Aircraft - Electric - Multirotor (FS/W) 1 Jul 29, 2011 10:21 AM
For Sale Complete MultiWii Quadcopter Flight Controller Kit madushan2008 Aircraft - Electric - Multirotor (FS/W) 7 Jul 26, 2011 08:58 AM
Sold Multi Wii flight controller with auto level ver 1.7 tc3wins Aircraft - Electric - Multirotor (FS/W) 1 May 08, 2011 01:02 AM
Video Trex SE...3d flight with auto Nick Maxwell Electric Heli Talk 10 Dec 18, 2006 09:23 PM