HobbyKing.com New Products Flash Sale
Reply
Thread Tools
Old Oct 22, 2012, 03:49 PM
Emress
sirbow2's Avatar
United States, IA, Elkhart
Joined Nov 2011
1,923 Posts
can you post a pic? the sck error isnt important and it will still work( if im thinking of the right one), so it might be another issue
sirbow2 is offline Find More Posts by sirbow2
Reply With Quote
Sign up now
to remove ads between posts
Old Oct 22, 2012, 04:26 PM
Registered User
LittleMo's Avatar
United States, VA
Joined Dec 2006
1,470 Posts
I have put my Arduino USB Linker project up on github and released version 0.2. This version can use faster signaling over the servo wire. It will now run at about 50 kbps max (20Ás signaling). Default is still around 7343 bps (136Ás) though, see BITTIME in the source.

https://github.com/c---/ArduinoUSBLinker
LittleMo is offline Find More Posts by LittleMo
Reply With Quote
Old Oct 22, 2012, 04:38 PM
Registered User
United Kingdom, Bristol
Joined Aug 2008
1,645 Posts
Quote:
Originally Posted by LittleMo View Post
I have put my Arduino USB Linker project up on github and released version 0.2. This version can use faster signaling over the servo wire. It will now run at about 50 kbps max (20Ás signaling). Default is still around 7343 bps (136Ás) though, see BITTIME in the source.

https://github.com/c---/ArduinoUSBLinker
Well thanks as fast as ISP

thx, phil

Out of interest could i move pin2 to pin13 ? Just it puts both pins side by side, not important.
SadSack is offline Find More Posts by SadSack
Reply With Quote
Old Oct 22, 2012, 05:13 PM
Registered User
LittleMo's Avatar
United States, VA
Joined Dec 2006
1,470 Posts
Quote:
Originally Posted by SadSack View Post
Out of interest could i move pin2 to pin13 ? Just it puts both pins side by side, not important.
The only easy change would be to switch to PD3/INT1 due to the use of the pin as an external interrupt. In theory almost any pin could be used on modern ATmega's but would require slightly more overhead because the other pins can't trigger only on a specific state change (eg. RISING).

At some point I'll test it on some other pin and see if it has any negative effect.
LittleMo is offline Find More Posts by LittleMo
Reply With Quote
Old Oct 22, 2012, 06:28 PM
Registered User
Joined Nov 2008
23 Posts
Hi,

Quote:
Hmm, actually, wii-esc v2 seems to currently only update the power (run_power_control()) after every commutation, unless I'm misunderstanding the pt_threads, whereas I do it cooperatively from all wait loops.
True, but my motors on Idle, commutating faster than new PPM frames are coming. So, it not induce any measurable delay.

On other hand, due the higher resolution and more linear response, on the same setup, I can increase proportional gains 1.5 - 1.8 times higher without oscillations (comparetivelly to RapidESC).

regards,
ziss_dm
ziss_dm is offline Find More Posts by ziss_dm
Reply With Quote
Old Oct 22, 2012, 06:35 PM
hacker
Canada, BC, North Vancouver
Joined Dec 2010
934 Posts
Quote:
Originally Posted by ziss_dm View Post
On other hand, due the higher resolution and more linear response, on the same setup, I can increase proportional gains 1.5 - 1.8 times higher without oscillations (comparetivelly to RapidESC).
Hello! Are you comparing with complementary PWM enabled, or is this just from SDM? I will have to test this.
simonk is offline Find More Posts by simonk
Reply With Quote
Old Oct 22, 2012, 06:57 PM
Registered User
Joined Nov 2008
23 Posts
Hi,

Just SDM (ESC: HK261000001, Motor: 1811-2000)

regards,
ziss_dm
ziss_dm is offline Find More Posts by ziss_dm
Reply With Quote
Old Oct 23, 2012, 01:17 AM
Master of Flash
LazyZero's Avatar
Alsdorf/Eifel, Germany
Joined Jun 2005
1,509 Posts
Hi,

Anybody knows which variant fits to this ESC.
Aeolian Evolution 80A
BEC 3A/5V Vers.4.0
2-6S lipo 80A



thanks Christian
LazyZero is offline Find More Posts by LazyZero
Reply With Quote
Old Oct 23, 2012, 02:41 AM
<Marty>
United States, KY, Springfield
Joined Jul 2011
1,456 Posts
tried to flash my HK F30 esc and no luck both the flash tools i tried says they can't find the USB device...i did install the drivers and in the device manager it shows the usbap device is working properly...anybody have any suggestions on how i can get it working...im running xp home edition...

get this error: could not find USB device with vid=0x16c0 pid=0x5dc vendor='www.fischl.de' product='USBasp'
magic_marty is offline Find More Posts by magic_marty
Reply With Quote
Old Oct 23, 2012, 02:47 AM
Master of Flash
LazyZero's Avatar
Alsdorf/Eifel, Germany
Joined Jun 2005
1,509 Posts
Try the "all usbasp clone" instead of USBasp in the programmer selection drop-down box

Christian
LazyZero is offline Find More Posts by LazyZero
Reply With Quote
Old Oct 23, 2012, 02:50 AM
<Marty>
United States, KY, Springfield
Joined Jul 2011
1,456 Posts
tried the any clone usbap and get same error...


C:\Documents and Settings\Martin\Desktop\Lazyzero flashing tool\tmp\/hfuse.hex:r
avrdude.exe: error: could not find USB device with vid=0x16c0 pid=0x5dc
magic_marty is offline Find More Posts by magic_marty
Reply With Quote
Old Oct 23, 2012, 02:52 AM
Master of Flash
LazyZero's Avatar
Alsdorf/Eifel, Germany
Joined Jun 2005
1,509 Posts
can you post a screenshot from your devicemanager when the usbasp is plugged to the PC?
And one when the error occurs.
LazyZero is offline Find More Posts by LazyZero
Reply With Quote
Old Oct 23, 2012, 02:56 AM
<Marty>
United States, KY, Springfield
Joined Jul 2011
1,456 Posts
screen shot
magic_marty is offline Find More Posts by magic_marty
Reply With Quote
Old Oct 23, 2012, 02:58 AM
<Marty>
United States, KY, Springfield
Joined Jul 2011
1,456 Posts
shot of the error ...
magic_marty is offline Find More Posts by magic_marty
Reply With Quote
Old Oct 23, 2012, 03:02 AM
Master of Flash
LazyZero's Avatar
Alsdorf/Eifel, Germany
Joined Jun 2005
1,509 Posts
Does the power LED go off when you connect ESC to the usbasp? Then you probably short cut something or draw to much current and the USB rejects the device.
LazyZero is offline Find More Posts by LazyZero
Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Similar Threads
Category Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Discussion Rctimer 30A esc cutting out with KK board Efliernz Multirotor Talk 2 May 26, 2011 02:20 PM
Sold FS: Tricopter Parts- HK401b, Pentium 30A ESC, rctimer 750kv motors pwu_1 Aircraft - General - Miscellaneous (FS/W) 2 Jan 18, 2011 09:58 PM
Sold RCTimer 2826-6 + ESC 30A New in packaging will trade as well Pics Added! planebldr Aircraft - Electric - Power Systems (FS/W) 4 May 25, 2010 09:54 PM
Discussion RCTimer 30A Programmable ESC hunter7193 Power Systems 8 Jan 02, 2010 02:27 PM
For Sale Several New ESC's - 10a, 20a, 30a - Reduced Callen9345 Aircraft - Electric - Power Systems (FS/W) 0 Apr 20, 2009 02:31 PM