SMALL - espritmodel.com SMALL - Telemetry SMALL - Radio
Reply
Thread Tools
Old Oct 28, 2011, 05:38 PM
Registered User
Joined Aug 2011
22 Posts
Discussion
I have a problem to collaborate open pilot through AURORA 9

to run them through AURORA 9

I'm building a new quad copter with an open pilot board. After installing the hardware and
updating the firmware to 110819 version, I had some difficulties with connecting the remote to the board.
1. The board is connected to the computer properly because there is a reject (there is a link) between the board and the computer and when I move the board I can see movement on the screen.
2. I have already set up a model in the transmitter and binding them with the receiver.
I know it works properly because the motor was connected directly to channel 3 in the receiver.
I have a problem with running the calibration. When I check the "run calibration" box I hear beeps from all the ESC's and nothing happens in the software on the screen, unlike the film ("get start") that shows that the sticks move. I can't make the motors work through the remote, however, I can work them through the output screen in the software.
What do I need to do in order to make the motors work through the remote???

** I tried to configure the reciver type PWM and PPM . and also I tried to change in the transmitter the model to heli and aero.
oren_ben_nun is offline Find More Posts by oren_ben_nun
Reply With Quote
Sign up now
to remove ads between posts
Old Oct 28, 2011, 05:54 PM
Needs more bacon!
Dolby's Avatar
United States, WI, Milwaukee
Joined Jan 2011
1,064 Posts
The receiver type for Aurora 9 should be PWM. Did you update the firmware on your board? What firmware file did you use?

It is normal for the ESCs to beep when you run the input calibration. Once done with calibration click the [save] button. Then you should be able to move the sticks around on your TX and the red dots on the screen should move in the correct direction.

If you still have problems can you post some screen shots of the config screen for Aircraft & Input?
Dolby is offline Find More Posts by Dolby
RCG Plus Member
Reply With Quote
Old Oct 28, 2011, 06:20 PM
Registered User
Joined Aug 2011
22 Posts
firmware
oren_ben_nun is offline Find More Posts by oren_ben_nun
Reply With Quote
Old Oct 28, 2011, 06:28 PM
Registered User
Joined Aug 2011
22 Posts

http://youtu.be/DBg1ESGJrmU
oren_ben_nun is offline Find More Posts by oren_ben_nun
Reply With Quote
Old Oct 29, 2011, 12:53 AM
My RC builds in my profile.
daign's Avatar
United States, CA, Los Angeles
Joined Feb 2011
2,572 Posts
should post this at the OpenPilot Official forums. I reckon you'll get immediate help.

http://forums.openpilot.org/
daign is offline Find More Posts by daign
Reply With Quote
Old Oct 29, 2011, 03:03 AM
Registered User
Joined Aug 2011
22 Posts
i already posted http://forums.openpilot.org but i still whiting for answer
oren_ben_nun is offline Find More Posts by oren_ben_nun
Reply With Quote
Old Oct 29, 2011, 10:49 AM
Registered User
Joined Aug 2011
22 Posts
Help
oren_ben_nun is offline Find More Posts by oren_ben_nun
Reply With Quote
Old Oct 29, 2011, 04:00 PM
Registered User
Joined Aug 2011
22 Posts
I have already set up a model in the transmitter and binding them with the receiver.
I know it works properly because the motor was connected directly to channel 3 in the receiver.

oren_ben_nun is offline Find More Posts by oren_ben_nun
Reply With Quote
Old Oct 29, 2011, 07:12 PM
Gaftopher
Gary Mortimer's Avatar
Nottingham Road South Africa/Bedford UK
Joined Feb 2007
3,971 Posts
Are the servo leads plugged in the right way up on the receiver?
Gary Mortimer is online now Find More Posts by Gary Mortimer
Reply With Quote
Old Oct 30, 2011, 03:52 AM
Registered User
Joined Aug 2011
22 Posts
Thank you
I feel like an idiot I was to be used in a file that comes with the installation and not with another file
I did not know that during the installation created directory containing the file PWA
The problem was solved thanks to everyone
oren_ben_nun is offline Find More Posts by oren_ben_nun
Reply With Quote
Old Oct 30, 2011, 04:46 AM
Gaftopher
Gary Mortimer's Avatar
Nottingham Road South Africa/Bedford UK
Joined Feb 2007
3,971 Posts
Good, pleased to hear it, you will always get a faster and more accurate response on the OpenPilot forums.
Gary Mortimer is online now Find More Posts by Gary Mortimer
Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Similar Threads
Category Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Discussion i have problem in my Hitec Aurora (SOLVED). Nobel0 Hitec/Multiplex USA 1 Jul 27, 2011 05:29 PM
Found Have DX8, want Futaba 8FG, Hitec Aurora 9 or better Roswalt Aircraft - General - Radio Equipment (FS/W) 14 May 02, 2011 02:01 PM
Discussion People have encountered a small problem with Hitec's Aurora 9 radio Enguneer Electric Heli Talk 9 Apr 17, 2011 12:37 PM
Help! Aurora 9 problem? Jacco Hitec/Multiplex USA 17 Apr 02, 2011 06:59 PM