Espritmodel.com Telemetry Radio
Reply
Thread Tools
Old Oct 23, 2011, 02:54 PM
Way to many airplanes!
Canada, QC
Joined Oct 2009
5,452 Posts
Quote:
Originally Posted by flying-llama View Post
By the way, not only do Beast 3D and Bee Gee web pages point to the same EFLU4864 Rx/3gyro board
http://www.horizonhobby.com/Products...prodDetailTabs
http://www.horizonhobby.com/Products...prodDetailTabs

the web page for EFLU4864 points to it being used in both the Beast 3D and Bee Gee
("The "DSM2 6 Ch Ultra Micro AS3X Receiver BL-ESC" is used in the following:")
http://www.horizonhobby.com/Products...ickAccessories
http://www.horizonhobby.com/Products...rodID=EFLU4864

So, if this is a typo, it is a consistent typo on all 3 web-pages.

My guess is that the EFLU4864 is "de-tuned" to fly both the Beast 3D and Bee Gee, giving a goodly amount of gyro assistance to both, but not being "optimal" for either.
Wow, nice find... If they don't fix that soon, it does mean that this board can be flown pretty much in any UMs.... The Gee Bee and the Beast are one thousand mile apart!
RealGambler is offline Find More Posts by RealGambler
Reply With Quote
Sign up now
to remove ads between posts
Old Oct 23, 2011, 02:57 PM
Sopwith Camel's Cousin
Between my tx and crashed aircraft
Joined Mar 2006
3,791 Posts
Quote:
Originally Posted by turboparker View Post
Quote:
Originally Posted by flying-llama View Post
...
My guess is that the EFLU4864 is "de-tuned" to fly both the Beast 3D and Bee Gee, giving a goodly amount of gyro assistance to both, but not being "optimal" for either.
That is inconsistent with what the design team told us, however.

Joel
It could be just that they and you are using the term "optimal" in a slightly different manner/degree.
flying-llama is offline Find More Posts by flying-llama
Last edited by flying-llama; Oct 23, 2011 at 03:02 PM.
Reply With Quote
Old Oct 23, 2011, 03:13 PM
Beast 60E Maniac
SLK Count's Avatar
Hamburg, Germany
Joined Feb 2010
873 Posts
Hi..

Nice to read this thread- thanks for this FAQ.
SLK Count is offline Find More Posts by SLK Count
Reply With Quote
Old Oct 23, 2011, 04:05 PM
Gopher huntin' stick jockey
turboparker's Avatar
East Bethel, MN USA
Joined Jul 2009
11,533 Posts
Quote:
Originally Posted by flying-llama View Post
It could be just that they and you are using the term "optimal" in a slightly different manner/degree.
Here's what Dave from HH told us:

-Can I change the gyro settings so I can use the boards in other airplanes?: No, the boards are not programmable in the field. Each board has programming specific to its intended airframe. -Dave

Hopefully, they will clear this up soon.

Joel
turboparker is offline Find More Posts by turboparker
RCG Plus Member
Old Oct 23, 2011, 11:56 PM
Sopwith Camel's Cousin
Between my tx and crashed aircraft
Joined Mar 2006
3,791 Posts
Quote:
Originally Posted by turboparker View Post
Here's what Dave from HH told us:

-Can I change the gyro settings so I can use the boards in other airplanes?: No, the boards are not programmable in the field. Each board has programming specific to its intended airframe. -Dave

Hopefully, they will clear this up soon.

Joel
Hoping they will clear it up soon.

I posted a stray though on this in another thread:
http://www.rcgroups.com/forums/showp...5&postcount=69

Basically, instead of designing an airframe and then optimizing the Rx/gyros board and settings for it,
one could design a common Rx/gyro board and settings
and then tweak each airframe design to optimize the airframe's behavior with that common board and settings.
flying-llama is offline Find More Posts by flying-llama
Reply With Quote
Old Oct 24, 2011, 04:48 AM
flitelab's Avatar
Canada, NS, Halifax
Joined Feb 2010
6,972 Posts
HH have been posting a few times on these products, can none of them confirm the AS3X tuning?
flitelab is offline Find More Posts by flitelab
Site Sponsor
Reply With Quote
Old Oct 24, 2011, 05:41 AM
Way to many airplanes!
Canada, QC
Joined Oct 2009
5,452 Posts
Quote:
Originally Posted by schooner2000 View Post
HH have been posting a few times on these products, can none of them confirm the AS3X tuning?
There's some contradiction between what the HH guys have posted and what's posted on the HH website.

Normally, when something like that happen, it's a webmaster error almost 100% of the time, but we're truly hoping it's not. Everything the HH guy have said is basically in this FAQ (first post of this thread). I don't think I left out anything truly important.

So the waiting game is started. HH guys are going to be back at the office from the IHobby show. They will check out thousand posts (they are awesome for that), then clarify the situation for sure.

It's been confirmed there's no accelerometers, so if that's the case, the tuning on the AS3X board may not be so tricky. But it's still a "may" until we get the final answer from the designers!
RealGambler is offline Find More Posts by RealGambler
Reply With Quote
Old Oct 24, 2011, 07:16 AM
Beast 60E Maniac
SLK Count's Avatar
Hamburg, Germany
Joined Feb 2010
873 Posts
guys,

what about the AS3X Setting in GeeBee and 3D Beast ? It's the same ? or different setting for each model ?

Hope the setting fits perfect....also if I use higher/lower values for Expo/DR
SLK Count is offline Find More Posts by SLK Count
Reply With Quote
Old Oct 24, 2011, 08:04 AM
Way to many airplanes!
Canada, QC
Joined Oct 2009
5,452 Posts
Quote:
Originally Posted by SLK Count View Post
guys,

what about the AS3X Setting in GeeBee and 3D Beast ? It's the same ? or different setting for each model ?

Hope the setting fits perfect....also if I use higher/lower values for Expo/DR
So far nobody knows Count.... Board has the same number for both planes, but Dave said each boards are different for each planes. Also, no expo needed!
RealGambler is offline Find More Posts by RealGambler
Reply With Quote
Old Oct 24, 2011, 08:48 AM
I hate winter!
binaryclock's Avatar
Canada, ON, Barrie
Joined Jul 2011
1,737 Posts
Count doesn't need a 3D Beast!
binaryclock is offline Find More Posts by binaryclock
Reply With Quote
Old Oct 24, 2011, 09:39 AM
Horizon Hobby Employee
Mahomet, Illinois
Joined Aug 2007
2,243 Posts
OK, here's the answer guys. We had an internal left hand / right hand disconnect problem here.

Turns out that the Beast 3D and the Gee Bee, coincidentally, use the same settings.

Should give all you scratch builders and modders a little hope.
Dave Eichstedt is offline Find More Posts by Dave Eichstedt
Site Sponsor
Reply With Quote
Old Oct 24, 2011, 09:46 AM
Way to many airplanes!
Canada, QC
Joined Oct 2009
5,452 Posts
Quote:
Originally Posted by Dave Eichstedt View Post
OK, here's the answer guys. We had an internal left hand / right hand disconnect problem here.

Turns out that the Beast 3D and the Gee Bee, coincidentally, use the same settings.

Should give all you scratch builders and modders a little hope.
Wooooooweeeeeeeeeee! TOO COOL!
RealGambler is offline Find More Posts by RealGambler
Reply With Quote
Old Oct 24, 2011, 10:34 AM
Registered User
United States, CA, Glendora
Joined Oct 2004
152 Posts
Quote:
Originally Posted by Dave Eichstedt View Post
OK, here's the answer guys. We had an internal left hand / right hand disconnect problem here.

Turns out that the Beast 3D and the Gee Bee, coincidentally, use the same settings.

Should give all you scratch builders and modders a little hope.
This does make sense to me because this is more of a damping system for planes that are similar in size and weight. It isn't like a locked in HH helicopter tail that needs to be finely tuned.
I'm sure some type of plug in module for larger planes will be available in the near future. I have an idea that the war bird guys would love it.
PowerPlay is offline Find More Posts by PowerPlay
Reply With Quote
Old Oct 24, 2011, 10:36 AM
Gopher huntin' stick jockey
turboparker's Avatar
East Bethel, MN USA
Joined Jul 2009
11,533 Posts
Dave,

Thanks for clearing that up for us. This definitely opens up many possibilities!

Joel
turboparker is offline Find More Posts by turboparker
RCG Plus Member
Old Oct 24, 2011, 10:44 AM
Registered User
Grenoble, France
Joined Jan 2010
44 Posts
COOL,

If the Beast3D and the GeeBee same AS3X settings, their AS3X will perfectly fit in one of my sukhoiXP
Newbheli is offline Find More Posts by Newbheli
Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Similar Threads
Category Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
New Product UMX Hyper Taxi, UMX Beast 3D, and mSR X boredom.is.me Scratchbuilt Indoor and Micro Models 37 Oct 23, 2011 09:22 PM
Sold New in Box UMX Beast PatternFlyer Aircraft - Electric - Micro & Indoor Airplanes (FS/W) 1 Dec 22, 2010 09:55 AM
Sold UMX Beast BRAND SPANKIN NEW with extras Kev71H Aircraft - Electric - Micro & Indoor Airplanes (FS/W) 5 Dec 19, 2010 09:49 PM
Sold UMX Beast Brand New never flown H&H Aircraft - Electric - Micro & Indoor Airplanes (FS/W) 4 Dec 19, 2010 07:33 PM
For Sale UMX Beast Brand New never flown H&H Aircraft - Electric - Airplanes (FS/W) 1 Dec 19, 2010 12:24 PM