HobbyKing.com New Products Flash Sale
Reply
Thread Tools
Old Nov 28, 2011, 03:28 PM
not insane; Mom had me tested
hallstudio's Avatar
Marietta Ga.
Joined Apr 2005
819 Posts
i had the same problem and it ended up being an inproper flash of the firmware. i had somhing set wrong on lazy zero flash. reflashed and was good to go.
hallstudio is offline Find More Posts by hallstudio
Reply With Quote
Sign up now
to remove ads between posts
Old Nov 28, 2011, 03:50 PM
Registered User
Netherlands
Joined Apr 2010
36 Posts
Quote:
Originally Posted by hallstudio View Post
i had the same problem and it ended up being an inproper flash of the firmware. i had somhing set wrong on lazy zero flash. reflashed and was good to go.
Is it possible to 'brick' (or ruin) a KK board when the flash procedure goes wrong?

I also have the goodluckbuy.com KK 5.5 v2.2 blackboard and tried to flash it with a chinese program (which does work with the supplied kk flash tool incompatible programmer). The messages were all in chinese so I cannot tell if the flashing was successful but it does not seem to work.
Douwe74 is offline Find More Posts by Douwe74
Reply With Quote
Old Nov 28, 2011, 04:03 PM
R/C CRASHER
tkoguy's Avatar
United States, CA, Corona
Joined Dec 2004
854 Posts
Are you using the usb tool that came with the combo from Goodlucky KK board and it does not work?
I just ordered one, what is the default on the board +? i want to reflash it to the X mode and update the firmware.
tkoguy is offline Find More Posts by tkoguy
Reply With Quote
Old Nov 28, 2011, 04:10 PM
Registered User
Netherlands
Joined Apr 2010
36 Posts
Quote:
Originally Posted by tkoguy View Post
Are you using the usb tool that came with the combo from Goodlucky KK board and it does not work?
I just ordered one, what is the default on the board +? i want to reflash it to the X mode and update the firmware.
Correct, the programmer I got does not work with the KK flash tool of lazy zero (but some people have reported that they did receive another type of programmer which is working so you just have to wait and see what's in the package).

I did not check the original mode because I wanted to upgrade to the KK 4.7 X firmware.
Douwe74 is offline Find More Posts by Douwe74
Reply With Quote
Old Nov 28, 2011, 04:48 PM
Master of Flash
LazyZero's Avatar
Alsdorf/Eifel, Germany
Joined Jun 2005
1,564 Posts
You can brick with the chinese tool, when you change the fuses. Some of them can damage the board, e.g. processor clock can be set there.

The goodluck boards come with Quad+ firmware, 2.1 or 2.2.

Christian
LazyZero is online now Find More Posts by LazyZero
Reply With Quote
Old Nov 28, 2011, 06:04 PM
Registered User
antennahead's Avatar
USA, IL, Lake Forest
Joined May 2007
1,290 Posts
Here's something wild!! I just installed a Good luck buy blackboard. (I didn't get a programer as I already have a avrisp mk II). I flashed 4.7 X with scalestick4 for all axis and the first test flights have been very promising compared to my HK KK V1. I tested the blackboard in the yard, just to do basic trimming then took it to the field to get it dialed in. I left it out in the cold to let the gyros aclimate to the outside temp which was 40 degrees F, when I plugged in the battery, the motors would just beep as if they weren't getting a signal. I could arm/disarm the board as normal, but no reaction from the board at all, no throttle, nothing, except the motors beeping. I took it into the clubhouse and let it warm up, and it was fine through the whole pack. thinking this was a fluke, I left it out in the cold again while recharging the battery, and again, it wouldn't arm until it warmed up. I repeated this a few times, and no matter what, I can't get this board to arm when it's cold...........anyone ever experience this before??
antennahead is offline Find More Posts by antennahead
Reply With Quote
Old Nov 28, 2011, 09:20 PM
Not a six pack
rocketscience's Avatar
USA, IL, Chicago
Joined Jul 2008
5,279 Posts
Quote:
Originally Posted by antennahead View Post
I repeated this a few times, and no matter what, I can't get this board to arm when it's cold...........anyone ever experience this before??
I've had that issue with various ESCs over the years. The cold makes the ESC lose its throttle range for some reason. I bet if you redo the throttle range (yaw pot to 0, radio on, max throttle, etc etc) AT the field, or when it's coldest, then you won't have problems. When it warms up you MIGHT have to do it again.
rocketscience is offline Find More Posts by rocketscience
Reply With Quote
Old Nov 28, 2011, 10:13 PM
Registered User
antennahead's Avatar
USA, IL, Lake Forest
Joined May 2007
1,290 Posts
Quote:
Originally Posted by rocketscience View Post
I've had that issue with various ESCs over the years. The cold makes the ESC lose its throttle range for some reason. I bet if you redo the throttle range (yaw pot to 0, radio on, max throttle, etc etc) AT the field, or when it's coldest, then you won't have problems. When it warms up you MIGHT have to do it again.
Thanks!! I'll give that a try. I have never experienced this before. I was going to recalibrate them at the field, but decided not too to see if it was in fact being cold causing the problem.
antennahead is offline Find More Posts by antennahead
Reply With Quote
Old Nov 29, 2011, 03:32 AM
Registered User
panos2408's Avatar
Cyprus, Limassol
Joined Feb 2008
1,115 Posts
Quote:
Originally Posted by Kaptenklister View Post
I need some help, I installed this FW on my HK V2 board, now when I plug it in the esc:s play their usuall short series of beeps (turnigy plush 25) after that they all continue to beep constantly around 2-3 beeps per second.

The led light up when I move throttle to bottom right and it goes out when I move throttle to bottom left.

Any help is appreciated
I had this problem with the another FW. (all motors beeping 3-4 times a second and board led was flashing rapidly) It is an ESC issue. Basically the signal received by your esc is not low enough to be considered as a dead throttle so the esc's will not arm. You board in this case seems to be acting perfectly. You can try:

0) Make sure you have done the throttle calibrating Yaw pitch to 0 and stick to the full throttle position. Remove props for this process either wise if they start you ll be in a very bad situation.
1) Trim your throttle lower.
2) Subtrim your throttle stick to the lowest. (Futaba TX usually is + subtrim since it's reversed.)
3) Change the code within the FW which is a not an easy thing if you don't know how to do it and i can't help on that.
4) Try another FW
5) Change esc's o check whether there is a throttle configuration if they are programmable.

Hope it helps.
panos2408 is offline Find More Posts by panos2408
Reply With Quote
Old Nov 29, 2011, 10:41 AM
R/C CRASHER
tkoguy's Avatar
United States, CA, Corona
Joined Dec 2004
854 Posts
Can someone point me in the right direction, on the flash screen which controller do I choose for the (goodlucky KK 5.5 board)? and also I like to run the X config I dont see a 4.7 X config.
tkoguy is offline Find More Posts by tkoguy
Reply With Quote
Old Nov 29, 2011, 11:30 AM
Master of Flash
LazyZero's Avatar
Alsdorf/Eifel, Germany
Joined Jun 2005
1,564 Posts
Hi, select the blackboard with 168P/PA then you can filter the available firmwares for XCopter.

Christian
LazyZero is online now Find More Posts by LazyZero
Reply With Quote
Old Nov 29, 2011, 11:48 AM
R/C CRASHER
tkoguy's Avatar
United States, CA, Corona
Joined Dec 2004
854 Posts
Ok got to the firmware which version, I see two versions one is ACRo and the other one I have no ideal...I see two 4.7 version Thanks
tkoguy is offline Find More Posts by tkoguy
Reply With Quote
Old Nov 29, 2011, 11:53 AM
Master of Flash
LazyZero's Avatar
Alsdorf/Eifel, Germany
Joined Jun 2005
1,564 Posts
The one with no addition is the original one - best for all purpuses. Acro is as the name says for acro flying (flips, etc) - only experienced pilots.

Christian
LazyZero is online now Find More Posts by LazyZero
Reply With Quote
Old Nov 29, 2011, 12:01 PM
R/C CRASHER
tkoguy's Avatar
United States, CA, Corona
Joined Dec 2004
854 Posts
Ok I guess its the first one on the list then..one more question sorry, the rotation of the blades do I just follow the KK board directions?
tkoguy is offline Find More Posts by tkoguy
Reply With Quote
Old Nov 29, 2011, 12:16 PM
Registered User
panos2408's Avatar
Cyprus, Limassol
Joined Feb 2008
1,115 Posts
Quote:
Originally Posted by tkoguy View Post
Ok I guess its the first one on the list then..one more question sorry, the rotation of the blades do I just follow the KK board directions?

Motor 1 Clock wise then the opposite motor i think no3 in this FW also has to be clockwise. The 2 remaining counter clock wise.
If you are asking how to connect motors on the board i think on this FW is kinda like this:

(1)(3)
(2)(4)

In any case prior frst flight do this:

Give enough throttle so the blades are spinning but the quad is still on ground. And check all the directions to make sure you are on the right track. If anything weird happens get back here
panos2408 is offline Find More Posts by panos2408
Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Similar Threads
Category Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Sold KK Multicopter Core Board V5.5 Quadcopter and firmware loader $95 Shipped terriwang Aircraft - Electric - Multirotor (FS/W) 20 Jun 05, 2011 11:34 PM
Cool KK Multicopter Core Board V5.5 Quadcopter and firmware loader $95 Shipped terriwang Hot Online Deals 0 May 26, 2011 12:28 AM
Discussion NEW KK Multicopter Core Board V5.5 Quadcopter and firmware loader terriwang Multirotor Talk 0 May 22, 2011 09:14 PM
Sold Quadcopter KK Multicopter RR or RTF w/Turnigy 9X -- Trades welcome KKUSA Aircraft - Electric - Helis (FS/W) 12 Mar 04, 2011 04:29 PM
For Sale SOLD, THANKS - COMPLETE KK QUAD RTF Kapteinkuk multicopter for sale bob.titus FPV Equipment (FS/W) 0 Nov 12, 2010 07:23 AM