HobbyKing.com New Products Flash Sale
Reply
Thread Tools
Old Aug 03, 2012, 09:34 PM
Registered User
I R Irv's Avatar
United States, IL, Washington
Joined Nov 2008
1,953 Posts
This person says it works, but I'm not so sure about it. Wish I had one to try but I'm not going to buy one till I know for sure.
TODD
http://www.rcgroups.com/forums/showp...&postcount=726
I R Irv is offline Find More Posts by I R Irv
Reply With Quote
Sign up now
to remove ads between posts
Old Aug 03, 2012, 10:13 PM
Registered User
Joined Apr 2011
16 Posts
Not sure if delta wing mixing and elevon work the same way.I tried every configuration I could think of and the stryker just would not cooperate..
I just finished a test flight with the board in my sbach and it flies very good ..
755 bob is offline Find More Posts by 755 bob
Reply With Quote
Old Aug 04, 2012, 06:42 AM
Way to many airplanes!
Canada, QC
Joined Oct 2009
5,458 Posts
Quote:
Originally Posted by I R Irv View Post
This person says it works, but I'm not so sure about it. Wish I had one to try but I'm not going to buy one till I know for sure.
TODD
http://www.rcgroups.com/forums/showp...&postcount=726
Wow, he is using the rudder and the elevator servos. Since the gyro programming is done on the receiver itself, it make things even more interesting. If a force push the wing up or down, only the right elevon should move, sending that wing into a spin. And if a force is trying to push the wing left or right, the right elevon should move up or down! So again, force move left or right, only one elevon work, wing spin.

Since the Tx has no idea what the Rx is doing, there's no mix that could send whatever gyro signal to the second elevon. Maybe some HEAVY hardware modification to the receiver (physically rewiring some stuff on the Rx itself so those gyros act on both servos at once?)
RealGambler is online now Find More Posts by RealGambler
Reply With Quote
Old Aug 04, 2012, 07:03 AM
BMFA 190658
SilentPilot's Avatar
United Kingdom, Yeadon
Joined Mar 2007
4,273 Posts
Quote:
Originally Posted by 755 bob View Post
Not sure if delta wing mixing and elevon work the same way.I tried every configuration I could think of and the stryker just would not cooperate..
I just finished a test flight with the board in my sbach and it flies very good ..
A Delta Wing needs an Elevon Mix unless separate ailerons and elevators are used. My Dad did this on his Viggen so that the Canard could be used as Flaps
SilentPilot is offline Find More Posts by SilentPilot
RCG Plus Member
Latest blog entry: Parkzone Ka8 telemetry install
Reply With Quote
Old Aug 29, 2012, 07:37 AM
Registered User
Joined Oct 2009
31 Posts
Scratch build

Hey guys

I am interested in getting the Stryker UM from PZ but I use a Futaba TX. Has anybody bought the body parts and suitable electrics to do their own scratch build? What are my other options? Could I buy the BNF and just replace the RX/ESC?

Thanks
Wes
wesjon is offline Find More Posts by wesjon
Reply With Quote
Old Aug 29, 2012, 08:11 AM
Bye Bye VP Aug 2010 - Aug 2012
Gerry__'s Avatar
United Kingdom, London
Joined Jan 2005
5,942 Posts
Quote:
Originally Posted by wesjon View Post
Hey guys

I am interested in getting the Stryker UM from PZ but I use a Futaba TX. Has anybody bought the body parts and suitable electrics to do their own scratch build? What are my other options? Could I buy the BNF and just replace the RX/ESC?

Thanks
Wes
Hardly worth the hassle when you can get a cheap Spektrum Tx that lets you fly all the BNF models that HH are putting out.
Gerry__ is offline Find More Posts by Gerry__
RCG Plus Member
Latest blog entry: Foamie Resurrection
Reply With Quote
Old Aug 29, 2012, 08:25 AM
Registered User
Joined Oct 2009
31 Posts
Thanks Gerry, which TX would it be in particular?
wesjon is offline Find More Posts by wesjon
Reply With Quote
Old Aug 29, 2012, 08:36 AM
Just wanna fly!
grovey's Avatar
United States, TX
Joined Apr 2008
1,012 Posts
Quote:
Originally Posted by wesjon View Post
Thanks Gerry, which TX would it be in particular?
The dx6i is good tx at a good price
http://www.horizonhobby.com/products...ode-2-SPMR6610

Or if you are so inclined you can get in on the dx7s promotion that is going on now
http://www.horizonhobby.com/content/...lamour+Slide+1

Of course there are other places online where you can buy Spektrum transmitters from. Again, the dx6i is probably what you want to go for.
grovey is offline Find More Posts by grovey
Reply With Quote
Old Aug 29, 2012, 11:10 AM
BMFA 190658
SilentPilot's Avatar
United Kingdom, Yeadon
Joined Mar 2007
4,273 Posts
Do you still need to open up and swap the plugs for use with a DX6i?
SilentPilot is offline Find More Posts by SilentPilot
RCG Plus Member
Latest blog entry: Parkzone Ka8 telemetry install
Reply With Quote
Old Aug 29, 2012, 11:13 AM
RC Logger Support
jlcamp7's Avatar
United States, WV, Hurricane
Joined Jan 2010
3,237 Posts
Yes you do.
jlcamp7 is online now Find More Posts by jlcamp7
Reply With Quote
Old Aug 29, 2012, 11:13 AM
Just wanna fly!
grovey's Avatar
United States, TX
Joined Apr 2008
1,012 Posts
Quote:
Originally Posted by SilentPilot View Post
Do you still need to open up and swap the plugs for use with a DX6i?
I am not sure I understand, can you explain a bit more? Unless I am missing something, the dx6i binds just fine without modification.

What tx are you currently using?
grovey is offline Find More Posts by grovey
Reply With Quote
Old Aug 29, 2012, 11:28 AM
BMFA 190658
SilentPilot's Avatar
United Kingdom, Yeadon
Joined Mar 2007
4,273 Posts
I have various Spektrum Txs' but won't use my 6i as I'm not opening it up until I have to!

It is not a problem with binding. The Elevon mix is wrong and won't work on a 6i. The manual does tell exactly what to do.

I would have thought that the new batch of UM Strykers would have come ready to use with the 6i, the DX8 and I presume the DX7s have an Elevon B mix should it be needed...

Tony
SilentPilot is offline Find More Posts by SilentPilot
RCG Plus Member
Latest blog entry: Parkzone Ka8 telemetry install
Reply With Quote
Old Aug 29, 2012, 11:30 AM
Bye Bye VP Aug 2010 - Aug 2012
Gerry__'s Avatar
United Kingdom, London
Joined Jan 2005
5,942 Posts
Quote:
Originally Posted by SilentPilot View Post
I have various Spektrum Txs' but won't use my 6i as I'm not opening it up until I have to!

It is not a problem with binding. The Elevon mix is wrong and won't work on a 6i. The manual does tell exactly what to do.

I would have thought that the new batch of UM Strykers would have come ready to use with the 6i, the DX8 and I presume the DX7s have an Elevon B mix should it be needed...

Tony
It's just a matter of cutting a small piece of clear tape and changing some plugs, hardly a big deal.
Gerry__ is offline Find More Posts by Gerry__
RCG Plus Member
Latest blog entry: Foamie Resurrection
Reply With Quote
Old Aug 29, 2012, 11:37 AM
BMFA 190658
SilentPilot's Avatar
United Kingdom, Yeadon
Joined Mar 2007
4,273 Posts
I just hate the way you feel the need to disagree with everything I say!

Never said it was a big deal, just that I use my other Txs' with the Stryker
SilentPilot is offline Find More Posts by SilentPilot
RCG Plus Member
Latest blog entry: Parkzone Ka8 telemetry install
Reply With Quote
Old Aug 29, 2012, 11:50 AM
Bye Bye VP Aug 2010 - Aug 2012
Gerry__'s Avatar
United Kingdom, London
Joined Jan 2005
5,942 Posts
Quote:
Originally Posted by SilentPilot View Post

Never said it was a big deal, just that I use my other Txs' with the Stryker
Ok, I see what you mean.
Gerry__ is offline Find More Posts by Gerry__
RCG Plus Member
Latest blog entry: Foamie Resurrection
Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Similar Threads
Category Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
New Product Parkzone F 27Q stryker friz Electric Plane Talk 181 Nov 04, 2011 02:54 PM
Video Parkzone Stryker F-27Q updated 23/07/2011 Anda Inc. Electric Plane Talk 3 Jul 23, 2011 05:26 AM
For Sale Latest PNP F-27Q Stryker (NIB) Kansas City Area $180 rcwarrior Aircraft - Electric - Airplanes (FS/W) 0 Jun 22, 2011 11:02 AM