HobbyKing.com New Products Flash Sale
Reply
Thread Tools
Old Oct 17, 2012, 09:01 PM
addicted rc'er
acky's Avatar
Adelaide, Australia
Joined Dec 2009
876 Posts
nope none at all, will finish assembling tonight - mounting the rvosd glue the wings in and adding the new motor once its all done i will retest, i can sit it on the roof of the pergola that might help....
hope it works! re maiden is this weekend and the rvosd display and AH is a huge change from the remzibi osd!!! - i really like the new AH!
acky is online now Find More Posts by acky
Reply With Quote
Sign up now
to remove ads between posts
Old Oct 19, 2012, 08:11 PM
Registered User
Hmerly's Avatar
United States, AL, Huntsville
Joined May 2012
811 Posts
Anyone know why the text overlay on my RVOSD 5 is terrible in my goggles? They look ok on my 9" monitor but in my Doms they looks horrid. The video seems ok.
Hmerly is online now Find More Posts by Hmerly
Reply With Quote
Old Oct 21, 2012, 01:26 AM
Registered User
picard10th's Avatar
United States, FL, Marco Island
Joined Jan 2007
661 Posts
RVOSD temp

What is considered a safe temp range? Mine gets pretty hot while waiting for a setting home to finish. I'm already planning to get a clip on fan to keep Vtx from burning.
picard10th is offline Find More Posts by picard10th
Reply With Quote
Old Oct 21, 2012, 03:50 AM
FPV in Hawaii
iskess's Avatar
United States, HI, Kailua
Joined Feb 2012
2,308 Posts
Quote:
Originally Posted by iskess View Post
Is there a way to calibrate the voltage from the current sensor? It doesn't match what my wattmeter is saying.

Thanks
Bump
iskess is online now Find More Posts by iskess
Reply With Quote
Old Oct 21, 2012, 03:59 AM
addicted rc'er
acky's Avatar
Adelaide, Australia
Joined Dec 2009
876 Posts
Ok so Friday night everything hooked up and after 20mins success it picked up satellites and set home, cool!, After playing with the switching between menus and screens i turned everything off. So this morning I head out with some fellow fpv'ers (1 hours drive away) and no satellite lock..... Try rebooting, tried another known good gps unit that was on another plane that had done a successful flight, tried moving the gps no luck, no matter what we did it would just sit there searching satellites ? And at one stage I left it rvosd on UHF rx off for over an hour with no luck.
My mate put his gps that I borrowed to test straight back on his plane 5 mins later he has lock????
Do I have a dud rvosd?
Tonight I tested the cable for breaks its ok
Tested all the joints solder points etc at the plugs all seem fine
Anyone got any ideas? Pretty disappointed right now after shelling out all that cash for a top of the range osd
Guess I will be emailing range video for support and waiting 6 mths for a reply....
acky is online now Find More Posts by acky
Reply With Quote
Old Oct 21, 2012, 09:00 AM
Registered User
picard10th's Avatar
United States, FL, Marco Island
Joined Jan 2007
661 Posts
Check GPS settings 10HZ and HDOP
From manual....
4.23 Configuring GPS
Be sure that the GPS fix update: is set
to 10Hz (default), if you are using the
included 10Hz GPS module.
RVOSD will display "Searching Sats"
when there is not any satellite lock
reported from GPS and will change to
"Setting Home" as soon as it locks on
the first satellite.
The RVOSD start the ‘Setting Home"
timer after GPS HDOP value goes
below Set max HDOP: value.
-This value sets the minimum GPS
signal Horizontal Dilution of Position
(HDOP). -Its recommended to set this
value to the minimum possible (around
1.00) to have an accurate set of zero
altitude and home GPS coordinates,
with this value to low. Setting it to 1.30
seems to be the best compromise
between accuracy and lower time to set.
Keep in mind that this must be done
with clear open sky visibility.
picard10th is offline Find More Posts by picard10th
Reply With Quote
Old Oct 21, 2012, 12:58 PM
Registered User
Wefinance01's Avatar
United States, GA, Roswell
Joined Jun 2008
965 Posts
Hi guys....has anyone pulled their GPS connector from the osd board while trying to unplug the gps cable to replace? The &*&^ thing just pull out of the board and its stuck to the cable end. I just purchased my Osd Sept. 20th from RV and I only had a couple of flights on it and now this happens...kind of wonderring if i should have kept the shrink wrapping but I need to get access to the voltage jumper. the shrink wrapping would have added strength to that connector. Any suggestions for reparing this? The OSD works but i have no GPS
Wefinance01 is offline Find More Posts by Wefinance01
Reply With Quote
Old Oct 21, 2012, 03:42 PM
addicted rc'er
acky's Avatar
Adelaide, Australia
Joined Dec 2009
876 Posts
You can get someone with good soldering skills to fix that!

Yep read the manual and checked the settings about 50 times lol
acky is online now Find More Posts by acky
Reply With Quote
Old Oct 21, 2012, 03:52 PM
The Flying Circus
ommadawn's Avatar
Adelaide South Australia
Joined Sep 2007
3,956 Posts
I would pull the unit out of the plane, lay everything out, power everything from a battery and see what happens. This might help isolate the source.
ommadawn is online now Find More Posts by ommadawn
Reply With Quote
Old Oct 21, 2012, 04:10 PM
Registered User
Wefinance01's Avatar
United States, GA, Roswell
Joined Jun 2008
965 Posts
Quote:
Originally Posted by acky View Post
You can get someone with good soldering skills to fix that!

Yep read the manual and checked the settings about 50 times lol
I was thinking about soldering it but that thing should have not pulled that easily. I wonder if the unit was defective. I will send it to RV to see if they can fix it under warranty and if not, will have to see what he will charge me to fix it.
Wefinance01 is offline Find More Posts by Wefinance01
Reply With Quote
Old Oct 21, 2012, 04:45 PM
addicted rc'er
acky's Avatar
Adelaide, Australia
Joined Dec 2009
876 Posts
Quote:
Originally Posted by ommadawn View Post
I would pull the unit out of the plane, lay everything out, power everything from a battery and see what happens. This might help isolate the source.
Exactly what I was thinking! Maybe there's something interfering? I am also running a separate battery for video, will remove that reset the jumper and run of one battery to eliminate as much as possible
acky is online now Find More Posts by acky
Reply With Quote
Old Oct 21, 2012, 04:47 PM
Registered User
picard10th's Avatar
United States, FL, Marco Island
Joined Jan 2007
661 Posts
Email them for a RMA# they are excellent about repairs.

Acky, did you pm ELCHEAPO?
picard10th is offline Find More Posts by picard10th
Reply With Quote
Old Oct 21, 2012, 06:05 PM
addicted rc'er
acky's Avatar
Adelaide, Australia
Joined Dec 2009
876 Posts
No, should I? Is elcheapo Alex?
acky is online now Find More Posts by acky
Reply With Quote
Old Oct 22, 2012, 12:40 AM
Registered User
picard10th's Avatar
United States, FL, Marco Island
Joined Jan 2007
661 Posts
Yes
He can tell you if it needs to be sent to RV. I think he's been on MTL.
picard10th is offline Find More Posts by picard10th
Reply With Quote
Old Oct 22, 2012, 07:26 AM
fpv addict
mrleenagle's Avatar
Sydney, Australia
Joined Nov 2007
921 Posts
Acky does it continually say searching sats? Or GPS disconnected?
Also set your blank screen to GPS and check the numbers there
mrleenagle is offline Find More Posts by mrleenagle
Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Similar Threads
Category Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Discussion Maiden Reports 12345 Arizona Model Aviators 699 Oct 20, 2014 11:38 PM
Help! RVOSD thermal sensors rcmonster99 FPV Talk 16 Jun 20, 2011 10:21 AM
Discussion Weekend weather reports neck Arizona Model Aviators 13 Jun 10, 2011 04:59 PM
Discussion where are the Joe Nall horror "reports? guy hanson Radios 49 May 18, 2011 12:06 PM
Discussion Finally Fixed the Country Reports daboz Dynamic Soaring 5 May 16, 2011 02:51 AM