HobbyKing.com New Products Flash Sale
Reply
Thread Tools
Old May 15, 2012, 12:05 PM
Registered User
Joined Feb 2012
90 Posts
Wow, look what I found !!!!
http://www.rchelicoptershop.com/wl-s...elicopter.html
eagle75 is offline Find More Posts by eagle75
Reply With Quote
Sign up now
to remove ads between posts
Old May 15, 2012, 12:08 PM
Registered User
Joined Feb 2012
90 Posts
Quote:
Originally Posted by eagle75 View Post
Oops seems like an old model:
HeliPal.com - WL S977 Micro Spying Helicopter Test Flight (6 min 22 sec)

Still, I was sure V911 was WL's first heli.
eagle75 is offline Find More Posts by eagle75
Reply With Quote
Old May 15, 2012, 12:16 PM
Brosol
Brosol's Avatar
Canada
Joined Dec 2010
1,111 Posts
Quote:
Originally Posted by eagle75 View Post
Oops seems like an old model:
http://www.youtube.com/watch?v=YkmSZxDn88w
Still, I was sure V911 was WL's first heli.
I think the V911 is WLToy's first 4Ch single rotor heli. They have lots of 3Ch before the V911.

http://wltoys.en.alibaba.com/product....html#products
Brosol is offline Find More Posts by Brosol
Last edited by Brosol; May 15, 2012 at 12:25 PM.
Reply With Quote
Old May 15, 2012, 12:30 PM
Registered User
Joined Feb 2012
90 Posts
Quote:
Originally Posted by Brosol View Post
I think the V911 is WLToy's first 4Ch single rotor heli. They have lots of 3Ch before the V911.

http://wltoys.en.alibaba.com/product....html#products
Thanks. Good to know.
eagle75 is offline Find More Posts by eagle75
Reply With Quote
Old May 15, 2012, 12:40 PM
Registered User
Joined May 2012
26 Posts
ok guys
I have a question.
A co-worker here also have a v911 that he just got.
Well it crashed today, and now won't bind.

When the battery is plugged in, the light only blinks fast, for about 2 seconds, then steady on.

No slow blink and will not bind to anything.
mustangman65_79 is offline Find More Posts by mustangman65_79
Reply With Quote
Old May 15, 2012, 12:57 PM
my precious Corter
madmito's Avatar
Joined Jan 2012
252 Posts
check the antenna
madmito is offline Find More Posts by madmito
Reply With Quote
Old May 15, 2012, 01:11 PM
Sir Crashalot
stonecutter's Avatar
Joined Oct 2011
2,252 Posts
Quote:
Originally Posted by mustangman65_79 View Post
ok guys
I have a question.
A co-worker here also have a v911 that he just got.
Well it crashed today, and now won't bind.

When the battery is plugged in, the light only blinks fast, for about 2 seconds, then steady on.

No slow blink and will not bind to anything.
Could also be the cylinrical crystal (?). Happened to me once. Got plenty of soldering practice replacing that thing.
stonecutter is online now Find More Posts by stonecutter
Reply With Quote
Old May 15, 2012, 01:31 PM
Registered User
Apphoard's Avatar
Joined Mar 2011
462 Posts
Quote:
Originally Posted by mustangman65_79 View Post
ok guys
I have a question.
A co-worker here also have a v911 that he just got.
Well it crashed today, and now won't bind.

When the battery is plugged in, the light only blinks fast, for about 2 seconds, then steady on.

No slow blink and will not bind to anything.
Does he have it on a flat surface and the throttle all the way down? Put the battery in the Heli set it down then turn on the transmitter.

Is there any red light at all?
Apphoard is offline Find More Posts by Apphoard
Reply With Quote
Old May 15, 2012, 01:38 PM
Registered User
Joined May 2012
26 Posts
Quote:
Originally Posted by madmito View Post
check the antenna
I looked at it, can't see anything

Quote:
Originally Posted by stonecutter View Post
Could also be the cylinrical crystal (?). Happened to me once. Got plenty of soldering practice replacing that thing.
Is that the gyro? Where is it?

Quote:
Originally Posted by Apphoard View Post
Does he have it on a flat surface and the throttle all the way down? Put the battery in the Heli set it down then turn on the transmitter.

Is there any red light at all?

Doesn't matter if the transmitter is on or off. Once the battery is plugged in, it blinks for 2 seconds, then goes solid.

I also might have it backwards about the blinking speed.
mustangman65_79 is offline Find More Posts by mustangman65_79
Reply With Quote
Old May 15, 2012, 01:48 PM
Sir Crashalot
stonecutter's Avatar
Joined Oct 2011
2,252 Posts
mustangman, unfortunately the symptoms sound like what I experienced a few weeks back. Guru's here (Daryoon, etc) pin-pointed the problem to a bad crystal, the cylindrical thing near the bottom left center of the board (next to the retangular thing which I think is the gyro). If you are willing to bet that's what it is, take the old one out (along with the white silicone-stuff) and replace with one from another (bad) board. Other members have reported using generic crystals (16 MHz, as I recall), but you have to search the thread for the details.
stonecutter is online now Find More Posts by stonecutter
Reply With Quote
Old May 15, 2012, 01:49 PM
Registered User
Joined May 2012
26 Posts
Quote:
Originally Posted by stonecutter View Post
mustangman, unfortunately the symptoms sound like what I experienced a few weeks back. Guru's here (Daryoon, etc) pin-pointed the problem to a bad crystal, the cylindrical thing near the bottom left center of the board (next to the retangular thing which I think is the gyro). If you are willing to bet that's what it is, take the old one out (along with the white silicone-stuff) and replace with one from another (bad) board. Other members have reported using generic crystals (16 MHz, as I recall), but you have to search the thread for the details.
ok

it's still new and that was his first hard crash. He will just send it back then.
mustangman65_79 is offline Find More Posts by mustangman65_79
Reply With Quote
Old May 15, 2012, 01:50 PM
Registered User
Joined May 2012
15 Posts
Quote:
Originally Posted by eagle75 View Post
That's one helluva watermark they use on that site. I think I can still see a helicopter though.
MrHavana is offline Find More Posts by MrHavana
Reply With Quote
Old May 15, 2012, 01:55 PM
nr1
Registered User
Joined Feb 2012
82 Posts
Quote:
Originally Posted by Killer Bee View Post
I don't think it's quite that simple. I haven't tried but it looks quite tricky to run those wires thru the tail boom.
thats the trouble that i have.
Getting the wires out of the boom.
nr1 is offline Find More Posts by nr1
Reply With Quote
Old May 15, 2012, 02:37 PM
Registered User
Joined Sep 2007
479 Posts
Quote:
Originally Posted by nr1 View Post
thats the trouble that i have.
Getting the wires out of the boom.
Leave them there.
Cut the old wires off the old motor (close to motor).
Replace the motor, cut the new wires and splice them to the old.
RicksterRC is offline Find More Posts by RicksterRC
Reply With Quote
Old May 15, 2012, 03:37 PM
Registered User
Joined May 2012
15 Posts
Quote:
Originally Posted by mustangman65_79 View Post
ok

it's still new and that was his first hard crash. He will just send it back then.
Is that really the manufacturer's fault? How many hard crashes should a heli be able to withstand?

I'm not saying you shouldn't send it back, just asking a question.
MrHavana is offline Find More Posts by MrHavana
Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Similar Threads
Category Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
New Product Jiuchon 9C002, a Solo Pro clone? SoloProFan Micro Helis 103 Feb 29, 2012 02:24 PM
Discussion Interesting Solo Pro? Clone gordonzo Micro Helis 46 Nov 30, 2011 03:15 AM
Question Which 100 sized heli after Solo Pro? Tuc Micro Helis 16 Jun 13, 2011 01:52 PM
Sold $100 !NEW ARF Storm 250 (Trex Clone) With Align Upgrades, Tons of Extras! $100!! RChelisrule Aircraft - Electric - Helis (FS/W) 1 May 31, 2011 12:26 AM