HobbyKing.com New Products Flash Sale
Reply
Thread Tools
Old Oct 08, 2012, 05:23 PM
Registered User
Philippines
Joined Dec 2010
532 Posts
Quote:
Originally Posted by bcollydas View Post
So you mean that the 5.14 is stable with the flat octo's?

I have two of them and I'm scared to fly them..
Well, I didn't know other people had issues. Here's my test last weekend.

FLat Octocopter, Sbus Futaba RX, RCTImer 360kv, Foxtech 14x7s, 5.14 FW, 6s 8000MAH.

WK-M Firmware 5.14 Test Flight (1 min 35 sec)





I was on 5.14a on this drift event.


Please upgrade at your own risk. It may or may not wotk for everyone.
Ab74 is offline Find More Posts by Ab74
Reply With Quote
Sign up now
to remove ads between posts
Old Oct 08, 2012, 05:52 PM
RC Flying UK's Avatar
United Kingdom, York
Joined Apr 2011
876 Posts
Quote:
Originally Posted by Brombo View Post
Hello there,
my experiences.. i have 3 WKM in 3 different MultiCopters with 5.14 and they have all the same issue..
the RTH doesn't work! When i switch to FS in one of them the Multirotor come back to the start position at 20 meters in the air but doesn't land,...
I had the exact same thing with a new hexa build on same firmware. I switched the transmitter off to test failsafe, which has always worked beautifully before, and it came back to the starting point, sort of, but then hovered in the air and wouldn't come down. I turned the transmitter back on but I couldn't get control, it just stayed hovering and wouldn't move. It was pretty scary actually, I thought it was going to stay there until the battery ran out. I found that taking it out of GPS let me control it though, so I landed - took it home and wondered what the hell was wrong with it.

P.S. I think DJI should leave all previous working version up on their site to download and allow us to install whichever one we like best.
RC Flying UK is offline Find More Posts by RC Flying UK
Site Sponsor
Old Oct 08, 2012, 07:25 PM
Registered User
bcollydas's Avatar
Canada, QC, Laval
Joined Apr 2008
1,151 Posts
Quote:
Originally Posted by Ab74 View Post
Well, I didn't know other people had issues. Here's my test last weekend.

FLat Octocopter, Sbus Futaba RX, RCTImer 360kv, Foxtech 14x7s, 5.14 FW, 6s 8000MAH.

https://vimeo.com/50999827




I was on 5.14a on this drift event.


Please upgrade at your own risk. It may or may not wotk for everyone.
Thanks AB that's very reassuring.

Bill
bcollydas is offline Find More Posts by bcollydas
Reply With Quote
Old Oct 08, 2012, 08:22 PM
Suspended Account
Long Island, New York
Joined Jun 2008
6,428 Posts
Quote:
Originally Posted by Ab74 View Post
Well, I didn't know other people had issues. Here's my test last weekend.

FLat Octocopter, Sbus Futaba RX, RCTImer 360kv, Foxtech 14x7s, 5.14 FW, 6s 8000MAH.

https://vimeo.com/50999827




I was on 5.14a on this drift event.


Please upgrade at your own risk. It may or may not wotk for everyone.
My octo flew great on 5.12 for about ten flights, then it flipped. Now I don't know ifit was the FW or something else. Thats the problem.
Tarro is offline Find More Posts by Tarro
Reply With Quote  (Disabled)
Old Oct 08, 2012, 08:24 PM
vip
Registered User
United States, WA, Seattle
Joined Jan 2012
311 Posts
Quote:
Originally Posted by Tarro View Post
My octo flew great on 5.12 for about ten flights, then it flipped. Now I don't know ifit was the FW or something else. Thats the problem.
it sure would be nice if DJI chimed in once in a while.
vip is offline Find More Posts by vip
Reply With Quote
Old Oct 08, 2012, 09:16 PM
Registered User
Philippines
Joined Dec 2010
532 Posts
Quote:
Originally Posted by Tarro View Post
My octo flew great on 5.12 for about ten flights, then it flipped. Now I don't know ifit was the FW or something else. Thats the problem.
Yaiks! That's what makes it scary. For the same reason, I transferred my z15 onto my 800size heli which has been rock solid for three years now.

Although, I think I'm also required to update my aceone's FW to accomodate the z15. Scared again.
Ab74 is offline Find More Posts by Ab74
Reply With Quote
Old Oct 09, 2012, 01:34 AM
Registered User
Joined May 2012
66 Posts
...
zolpot is offline Find More Posts by zolpot
Last edited by zolpot; Feb 21, 2014 at 03:12 PM.
Reply With Quote
Old Oct 09, 2012, 08:16 AM
Registered User
sdaudet's Avatar
France, IdF, Paris
Joined Jan 2011
225 Posts
Quote:
Originally Posted by sdaudet View Post
Hello
I need help i am usin a f550 with tiger motor MT 2216 11 kv900 with dji esc 30 amp and 10x5 graupner my batery is 5800 on 4s and gimbal gopro total 2,6 kg
A wookong on 5.14
I can take off on att mode but if. I put stick on center the f550 go back and roll to right
It don t want to stay without mouvement
i have try recalibrate my radio T8FG But nothing
Recalibrate dji calibration sofware ... nothing
i have remote gain on x2 and x3 to roll and pitch gain i put it to 200 and it is not better .
If somebody can help me .
Thanks a lot

i have try 2 things
first one :
switch position motor M2 and M1 to M4 and M5
I would like to see if i haven't motor problem ... nothing go back and roll right

second one :
put 3S 4000 with out gimbal camera
exactly the same
i don't understand ....
i you have an idea ..
you welcome
thanks
sdaudet is offline Find More Posts by sdaudet
Reply With Quote
Old Oct 09, 2012, 09:02 AM
Sardinia Multirotors
Italy, Sardegna
Joined Nov 2011
101 Posts
Quote:
Originally Posted by cortez View Post
Check your setup in assistant software, maybe the RTH it's only in hover mode i think.
Uhm, i bought 30 wkm, i know how to use the features..
Brombo is offline Find More Posts by Brombo
Reply With Quote
Old Oct 09, 2012, 09:11 AM
Sardinia Multirotors
Italy, Sardegna
Joined Nov 2011
101 Posts
Quote:
Originally Posted by RC Flying UK View Post
P.S. I think DJI should leave all previous working version up on their site to download and allow us to install whichever one we like best.
I totally agree

Of course to go out from the FS mode you need to switch to neutral posistion with the FS switch then move the mode switch from Gps to Atti or viceversa, and you will get back the control of the Multicopter.

Yesterday i tried to come back to the 5.12 and i solved the issue with 1 of the hexa that i tried, when the wind will stop i will try the others.
Brombo is offline Find More Posts by Brombo
Reply With Quote
Old Oct 09, 2012, 01:54 PM
Registered User
Panza's Avatar
France, Midi-Pyrénées, Toulouse
Joined Jun 2012
357 Posts
hi

since 2 pages you talk about you have come back in 5.12
pre fine
you say 5.12 or 5.12a ?

thanks
Panza is offline Find More Posts by Panza
Reply With Quote
Old Oct 09, 2012, 02:05 PM
Registered User
United States, NY, Westbury
Joined Mar 2012
97 Posts
hey, for anyone who is interested i have contacted a dji distributor here in the states regarding availability of the older version of software and firmware. as soon as they share the information with me i will post it here for all to use...We are not beta testers!!!
El PaDrone is online now Find More Posts by El PaDrone
Reply With Quote
Old Oct 09, 2012, 02:10 PM
Suspended Account
Long Island, New York
Joined Jun 2008
6,428 Posts
Quote:
Originally Posted by edykosta View Post
hey, for anyone who is interested i have contacted a dji distributor here in the states regarding availability of the older version of software and firmware. as soon as they share the information with me i will post it here for all to use...We are not beta testers!!!
The older versions have bugs, don't they?
I wish they would admitt them, DJI says nothing when problems are seen and just move on. I still don't know if my flat octo crash was FW related.
Tarro is offline Find More Posts by Tarro
Reply With Quote  (Disabled)
Old Oct 09, 2012, 02:56 PM
Registered User
United States, NY, Westbury
Joined Mar 2012
97 Posts
some of the older versions seem to work just fine with some peoples set up....others don't, but atleast we will have that option now and wont have to keep updating to some unusable beta version that is unsafe..... i dont understand why we wouldnt have that option in the first place....makes no sense.
El PaDrone is online now Find More Posts by El PaDrone
Reply With Quote
Old Oct 09, 2012, 06:17 PM
Registered User
bcollydas's Avatar
Canada, QC, Laval
Joined Apr 2008
1,151 Posts
Quote:
Originally Posted by edykosta View Post
hey, for anyone who is interested i have contacted a dji distributor here in the states regarding availability of the older version of software and firmware. as soon as they share the information with me i will post it here for all to use...We are not beta testers!!!
Try here...
http://www.traderc.com/djiwkm/
bcollydas is offline Find More Posts by bcollydas
Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Similar Threads
Category Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Discussion Ballistic Recovery System for Multirotors Duck! Aerial Photography 65 Feb 26, 2014 09:58 PM
Discussion DJI - WooKong eStab for Scale sidneyw Scale Helicopters 97 Dec 30, 2012 10:48 AM
Discussion FY3ZT Autopilot for Aerial Photography feiyudz Aerial Photography 116 May 07, 2012 04:58 PM
Discussion DJI AceOne autopilot for sale... hazchem88 Aerial Photography 4 Mar 31, 2011 03:54 AM
Discussion DJI Innovation helicopter autopilot XP.3.1 for European customers JoelT Aerial Photography 2 Sep 24, 2009 11:43 AM