SMALL - espritmodel.com SMALL - Telemetry SMALL - Radio
Reply
Thread Tools
Old Aug 01, 2011, 01:28 AM
Registered User
showmaster's Avatar
United States, CA, Los Angeles
Joined Aug 2006
1,796 Posts
The telemitry race is on

FYI
Look up Spektrum STi.
Interesting.
showmaster is offline Find More Posts by showmaster
Reply With Quote
Sign up now
to remove ads between posts
Old Aug 01, 2011, 01:33 AM
Registered User
Romania, Dolj, Craiova
Joined Sep 2007
14,486 Posts
Spektrum, not interesting
renatoa is offline Find More Posts by renatoa
Reply With Quote
Old Aug 01, 2011, 06:36 AM
Registered User
Joined Jul 2011
8 Posts
PINs Futaba 3 PK and 3 PKS

I found this important topic regard Futaba 3 PK (or 3 PKS) usage

http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=387442

this link with Manual_DHT-U provides a very important help to connect DHT-U display and futaba 3 pk.

So, thank your answers and thank this forum, in general I solved all my doubts.

I would like only to know if I could use Airtronics or Eagle Tree rpms sensors with frsky hub. Is there anyone tested rpm sensors NOT frsky?

Thank you
danitaly is offline Find More Posts by danitaly
Reply With Quote
Old Aug 01, 2011, 09:38 AM
Registered User
showmaster's Avatar
United States, CA, Los Angeles
Joined Aug 2006
1,796 Posts
Quote:
Originally Posted by RENATOA View Post
Spektrum, not interesting
I agree with you that Spektrum it's self is not, but...
Telemitry info sent to a iPod or iPhone to me is.
Endless audio alarms, voice , tones, sound effects, ect.
Record all flight info, gps data for playback later. With Internet access even track using google maps, find lost planes fast.
Maybe something Frsky would want to explore for a future product?
Takes the burden off of the main radio link.
I mentioned it here more for the technology concept then to focus on a brand of radio since some are disappointed with Frsky's latest telemetry product offerings.
Exciting times to be in our hobby, both for the flyers, and the technology smart flyers like yourself.
showmaster is offline Find More Posts by showmaster
Reply With Quote
Old Aug 01, 2011, 10:02 AM
Dean
A10FLYR's Avatar
USA, CO, Littleton
Joined Apr 2005
3,868 Posts
So true there Showmaster.....
A10FLYR is offline Find More Posts by A10FLYR
Reply With Quote
Old Aug 02, 2011, 05:01 AM
Registered User
Joined Jul 2011
8 Posts
Quote:
Originally Posted by showmaster View Post
FYI
Look up Spektrum STi.
Interesting.
yes interesting, I hope also frSky will develop a similar app.
Anyway, I am faithful to android
danitaly is offline Find More Posts by danitaly
Reply With Quote
Old Aug 02, 2011, 07:29 AM
New in all but 20Y hobbyist
lothar2048's Avatar
Gratens, little place around Toulouse...
Joined Dec 2007
399 Posts
Quote:
Originally Posted by danitaly View Post
I found this important topic regard Futaba 3 PK (or 3 PKS) usage

http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=387442

this link with Manual_DHT-U provides a very important help to connect DHT-U display and futaba 3 pk.

So, thank your answers and thank this forum, in general I solved all my doubts.

I would like only to know if I could use Airtronics or Eagle Tree rpms sensors with frsky hub. Is there anyone tested rpm sensors NOT frsky?

Thank you
Tested, opticall sensor from ET working.
Tested Sparkfun optical sensor and working too.
Tested GPS from ET working.
Tested GPS from flytron, working too, but needs to be set @ higer speed.
Optical sensor port is only sensing 2 blades. I'm working with 3 blades pusher ;-)
lothar2048 is offline Find More Posts by lothar2048
Reply With Quote
Old Aug 02, 2011, 08:29 AM
Registered User
Germany, HE, Bensheim
Joined Jul 2011
14 Posts
Quote:
Originally Posted by danitaly View Post
yes interesting, I hope also frSky will develop a similar app.
Anyway, I am faithful to android
Ever seen that?
Demo of Android Dashboard for FrSky Two Way modules (6 min 17 sec)
fireball2k is offline Find More Posts by fireball2k
Reply With Quote
Old Aug 02, 2011, 08:37 AM
Registered User
USA, WA, Olympia
Joined Jan 2001
1,101 Posts
The android app is pretty neat. Hope it gets packaged in such a manner that anyone can try it.

http://projects.onomato.biz/svn/android-dash/trunk/
dang is online now Find More Posts by dang
Reply With Quote
Old Aug 02, 2011, 01:25 PM
Registered User
Joined Jul 2011
231 Posts
I hope something like "Torque" for car telemetry by OBDII...
michel49 is offline Find More Posts by michel49
Reply With Quote
Old Aug 02, 2011, 01:49 PM
Registered User
Emoto's Avatar
Australia, NT, Anmatjere
Joined Oct 2010
86 Posts
Quote:
Originally Posted by fireball2k View Post
Ever seen that?
No! never seen that nice, not to distracting would like this for altitude in my thermal glider.
Who knows what we will be doing in a year
Emoto is offline Find More Posts by Emoto
Reply With Quote
Old Aug 02, 2011, 06:05 PM
Registered User
Poole, England
Joined Mar 2008
1,355 Posts
How does the FrSky Hub get its power? From PLMS's test jig pics, it looks as though the only connection between the Hub and the Rx is a 2 wire (yellow and black) connection. I'm thinking about adding code to er9x to handle the hub protocol and display on the standard LCD (when time permits!).

Mike.
Mike Blandford is offline Find More Posts by Mike Blandford
Reply With Quote
Old Aug 03, 2011, 02:49 AM
RC Soarer & wheel re-inventer
debianhot's Avatar
Spain, CN, Tacoronte
Joined Jul 2003
399 Posts
Quote:
Originally Posted by Mike Blandford View Post
How does the FrSky Hub get its power? From PLMS's test jig pics, it looks as though the only connection between the Hub and the Rx is a 2 wire (yellow and black) connection. I'm thinking about adding code to er9x to handle the hub protocol and display on the standard LCD (when time permits!).

Mike.
There is a power connector on the top-right corner (same as the battery connector in your rx) .
You must power it allso together with the rx.
In the telemetry values that the hub sends there is allso a "voltage" that I supose corresponds to the power aplied to this connector (rendering obsolete/duplicate the internal AD1 that D8R-V2 has to meter the rx volt, if you use it together with the hub).

PS: Just received my hub together with vario , temp and rpm sensors
debianhot is offline Find More Posts by debianhot
Reply With Quote
Old Aug 03, 2011, 03:39 AM
Martin - AKA mr.sneezy
PLMS's Avatar
Adelaide, Australia
Joined May 2004
1,678 Posts
Quote:
Originally Posted by Mike Blandford View Post
How does the FrSky Hub get its power? From PLMS's test jig pics, it looks as though the only connection between the Hub and the Rx is a 2 wire (yellow and black) connection. I'm thinking about adding code to er9x to handle the hub protocol and display on the standard LCD (when time permits!).Mike.
Sorry about missing that cable in the picture. At the time I took the image I had not fired up the Hub. The yellow/black is the serial data from Hub to RX. The power is connected via a male-male JR servo cable between aby unused servo channel and the Hub where DebianHot said. Only the power wires are used.
If all servo channels are used then you can feed 5V right from the UBEC you're using

Note: The male-male JR cable I later used was not supplied, I made it from two dead servos leads.
Martin
PS. Anyone seen male-male JR extensions on the web cheap ? Hobbyking don't sell them.
PLMS is offline Find More Posts by PLMS
Reply With Quote
Old Aug 03, 2011, 05:08 AM
New in all but 20Y hobbyist
lothar2048's Avatar
Gratens, little place around Toulouse...
Joined Dec 2007
399 Posts
Quote:
Originally Posted by PLMS View Post
Sorry about missing that cable in the picture. At the time I took the image I had not fired up the Hub. The yellow/black is the serial data from Hub to RX. The power is connected via a male-male JR servo cable between aby unused servo channel and the Hub where DebianHot said. Only the power wires are used.
If all servo channels are used then you can feed 5V right from the UBEC you're using

Note: The male-male JR cable I later used was not supplied, I made it from two dead servos leads.
Martin
PS. Anyone seen male-male JR extensions on the web cheap ? Hobbyking don't sell them.
The Futaba ones are in fact JR ones.... http://www.hobbyking.com/hobbyking/s...airs_set_.html

Chinese sometimes don't know what they are selling ;-)
lothar2048 is offline Find More Posts by lothar2048
Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Similar Threads
Category Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Discussion FrSky 2.4ghz - Telemetry protocol discussions PLMS Radios 1416 Jul 27, 2014 11:57 PM
Discussion FrSky 2.4Ghz - Telemetry PDA application Mybrains Radios 18 Jun 23, 2011 09:02 AM
Sold FrSky Telemetry 2.4Ghz for JR Module, 2 RXs & extra nizee Aircraft - General - Radio Equipment (FS/W) 1 May 07, 2011 02:28 PM
Wanted FrSky 2.4Ghz DIY Kit with Telemetry purcilas Aircraft - General - Radio Equipment (FS/W) 5 May 04, 2011 04:10 PM