HobbyKing.com New Products Flash Sale
Reply
Thread Tools
Old Feb 14, 2012, 03:35 AM
Registered User
Joined Mar 2011
310 Posts
Quote:
Originally Posted by timecop View Post
Anyhow looks like some of my revised clone pcbs are starting to arrive and I got all the other parts in so maybe I'll make a few this week.
Where is the link for the wish list or pre-order?

Geotete
geotete is offline Find More Posts by geotete
Reply With Quote
Sign up now
to remove ads between posts
Old Feb 14, 2012, 05:36 AM
Suspended Account
Joined Dec 2010
11,764 Posts
Quote:
Originally Posted by geotete View Post
Where is the link for the wish list or pre-order?

Geotete
Soon, soon (:

OK, I was finally able to duplicate i2c lockup and fix it (i think), so can someone with ff board where previous mwii firmware did not work try this? PPM only, but should be enough for GUI etc. You can always go back with recovery firmware. all sensors are auto-detected so if you got a baro soldered/on breakout board or a mag it will also find it.

Test with multiwiiconf 20120203
timecop is offline Find More Posts by timecop
Reply With Quote  (Disabled)
Old Feb 14, 2012, 05:58 AM
Tri-Quad-Hexa-Octo-copters!!
United States, TX, San Antonio
Joined Feb 2007
14,552 Posts
TC,
Are any pull up changes required for this?
Cheers,
Jim
Quadrocopter and Tricopter Info Mega Link Index
Quote:
Originally Posted by timecop View Post
Soon, soon (:

OK, I was finally able to duplicate i2c lockup and fix it (i think), so can someone with ff board where previous mwii firmware did not work try this? PPM only, but should be enough for GUI etc. You can always go back with recovery firmware. all sensors are auto-detected so if you got a baro soldered/on breakout board or a mag it will also find it.

Test with multiwiiconf 20120203
jesolins is offline Find More Posts by jesolins
Reply With Quote
Old Feb 14, 2012, 06:07 AM
Suspended Account
Joined Dec 2010
11,764 Posts
I didnt change pullups on my original ff board (except removing switching reg) and it works there so... 'm gonna guess: no
timecop is offline Find More Posts by timecop
Reply With Quote  (Disabled)
Old Feb 14, 2012, 06:17 AM
throw new IOPilotException();
IceWind's Avatar
Ireland, County Dublin, Dublin
Joined Feb 2005
2,651 Posts
Quote:
Originally Posted by timecop View Post
Soon, soon (:

OK, I was finally able to duplicate i2c lockup and fix it (i think), so can someone with ff board where previous mwii firmware did not work try this? PPM only, but should be enough for GUI etc. You can always go back with recovery firmware. all sensors are auto-detected so if you got a baro soldered/on breakout board or a mag it will also find it.

Test with multiwiiconf 20120203
TC,
Isn't there any PWM version in the horizon?
I currently don't have any RX with PPM that I can use.
And I'd like to try it out.
IceWind is offline Find More Posts by IceWind
Reply With Quote
Old Feb 14, 2012, 06:19 AM
Suspended Account
Joined Dec 2010
11,764 Posts
Quote:
Originally Posted by IceWind View Post
TC,
Isn't there any PWM version in the horizon?
I currently don't have any RX with PPM that I can use.
And I'd like to try it out.
You don't need a receiver to test it, but here's pwm version. I know how to auto-detect between the two but I'm too lazy to implement it.
timecop is offline Find More Posts by timecop
Reply With Quote  (Disabled)
Old Feb 14, 2012, 06:27 AM
throw new IOPilotException();
IceWind's Avatar
Ireland, County Dublin, Dublin
Joined Feb 2005
2,651 Posts
Quote:
Originally Posted by timecop View Post
You don't need a receiver to test it
??
I skipped the last post, but I had the idea you had an already working(flyable) version.
Os this one is only for testing/seeing the sensor output using the Mwc GUI?

Either way thanks for sharing!
IceWind is offline Find More Posts by IceWind
Reply With Quote
Old Feb 14, 2012, 06:33 AM
Suspended Account
Joined Dec 2010
11,764 Posts
Quote:
Originally Posted by IceWind View Post
??
I skipped the last post, but I had the idea you had an already working(flyable) version.
Os this one is only for testing/seeing the sensor output using the Mwc GUI?

Either way thanks for sharing!
It didn't seem to work on SOME freeflight boards, so I *think* I solved that.

Otherwise, yes, code is flyable in QuadX with pwm or ppm inputs. Motor numbers follow the 1..6 numbering (so motors go into 1..4) and order is same as multiwii.
timecop is offline Find More Posts by timecop
Reply With Quote  (Disabled)
Old Feb 14, 2012, 06:41 AM
Registered User
The Netherlands, NH, Amsterdam
Joined Aug 2007
112 Posts
TC, is sonar support possible?
drkdgglr is online now Find More Posts by drkdgglr
Reply With Quote
Old Feb 14, 2012, 06:43 AM
Suspended Account
Joined Dec 2010
11,764 Posts
Quote:
Originally Posted by drkdgglr View Post
TC, is sonar support possible?
Anything is possible, but I'd like to make sure the baseline runs on everyone's board (:
timecop is offline Find More Posts by timecop
Reply With Quote  (Disabled)
Old Feb 14, 2012, 06:45 AM
Registered User
The Netherlands, NH, Amsterdam
Joined Aug 2007
112 Posts
I was referring specifically to your clone. If I can add a sonar, i'd definatley replace the ff with your clone.
drkdgglr is online now Find More Posts by drkdgglr
Reply With Quote
Old Feb 14, 2012, 06:47 AM
Suspended Account
Joined Dec 2010
11,764 Posts
But you can add sonar to original as well.. The connectors are same. I plan to extend the 6 motor outputs / 8 PWM inputs to be assignable, so for example one could do a hexa with 7 RC channels and use channel 8 for sonar or that sort of thing. This is why I want to make sure the code runs just as well on original boards, I already knew it runs on mine for a few weeks
timecop is offline Find More Posts by timecop
Reply With Quote  (Disabled)
Old Feb 14, 2012, 06:54 AM
Registered User
The Netherlands, NH, Amsterdam
Joined Aug 2007
112 Posts
I could, but yours also has baro and magnetometer right? Together with the small footprint and sonar support sounds like a great replacement for my current FF.
drkdgglr is online now Find More Posts by drkdgglr
Reply With Quote
Old Feb 14, 2012, 08:24 AM
Registered User
United States, TX, Richmond
Joined Aug 2010
1,282 Posts
Chinese making clones of chinese boards. That's funny. They better remove that label from the buzzer "Remove seal after washing". Some newbie is going to think the board needs to be washed before using it.
rcjose is offline Find More Posts by rcjose
Reply With Quote
Old Feb 14, 2012, 08:30 AM
Registered User
United States, TX, Richmond
Joined Aug 2010
1,282 Posts
Quote:
Originally Posted by timecop View Post
But you can add sonar to original as well.. The connectors are same. I plan to extend the 6 motor outputs / 8 PWM inputs to be assignable, so for example one could do a hexa with 7 RC channels and use channel 8 for sonar or that sort of thing. This is why I want to make sure the code runs just as well on original boards, I already knew it runs on mine for a few weeks
Software and hardware skills. I am assuming you must be an electrical engineer by trade. My hats off to your skills and kudos to all your input here regarding this board. :-)
rcjose is offline Find More Posts by rcjose
Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Similar Threads
Category Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Sold Complete MultiWii Quadcopter Flight Controller madushan2008 Aircraft - Electric - Multirotor (FS/W) 3 Aug 11, 2011 08:25 AM
Sold FY90Q Flight Controller for Quadcopter - $70 shipped jpsabo Aircraft - Electric - Multirotor (FS/W) 1 Jul 29, 2011 10:21 AM
For Sale Complete MultiWii Quadcopter Flight Controller Kit madushan2008 Aircraft - Electric - Multirotor (FS/W) 7 Jul 26, 2011 08:58 AM
Sold Multi Wii flight controller with auto level ver 1.7 tc3wins Aircraft - Electric - Multirotor (FS/W) 1 May 08, 2011 01:02 AM
Video Trex SE...3d flight with auto Nick Maxwell Electric Heli Talk 10 Dec 18, 2006 09:23 PM