Espritmodel.com Telemetry Radio
Reply
Thread Tools
Old Feb 25, 2012, 08:23 AM
Master of Flash
LazyZero's Avatar
Alsdorf/Eifel, Germany
Joined Jun 2005
1,554 Posts
You can also test beta 7 of kk multicopter flash tool v0.60. It includes atmega8 based ESC now. The latest firmware is in the repository of the tool also.

Http://kkflashtool.de see also the manual and FAQ

Best Christian
LazyZero is offline Find More Posts by LazyZero
Reply With Quote
Sign up now
to remove ads between posts
Old Feb 25, 2012, 08:54 AM
Registered User
mamba max1's Avatar
United States, NC, Durham
Joined Jun 2010
483 Posts
Has anybody tried flashing one of these?

http://www.hobbyking.com/hobbyking/s...dproduct=11615
mamba max1 is offline Find More Posts by mamba max1
Reply With Quote
Old Feb 25, 2012, 09:05 AM
Registered User
Italy, Lombardy, Brescia
Joined Dec 2008
13 Posts
Quote:
Originally Posted by macflury View Post
You only to have in extreme burner avr

1 select CHIP ATmega 8 (https://github.com/sim-/tgy/downloads)
2 open ( FIRMWARE) TGY.HEX file ( size around 6ko)
3 Click Write all

Also you need instal USBASP (DRIVER) for windows before.(
http://libusb-win32.sourceforge.net
http://sourceforge.net/projects/libusb-win32)

Cheer

ps (ty simonk for work...esc work just fine ! )
Thank's to all for this splendid work, only a question with this procedure, Extreme AVR Burrner also setup the fuse (h and l) or I need to setup in a second time ?

Thank's again
AleBS is offline Find More Posts by AleBS
Reply With Quote
Old Feb 25, 2012, 09:08 AM
Suspended Account
Joined Dec 2010
11,764 Posts
You dont need to touch the fuses.

Someone add this at the 1st post please.
timecop is offline Find More Posts by timecop
Reply With Quote  (Disabled)
Old Feb 25, 2012, 09:27 AM
Registered User
Italy, Lombardy, Brescia
Joined Dec 2008
13 Posts
Quote:
Originally Posted by timecop View Post
You dont need to touch the fuses.

Someone add this at the 1st post please.
Thank you very much timecop
AleBS is offline Find More Posts by AleBS
Reply With Quote
Old Feb 25, 2012, 02:05 PM
Registered User
Randburg
Joined Jul 2008
343 Posts
Quote:
Originally Posted by LazyZero View Post
You can also test beta 7 of kk multicopter flash tool v0.60. It includes atmega8 based ESC now. The latest firmware is in the repository of the tool also.

Http://kkflashtool.de see also the manual and FAQ

Best Christian
Thank you Christian,
very much

My new ESC are arriving soon and I was thinking would be nice if I could just use your flash tool,

Awesome
Ryan Thomas is offline Find More Posts by Ryan Thomas
Reply With Quote
Old Feb 25, 2012, 02:13 PM
Master of Flash
LazyZero's Avatar
Alsdorf/Eifel, Germany
Joined Jun 2005
1,554 Posts
You are welcome. Yes it is really nice to have this in the tool. I was already asked about one week before catch started to code his tool, but had no time. So catch jumped in. But after he disapeared in the forum and people ran into problem with broken files in his tool I worked a bit on the tool. And the changes I introduced in the past weeks for supporting Flycam blackboard, already made half the changes necessary to also support esc flashing.

Best Chrisitan
LazyZero is offline Find More Posts by LazyZero
Reply With Quote
Old Feb 25, 2012, 02:44 PM
multi rotors,foamies,car lover
windfou's Avatar
Joined Dec 2008
1,449 Posts
Quote:
Originally Posted by macflury View Post
You only to have in extreme burner avr

1 select CHIP ATmega 8 (https://github.com/sim-/tgy/downloads)
2 open ( FIRMWARE) TGY.HEX file ( size around 6ko)
3 Click Write all

Also you need instal USBASP (DRIVER) for windows before.(
http://libusb-win32.sourceforge.net
http://sourceforge.net/projects/libusb-win32)

Cheer

ps (ty simonk for work...esc work just fine ! )
thank you but still doesnt work for me no matter i try it says windows 7 already have a better driver , i plug the usb avr to my port next it says with this did not reconize the driver but he see it after that i go to update the driver with the firmware for 64 bits and again it say windows have a better driver why
fucxxxng windows!!
windfou is offline Find More Posts by windfou
Reply With Quote
Old Feb 25, 2012, 02:47 PM
Master of Flash
LazyZero's Avatar
Alsdorf/Eifel, Germany
Joined Jun 2005
1,554 Posts
What driver does Windows show as the best?
LazyZero is offline Find More Posts by LazyZero
Reply With Quote
Old Feb 25, 2012, 03:10 PM
multi rotors,foamies,car lover
windfou's Avatar
Joined Dec 2008
1,449 Posts
Quote:
Originally Posted by LazyZero View Post
What driver does Windows show as the best?
ok i reinstall fews time the filter and now i think it work and i don't know what i done but i see in control panel libusb- win32device but that it after i open the tgy file and say the file is to large in the extreme burner sofware , but once i click ok
i see lot of number so i think it should work but i have to hook the wire to the esc first , i will post result soon thank you
windfou is offline Find More Posts by windfou
Reply With Quote
Old Feb 26, 2012, 12:39 AM
multi rotors,foamies,car lover
windfou's Avatar
Joined Dec 2008
1,449 Posts
ok i think this is it but i found something weird with the tgy.hex file look at the picture but maybe its normal ? the chip he detect is tiny 13a not rctimer 30 and i have to click to give autorisation to continue the process , at the end it say successful..
windfou is offline Find More Posts by windfou
Reply With Quote
Old Feb 26, 2012, 12:46 AM
Suspended Account
Joined Dec 2010
11,764 Posts
You might want to select 'ATMega8' instead of Atting13 or whatever you got there.
timecop is offline Find More Posts by timecop
Reply With Quote  (Disabled)
Old Feb 26, 2012, 12:48 AM
Registered User
Joined Dec 2006
1,437 Posts
Quote:
Originally Posted by windfou View Post
ok i think this is it but i found something weird with the tgy.hex file look at the picture but maybe its normal ? the chip he detect is tiny 13a not rctimer 30 and i have to click to give autorisation to continue the process , at the end it say successful..
you must select atmega8 under the chip menu setting. it's probably set at attiny13a now and the program is expecting a tiny but not finding one, hence the confirmation message.
noobee is offline Find More Posts by noobee
Reply With Quote
Old Feb 26, 2012, 12:49 AM
multi rotors,foamies,car lover
windfou's Avatar
Joined Dec 2008
1,449 Posts
Quote:
Originally Posted by timecop View Post
You might want to select 'ATMega8' instead of Atting13 or whatever you got there.
ok find it thank you but because i tougth i have to erase the chip now i can't rewrite the chip of the esc doooh!! so what to do now? sorry this a newbie error lol!!
windfou is offline Find More Posts by windfou
Last edited by windfou; Feb 26, 2012 at 01:33 AM.
Reply With Quote
Old Feb 26, 2012, 08:46 AM
Registered User
Joined Oct 2011
8 Posts
Hobbywing Pentium-25Av ery hot

Hi Guys,

I ordered SimonK flashed 20/30/40 esc by TC and expect them in this week but.... I was preparing my setup with a benchtest. I'll use a Pulso 2314/22 (U-28M) approx. 370 watt motor. 4 S http://www.electriflite.co.uk/store/.../x2814-22.html. For test I used the Hobbywing Pentium-25A spec. 25 amp cont. 35Amp. burst for 10 sec.
My big surprise when I was 1 minute tetsting arround 1 kg trust, 12 amp. the ESC was stinking hot. How can???? I did same test with other ESC same model and same result.
Is this normal as 12 amp x 16.4 volt is still 200 watt. What goes wrong??

Is a 25 amp esct to small??
rgds
Broadwing
broadwing is offline Find More Posts by broadwing
Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Similar Threads
Category Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Discussion Rctimer 30A esc cutting out with KK board Efliernz Multirotor Talk 2 May 26, 2011 02:20 PM
Sold FS: Tricopter Parts- HK401b, Pentium 30A ESC, rctimer 750kv motors pwu_1 Aircraft - General - Miscellaneous (FS/W) 2 Jan 18, 2011 09:58 PM
Sold RCTimer 2826-6 + ESC 30A New in packaging will trade as well Pics Added! planebldr Aircraft - Electric - Power Systems (FS/W) 4 May 25, 2010 09:54 PM
Discussion RCTimer 30A Programmable ESC hunter7193 Power Systems 8 Jan 02, 2010 02:27 PM
For Sale Several New ESC's - 10a, 20a, 30a - Reduced Callen9345 Aircraft - Electric - Power Systems (FS/W) 0 Apr 20, 2009 02:31 PM