New Products Flash Sale
Thread Tools
Old Nov 28, 2011, 08:43 PM
livonia bob is offline
Find More Posts by livonia bob
Heli collector
livonia bob's Avatar
United States, MI, Livonia
Joined Apr 2009
16,559 Posts
Quote:
Originally Posted by Rafa's CB100 View Post
Or try this:
http://www.rcgroups.com/forums/showp...postcount=2499
(Thanks magic_marty)

Rafa
Or put full left trim in the TX,, turn it off,, turn it back on..
livonia bob is offline Find More Posts by livonia bob
Reply With Quote
Sign up now
to remove ads between posts
Old Nov 28, 2011, 08:47 PM
magic_marty is online now
Find More Posts by magic_marty
<Marty>
United States, KY, Springfield
Joined Jul 2011
2,222 Posts
or you could take a break from it and join me on funkypool for some 9 ball...
magic_marty is online now Find More Posts by magic_marty
Reply With Quote
Old Nov 28, 2011, 09:13 PM
Rafa's CB100 is offline
Find More Posts by Rafa's CB100
Live to learn. . .
Rafa's CB100's Avatar
Austin, TX
Joined Dec 2009
1,489 Posts
Funny--I know what all those words mean, but I have no idea what you are talking about.

Rafa

Quote:
Originally Posted by magic_marty View Post
or you could take a break from it and join me on funkypool for some 9 ball...
Rafa's CB100 is offline Find More Posts by Rafa's CB100
Reply With Quote
Old Nov 28, 2011, 09:18 PM
Rafa's CB100 is offline
Find More Posts by Rafa's CB100
Live to learn. . .
Rafa's CB100's Avatar
Austin, TX
Joined Dec 2009
1,489 Posts
I remember mention of this technique, but I don't get it. Could you 'esplain it again please? Is the heli bound when you take trim all the to the left? When you turn the tx back on, do you have to recenter trim before or after binding? What is the glitch that gets corrected by this?

I don't want you to think that I doubt you, I just want to understand what happens to cause this and why this fixes it for a little while. Why does it reoccur?

Rafa

Quote:
Originally Posted by livonia bob View Post
Or put full left trim in the TX,, turn it off,, turn it back on..
Rafa's CB100 is offline Find More Posts by Rafa's CB100
Reply With Quote
Old Nov 28, 2011, 10:21 PM
magic_marty is online now
Find More Posts by magic_marty
<Marty>
United States, KY, Springfield
Joined Jul 2011
2,222 Posts
Quote:
Originally Posted by Rafa's CB100 View Post
Funny--I know what all those words mean, but I have no idea what you are talking about.

Rafa
its a very addictive online pool game i play.....funkypool.com

warning its like crack you can't just try it once...
magic_marty is online now Find More Posts by magic_marty
Reply With Quote
Old Nov 28, 2011, 10:23 PM
Mitchie is online now
Find More Posts by Mitchie
Registered User
Mitchie's Avatar
Canada, QC, Gatineau
Joined Jan 2011
2,157 Posts
Quote:
Originally Posted by Rafa's CB100 View Post
Or try this:
http://www.rcgroups.com/forums/showp...postcount=2499
(Thanks magic_marty)

Rafa
Hi Rafa,
These instructions look to be for the Devo line of receivers. I'm going to try subtrim adjustment first. Could this be caused by a crooked receiver? This bird is a wow upgraded brushless, so the controller is on top of the receiver. I just looked, and it doesn't seem tilted...
Thoughts?
Thanks
Mitchie is online now Find More Posts by Mitchie
Reply With Quote
Old Nov 28, 2011, 11:35 PM
magic_marty is online now
Find More Posts by magic_marty
<Marty>
United States, KY, Springfield
Joined Jul 2011
2,222 Posts
Quote:
Originally Posted by Mitchie View Post
Hi Rafa,
These instructions look to be for the Devo line of receivers. I'm going to try subtrim adjustment first. Could this be caused by a crooked receiver? This bird is a wow upgraded brushless, so the controller is on top of the receiver. I just looked, and it doesn't seem tilted...
Thoughts?
Thanks
no its not caused by the receiver being crooked ...and beings it is brushless the yaw will be some what worse , so you will have to increase the % in the rudder mix if that is what you use to resolve the issue....sub-trim could work as long as the tx keeps its settings when you power it off...some of the 2801's tend to not hold the sub-trim settings when powered off and thats why some use a rudder to throttle mix instead of sub-trim...
magic_marty is online now Find More Posts by magic_marty
Reply With Quote
Old Nov 29, 2011, 06:20 AM
Mitchie is online now
Find More Posts by Mitchie
Registered User
Mitchie's Avatar
Canada, QC, Gatineau
Joined Jan 2011
2,157 Posts
I tried using subtrim, and it starts ok, but by the time the battery is done, I have to hold right rudder to keep it straight. I don't know what to do.... Is there someone out there that has dealt with this using their 2801tx that can show me the settings (I feel like a dolt!) I'm wondering if I replaced the tail rotor with the one from my CB100 if that would be better, but somehow, I don't think that would help.
Mitchie is online now Find More Posts by Mitchie
Reply With Quote
Old Nov 29, 2011, 07:00 AM
jeremyc is offline
Find More Posts by jeremyc
Registered User
Joined Nov 2011
15 Posts
I've used the progmix to do it, see the photos. The curve is 0 for the first point, -9 for the rest - you may have to fiddle with the actual value a bit. This is the same method as the post above, but on the 2801.

There's a description of what this actually does somewhere in the main genius thread. If you want to confirm the effect, set it to 'SW: GEAR', so you can enable/disable it with the gear switch. Just make sure your throttle is at 0 when you turn on the receiver.
jeremyc is offline Find More Posts by jeremyc
Reply With Quote
Old Nov 29, 2011, 09:17 AM
Mitchie is online now
Find More Posts by Mitchie
Registered User
Mitchie's Avatar
Canada, QC, Gatineau
Joined Jan 2011
2,157 Posts
Now i got it!
Thanks
Mitchie is online now Find More Posts by Mitchie
Reply With Quote
Old Nov 29, 2011, 11:36 AM
Razors edge 29 is online now
Find More Posts by Razors edge 29
QuAd FaNaTiC
Razors edge 29's Avatar
Canada
Joined Aug 2009
22,706 Posts
is the 10A-LT ESC programmable?
Razors edge 29 is online now Find More Posts by Razors edge 29
Reply With Quote
Old Nov 29, 2011, 12:18 PM
Hellraser is offline
Find More Posts by Hellraser
Registered User
Hellraser's Avatar
UK
Joined Jul 2007
2,678 Posts
Quote:
Originally Posted by Razors edge 29 View Post
is the 10A-LT ESC programmable?
No non of the walkera ESC are programmable.

Regards David
Hellraser is offline Find More Posts by Hellraser
Reply With Quote
Old Nov 29, 2011, 01:23 PM
Razors edge 29 is online now
Find More Posts by Razors edge 29
QuAd FaNaTiC
Razors edge 29's Avatar
Canada
Joined Aug 2009
22,706 Posts
that sucks

thanks

Mine has a weird start up.

It beep and heli initalizes as it should, BUT when I move throttle imput, the motor doesnt start; esc beeps, I then move throttle to lowest setting and then its fine.




Quote:
Originally Posted by Hellraser View Post
No non of the walkera ESC are programmable.

Regards David
Razors edge 29 is online now Find More Posts by Razors edge 29
Reply With Quote
Old Nov 29, 2011, 01:53 PM
bobepine is online now
Find More Posts by bobepine
Registered User
Joined Jun 2011
9,382 Posts
Quote:
Originally Posted by Razors edge 29 View Post
that sucks

thanks

Mine has a weird start up.

It beep and heli initalizes as it should, BUT when I move throttle imput, the motor doesnt start; esc beeps, I then move throttle to lowest setting and then its fine.
Mine is the same. I have to use throttle first to initialize it and hear the beep. After the beep it's fine.

To be clear, it beeps when I plug in the battery. Then it beeps again when I use the throttle, and finally it fires up. It's been like that since I installed it. I figured it was normal. I'm used to it now. I bind the heli, I give a quick throttle input, back to 0% throttle, wait for the beep, and off I go.

Best,
Chris
bobepine is online now Find More Posts by bobepine
RCG Plus Member
Old Nov 29, 2011, 01:55 PM
livonia bob is offline
Find More Posts by livonia bob
Heli collector
livonia bob's Avatar
United States, MI, Livonia
Joined Apr 2009
16,559 Posts
Quote:
Originally Posted by bobepine View Post
Mine is the same. I have to use throttle first to initialize it and hear the beep. After the beep it's fine.

To be clear, it beeps when I plug in the battery. Then it beeps when I use the throttle, and finally it fires up. It's been like that since I installed it. I figures it was normal. I'm used to it now. I bind the heli, I give a quick throttle input, back to 0% throttle, wait for the beep, and off I go.

Best,
Chris
I hate you guys that can still hear beeps...
livonia bob is offline Find More Posts by livonia bob
Reply With Quote


Thread Tools

Similar Threads
Category Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Mini-Review Walkera Genius CP Review - Pictures, Video, Brushless Mod, Genius VS mCPX Tom Z Micro Helis 560 Mar 12, 2015 07:41 AM
For Sale Walkera rtf genius cp with devo 8 nib 200.00 shipped (scam?) Hot_Wheels Aircraft - Electric - Helis (FS/W) 46 Oct 16, 2011 05:08 AM
Help! need help on how to press on the stock genius cp pinion onto C05 bl motor f.a.r.m.e.r Micro Helis 12 Oct 13, 2011 10:20 AM
Sold Walkera rtf genius cp with devo 8 nib 200.00 shipped Lbzracing909 Aircraft - Electric - Helis (FS/W) 0 Sep 30, 2011 08:19 PM
Sold Walkera Devo7 with rtf Genius cp.... magic_marty Aircraft - Electric - Helis (FS/W) 1 Sep 23, 2011 12:10 AM