SMALL - Telemetry SMALL - Radio
Thread Tools
Old Sep 11, 2011, 03:28 AM
callelj is offline
Find More Posts by callelj
CL-OSD developer
Sverige, Östergötlands Län, Linköping
Joined Apr 2011
279 Posts
I did som tweeking of the code and now I get correct distance and bearing up to 100 km.
Don't see the point of going any further in the testing.
(Haven't uploaded that code yet...)
callelj is offline Find More Posts by callelj
Reply With Quote
Sign up now
to remove ads between posts
Old Sep 11, 2011, 05:03 AM
patricklupo is offline
Find More Posts by patricklupo
Registered User
Joined Jul 2009
1,413 Posts
Distance is certainly more useful than just the GPS coordinates that G-OSD displays. Does it show in meters or fractions of a kilometer?

Is a way point working? Even something simple like an 8 position indicator using ascii characters? If so, can I turn off or comment out the GPS coordinates all-together to reduce on-screen info?

\|/
-0-
/|\
patricklupo is offline Find More Posts by patricklupo
Reply With Quote
Old Sep 11, 2011, 05:10 AM
Cid156 is offline
Find More Posts by Cid156
Registered User
Switzerland
Joined Sep 2008
1,013 Posts
If it is working fine, I think that hk will use your soft to update the osd
Cid156 is offline Find More Posts by Cid156
RCG Plus Member
Latest blog entry: Micro quad Wsk 110
Reply With Quote
Old Sep 11, 2011, 07:21 AM
callelj is offline
Find More Posts by callelj
CL-OSD developer
Sverige, Östergötlands Län, Linköping
Joined Apr 2011
279 Posts
patricklupo: Right now in meters or feet depending build options.
I have a "arrow home" even if it's right now just a circle with a line from the centre to the direction of home.
callelj is offline Find More Posts by callelj
Reply With Quote
Old Sep 11, 2011, 02:06 PM
i3dm is offline
Find More Posts by i3dm
RC pilot by soul
Israel
Joined Apr 2005
2,590 Posts
Quote:
Originally Posted by callelj View Post
patricklupo: Right now in meters or feet depending build options.
I have a "arrow home" even if it's right now just a circle with a line from the centre to the direction of home.
Can you post some screen shots ?
i3dm is offline Find More Posts by i3dm
Reply With Quote
Old Sep 11, 2011, 02:20 PM
Freakazoid is offline
Find More Posts by Freakazoid
Registered User
Freakazoid's Avatar
Roosendaal, Netherlands
Joined Dec 2004
2,824 Posts
Starting to regret buying this OSD a little less now.
Keep up the good job Callelj!
Freakazoid is offline Find More Posts by Freakazoid
Reply With Quote
Old Sep 11, 2011, 03:00 PM
callelj is offline
Find More Posts by callelj
CL-OSD developer
Sverige, Östergötlands Län, Linköping
Joined Apr 2011
279 Posts
Freakazoid: Thanks!

i3dm: Still a bit of work in the progress but here is the current layout below.
Any suggestions?

My thought was to make the layout as customizable as possible but it's proving harden than I first thought.
But still there is some room to move things around a bit.
I have two sizes of characters, this is the big one and I also have one that is half the size in both width and height.
No mixing of the two sizes is possible, only one size can be used.
But I could make characters half the width, half the height or both. :-)
callelj is offline Find More Posts by callelj
Reply With Quote
Old Sep 11, 2011, 04:12 PM
schumixmd is offline
Find More Posts by schumixmd
schumixmd's Avatar
Moldova
Joined Jun 2010
1,796 Posts
Hi callelj.
My suggestion will be to separate 8S FIX somewhere away from distance(545M) this is not vital information. Let' say move 8S FIX to full right.
schumixmd is offline Find More Posts by schumixmd
RCG Plus Member
Old Sep 11, 2011, 08:21 PM
esreis is offline
Find More Posts by esreis
Registered User
Joined Apr 2009
36 Posts
what was the problem?
esreis is offline Find More Posts by esreis
Reply With Quote
Old Sep 12, 2011, 02:51 AM
callelj is offline
Find More Posts by callelj
CL-OSD developer
Sverige, Östergötlands Län, Linköping
Joined Apr 2011
279 Posts
schumixmd: Yes, that sound good.

esreis: When taking the square of the two deltas and adding them together they could overflow the uint32_t for long distances. Specially at 45 deg since both values get big.
Added a check before for that special case.
Precision will of course suffer a bit but at that distance the error would not be a problem.
callelj is offline Find More Posts by callelj
Reply With Quote
Old Sep 12, 2011, 03:41 AM
i3dm is offline
Find More Posts by i3dm
RC pilot by soul
Israel
Joined Apr 2005
2,590 Posts
Quote:
Originally Posted by callelj View Post
Freakazoid: Thanks!

i3dm: Still a bit of work in the progress but here is the current layout below.
Any suggestions?

My thought was to make the layout as customizable as possible but it's proving harden than I first thought.
But still there is some room to move things around a bit.
I have two sizes of characters, this is the big one and I also have one that is half the size in both width and height.
No mixing of the two sizes is possible, only one size can be used.
But I could make characters half the width, half the height or both. :-)
This is my suggestion. please excuse 1st grade graphics

for me personally there was a lot of un needed info on the screen (note smallet text too).
i3dm is offline Find More Posts by i3dm
Reply With Quote
Old Sep 12, 2011, 04:24 AM
patricklupo is offline
Find More Posts by patricklupo
Registered User
Joined Jul 2009
1,413 Posts
+1 on I3DM's layout with smaller text, except I'd move the waypoint arrow to the bottom so I can focus on the scenery and only check the waypoint home when I'm panicking cause my lipo's low.

Calle, you really have a working waypoint arrow on the G-OSD?! Wow you get code optimizer of the year award.
patricklupo is offline Find More Posts by patricklupo
Last edited by patricklupo; Sep 12, 2011 at 04:31 AM.
Reply With Quote
Old Sep 12, 2011, 04:34 AM
i3dm is offline
Find More Posts by i3dm
RC pilot by soul
Israel
Joined Apr 2005
2,590 Posts
Quote:
Originally Posted by patricklupo View Post
+1 on I3DM's layout with smaller text, except I'd move the waypoint arrow to the bottom so I can focus on the scenery and only check the waypoint home when I'm panicking cause my lipo's low.
.
good idea.
i3dm is offline Find More Posts by i3dm
Reply With Quote
Old Sep 12, 2011, 04:42 AM
schumixmd is offline
Find More Posts by schumixmd
schumixmd's Avatar
Moldova
Joined Jun 2010
1,796 Posts
that look nice i3dm
schumixmd is offline Find More Posts by schumixmd
RCG Plus Member
Old Sep 12, 2011, 04:43 AM
Parity is offline
Find More Posts by Parity
Registered User
Parity's Avatar
Joined Sep 2011
114 Posts
Finally registerd here, but was working with cl-osd since callelj published the code.
I use cl-osd as well, and I am able to customize it to my likeing.
I prefere only little information at the moment, you can see my screen layout here:
Altitude, LOS-distance, Speed, Voltage and RSSI and home arrow.

Parity
Parity is offline Find More Posts by Parity
Reply With Quote


Thread Tools

Similar Threads
Category Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Build Log Super OSD ($90): Open Source Graphic OSD: Vario, 6xADC, Games, Datalog, Dual Video tom66 FPV Equipment 1928 May 24, 2014 11:07 AM
Discussion Open Source Remote Control System (OSRC) Gizmoman31 Radios 152 Apr 24, 2012 06:01 PM
Discussion Open source OSD for FPV UFO_MAN FPV Talk 75 Sep 07, 2011 02:03 PM
Question Open Source Octo Design Available...Looking for someonw who can cut a copy for me... Schatham421 Multirotor Talk 14 Apr 12, 2011 05:22 PM