HobbyKing.com New Products Flash Sale
Reply
Thread Tools
Old Oct 04, 2012, 04:16 PM
"The Judge"
sebbe's Avatar
Sweden
Joined Feb 2006
5,769 Posts
Doug, the play in servos you cant do anything about, but can I ask one thing:
Are the flaps linkage setup the same way as your ailerons ? same hole in servoarms, same height on horn, same linkage, same geometry ?

Sebbe
sebbe is offline Find More Posts by sebbe
Reply With Quote
Sign up now
to remove ads between posts
Old Oct 04, 2012, 04:18 PM
Registered User
Peter M's Avatar
Newcastle, New South Wales, Australia
Joined Sep 2007
2,366 Posts
Quote:
Originally Posted by VooDoo Child View Post
To hard,i will tape the flaps first
Great idea!
Peter M is offline Find More Posts by Peter M
Reply With Quote
Old Oct 04, 2012, 04:18 PM
Livin it UP when Im goin DOWN
Arcteryxxx's Avatar
Norway, Telemark, Skien
Joined Feb 2010
4,295 Posts
Thanks Peter! I was sure I had that notion from somewhere
Arcteryxxx is offline Find More Posts by Arcteryxxx
Reply With Quote
Old Oct 04, 2012, 04:23 PM
Livin it UP when Im goin DOWN
Arcteryxxx's Avatar
Norway, Telemark, Skien
Joined Feb 2010
4,295 Posts
Quote:
Originally Posted by VooDoo Child View Post
To hard,i will tape the flaps first
One stupid question: is there a way to tape the the flaps so they are fixed during flight but still loose enough for the servo to "rip the tape" when flaps is deployed?
Sure would save me a lot of work since my 09AMDs are suffering from the same as Doug's....
Arcteryxxx is offline Find More Posts by Arcteryxxx
Reply With Quote
Old Oct 04, 2012, 04:24 PM
"The Judge"
sebbe's Avatar
Sweden
Joined Feb 2006
5,769 Posts
yepp, taping the flaps is the esiest way, but still It can be fixed "maybee"...

Doug, do you have a clue on the travelrate needed when flaps are activated or used ?
sebbe is offline Find More Posts by sebbe
Reply With Quote
Old Oct 04, 2012, 04:56 PM
Drinks Day Old Expired Milk
VooDoo Child's Avatar
United States, OR, Portland
Joined Aug 2010
2,810 Posts
Quote:
Originally Posted by Arcteryxxx View Post
One stupid question: is there a way to tape the the flaps so they are fixed during flight but still loose enough for the servo to "rip the tape" when flaps is deployed?
Sure would save me a lot of work since my 09AMDs are suffering from the same as Doug's....
I will mess around with them tomorrow,but it is no big deal,as i have a 600ft runway,so i don't need flaps......BUT THEY ARE NICE TO HAVE
VooDoo Child is offline Find More Posts by VooDoo Child
Reply With Quote
Old Oct 04, 2012, 05:00 PM
Drinks Day Old Expired Milk
VooDoo Child's Avatar
United States, OR, Portland
Joined Aug 2010
2,810 Posts
Quote:
Originally Posted by sebbe View Post
yepp, taping the flaps is the esiest way, but still It can be fixed "maybee"...

Doug, do you have a clue on the travelrate needed when flaps are activated or used ?
I tried everything,problem is,the servo arm just moves to much.....I will pull these junk servos out a put in something nice,when i find the time....It is kind of a PITA job if you ask me....Heck,they are brand new So i will just tape them to the wing when i want the X to play the wanna-b-pylon roll....no flutter when i have it in Hotliner mode.
VooDoo Child is offline Find More Posts by VooDoo Child
Reply With Quote
Old Oct 04, 2012, 05:53 PM
One Idiot is plenty...
Dbox's Avatar
Planet Earth
Joined Jun 2005
5,133 Posts
In my experience ,almost all servos need to be selected.
Otherwords buy 10 to select about 6 out .
But worst part is ,even these 6 selected ones have life time span for the gears.
With very very rare exceptions.

I found that Airtronics 802 servos are direct replacement for Hyperion D09.
Despite of a plastic gears these are much tighter and more precise then Hyp.D09.
Yuri
Dbox is offline Find More Posts by Dbox
Reply With Quote
Old Oct 04, 2012, 06:06 PM
"The Judge"
sebbe's Avatar
Sweden
Joined Feb 2006
5,769 Posts
Quote:
Originally Posted by Dbox View Post
In my experience ,almost all servos need to be selected.
.
Yuri
very true.....



Henkes Swist do have AMD 09 on flaps = NO flutter, speed +300mph---

Doug, maybee he also have som play in gears (from begging or developped over time), but look at his height of horns, his geometry is probably 120% travelrate for the throws he needs, so any small sloop will be minimized.... just a thought Doug, how you can make it work,,, But of course, taping the flaps takes 10 seconds , and maybee its better exchange the servos if they are to sloopy..
sebbe is offline Find More Posts by sebbe
Reply With Quote
Old Oct 04, 2012, 06:09 PM
"The Judge"
sebbe's Avatar
Sweden
Joined Feb 2006
5,769 Posts
Yuri, isnt the Airtronics 802 same as HYP 09 SCD?

How many Airtronics 802 have you tested to be perfect = no sloop at all..
sebbe is offline Find More Posts by sebbe
Reply With Quote
Old Oct 04, 2012, 06:36 PM
Crashing into the sky!
jackosmeister's Avatar
Auckland NZ
Joined Aug 2007
7,231 Posts
Try sliding some solder up under the wiper of the flaps, changing their balance point may move the harmonic further up the speedometer
jackosmeister is online now Find More Posts by jackosmeister
Reply With Quote
Old Oct 04, 2012, 07:46 PM
One Idiot is plenty...
Dbox's Avatar
Planet Earth
Joined Jun 2005
5,133 Posts
Quote:
Originally Posted by sebbe View Post
very true.....



Henkes Swist do have AMD 09 on flaps = NO flutter, speed +300mph---

.
Everything comes with the price to pay....

I have installed about 8 Air 802 servos,all good.
Only tested on V tails.
Yuri
Dbox is offline Find More Posts by Dbox
Last edited by Dbox; Oct 04, 2012 at 11:09 PM.
Reply With Quote
Old Oct 04, 2012, 10:12 PM
Registered User
drice's Avatar
United States, CA, San Diego
Joined Jul 2004
433 Posts
Quote:
Originally Posted by VooDoo Child View Post
Damn your good .
Yeah, I get that a lot.

I'm just glad the mystery has been solved.

I agree with you...Just tape 'em up and get back to haulin' ass.
drice is offline Find More Posts by drice
Reply With Quote
Old Oct 05, 2012, 01:04 AM
"The Judge"
sebbe's Avatar
Sweden
Joined Feb 2006
5,769 Posts
ok, Yuri, but did noticed if there is any sloop in the Air 802?



And yes, the price is UGLY, but also FASTEST F5D in the world , and no flutter..
sebbe is offline Find More Posts by sebbe
Reply With Quote
Old Oct 05, 2012, 01:06 AM
"The Judge"
sebbe's Avatar
Sweden
Joined Feb 2006
5,769 Posts
Arctery and VooDoo, was the sloop on the AMD:s 09 there in the beginning or did it get worse, how quick ?

Trying to descide IF using them or not..as I have the choice now before glue them in..

Sebbe
sebbe is offline Find More Posts by sebbe
Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Similar Threads
Category Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Discussion Blade MCP X - owner's thread rchelijc Micro Helis 12978 Jul 01, 2014 11:15 PM
Discussion MCP-X thread for people that dont have a MCP-x axelen Micro Helis 186 Apr 01, 2011 01:17 AM
Data mCP X (non chat) setup and tips owners thread Cable Guy Micro Helis 9 Mar 12, 2011 11:50 AM
Build Log Build Log - ARK X-500 series build thread cfrank2005 Electric Heli Talk 30 Jun 29, 2009 12:27 PM
RBC A-4 Skyhawk build thread X.X Willmsy Electric Ducted Fan Jet Talk 6 Nov 22, 2005 10:01 PM