HobbyKing.com New Products Flash Sale
Reply
Thread Tools
Old Jan 05, 2012, 02:28 PM
Registered User
cafecubain's Avatar
Spain (Mālaga)
Joined Aug 2010
293 Posts
Quote:
Originally Posted by copteryx View Post
Hello Enrique,

To change the home position just activate your kk with the blue gps led in solid and the home globe will move to the ral position, saludos

Pepe
hi p
Pepe

Dont working, see this images, I have 8 sat and led blue fix, but the wrong home position the multicopter position is correct and I can not disable the script window

saludos!
cafecubain is offline Find More Posts by cafecubain
Reply With Quote
Sign up now
to remove ads between posts
Old Jan 06, 2012, 12:00 AM
www.shop.trisembly.co.za
rcimports's Avatar
South Africa
Joined Oct 2005
1,570 Posts
If you arm the copter the home position will change to you're current location,

Dion
rcimports is offline Find More Posts by rcimports
Reply With Quote
Old Jan 06, 2012, 10:26 AM
Registered User
cafecubain's Avatar
Spain (Mālaga)
Joined Aug 2010
293 Posts
Quote:
Originally Posted by rcimports View Post
If you arm the copter the home position will change to you're current location,

Dion
hi Dion

In this image my copter is armed, but bad home position, the copter symbol is in good position.

now is good! i have problem with the conexions!
thanks Dion
cafecubain is offline Find More Posts by cafecubain
Last edited by cafecubain; Jan 06, 2012 at 10:34 AM.
Reply With Quote
Old Jan 06, 2012, 07:34 PM
sorry, my english is bad
teramax's Avatar
Austria, Wien, Vienna
Joined Apr 2011
232 Posts
Hy again, had a little drift away from KK-Multicopter things to Feyutech FY91Q, did not hold position very long and than drifted across Quadrino and i would say Quadrino is fine. Not so sofisticated and realy not to compare with the KK stuff but fine.

Now back to BB & NB i saw some changes Mr. Minsoo made.
There is this grafik for mesurements of the copter. Realy logic when U have Quad Hexa or Oktokopter but on a Tricopter?
How to mesure dimensions on a Tri?
Pitch is clear but roll is not 90°.
Should i think a line from front left propeller to rear propeller and mesure from this thought line or just from the front left 90° down?

like this


or like that (feel free to use it when itīs right)


Btw. did not manage to bring FY91Q working like BB-NB did on the same copter.
teramax is offline Find More Posts by teramax
Last edited by teramax; Jan 08, 2012 at 05:45 AM.
Reply With Quote
Old Jan 07, 2012, 03:47 PM
Registered User
don9f's Avatar
United Kingdom, Belper
Joined Mar 2011
183 Posts
[QUOTE=teramax;20344130]

Now back to BB & NB i saw some changes Mr. Minsoo made.
There is this grafik for mesurements of the copter. Realy logic when U have Quad Hexa or Oktokopter but on a Tricopter?
How to mesure dimensions on a Tri?
Pitch is clear but roll is not 90°.
Should i think a line from front left propeller to rear propeller and mesure from this thought line or just from the front left 90° down?

like this (sorry Mr. Minsoo, i stole this pic from Uīre site)


or like that (feel free to use it when itīs right)


./QUOTE]

I think you should measure roll like this
don9f is offline Find More Posts by don9f
Reply With Quote
Old Jan 09, 2012, 08:48 AM
Registered User
Joined Mar 2007
141 Posts
hi, i have been a airplane and heli rc flier till now and want to venture into multi coptor. So far i have been totally impressed with the Flycam Blackboard and Flycam Nav board. I have been researching the net for the last one year and feel the the Flycam offers the best for money. I will be grateful if u could tell me if the Blackboard is the same whether i use it for 3/4/6/8 motors. Do i have to just download the software for the appropriate number of motors or configuration i am going to use, I eventually want to go in for a octa coptor, but want to first make a tri coptor or quad copter, so that i can use the mistakes and experience to finally make the Octa coptor. Many thanks.
rameshtahlan is offline Find More Posts by rameshtahlan
Reply With Quote
Old Jan 09, 2012, 10:52 AM
www.shop.trisembly.co.za
rcimports's Avatar
South Africa
Joined Oct 2005
1,570 Posts
It can run any of these configurations with firmware only change..

http://www.kkmulticopter.kr/index.html?modea=flycamfc

Dion
rcimports is offline Find More Posts by rcimports
Reply With Quote
Old Jan 09, 2012, 11:43 AM
Propellerhead
leowie's Avatar
Joined Dec 2008
255 Posts
Quote:
Originally Posted by rameshtahlan View Post
hi, i have been a airplane and heli rc flier till now and want to venture into multi coptor. So far i have been totally impressed with the Flycam Blackboard and Flycam Nav board. I have been researching the net for the last one year and feel the the Flycam offers the best for money. I will be grateful if u could tell me if the Blackboard is the same whether i use it for 3/4/6/8 motors. Do i have to just download the software for the appropriate number of motors or configuration i am going to use, I eventually want to go in for a octa coptor, but want to first make a tri coptor or quad copter, so that i can use the mistakes and experience to finally make the Octa coptor. Many thanks.
Hi,
you can transfer any available Firmware from http://www.kkmulticopter.kr/index.html?modea=flycamfc to the BlackBoard.
You can do this within some minutes (with AVR Studio 4 and the FlyCam AVR ISP Programmer).
If you change from one config to another and back just make a note about the pot settings before (this saves some time).
I did so with 1, 3, 6 and 8 motors.
In the moment I use H6.
Regards, Leo
leowie is offline Find More Posts by leowie
Reply With Quote
Old Jan 10, 2012, 12:39 AM
Master of Flash
LazyZero's Avatar
Alsdorf/Eifel, Germany
Joined Jun 2005
1,554 Posts
Quote:
Originally Posted by leowie View Post
Hi,
you can transfer any available Firmware from http://www.kkmulticopter.kr/index.html?modea=flycamfc to the BlackBoard.
You can do this within some minutes (with AVR Studio 4 and the FlyCam AVR ISP Programmer).
If you change from one config to another and back just make a note about the pot settings before (this saves some time).
I did so with 1, 3, 6 and 8 motors.
In the moment I use H6.
Regards, Leo
Or use the kkmulticopter flash tool (http://kkflashtool.de) it now also can change firmware for Flycam blackboard. Make sure to select the Flycam blackboard from the list of available controllers.

Best Christian
LazyZero is offline Find More Posts by LazyZero
Reply With Quote
Old Jan 10, 2012, 01:13 AM
Propellerhead
leowie's Avatar
Joined Dec 2008
255 Posts
Quote:
Originally Posted by LazyZero View Post
Or use the kkmulticopter flash tool (http://kkflashtool.de) it now also can change firmware for Flycam blackboard. Make sure to select the Flycam blackboard from the list of available controllers.

Best Christian
Wauuu!!! ... Christian added FlyCam BlackBoard to the FlashTool ... that's great! M a n y T h a n k s !
leowie is offline Find More Posts by leowie
Reply With Quote
Old Jan 12, 2012, 08:17 AM
Registered User
Россия, Москва, город Москва
Joined Oct 2009
135 Posts
Returning to Scrip Error. My program returns script error at 292 line, symbol 3. Error is "input string has wrong format" (in translate from russian to english). This strinh is

292 window.external.MAP_Click(objWaypoint[i].getLatLng(), Radius[i], Wait[i], Heading[i]);

What is it ? Error of Wait or Radius ?
slides is offline Find More Posts by slides
Reply With Quote
Old Jan 12, 2012, 04:33 PM
sorry, my english is bad
teramax's Avatar
Austria, Wien, Vienna
Joined Apr 2011
232 Posts
Man i love my BB+NB, today i crashed again my Fy91Q Y6 Hexacopter so hard i dont whant to repair it again.

My BB+NB saved me the Day! 3 Packs 3s3300 and no problems.

Thank you Mr. Minsoo

btw.: i used this to set up the right numbers:

teramax is offline Find More Posts by teramax
Reply With Quote
Old Jan 16, 2012, 09:17 PM
Registered User
Joined Apr 2008
269 Posts
Hi All.
Regarding Follow me, I'm attaching a file of Xbee connection method.
please refer to attached file

Thanks
Minsoo
Minsoo Kim is offline Find More Posts by Minsoo Kim
Reply With Quote
Old Jan 16, 2012, 10:06 PM
FPV Pilot
Crash9's Avatar
United States, MT, Missoula
Joined Mar 2006
1,264 Posts
Ok I had to purchase the navi board and new multicopter board. Couldn't stand by and read about it anymore...Even though I enjoy flying more then pointing to waypoints with a laptop Ive been intrigued with the latest developments of the KK/flycam boards and have been a fan of the 5.5 black boards in my multicopters.
I'll be testing it on my hexacopter and can't wait to play with a new gadget.
Crash9 is offline Find More Posts by Crash9
Reply With Quote
Old Jan 17, 2012, 12:00 AM
www.shop.trisembly.co.za
rcimports's Avatar
South Africa
Joined Oct 2005
1,570 Posts
Welcome crash! Nice to have you here
rcimports is offline Find More Posts by rcimports
Reply With Quote
Reply


Thread Tools