HobbyKing.com New Products Flash Sale
Reply
Thread Tools
Old Jul 14, 2012, 09:14 PM
Registered User
Joined Aug 2011
168 Posts
Quote:
Originally Posted by Adidas4275 View Post
Probably a question best asked in the thread specific to your gimbal.

Different reduction rates need different types of servos.

FreeFly uses modified MKS or savox

PhotoHigher uses moddified savox

Today right now there are not enough good servo options for gimbals, hence modifications and such.

That will be the next big deal over this next year, gimbal specific servos and brushless motors.
Will do that, have been looking at Mods on servos, some seem simple enough, but i also dont want to end up ruining them, so i have none lol
Davebbb is offline Find More Posts by Davebbb
Reply With Quote
Sign up now
to remove ads between posts
Old Jul 14, 2012, 09:15 PM
manual flying apologist
Adidas4275's Avatar
United States, CA, Fresno
Joined Mar 2011
6,944 Posts
What gimbal?
Adidas4275 is offline Find More Posts by Adidas4275
Reply With Quote
Old Jul 14, 2012, 09:31 PM
Registered User
Joined Aug 2011
168 Posts
the Xaicraft GoPro TP

plenty roll, its just the pitch i want to 90
Davebbb is offline Find More Posts by Davebbb
Reply With Quote
Old Jul 14, 2012, 09:34 PM
manual flying apologist
Adidas4275's Avatar
United States, CA, Fresno
Joined Mar 2011
6,944 Posts
yeah sorry i know literally nothing about that gimbal
Adidas4275 is offline Find More Posts by Adidas4275
Reply With Quote
Old Jul 14, 2012, 10:58 PM
Registered User
Canada, QC, Greenfield Park
Joined Jun 2009
98 Posts
Speaking of gimbals.....anyone have any experience with the Gaui Crane III? It intrigues me....
OneSkidShort is offline Find More Posts by OneSkidShort
Reply With Quote
Old Jul 14, 2012, 11:37 PM
Registered User
hexa's Avatar
United Kingdom, Scotland, Edinburgh
Joined Nov 2010
1,839 Posts
Quote:
Originally Posted by Davebbb View Post
Can anyone advise any decent standard sized servos that have 180 travel for Gimble use ?

cheers

Soundwind, have downloaded 1.30 from mediafire, wouldnt normaly download anything from there, but that file is totally fine
There's a super servo called longbow. Go here
http://www.rcgroups.com/forums/showt...hlight=longbow
hexa is offline Find More Posts by hexa
Reply With Quote
Old Jul 15, 2012, 12:04 AM
Registered User
Joined Jul 2012
8 Posts
Quote:
Originally Posted by soundmind View Post
i dont think the POi and home position is the same, if it is that would be just plane stupid....and if the is the case i would most definately fly with failsave set to hover.

@sidneyw @ dji @gestaltung could you guys please clear this up

is the HOME position and POI the same waypoint or are they 2 different points......
2 different points, the home point can be the start location when GPS is good, and can also be refreshed when you setup the IOC to control 1 or control 2(which including the HOME). For the POI, you can select a mode including POI, and do a fast switch 3 times between POI and OFF, and the POI will recorded
allenlan is offline Find More Posts by allenlan
Site Sponsor
Reply With Quote
Old Jul 15, 2012, 12:16 AM
manual flying apologist
Adidas4275's Avatar
United States, CA, Fresno
Joined Mar 2011
6,944 Posts
Quote:
Originally Posted by hexa View Post
There's a super servo called longbow. Go here
http://www.rcgroups.com/forums/showt...hlight=longbow
thats a joke right?
Adidas4275 is offline Find More Posts by Adidas4275
Reply With Quote
Old Jul 15, 2012, 12:21 AM
Registered User
tigar's Avatar
Athens, Greece
Joined Sep 2001
1,118 Posts
Quote:
Originally Posted by allenlan View Post
2 different points, the home point can be the start location when GPS is good, and can also be refreshed when you setup the IOC to control 1 or control 2(which including the HOME). For the POI, you can select a mode including POI, and do a fast switch 3 times between POI and OFF, and the POI will recorded
What you describing is how it works or how it should work? I got a little confused....
tigar is offline Find More Posts by tigar
Reply With Quote
Old Jul 15, 2012, 12:22 AM
Registered User
New Zealand, Auckland
Joined Dec 2011
79 Posts
Quote:
Originally Posted by allenlan View Post
2 different points, the home point can be the start location when GPS is good, and can also be refreshed when you setup the IOC to control 1 or control 2(which including the HOME). For the POI, you can select a mode including POI, and do a fast switch 3 times between POI and OFF, and the POI will recorded
yip thats how i understand it also, im just wanting clarification on ,

does the poi overide the home location or is it a new waypoint?
soundmind is offline Find More Posts by soundmind
Reply With Quote
Old Jul 15, 2012, 12:47 AM
Registered User
Joined Jul 2012
8 Posts
Quote:
Originally Posted by IconFlyer View Post
I reflashed the firmware...now it's stuck on the value I was trying to enter before the firmware upgrade!! clicked "defaults" then write...keeps going back to the last value I entered before the upgrade
open your tx and then do the autopilot parameters setting
allenlan is offline Find More Posts by allenlan
Site Sponsor
Reply With Quote
Old Jul 15, 2012, 12:55 AM
Registered User
Joined Jul 2012
8 Posts
Quote:
Originally Posted by soundmind View Post
yip thats how i understand it also, im just wanting clarification on ,

does the poi overide the home location or is it a new waypoint?
it is a new point

but in some case, they can be the same:
if you set control3 with combination HOME lock, POI ,OFF, then you switch between HOME and OFF(the switch also go through POI) , and probably the home and POI will record simutanuously. the correct way to do this is switch between HOME and POI get the home point, switch the POI and OFF get the POI. they can be different
allenlan is offline Find More Posts by allenlan
Site Sponsor
Reply With Quote
Old Jul 15, 2012, 01:02 AM
Registered User
Joined May 2011
368 Posts
Quote:
Originally Posted by allenlan View Post
open your tx and then do the autopilot parameters setting
thanks, didn't happen before on any of the previous assistant versions....makes it kinda difficult to verify the failsafe values

On another note, I tried increasing the gain values to 150% on a very short test flight, I also took out the bottom mounted camera gimbal...there is definetly an improvement but looks like i need to push the gain values way higher...correction happens too slowly and it always over corrects causing a slow swinging effect...I guess that's what they describe in the manual as "hard to control'...I'm still surprised that the gain ranges changed so much especially that I've been always starting from defaults since I bought the WKM last year and until 5.08...defaults always allowed me to fly relatively stable on the first try. Anyone noticed the same thing? this is driving me crazy
IconFlyer is offline Find More Posts by IconFlyer
Reply With Quote
Old Jul 15, 2012, 01:17 AM
Registered User
Joined Jul 2012
8 Posts
Quote:
Originally Posted by Aviator1 View Post
O.K I have read it again... And all it tells you is that when you enable POI that the multirotor will point to the POI? and then what? How is it controlled?
the aileron channel will be assigned as the velocity of circling speed. and you can use the elevator channel to adjust the circling radius. and if you succeed to enter the POI mode, the LED will flash green slowly
allenlan is offline Find More Posts by allenlan
Site Sponsor
Reply With Quote
Old Jul 15, 2012, 02:40 AM
Private Pilot
Twister773's Avatar
Joined Jul 2009
1,227 Posts
Official download. http://download.dji-innovations.com/...aller_1.30.exe
Twister773 is offline Find More Posts by Twister773
Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Similar Threads
Category Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Discussion Ballistic Recovery System for Multirotors Duck! Aerial Photography 65 Feb 26, 2014 09:58 PM
Discussion DJI - WooKong eStab for Scale sidneyw Scale Helicopters 97 Dec 30, 2012 10:48 AM
Discussion FY3ZT Autopilot for Aerial Photography feiyudz Aerial Photography 116 May 07, 2012 04:58 PM
Discussion DJI AceOne autopilot for sale... hazchem88 Aerial Photography 4 Mar 31, 2011 03:54 AM
Discussion DJI Innovation helicopter autopilot XP.3.1 for European customers JoelT Aerial Photography 2 Sep 24, 2009 11:43 AM