SMALL - espritmodel.com SMALL - Telemetry SMALL - Radio
Reply
Thread Tools
Old Jul 13, 2011, 03:41 AM
Registered User
kajakmannen's Avatar
Gavle, Sweden
Joined Jul 2003
599 Posts
Discussion
Altitude hold / Position hold on QuadX with Flight Ctrl clone card.

Hi

COuld anyone direct me towards information on how to connect pressure sensor and GPS to a Flight Ctrl clone card (Gold edition) 1.35.

Thanks in advance / Kajakmannen
kajakmannen is offline Find More Posts by kajakmannen
Reply With Quote
Sign up now
to remove ads between posts
Old Jul 13, 2011, 02:52 PM
Registered User
Calgary, Alberta
Joined Mar 2007
197 Posts
Pressure sensor is there already
willi_m is offline Find More Posts by willi_m
Reply With Quote
Old Jul 13, 2011, 06:45 PM
WHEN IN DOUBT FLOOR IT!!!
G-unit's Avatar
AZ
Joined May 2006
4,789 Posts
Just check the box it the TOOL, and assigned it to a channel..
G-unit is offline Find More Posts by G-unit
Reply With Quote
Old Jul 14, 2011, 02:30 AM
Registered User
kajakmannen's Avatar
Gavle, Sweden
Joined Jul 2003
599 Posts
Thanks. I have done that and when I test the Quad looses altitude and even if I have engaged the altitude hold I can change the altitude with the throttle lever. What can be wrong if it behavous like this?

Thanks in advance / Kajaken
kajakmannen is offline Find More Posts by kajakmannen
Reply With Quote
Old Jul 14, 2011, 04:23 AM
Suspended Account
United States, IL, Chicago
Joined Dec 2006
8,649 Posts
Quote:
Originally Posted by kajakmannen View Post
Thanks. I have done that and when I test the Quad looses altitude and even if I have engaged the altitude hold I can change the altitude with the throttle lever. What can be wrong if it behavous like this?

Thanks in advance / Kajaken
we need to see a video. throttle should be in center for vario mode if not quad will beep till you find center while engaged. when activated it will beep with stick lower or higher depending if you wanna set height lower or higher.

in standard altitude hold when you flip the switch it should hold. but some things to look for when setting it up..

your altitude tab settings...
depending on your geographic elevation
stick position when your flipping switch

maybe even covering the sensor. i think i responded to you before but here is the video how i set up for vario alt hold.
-
Mikrokopter Vario Height control explained ( IN ENGLISH) (5 min 38 sec)
Quad_Addict is offline Find More Posts by Quad_Addict
Reply With Quote  (Disabled)
Old Jul 14, 2011, 04:51 AM
Registered User
hawaiitaco's Avatar
Joined Dec 2010
400 Posts
Quote:
Originally Posted by kajakmannen View Post
Thanks. I have done that and when I test the Quad looses altitude and even if I have engaged the altitude hold I can change the altitude with the throttle lever. What can be wrong if it behavous like this?

Thanks in advance / Kajaken
like QA stated...or you prob have to adjust mingas if you are in height hold?
hawaiitaco is offline Find More Posts by hawaiitaco
Reply With Quote
Old Jul 14, 2011, 08:18 AM
Registered User
kajakmannen's Avatar
Gavle, Sweden
Joined Jul 2003
599 Posts
I use altitude hold (not vario) and have not done any changes from the default values. Should the min gas be increased and how much in each step till it works?

Best regards / kajaken
kajakmannen is offline Find More Posts by kajakmannen
Reply With Quote
Old Jul 14, 2011, 09:50 AM
Suspended Account
United States, IL, Chicago
Joined Dec 2006
8,649 Posts
Quote:
Originally Posted by kajakmannen View Post
I use altitude hold (not vario) and have not done any changes from the default values. Should the min gas be increased and how much in each step till it works?

Best regards / kajaken
in the video i posted above in the beginning i show the settings use the same one, im guessing your min gas is set to high. match it to mine in the video, i took a screen shot of the video

-
Quad_Addict is offline Find More Posts by Quad_Addict
Reply With Quote  (Disabled)
Reply


Thread Tools

Similar Threads
Category Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
New Product FY91Q with GPS Position Hold-Telemetry,Firmware and Configuration Software feiyudz Multirotor Talk 2029 Jul 14, 2014 03:45 PM
Discussion Altitude hold with the Sport SeismicCWave Hoverfly Technologies 3 Jul 11, 2011 03:53 PM
Discussion trex 600 heli position and altitude hold - how to? djdaveq UAV - Unmanned Aerial Vehicles 0 Dec 02, 2007 09:34 PM